Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering De Groeve vergelijken

Op zoek naar multifunctionele zonwering in De Groeve? Zonwering is beschikbaar voor buiten en binnen. De tarieven starten bij zo’n €50,00. Buitenzonwering zoals een knikarmscherm is het meest effectief tegen hevige zon. Soms win je met een zonnescherm een aantal m2 schaduw waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering zoals gordijnen of jaloezieën is doorgaans wat voordeliger en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Winkels verkopen tegenwoordig bijzonder veel diverse modellen. Op dit platform bieden we een uitgebreide keuzehulp waarin we alle mogelijkheden bespreken. Bovendien delen we een indicatie van de kosten en namen van erkende zonwering specialisten in De Groeve en de directe omgeving.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Op warme dagen beschutting zoeken in je woning.
 • Sfeervolle toevoeging op uitstraling huis.
 • Lager energieverbruik en dus lagere stookkosten.
 • Voorkomt verkleuring van meubels.
 • Vooral rolluiken verkleinen de kans op inbraak.
zonwering-vergelijken-de-groeve

Zonnescherm laten plaatsen in De Groeve

Beschik je niet over het juiste gereedschap en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in De Groeve door een goed aangeschreven zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je kunt er dan op vertrouwen dat de installatie fatsoenlijk gemonteerd wordt, dat er niks kapot gaat en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Op dit platform vind je snel en zonder gedoe vakmannen uit de buurt. In de onderstaande koopgids geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten aanleggen door een vakspecialist

 1. Een soort kiezen

  De eerste vraag is welk soort zonwering past bij jouw wensen. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het terrasscherm of de jaloezieën. Je kunt het gebruiken voor o.a. de warmte buitenshuis houden, het verminderen van energiegebruik, de inkijk beperken (privacy), inbraak belemmerend, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, lichtinval tegengaan of een toevoeging voor het interieur.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Kies de afmetingen van het gewenste model. Selecteer ook waar je het wilt laten aanbrengen. Onder andere achter- of naast het huis of boven bij de slaapvertrekken. Selecteer eventueel foto’s om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Een belangrijk aspect is de bediening. De standaard mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Dan heb je de elektrische bediening. Dat werkt middels een handige draaiknop, die ook als tijdschakelaar kan werken. De duurste en comfortabelste keuzemogelijkheid is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Leveranciers vergelijken

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Geef dan jouw contactgegevens door. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit De Groeve en de directe omgeving. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer betalingscondities, kosten en nazorg. Selecteer de beste aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Het ophangen van het systeem

  Verwijder de oude zonwering en leg eventuele spullen al klaar voor het montagebedrijf. Het installatiebedrijf monteert het knikarmscherm of de shutters zoals overeengekomen. Check of de totale constructie correct is geïnstalleerd. Meestal geeft de monteur een korte demo. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Vaak bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Direct zonwering offertes in je mail?

Ontvang de scherpste prijs van raambekleders in De Groeve

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering De Groeve werkt het beste om je woning wat te verkoelen. Bovendien creëert het een heerlijke schaduwplek in je tuin of op het terras. Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Enkele varianten zoals bijvoorbeeld rolluiken werken inbraakwerend en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in veel verschillende prints en zowel met handmatige als automatische bediening. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €225 t/m €2800. In de keuzegids hieronder bespreken we de meest gekozen keuzes.

Praktische terrasschermen & knikarmschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. D.m.v. 2 telescopische knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Hierdoor is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en zal het veel schaduw geven bij de muren. Noemenswaardig: het schermdoek is kwetsbaar bij harde wind. De kosten schommelen tussen de €925 en €2125.

 • Prettige en comfortabele terraszonwering.
 • De doorloop blijft vrij.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

Investeren in uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een slimme manier om de zon in jouw woning te weren. Het biedt op een paar m2 veel schaduw zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Veel gekozen bij kleinere ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De verwachte kosten komen uit tussen de €400 tot zo’n €1350.

 • Zeer goedkoop zonnescherm.
 • Voor ramen die je niet open kunnen.
 • Is bestand tegen hoge temperaturen.

Handige screens

Screens op maat laten maken in De Groeve is een prima keuze als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn eenvoudig schoon te houden. Het wordt gemaakt van glasvezel of polyester met een PVC-coating. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. In situaties met daglicht heb je altijd zicht naar buiten, van buiten naar binnen gaat niet. Let op: als het screendoek omlaag is moet het raam dicht blijven. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €400 t/m €1000.

 • De cassette is klein en compact.
 • Binnen een minuut uitgedraaid.
 • Te integreren in het kozijn.

Kiezen voor rolluiken

Rolluiken zie je steeds vaker hangen. De redenen zijn duidelijk: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, op maat te bestellen, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en ze verduisteren ook heel goed. Evenzeer hebben ze een inbraakpreventieve werking. Binnen dit segment heb je 3 types: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De gemiddelde tarieven liggen zo tussen de €270 en €1200 voor rolluiken bestellen in De Groeve.

 • Houd de warmte buiten je huis.
 • Werkt zeer verduisterend wat zorgt voor betere slaap.
 • Belangrijke inbraakwerende eigenschappen.

Prijzen en voordelen van markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. Het gaat hier om een stevig frame van hout of aluminium waar het doek overheen wordt gespannen. We zien markiezen vaak bij landelijke huizen. Ze dragen bij aan de ambiance van woningen. Als extra opties naast het standaard product heb je ook het klapmodel en het petmodel. Doorloop blijft dan gewoon mogelijk. De verwachte kosten liggen zo tussen de €670 en €1850.

 • Idyllische uitstraling door de vele kleuren en dessins.
 • Je blijft een deel van het zicht houden.
 • Beschermt je woning ook van opzij.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Een comfortabele temperatuur in en rondom jouw woning door buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie De Groeve: bekijk systemen voor binnen

Binnenzonwering noemen we ook wel raamdecoratie. Door raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Zo kan je voorkomen dat de zon fel naar binnen schijnt waardoor het aangenaam koel blijft. Ook is het een toevoeging aan jouw interieur. En het leuke is: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De tarieven komen uit tussen de €380 en €875. In het gedeelte hieronder bespreken we de meest aantrekkelijke keuzes.

Rolgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Het is voordelig, probleemloos te installeren, simpel te gebruiken en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen kun jij kopen in honderden kleurtjes en motiefjes zodat het een aanvulling is op jouw interieur. Men biedt allerlei soorten zoals lichtdoorlatende, dakraam, waterafstotende, verduisterende, transparante, kiepkantelraam en het duo rolgordijn. De prijsindicaties variëren tussen de €57,50 tot €170.

 • Ruim aanbod binnen het segment goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in De Groeve: gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Assortiment in prachtige stoffen en luxe uitvoeringen.

Vouwgordijnen: informatie en voordelen

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een exclusieve en karakteristieke ambiance aan een ruimte. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. Je kunt zelf keuzes maken omtrent hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Daarbij kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Verwacht onkosten van €110 tot wel €350.

 • Zowel met lichtdoorlatende als verduisterende stof.
 • Online samenstellen voor maatwerk.
 • Eenvoudig onderhoud: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: bekijk het assortiment

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Je kan ze moeiteloos bedienen en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Het is een fraaie vorm van raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Je hebt de keuze uit allerlei systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Denk aan kosten van €60 tot +/- €175.

 • Laten jouw ruimte sfeervol tot leven komen.
 • Ook te monteren zonder boren.
 • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën De Groeve: waarom is dit interessant?

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die je kunt ophalen of kunt kantelen met een trekkoord. Het aanbod bestaat uit tientallen kleuren en materialen als aluminium, stof, PVC, hout, kunststof. Met jouw houten jaloezieën bepaal je zelf de zichtlijnen, licht en beschutting. Tip: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Verwacht prijzen van €72,5 tot zo’n €230.

 • Zelf de controle over de hoeveelheid licht in een kamer.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor Bamboe voor een natuurlijke look
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale latten van materialen zoals bamboe, stof, pvc, aluminium, hout. Geschikt voor kolossale / grote ramen en zie je vaak terug bij een chique en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, zijn goed schoon te houden en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De prijsindicaties beginnen bij €75 en kunnen oplopen tot €185.

 • Van elegant tot robuust.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast in grotere panden.
 • Montage kunststof kozijn: goed installatiewerk verlengt de levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in De Groeve voor een unieke uitstraling

Shutters zijn luxe binnenluiken met een authentieke of juist industriële look. Het zijn eyecatchers die iets toevoegen aan jouw interieur. Blinds zijn exclusief, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en een milieuvriendelijke keuze. Past op bijna elk raam zoals schuiframen, dakramen, valramen, uitzetramen, ronde ramen, vaste ramen. Goed om te weten: shutters zijn niet goedkoop! De prijsindicaties beginnen bij zo’n €440. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €940.

 • Eventueel in de hypotheek mee te financieren.
 • Je kunt het snel reinigen met een vochtige doek.
 • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in De Groeve zorgen voor ventilatie in huis en weren bovendien ongedierte en andere insecten. Er zijn talloze opties: plissé hor, hordeur, lamellenhor, hor met scharnier, rolhor, inzethor. Hooikoorts of allergieën? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Disclaimer: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Wil je dit wel? Kies dan voor een totaal duo-plissé hor. Dit type weert insecten en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De prijsverwachtingen beginnen bij €65 en lopen op tot €700.

 • Breed inzetbaar: tuimelraam, draai-kiepraam, valraam, uitzetraam, schuifraam, vast raam.
 • Je woning ventileren op een gebruiksvriendelijke manier.
 • Kan ook pollen weren.

Multifunctionele raamdecoratie voor elke woning

Ontvang gratis 3 aanbiedingen van professionele winkels

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 april 2024 zijn altijd onderhevig aan een aantal zaken: het type product, het gewenste materiaal, de noodzakelijke afmetingen en het soort bediening. In de volgende tabel verstrekken we de actuele kosten van het laten plaatsen van zonwering in De Groeve in april 2024.

Model zonweringGrootteGemiddelde tarieven
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€800 – €2275
Uitvalscherm200 – 600 cm breed€360 – €1275
Screens1 – 3 meter breed€250 – €950
Rolluik300 – 450 cm breed€290 – €1375
RolgordijnTot 250 cm breed€45 – €170
Lamellen150 x 100 cm€80 – €220
Jaloezieën100 x 180 cm€65 – €230
Plisségordijnen140 cm breed€125 – €380
Gemiddelde kosten zonnewering inclusief monteren in de Provincie Drenthe.

Overzicht merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken om uit te kiezen. Elke montagepartner heeft zijn pluspunten en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in De Groeve. In het volgende schema verstrekken we een overzicht met de grootste merken. Daardoor heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: functionele producten volgens de laatste lifestyle trends.
 • SunCircle: strakke lijnen, een luxe uitstraling en een kwalitatief product.
 • Verano: gratis brochure en gratis kleurstalen opvraagbaar.
 • Zonnelux: voor elk raamtype en ruimte de juiste raamdeco.
 • Heroal: rolluiken, zonwering, roldeuren, ramen, deuren, gevels en overkappingen.
 • Stobag: met het Pergolino doek voorzie je grote oppervlaktes van terrasscherm.
 • Renson: meer uitstraling van de buitengevel met unieke gevelbekleding.
 • Velux: bekend door zijn hoogwaardige dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: werken met materialen zoals Stof, Hout, Aluminium en PVC.
 • Somfy: de beste elektrische zonneschermen en slimme motoren voor raamdecoratie.
 • Unilux / Fractions: tot de millimeter op maat gemaakte hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: snel en kosteloos thuisadvies door een specialist (incl. inmeten).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Gamma, IKEA, Praxis, Karwei en Wehkamp, Kwantum, Formido, Bol.com, Leen Bakker.
 • Overweeg ook: Weinor, Toppoint, Husol, Deponti, Novoferm, Bece en Sunway, Copaco, Milano, Dickson, Schlappi, Swela.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Tynaarlo

Goedkope zonwering kopen in De Groeve? In contact komen met een erkend zonweringsbedrijf in de regio? In het schema hieronder vind je namen en adressen van raambekleding winkels en gordijnwinkels in deze gemeente. Vervolgens kan je hier terecht voor meer informatie. Op deze site vergelijk je ook leveranciers en shops in Annen, Zuidlaarderveen en Schipborg.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Details over zonwering per ruimte

Elk raam vraagt om een uniek type vitrage die matcht met jouw interieurstijl. We gaan nu verder in op de meest handige zonwering types voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: kies een onderhoudsvriendelijk materiaal dat vochtbestendig is.
 • Badkamer: kies een vochtbestendig materiaal zoals PVC of kunststof in de douche.
 • Woonkamer: kies normale verduisterende gordijnen of screens aan de buitenzijde van de woning.
 • Slaapkamer: speciale geluidswerende gordijnen zorgen voor een rustige en stille kamer.
 • Zolderraam: ook goede oplossingen voor draai-kiepramen op de zolder.
 • Dakkapel: kies bijvoorbeeld voor rolgordijnen op maat (eenvoudig zelf aanbrengen).
 • Balkon: laat een zonnescherm of balkondoek plaatsen en maak schaduwrijke plekken.

Serre of Terras
Ook in Nederland wordt het al gauw 30 graden of warmer. Men verkoopt allerlei type buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, handige parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten werken. Bekijk snel meer details over: Houten jaloezieën.

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Elke situatie is weer verschillend. De best passende zonnewering hangt af van het soort raam, de actuele situatie rondom de woning (tuin), de kozijnen (kunststof / hout) en je budget. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat je het kunt kopen in verschillende kleuren, designs en prijssegmenten. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar is wel meer zichtbaar (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in De Groeve?

De prijzen van zonwering zijn weer anders per woning. De gemiddelde kosten hebben we hierna kort toegelicht. Markiezen zijn zo’n €650. Screens €290 per kozijn. Bij een terraszonwering ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1225. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €650). Een normaal rolluik kost €465. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €280 op basis van één kozijn. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (plusminus €750). Budget opties zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (verkrijgbaar vanaf €120 per raampartij). De totale bedragen worden beïnvloed door: het model, het formaat, de bedieningsopties, type materiaal, prints en installatiekosten.

Wat zijn de voordelen van inmeten en de montageservice in De Groeve?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan zijn de keuzes enorm. Houdt wel altijd rekening met de afmetingen en montage-eisen. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, maar er is soms ook een optie voor montage en inmeetservice in De Groeve. Dan komt er een gespecialiseerde installateur die kozijnen, gevels en ramen goed inspecteert en opmeet. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de vakman het systeem fatsoenlijk vastzetten. Zo geniet je altijd van uitstekende zonnewering, langere garantie, klantenservice en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

Je kunt kiezen voor de normale handbediening, bediening met een afstandsbediening of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering is een wens van veel huishoudens. Handmatige zonwering met een handslinger is voldoende, maar het kan toch nog gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (met een mobiele app, tijdschakelaar, draaiknop, afstandsbediening) zorgt ervoor dat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij slecht weer is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. In het geval van een felle zon gaat het scherm automatisch omlaag. Shutters, jaloezieën en gordijnen kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een systeem dat je online kunt beheren geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De prijzen van smart rolluiken of screens bedragen zo’n €450.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 9473

Plaats een reactie