Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Wadenoijen vergelijken

Wil jij een koele woning met zonwering in Wadenoijen? Zonwering is beschikbaar voor buiten en binnen. Een goedkoop systeem is er al voor €62,50. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een knikarmscherm is geschikt om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. Vaak behaal je met een zonnescherm een aantal m2 schaduw in de tuin. Binnenzonwering zoals gordijnen of plissés is globaal gezien goedkoper en is een prima aanvulling op jouw interieur. Gordijnwinkels hebben bijzonder veel diverse modellen. Via onze site delen we een gratis keuzegids waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Daarnaast geven we gemiddelde kosten en een lijst met lokale zonwering specialisten in Wadenoijen en de directe omgeving.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Realiseer een prettige temperatuur in huis op warme dagen.
 • Je verhoogt de sfeer in en rond je woning.
 • Besparen op de stookkosten door isolerende werking.
 • Voorkomt verkleuring van meubels.
 • Heeft een afschrik effect op inbrekers (werkt preventief).
zonwering-vergelijken-wadenoijen

Zonnescherm laten plaatsen in Wadenoijen

Wil jij het laten monteren door een vakman en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Wadenoijen via een goede zonwering specialist is een slim idee. Je weet dan zeker dat het product fatsoenlijk bevestigd wordt, dat er niks stuk gaat en dat de bediening perfect werkt. Via dit platform vind je gemakkelijk specialisten in de gemeente. In de volgende alinea bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten installeren door een vakspecialist

 1. Welk type heb ik nodig?

  De eerste vraag is welk soort zonwering het beste past bij jouw eisen. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Beschrijf ook het belangrijkste doel van de screens of de vouwgordijnen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: verkoeling in huis, energie besparen, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbrekers afschrikken, een fijne plek in de schaduw maken, de lichtinval bepalen of de sfeer in huis versterken.

 2. Maten doorgeven

  Meet alle maten goed op van het product. Beschrijf ook waar je het wilt laten plaatsen. Zoals aan de overkapping of boven bij de slaapvertrekken. Voeg foto’s toe zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Kies bediening

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De goedkoopste modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Meestal met een schakelaar of knop, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De meest exclusieve en effectiefste optie is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Vergelijk winkels en producenten

  De details van het project ingevuld? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Wadenoijen en omgeving. Vergelijk alle prijzen en duik in de prijs, referenties, merk producten en nazorg. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Installatie van het systeem

  Probeer de oude zonwering te demonteren en leg de nieuwe producten klaar voor het montagebedrijf. De professional levert het zonneschermen of de vouwgordijnen zoals afgesproken. Test of het netjes is aangesloten. Probeer alles direct even uit. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Eventueel kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Ontvang de scherpste prijs van raambekleders in Wadenoijen

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Wadenoijen werkt erg goed om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. Bovendien geeft het je een prettige schaduwplek in je tuin of op het terras. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Bekende opties zoals met name rolluiken houden inbrekers buiten de deur en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in veel materialen en zowel met handmatige als automatische bediening. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €275 en €2725. In de koopgids hierna leggen we alles uit over de meest praktische keuzes.

Korte info over knikarmschermen & terrasschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Door middel van 2 telescopische knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Daardoor kan je er gewoon onderdoor lopen en creëer je een schaduwrijke plek op jouw terras. Tip: het systeem is kwetsbaar bij harde wind. De normale tarieven bedragen tussen de €825 tot wel €2150.

 • Zorg voor een aangename terraszonwering.
 • Ramen en deuren kan je gewoon blijven openen.
 • Meerdere bedieningsmogelijkheden.

Het installeren van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een goedkope manier om een raam in de schaduw te brengen. Het realiseert lekker veel schaduw in huis zodat het lekker koel blijft binnen. Erg handig bij grotere ramen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De kosten liggen zo tussen de €425 en €1325.

 • Veel keuze in zonnescherm: van budget tot luxe.
 • Voor ramen waaronder geen doorloop is.
 • Voorkomt inkijk en zorgt voor meer privacy.

De pluspunten van screens

Screens op maat laten maken in Wadenoijen komt perfect tot z’n recht als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn niet zo vatbaar voor wind. De materialen van het doek zijn o.a. polyestervezels of glasvezel. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. Bij daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, maar niet andersom. Advies: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid moet het raam dicht blijven. De tarieven bedragen tussen de €400 tot zo’n €1125.

 • Het hele raam wordt afgedekt.
 • Doeken in o.a. de kleuren grijs, zwart, antraciet, metallic etc.
 • Ze laten wel licht, maar geen zicht door.

Praktische rolluiken

Rolluiken zijn ontzettend populair in Nederland. De redenen zijn duidelijk: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, ze weren de zon ontzettend goed, je hebt geen inkijk, en hebben een isolerende werking. Als extra pluspunt werken ze ook inbraakpreventief. Tegenwoordig heb je 3 keuzes: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal weggewerkt in de gevel. De verwachte kosten bedragen tussen de €260 tot zo’n €1500 voor rolluiken bestellen in Wadenoijen.

 • Verkrijgbaar in diverse kleuren.
 • Een volledig verduisterde kamer.
 • Houd inbrekers buiten de deur.

Waarom kiezen voor markiezen

Een markies is een stijlvol systeem die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. Het gaat hier om een houten of aluminium geraamte waar het doek overheen komt. We zien markiezen vaak bij sfeervolle woningen. Het levert een bijdrage aan de uitstraling van (bedrijfs)panden. Als extra opties naast het standaard product kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De verwachte tarieven bedragen tussen de €670 en €1975.

 • Bijzondere kleuren en motieven beschikbaar.
 • Je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Windvast en uv-lichtbestendig.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: beschutting op jouw veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: het hele jaar door een aangenaam koele woning.

Altijd de juiste temperatuur in de kamer d.m.v. buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Wadenoijen: bekijk systemen voor binnen

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. D.m.v. raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Zo kan je voorkomen dat er warm zonlicht in huis komt zodat de warmte geweerd wordt. Vaak zorgt het voor meer sfeer in huis. Een mooi neveneffect: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De verwachte prijzen liggen tussen de €340 tot €825. In de box hieronder behandelen we de meest gekochte types.

Rolgordijnen: waarom is dit interessant?

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Het is een goedkoop model, gemakkelijk te monteren, eenvoudig in gebruik en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in meerdere prints en kleuren. zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Men biedt allerlei types zoals waterafstotende, verduisterende, transparante, kiepkantelraam, dakraam, lichtdoorlatende en speciale duo rolgordijnen. De kosten liggen tussen de €62,50 tot €185.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Wadenoijen: heel simpel zelf aan te brengen.
 • Te bestellen in interessante stoffen en bijzondere modellen.

Vouwgordijnen: bekijk het assortiment

Vouwgordijnen zorgen voor een knusse en unieke ambiance aan een kamer. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. Je kiest zelf de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Bovendien zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Je moet denken aan kosten van €115 tot €375.

 • Eenvoudig in hoogte verstelbaar.
 • Ruime kleurkeuze en altijd maatwerk.
 • Moeiteloos te onderhouden: je kan ze zelf wassen.

Plissé: praktische info en voordelen

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en ze houden de zon goed tegen. Luxueuze raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Je kunt kiezen uit verschillende producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Je moet denken aan kosten van €50 tot €150.

 • Past bij elke interieurstijl.
 • Extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: voor elk raam een geschikte maat.

Jaloezieën Wadenoijen: bekijk het aanbod

Jaloezieën zijn horizontale paneeltjes die je op veel standen kunt opendraaien met een koord of band. Je kunt een selectie maken uit aanzienlijk veel dessins en materialen als onder andere PVC, aluminium, bamboe, hout, stof. Door de houten jaloezieën speel je eenvoudig met de lichtinval en privacy. Disclaimer: je moet ze regelmatig afstoffen. Wees voorbereid op een kostenplaatje van €65 tot zo’n €220.

 • Snel en simpel bij te stellen wanneer de zon schijnt.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor Bamboe voor een natuurlijke look
 • PVC / Aluminium jaloezieën: Onderhoudsarm en een duurzaam product.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale strookjes van bouwstoffen zoals aluminium, hout, stof, pvc, kunststof. Ideaal voor grote ramen en zie je vaak terug bij een eigentijds en simpel interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, vragen niet om veel onderhoud en werken ook heel goed in natte ruimtes. De kostprijzen beginnen bij zo’n €75 en bedragen voor een luxe model zo’n €205.

 • Eenvoudig lichtinval en inkijk bepalen.
 • Perfect voor grote ramen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aan te brengen.

Shutters: luxe raambekleding in Wadenoijen voor jouw woning

Shutters zijn strakke binnenluiken met een luxueuze uitstraling. Het zijn eyecatchers die iets toevoegen aan jouw interieur. De blinds zijn decoratief en functioneel, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en zijn erg duurzaam. Te plaatsen op diverse ramen als vaste ramen, dakramen, draaikiepramen, uitzetramen, ronde ramen, schuiframen. Belangrijk: shutters zijn vaak wel wat duurder. De tarieven starten bij gemiddeld €460. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €860.

 • Een echte blikvanger in huis.
 • Erg kindvriendelijk systeem.
 • Houten kozijnen: online samenstellen en eenvoudig ophangen.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Wadenoijen geven veel frisse lucht in de kamers en werken uitstekend tegen muggen, vliegen en ander ongedierte. Je kunt o.a. kiezen uit: hor met scharnier, hordeur, plissé hor, rolhor, lamellenhor, inzethor. Last van allergieën of hooikoorts? Kies dan voor een pollenwerende hor. Advies: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Je zou kunnen informeren naar een vernuftige duo-plissé hor. Deze variant houdt muggen en vliegen tegen en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De onkosten starten bij om en nabij de €85 en bedragen voor een luxe model zo’n €625.

 • Geschikt voor o.a.: draairaam, draai-kiepraam, tuimelraam, schuifraam, uitzetraam, vast raam.
 • Eenvoudiger en veiliger ventileren.
 • Ideaal voor mensen met hooikoorts.

Vind de perfecte raamdecoratie voor iedere ruimte in huis

Gratis een aanbieding in je mailbox

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op maandag, 22 juli 2024 worden samengesteld a.d.h.v. verschillende aspecten: het soort systeem, het gewenste materiaal, de grootte van het systeem en handmatige of elektrische bediening. In het schema hierna vind je de gemiddelde tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Wadenoijen in juli 2024.

ZonweringAfmetingGemiddelde tarieven
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€810 – €2200
Uitvalscherm2 – 6 meter breed€355 – €1475
Screens200 cm – 400 cm breed€280 – €1075
Rolluik2 – 4 meter breed€295 – €1350
Rolgordijn200 x 60 cm€75 – €170
Lamellen180 x 180 cm€65 – €190
Jaloezieën100 x 180 cm€75 – €270
Plisségordijnen190 cm breed€120 – €370
Gemiddelde tarieven zonnewering incl. montage in de Provincie Gelderland.

Overzicht merken zonwering

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers die het overwegen waard zijn. Iedere fabrikant heeft zijn unieke toepassingen en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Wadenoijen. In het schema hieronder bieden wij een overzicht met de meest bekende merken. Zodoende kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: functionele systemen die er ook mooi uit zien.
 • SunCircle: montage door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: jarenlange ervaring op het gebied van buitenzonwering.
 • Zonnelux: raamdecoratie op maat gemaakt.
 • Heroal: toonaangevend aluminium zonwering systemen.
 • Stobag: extra comfort door de automatisering en besturingssystemen.
 • Renson: laat de gevelbekleding inmeten en plaatsen door echte professionals.
 • Velux: bekend door zijn hoogwaardige dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: de trendsetter in de wereld van raambekleding.
 • Somfy: innovatieve en gemakkelijk te bedienen elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: extra comfort in huis met design shutters en horren.
 • Veneta: tot wel 40% goedkoper dan in de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Gamma, Karwei, Hornbach, IKEA en Kwantum, FonQ, Bol.com, Formido, Wehkamp.
 • Andere merken: Bece, Deponti, Roma, Husol, Novoferm, Weinor & Copaco, Lumenguard, Sunway, Swela, Dickson, Milano.

Zonwering experts in regio van Tiel

Goedkope zonwering kopen in Wadenoijen? In contact komen met een erkend zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In het schema hieronder verstrekken we bedrijven en adressen van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in deze regio. Tevens kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Via deze vergelijker ontdek je ook installateurs en verkooppunten in Tull en ’t Waal, Kerk Avezaath en Zoelen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Iedere ruimte vraagt om passende vitrage die perfect past bij jouw interieurstijl. We informeren je graag verder over de beste buiten- en binnenzonweringsproducten per ruimte en kamer.

 • Keuken: zoek een goede combinatie tussen praktisch en mooi.
 • Badkamer: ideaal zijn waterafstotende plisse gordijnen (privacy verhogend).
 • Woonkamer: ruime keuze uit o.a. overgordijnen of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerende gordijnen voor minder lawaai en betere akoestiek.
 • Zolderraam: ook goede oplossingen voor draai-kiepramen op de zolder.
 • Dakkapel: je kunt de rolgordijnen op maat eenvoudig zelf monteren.
 • Balkon: koop een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Terras of Serre
Van juni t/m september kan de temperatuur flink oplopen. Je kunt kiezen uit verschillende type buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, betaalbare parasols of bijzondere houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten werken. Check ook aanvullende info over: Screens.

FAQ: meer schaduw en een gekoeld huis

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Iedere woning is anders. De perfecte zonnewering voor jouw woning is afhankelijk van het soort raam, hoe je tuin ligt, de staat van de gevels en het kozijn en hoeveel je maximaal wilt investeren. De voordelen van binnenzonnewering zijn dat het geleverd kan worden in praktisch alle kleuren, modellen en prijscategorieën. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft ook meer verkoeling, maar springt wel meer in het oog (het zit aan de buitengevel vast).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Wadenoijen?

De tarieven van zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De geschatte investeringen vind je hieronder. Denk bij markiezen aan +/- €675. Zonnescreens €235 op basis van één kozijn. Op het moment dat je kiest voor een zonnescherm moet je denken aan minimaal €1100. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €750). Een instap-rolluik kost €495. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €290 per kozijn. Shutters zijn een stuk kostbaarder (zo’n €845). Gunstiger geprijsde gordijnen voor binnen zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (beginnend bij €120 op basis van 1 raam). De totale bedragen worden gecalculeerd door te kijken naar het type / model, de gewenste afmeting, de bedieningsmogelijkheden, het materiaal, motiefjes en montage.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Wadenoijen?

Rondom zonweringsproducten kan je kiezen uit veel producten. Zoek vooraf alles goed uit omtrent correct inmeten en de montage. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, maar je kunt ook kiezen voor montage en inmeetservice in Wadenoijen. Dan komt er een capabele professional die de raampartij inspecteert, gewoon op locatie. Hierna zal de montagepartner de producten fatsoenlijk installeren. Dankzij deze dienstverlening ben je verzekerd van uitstekende zonnewering, garantie en nazorg en ondersteuning bij problemen.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

In de basis heb je handmatige bediening, handzenders / afstandbedieningen of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Handmatige bediening met slinger werkt in de basis mooi, maar het kan toch nog eenvoudiger. Draadloze bediening (d.m.v. een draaiknop, mobiele app, handzender, tijdschakelaar) is ideaal omdat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij veel wind is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. In de zomerperiode met warm zonlicht gaat het scherm automatisch omlaag. Shutters, jaloezieën en gordijnen kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een systeem dat werkt via internet heeft veel voordelen. De onkosten van smart rolluiken of schermen komen uit rond de €525.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 4014

Plaats een reactie