Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Oudeschild vergelijken

Privacy behouden en energie besparen met zonwering in Oudeschild? Zonwering is er voor binnen en buiten en is al verkrijgbaar voor €77,50. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een uitvalscherm werkt erg goed om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. Vaak realiseert een zonnescherm schaduwrijke plekken om lekker te eten. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of luxaflex is globaal gezien goedkoper en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Je hebt de keuze uit ontzettend veel diverse modellen. Via onze site check je een concreet advies waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. In aanvulling daarop doorzoek je een kostenindicatie en namen van diverse zonwering specialisten in Oudeschild en omliggende plekken.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Zorgen voor een aangename temperatuur in huis.
 • Op RAL-kleur te bestellen (mooie uitstraling).
 • Lager energieverbruik en dus lagere stookkosten.
 • Je behoudt je privacy.
 • Heeft een afschrik effect op inbrekers (werkt preventief).
zonwering-vergelijken-oudeschild

Zonnescherm laten plaatsen in Oudeschild

Ben jij zelf niet heel erg handig of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Oudeschild door een lokale zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je bent dan verzekerd dat het product fatsoenlijk bevestigd wordt, dat er niks stuk gaat en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via deze vergelijker vind je snel specialisten die actief zijn in jouw postcodegebied. In de onderstaande koopgids bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten installeren door een professional

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  Ten eerste bepaal je wat voor soort installatie aansluit bij jouw eisen. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor de screens of de jaloezieën. Je kunt het gebruiken voor o.a. een kamer koel maken, het verlagen van de energierekening, zorgen voor meer privacy, inbraakwerend, een fijne schaduwplek maken, de lichtinval bepalen of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Selecteer de gewenste afmetingen van het gekozen product. Noteer ook waar je het wilt laten aanbrengen. Kies bijvoorbeeld voor aan de voorkant of bij de slaapkamers. Upload foto’s of bouwtekeningen om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De simpelste optie is zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Dan heb je de elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een schakelaar of knop, eventueel met een tijdschakelaar. De duurste en innovatiefste mogelijkheid is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  Heb je alle vragen beantwoord? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Oudeschild en omgeving. Vergelijk de prijsindicaties en check betalingscondities, kosten en nazorg. Kies de beste totaal-aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Installeren

  Ruim de oude zonwering netjes op en zorg dat er genoeg ruimte is voor de experts. De vakman plaatst het knikarmscherm of de houten jaloezieën op de gewenste manier. Loop na of de totale constructie correct is gemonteerd. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Steeds vaker bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Vergelijk de prijzen van raambekleders in Oudeschild

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Oudeschild wordt gekocht door mensen om het warme zonlicht in huis te blokkeren. Daarnaast creëert het een heerlijke schaduwplek op jouw terras. Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Sommige modellen zoals het welbekende rolluik schrikken inbrekers af en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten kan je bestellen in velerlei designs en afmetingen. De kosten variëren tussen de €375 – €2500. In de koopgids hierna lees je informatie over de meest verkochte modellen.

Laten monteren van terrasschermen en knikarmschermen

Een knikarmscherm is feitelijk een zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. D.m.v. de slimme knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Daardoor kan je er gewoon onderdoor lopen en heb je een mooie schaduwrijke plek onder het raam. Tip: het scherm kan kapot waaien bij wind. De prijsindicaties liggen zo tussen de €900 tot €2225.

 • Zorg voor een aangename terraszonwering.
 • Je behoudt de leefruimte.
 • Meerdere bedieningsmogelijkheden.

Het kopen van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een slimme manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Daardoor heb je lekker veel schaduw in huis zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Het is heel geschikt voor grote raampartijen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De prijzen variëren tussen de €300 t/m €1375.

 • Veel keuze in zonnescherm: van budget tot luxe.
 • Ook geschikt voor hoge gebouwen en appartementencomplexen.
 • Is bestand tegen hoge temperaturen.

Kiezen voor screens

Screens op maat laten maken in Oudeschild biedt je design rolluiken voor als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en kan je helemaal integreren in een kozijn. De screendoeken bestaan uit glasvezel of polyester met een PVC-coating. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. Bij daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken, maar andersom is niet mogelijk. Aandachtspunt: op het moment dat het screendoek uit is kan het raam niet open en houd je het dicht. De verwachte tarieven liggen zo tussen de €400 tot wel €1175.

 • Verkrijgbaar in lengtes tot enkele meters hoog.
 • Te koop in diverse RAL-kleuren.
 • Je kunt er wel door naar buiten kijken, maar niet andersom.

Het installeren van rolluiken

Rolluiken worden steeds vaker toegepast. En dat is niet vreemd: ze hebben een hoog gebruikersgemak, eenvoudig in te meten, ze houden lawaai tegen, en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Tevens hebben ze een inbraakpreventieve werking. We onderscheiden 3 types: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De prijzen liggen zo tussen de €340 en €1475 voor rolluiken bestellen in Oudeschild.

 • Te koop met band/koord of motor.
 • Zorgt voor een betere isolatie.
 • Minder kans op inbraak en vandalisme.

Het kopen van markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering en een echte blikvanger (bijzondere uitstraling). Het gaat hier om een constructie van hout of aluminium waar het doek overheen komt. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij rijksmonumenten. Ze beïnvloeden een unieke uitstraling van woningen. Als extra opties naast het standaard product is er nog een petmodel en klapmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De gemiddelde tarieven bedragen tussen de €730 – €1825.

 • Past perfect bij oudere gebouwen en huizen.
 • Je kunt gewoon naar buiten blijven kijken.
 • Kan prima tegen een stootje (weersomstandigheden).

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Een aangename temperatuur in huis d.m.v. buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Oudeschild: alle mogelijkheden voor binnen

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. Middels raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Dit maakt de kans kleiner dat de zon fel naar binnen schijnt waardoor het aangenaam koel blijft. Eveneens is het een toevoeging aan jouw interieur. Noemenswaardig: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De verwachte prijzen variëren tussen de €320 tot €925. In het stukje hieronder geven we een toelichting op de meest bestelde systemen.

Rolgordijnen: praktische bestelinformatie

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Het is voordelig, gemakkelijk aan te brengen, simpel te gebruiken en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen worden aangeboden in meerdere dessins en kleuren wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Je hebt verschillende varianten zoals verduisterende, elektrische, kiepkantelraam, waterafstotende, lichtdoorlatende, dakraam en hippe duo rolgordijnen. De prijzen liggen tussen de €45,00 tot €175.

 • De juiste keuze als het gaat om goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Oudeschild: voor iedereen zelf te monteren.
 • Te koop in kleurrijke stoffen en exclusieve modellen.

Vouwgordijnen: bekijk het assortiment

Vouwgordijnen zorgen voor een knusse en authentieke uitstraling aan een kamer. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. Je kunt zelf keuzes maken omtrent hoe lichtdoorlatend het systeem is. Daarnaast kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Wees voorbereid op prijzen van €105 tot €425.

 • Zijn netjes weg te werken.
 • Altijd maatwerk (zelf samenstellen).
 • Simpel onderhoud: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: alle types, materialen en prijzen

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Een stijlvolle raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Ze verkopen verschillende modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Houd rekening met een prijskaartje van €62,5 tot zo’n €170.

 • Verkrijgbaar in veel verschillende kleuren.
 • Ook te monteren zonder boren.
 • Dupligordijnen op maat: laat een vakman de producten inmeten.

Jaloezieën Oudeschild: alle informatie op een rij

Jaloezieën zijn horizontale platen die je in verschillende standen kunt zetten met een koord of elektrisch systeem. Het aanbod bestaat uit gigantisch veel soorten en materialen zoals bijvoorbeeld hout, kunststof, stof, aluminium, bamboe. Met houten jaloezieën bepaal je zelf de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Advies: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Je moet denken aan een prijskaartje van €70 tot wel €230.

 • De hele dag door de stand eenvoudig veranderen.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe voor een geraffineerde look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een trendy uitstraling.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale latten die je hebt van bamboe, pvc, stof, hout, aluminium. Handig voor hoge / grote ramen en zie je vaak terug bij een strak en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De kosten starten vanaf €50. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €185.

 • Voor een strak en minimalistisch interieur.
 • Geschikte binnenzonwering voor hoge ramen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in Oudeschild met exclusieve afwerking

Shutters zijn luxe binnenluiken met een unieke look. Het zijn unieke systemen die je interieur de finishing touch geven. Blinds zijn erg gewild, dragen veel bij aan de waarde van je huis en zijn erg duurzaam. Te plaatsen op diverse ramen als dakramen, schuiframen, uitzetramen, draaikiepramen, ronde ramen, valramen. Opmerking: shutters zijn niet heel erg voordelig. De onkosten starten bij gemiddeld €440. Voor luxe versie moet je rekening houden met €940.

 • Zit vast aan de woning (meefinancieren in hypotheek).
 • Je kunt het snel reinigen met een vochtige doek.
 • Houten kozijnen: op verschillende manier te monteren.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Oudeschild bieden frisse lucht in de woning en hebben een gunstig effect op vliegen en muggen. Er zijn talloze opties: rolhor, inzethor, lamellenhor, hor met scharnier, plissé hor, voorzethor. Hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Adviespunt: de hor houdt de zon niet tegen. Je kunt wel kiezen voor een combinerende duo-plissé hor. Deze beschermt tegen insecten en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De prijsverwachtingen starten bij gemiddeld €75. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €600.

 • Te monteren op: tuimelraam, uitzetraam, valraam, draairaam, vast raam, draai-kiepraam.
 • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk je woning ventileren.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

De juiste raamdecoratie voor elke ruimte in huis

Deze week diverse aanbiedingen van professionele winkels

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 12 april 2024 worden samengesteld a.d.h.v. velerlei keuzes: het artikel, de materiaalsoort, het inmeten (afmetingen) en de manier van bedienen. In de volgende tabel bespreken we de gemiddelde kosten van het laten plaatsen van zonwering in Oudeschild in april 2024.

Categorie zonweringAfmetingPrijsindicatie
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€865 – €2125
Uitvalscherm2 – 6 meter breed€380 – €1325
Screenstot 400 cm breed€240 – €1100
Rolluik100 cm – 400 cm breed€285 – €1275
Rolgordijn200 x 100 cm€60 – €175
Lamellen250 x 250 cm€70 – €190
Jaloezieën100 x 160 cm€80 – €270
Plisségordijnen170 cm breed€105 – €310
Gemiddelde prijzen zonnewering met montage in de Provincie Noord-Holland.

Alle merken zonwering op een rij

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten met allemaal een uniek aanbod. Elke fabrikant heeft zijn voordelen en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Oudeschild. In het volgende blokje delen we uitleg over de meest verkochte merken. Op basis daarvan heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: degelijk merk met een uitgebreid montagenetwerk.
 • SunCircle: buiten comfort in alle seizoenen.
 • Verano: specialist op het gebied van zowel binnen- als buitenzonwering.
 • Zonnelux: voor ieder raam een passende oplossing.
 • Heroal: systeemoplossingen voor een lager energieverbruik en maximale efficiëntie.
 • Stobag: mooie producten voor veranda’s, overkappingen en glazen daken.
 • Renson: Gevelbekleding voor een gezond binnenklimaat.
 • Velux: een van de bekendste producenten van dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: kindveilige systemen op maat gemaakt en vakkundig gemonteerd.
 • Somfy: elektrische zonneschermen eenvoudig te bedienen.
 • Unilux / Fractions: ramen beschermen met horren en shutters.
 • Veneta: altijd 100% maatwerk, gratis advies en goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Hornbach, IKEA, Praxis, Hubo & FonQ, Bol.com, Kwantum, Wehkamp, Leen Bakker.
 • Bekijk ook: Toppoint, Bece, Weinor, Novoferm, Husol, Roma & Swela, Sunway, Dickson, Lumenguard, Milano, Schlappi.

Zoek zonwering experts in de regio Texel

Goedkope zonwering kopen in Oudeschild? Zoeken naar een ervaren zonweringsbedrijf in jouw regio? In het volgende blokje bekijk je namen en adressen van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in jouw omgeving. Misschien kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Op dit portaal vergelijk je ook montagepartners en winkels in Julianadorp, De Waal en Huisduinen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Elke raampartij vraagt om een uniek type vitrage die afgestemd is op de individuele ruimte. We delen nu de meest handige zonweringsmodellen per ruimte.

 • Keuken: kies een onderhoudsvriendelijk materiaal dat vochtbestendig is.
 • Badkamer: privacy verhogen in de douche met vochtbestendige producten.
 • Woonkamer: ruime keuze uit o.a. overgordijnen of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: maak jouw slaapkamer helemaal geluidsdicht met geluidswerende gordijnen.
 • Zolderraam: ook goede oplossingen voor draai-kiepramen op de zolder.
 • Dakkapel: kies een geschikt rolgordijnen op maat, plaats je bestelling en monteer ze zelf.
 • Balkon: met een balkondoek creëer je jouw eigen zonnescherm.

Terras & Serre
In de de zomermaanden kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Het huidige assortiment bestaat uit meerdere soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, basic-parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Zonwering voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten ophangen. Bekijk ook meer informatie over: Screens.

Vragen en antwoorden rondom woning verkoelen

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De ideaalste zonnewering is afhankelijk van de hoogte van je ramen, hoe je tuin gelegen is, jouw specifieke wensen en jouw maximale budget. De voordelen van binnenzonnewering zijn dat je het kunt kopen in een groot aantal kleuren, vormen en maatvoeringen. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, brengt significante verkoeling, maar is wel meer zichtbaar (het zit aan de buitengevel vast).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Oudeschild?

De verwachte kosten van zonwering zijn weer anders per woning. De gemiddelde investeringen hebben we hierna kort toegelicht. Denk bij markiezen aan +/- €600. Buitenscreens €245 per raampartij. Op het moment dat je kiest voor een terras-knikarmscherm moet je rekening houden met minimaal €1175. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €825). Een normaal rolluik kost €490. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €255 per raampartij. Voor shutters is de investering wat hoger (zo’n €825). Overige gordijnen voor binnen zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (te bestellen vanaf €100 per raam). De totale bedragen hangen af van: de gewenste producten, de afmetingen, soort bediening, de materiaaltypes, dessins en montagetarieven.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Oudeschild?

Zoek je zonweringsproducten? Dan zijn de keuzes enorm. Houdt wel altijd rekening met het opmeten en monteren. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, echt kan je ook profiteren van montage met inmeetservice in Oudeschild. Hierbij komt een deskundige monteur die elk raam / kozijn inspecteert, gewoon op locatie. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een vakman het model volgens de documentatie vastzetten. Op die manier heb je gegarandeerd fantastische zonnewering, garantie en nazorg en deskundige hulp bij vragen.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

Grofweg onderscheiden we de standaard handmatige bediening, elektrische bediening met zender of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering wordt door steeds meer mensen gekocht. Een handmatig model met opwindmechanisme is voldoende, echter het kan handzamer. Draadloze bediening (mobiele app, draaiknop, afstandsbediening, handzender) zorgt ervoor dat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij slecht weer kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. Als de zon doorbreekt kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Gordijnen, jaloezieën en shutters kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De prijzen van smart rolluiken & screens liggen rond de €575.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 1792

Plaats een reactie