Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering De Waal vergelijken

Wil je extra verkoeling of meer privacy met zonwering in De Waal? Zonwering is te plaatsen aan de binnenkant en buitenkant van een raam. De prijzen beginnen vanaf €62,50. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een zonnescherm werkt erg goed om de zon buitenshuis te houden. Eveneens biedt een zonnescherm plekjes met schaduw om lekker te eten. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of rolgordijnen is meestal een stuk goedkoper en brengt extra sfeer in de woning. Je hebt de keuze uit bijzonder veel verschillende soorten. Via zonweringaanbiedingen.nl doorzoek je een handige keuzegids waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Ook check je de geschatte kosten en adresgegevens van verschillende zonwering specialisten in De Waal (werkgebied).

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Een aangename temperatuur in huis.
 • Voeg extra waarde toe aan je huis met professionele producten.
 • Het isoleert jouw huis wat zorgt voor lagere energiekosten.
 • Geen volle inkijk vanaf de weg in jouw woning.
 • Een veilige woning met rolluiken (inbraakpreventie).
zonwering-vergelijken-de-waal

Zonnescherm laten plaatsen in De Waal

Beschik je niet over het juiste gereedschap of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in De Waal via een regionale zonwering specialist is een goed idee. Je bent dan verzekerd dat het product op de goede manier vastgezet wordt, dat er niks kapot gaat en dat het geheel goed werkt. Op dit platform vind je razendsnel vakspecialisten die ook in jouw wijk werkzaam zijn. Hieronder lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten ophangen door een specialist

 1. Selecteer een systeem

  De eerste vraag is welk soort systeem aansluit bij jouw eisen. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het uitvalscherm of de jaloezieën. Belangrijke functies zijn: verkoelen, de energiekosten verlagen, de privacy verbeteren, inbraakwerend, een schaduwplekje creëren, lichtinval tegengaan of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Bereken de ideale maten van het gewenste model. Geef ook aan waar je het wilt laten plaatsen. Zoals aan de zijkant van het huis of boven bij de slaapvertrekken. Voeg schetsen toe om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Een belangrijk aspect is de bediening. De eenvoudigste producten zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een schakelaar of knop, indien gewenst met tijdschakelaar. De kostbaarste en handigste oplossing is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Montagepartners vergelijken

  De details van het project ingevuld? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit De Waal en omliggende plekken. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer keurmerken, garantie, levertijd. Neem de beste aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Het ophangen van het systeem

  Demonteer de oude zonwering en leg eventuele spullen al klaar voor het installatiebedrijf. Het installatiebedrijf installeert de screens of de shutters zoals gewenst. Controleer of het nieuwe apparaat goed is opgehangen. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. In sommige gevallen kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Krijg verschillende prijsvoorstellen van raambekleders in De Waal

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering De Waal is geschikt om warmte in huis tegen te gaan. Ook is het perfect om snel een schaduwplek te creëren bij ramen, deuren en overkappingen. Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Meerdere opties zoals met name rolluiken houden inbrekers buiten de deur en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in allerlei prints en maten. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €200 en €2950. In het stukje hierna geven we een toelichting op de meest bekende toepassingen.

De pluspunten van terrasschermen en knikarmschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat aan de gevel gemonteerd wordt. Via de speciale knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Door dit mechanisme blijft jouw terras optimaal begaanbaar en creëer je een schaduwrijke plek bij de ramen. Belangrijk: het zonnescherm moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De verwachte kosten variëren tussen de €850 en €2075.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • Een nette en strakke cassette aan de muur.
 • Eventueel ook digitaal te bedienen (app).

Meer informatie over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een slimme manier om de zon buitenshuis te houden. Het biedt plaatselijk veel schaduw zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Het is ideaal bij ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De gemiddelde prijzen variëren tussen de €450 tot €1275.

 • Veel keuze in zonnescherm: van budget tot luxe.
 • Houdt de zon buiten en zorgt voor extra privacy.
 • Bediening met motor is mogelijk.

Uitleg over screens

Screens op maat laten maken in De Waal is ideaal als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en kan je helemaal integreren in een kozijn. De materialen van het doek zijn o.a. polyestervezels of glasvezel. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. In situaties met daglicht heb je altijd zicht naar buiten, van buiten naar binnen gaat niet. Voorwaarden: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid moet het raam dicht blijven. De normale tarieven komen uit tussen de €325 tot wel €1100.

 • Compact en elegant systeem.
 • Relatief ongevoelig voor wind.
 • Voorbijgangers kunnen niet naar binnen kijken.

Handige rolluiken

Rolluiken zijn ontzettend populair in Nederland. Er zijn duidelijke pluspunten: ze hebben een hoog gebruikersgemak, je geniet van een aangenaam klimaat in huis, ze zijn geluidsisolerend en je bespaart ook nog eens op de airco kosten. Als extra voordeel heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Je kunt kiezen uit 3 type systemen: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de gevel gemonteerd. De tarieven liggen tussen de €310 en €1350 voor rolluiken bestellen in De Waal.

 • Er komt helemaal geen licht meer binnen.
 • Zorgt voor een betere isolatie.
 • Positief effect op inbraakpreventie.

Kiezen voor markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Het wordt gekenmerkt door een houten, stalen of aluminium frame dat afgespannen wordt middels een doek. Markiezen zie je met name bij jaren 30 woningen. Ze geven een boost aan een nostalgische uitstraling van het huis. In aanvulling op de standaard markiezen heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel die je vaak bij winkels ziet. De onkosten liggen tussen de €740 tot €1775.

 • Geeft een sfeervolle uitstraling aan het pand.
 • Men kan nog goed naar binnen en buiten kijken.
 • Relatief weinig windgevoelig.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: modieus en flexibel systeem dat goed beschermt tegen de zon.

Een aantrekkelijke temperatuur in je woning d.m.v. buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie De Waal: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

De montage van binnenzonwering gebeurt altijd aan de binnenkant van een raam of kozijn. Met raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Dit maakt de kans kleiner dat er veel licht in de woning komt zodat de warmte geweerd wordt. Eveneens zorgt het voor meer sfeer in huis. Goed om te weten: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De tarieven variëren tussen de €330 tot €825. In de onderstaande keuzegids bespreken we de meest geplaatste producten.

Rolgordijnen: soorten, kleuren en kosten

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. De prijzen hiervan zijn laag, snel en simpel te plaatsen, eenvoudig in gebruik en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen kan je bestellen in diverse kleurtjes en motiefjes wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Men biedt verschillende varianten zoals dakraam, transparante, verduisterende, kiepkantelraam, elektrische, lichtdoorlatende en het duo rolgordijn. De verwachte prijzen bedragen tussen de €52,50 – €180.

 • Goede keuze voor goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in De Waal: gemakkelijk zelf te bevestigen.
 • Aanbod in verschillende stoffen en luxe modellen.

Vouwgordijnen: wat zijn de pluspunten?

Vouwgordijnen helpen mee voor een knusse en landelijke ambiance aan een kamer. De bediening is heel erg gemakkelijk. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Daarbij maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Wees voorbereid op prijsindicaties van €90 tot zo’n €425.

 • Voor een knus interieur.
 • Gemakkelijk te installeren dankzij maatwerk.
 • Eenvoudig onderhoud: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: wat zijn de voordelen?

Plissé gordijnen kan je op soepele wijze omhoog en omlaag doen. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en het past op bijna ieder raam. Een stijlvolle raamdeco die bij elke woonstijl past. Je kunt kiezen uit velerlei types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Voorzie prijsindicaties van €62,5 tot €160.

 • Voor elke stijl, van industrieel tot landelijk.
 • Honingraad structuur voor extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: laat een vakman de producten inmeten.

Jaloezieën De Waal: vind het perfecte model

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die je kunt kantelen en kunt optrekken met een trekkoord. In het assortiment zitten ontzettend veel dessins en materialen zoals o.a. kunststof, PVC, stof, bamboe, hout. Met houten jaloezieën kies je zelf de hoeveelheid licht en mate van privacy. Suggestie: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Verwacht kosten van €72,5 tot wel €270.

 • Eenvoudig zelf de lichtinval bepalen.
 • Jaloezieënwinkel: met een product van bamboe haal je iets unieks in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: duurzame oplossing voor raamdeco.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale stroken die je hebt van bamboe, kunststof, pvc, stof, aluminium. Geschikt voor kolossale / grote ramen en zie je vaak terug bij een eigentijds en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, zijn goed schoon te houden en kan je ook ophangen in de badkamer. De investeringen beginnen bij circa €65. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €180.

 • De koordbediening zorgt voor snel openen en sluiten.
 • Binnenzonwering voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: goed installatiewerk verlengt de levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in De Waal professioneel geïnstalleerd

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn ambachtelijke modellen die jouw interieur helemaal compleet maken. Blinds zijn erg gewild, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en een milieuvriendelijke keuze. Past op bijna elk raam zoals uitzetramen, schuiframen, ronde ramen, draaikiepramen, valramen, dakramen. Disclaimer: shutters zijn duur in aanschaf. De prijsverwachtingen starten bij om en nabij de €470 en kunnen oplopen tot €940.

 • Een echte blikvanger in huis.
 • Gemakkelijk open te vouwen.
 • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in De Waal zorgen voor frisse lucht in huis en blokkeren de toegang voor muggen, vliegen en ander ongedierte. Je kunt o.a. kiezen uit: voorzethor, inzethor, hor met scharnier, plissé hor, lamellenhor, hordeur. Hooikoorts (of andere allergieën? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Opmerking: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een totaal duo-plissé hor. Dit systeem houdt vliegen, muggen en insecten buitenshuis maar heeft ook een zonwerend doek. De prijzen beginnen bij circa €72,5. Voor luxe versie moet je rekening houden met €500.

 • Breed inzetbaar: tuimelraam, draairaam, uitzetraam, draai-kiepraam, valraam, schuifraam.
 • Eenvoudiger en veiliger ventileren.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

De tofste raamdecoratie voor elke interieurstijl

Snel een aanbieding op de mail

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 12 april 2024 hangen af van velerlei opties: het soort product, het materiaal, het formaat en de manier van bedienen. In het schema hieronder tref je de gemiddelde tarieven van het laten plaatsen van zonwering in De Waal in april 2024.

Model zonweringAfmetingVerwachte kosten
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€825 – €2000
Uitvalscherm1 – 6 meter breed€375 – €1575
Screens1 – 4 meter breed€270 – €1100
Rolluiktot 4,5 meter breed€285 – €1225
RolgordijnTot 250 cm breed€50 – €150
Lamellen200 x 180 cm€75 – €195
Jaloezieën100 x 250 cm€75 – €220
Plisségordijnen100 x 180 cm€110 – €330
Gemiddelde kosten zonnewering incl. montage in de Provincie Noord-Holland.

Populaire merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten met een uitstekend aanbod. Elk merk heeft zijn pluspunten en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in De Waal. In het schema hierna delen we een aanvulling op de meest bekende merken. Dankzij deze vergelijking kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: meer dan 50 jaar kennis en ervaring.
 • SunCircle: tot 7 jaar garantie op alle geregistreerde producten.
 • Verano: topproducten altijd 100% op maat.
 • Zonnelux: voor grote als kleine ramen mooie op maat gemaakte raambekleding.
 • Heroal: zonwering eenvoudig koppelen aan apps op je smartphone.
 • Stobag: eigen producten met award winning designs en functionaliteiten.
 • Renson: lichte en robuuste aluminium gevelbekleding.
 • Velux: verduisterend plisségordijnen voor lichtkoepels en lichtstraten.
 • Luxaflex: zelf ophangen of laten monteren door een ervaren monteur.
 • Somfy: innovatieve en gemakkelijk te bedienen elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: unieke gepatenteerde horren en shutters.
 • Veneta: gratis kleurstalen, direct van de fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Praxis, IKEA, Karwei, Hornbach & Kwantum, Wehkamp, Formido, FonQ, Bol.com.
 • Overige merken: Husol, Deponti, Novoferm, Roma, Bece, Toppoint & Lumenguard, Dickson, Copaco, Swela, Schlappi, Sunway.

Zoek zonwering experts in de regio Texel

Goedkope zonwering kopen in De Waal? Wil jij contact leggen met een erkend zonweringsbedrijf in de omgeving? Hieronder delen we namen en adressen van zonwering specialisten en gordijnwinkels in deze gemeente. Misschien kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Op deze site ontdek je ook installateurs en bedrijven in Huisduinen, De Cocksdorp en Den Burg.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Advies over zonwering per ruimte

Elk kozijn vraagt om een uniek type vitrage die afgestemd is op de individuele ruimte. We delen nu de beste zonwering voor binnen en buiten per ruimte.

 • Keuken: populair zijn de plisségordijnen en de jaloezieën.
 • Badkamer: meer privacy in de douche met waterafstotende jaloezieën.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen of shutters kun je een prima sfeer realiseren.
 • Slaapkamer: het monteren van geluidswerende rolluiken is aan te raden voor een koelere en stillere ruimte.
 • Zolderraam: onmisbaar op zolder zijn de rolgordijnen en plisse-gordijnen voor jouw draai-kiepramen.
 • Dakkapel: gemakkelijk rolgordijnen op maat bestellen en zelf plaatsen.
 • Balkon: een goedkoop zonnescherm realiseer je met een balkondoek.

Terras en Serre
In de de zomermaanden kan het anders erg warm worden. Men biedt verschillende type buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, handige parasols of luxueuze houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten toepassen. Bezoek ook onze pagina over: Markiezen.

FAQ: meer schaduw en een gekoeld huis

Wat is voor mij de beste zonwering?

Iedere woning is anders. De meest optimale zonnewering die past bij jouw wensen heeft te maken met: het soort raam, hoe jouw tuin is ingericht, de gevels / kozijnen en hoeveel je maximaal wilt investeren. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat je het kunt kopen in meerdere kleuren, vormen en budgetten. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar zal wel wat meer opvallen (het zit aan de buitengevel vast).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in De Waal?

De prijzen van zonwering lopen flink uiteen. De gemiddelde investeringen bieden we hierna aan. Voor markiezen betaal je zo’n €575. Buitenscreens €275 op basis van één kozijn. Wanneer je de voorkeur geeft aan een terrasscherm ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1000. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €800). Een instap-rolluik kost €455. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €255 op basis van één kozijn. Shutters zijn een stuk kostbaarder (zo’n €800). Alternatieve opties zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (beginnend bij €100 per raam). De totale kosten worden opgesteld door te kijken naar het type / model, de afmetingen, handmatige of elektrische bediening, de materiaaltypes, kleuren en prints en montage.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in De Waal?

Ten aanzien van zonweringsproducten kan je kiezen uit veel producten. Zoek vooraf alles goed uit omtrent het juist inmeten en monteren van de producten. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, maar er is soms ook een optie voor montage & inmeetservice in De Waal. Hierbij komt een gespecialiseerde installateur die de gevels en raamkozijnen goed inspecteert en opmeet. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de professional het systeem juist monteren. Zo geniet je altijd van uitstekende zonnewering, extra fabrieksgarantie en een uitgebreide demonstratie.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

Je kunt kiezen voor de normale handmatige bediening, bediening met een afstandsbediening of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering is de toekomst. Een handmatig systeem met een handslinger werkt in de basis mooi, maar het kan toch nog praktischer. Draadloze bediening (d.m.v. een tijdschakelaar, draaiknop, handzender, mobiele app) heeft als effect dat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij slecht weer kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. Wanneer de zon aanwezig is zal het scherm ook direct reageren. Shutters, jaloezieën en gordijnen kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat je online kunt beheren geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De verwachte kosten van smart rolluiken & screens starten bij €500.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 1793

Plaats een reactie