Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Schipborg vergelijken

Op zoek naar multifunctionele zonwering in Schipborg? Zonwering is er voor binnen en buiten. Je laat dit al plaatsen vanaf €72,50. Professionele buitenzonwering als een screen is geschikt om zonnestralen te weren. Vaak creëert een zonnescherm plekjes met schaduw in de tuin. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of luxaflex is in de basis wat betaalbaarder en is direct een aanvulling op jouw interieur. Tegenwoordig heb je gigantisch veel verschillende modellen. Op dit portaal vind je een praktische keuzegids waarin we alle mogelijkheden bespreken. Daarbij vind je gemiddelde tarieven en een tabel met betrouwbare zonwering specialisten in Schipborg en omstreken.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Een koele woonkamer en lekkere temperatuur in de slaapkamer.
 • Je creëert een fijne schaduwrijke plek op het terras.
 • Je kunt besparen op de energierekening door het isolerende effect.
 • Je behoudt je privacy.
 • Verminder de inbraakkans (preventieve werking van robuuste rolluiken).
zonwering-vergelijken-schipborg

Zonnescherm laten plaatsen in Schipborg

Wil je alles vakkundig laten installeren of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Schipborg door een betrouwbare zonwering specialist is een slim idee. Je bent dan verzekerd dat het product volgens de documentatie geïnstalleerd wordt, dat er niks stuk gaat en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Via onze vergelijkingstool vind je snel en zonder gedoe bedrijven in de gemeente. In de onderstaande koopgids leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten plaatsen door een vakspecialist

 1. Systeem kiezen

  De eerste vraag is welk type zonwering het beste past bij jouw eisen. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het uitvalscherm of de plissé gordijnen. Belangrijke elementen zijn: een kamer koel maken, het verlagen van de energierekening, inkijk verminderen, inbraakkans verminderen, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, lichtinval tegengaan of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Maten doorgeven

  Meet alle maten goed op van het gewenste model. Noteer ook waar je het wilt laten plaatsen. Je kunt kiezen voor o.a. plaatsing achter het huis of boven bij de slaapvertrekken. Voeg foto’s toe zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De goedkoopste mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een draaiknop, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De meest kostbare en praktische keuzemogelijkheid is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  Alles geïnventariseerd? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je zal dan diverse offertes ontvangen van geschikte zonweringsbedrijven uit Schipborg en regio. Vergelijk alle prijzen en duik in de prijs, referenties, merk producten en nazorg. Kies de beste aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Installatie van het systeem

  Demonteer de oude zonwering en zorg dat alles opgeruimd is voor de montagepartner. De professional levert de screens of de rolgordijnen zoals jij dat wilt. Test of het product goed is opgehangen. Probeer alles direct even uit. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Vaak is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Zonnewering offertes vergelijken

Offerte op maat van raambekleders in Schipborg

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Schipborg wordt gebruikt om warmte in huis tegen te gaan. Verder zorgt het voor een aangename schaduwplek op buitenplekken. Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Bekende artikelen zoals het rolluik houden inbrekers buiten de deur en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is beschikbaar in veel vormen en formaten. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €350 en €2700. In de koopgids hierna geven we een toelichting op de meest verkochte types.

Laten monteren van knikarmschermen en terrasschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Door middel van de twee knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst kan je er gewoon onderdoor lopen en heb je een mooie schaduwrijke plek op jouw terras. Noemenswaardig: het scherm is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De prijzen variëren tussen de €900 tot zo’n €2025.

 • Zeer geschikt als terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • Meerdere bedieningsmogelijkheden.

Kiezen voor uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een relatief betaalbare manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Het zorgt voor op een paar m2 veel schaduw zodat je bijvoorbeeld lekker tv kunt kijken. Zeer praktisch bij hoger gelegen ramen of plekken waar geen doorloop nodig is. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De verwachte prijzen liggen tussen de €300 en €1200.

 • Veel keuze in zonnescherm: van budget tot luxe.
 • Zorgt voor veel schaduw in huis.
 • Ook leverbaar met elektrische bediening.

Advies over screens

Screens op maat laten maken in Schipborg is ideaal als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn bestand tegen weersinvloeden. De keuze qua doek-materiaal is vezels van polyester of glasvezel. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. In het geval van daglicht is er voldoende zicht naar buiten, maar niet andersom. Advies: als het screendoek omlaag is moet het raam dicht blijven. De normale prijzen variëren tussen de €350 tot wel €1125.

 • Neemt heel weinig ruimte in.
 • Houdt zon en warmte uitstekend buiten.
 • Een stukje extra privacy in huis.

Details over rolluiken

Rolluiken worden steeds vaker toegepast. Dat is niet zo gek: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), je geniet van een aangenaam klimaat in huis, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Als extra voordeel werken ze ook inbraakpreventief. Je kunt kiezen uit 3 producten: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik (wordt achter de stenen geplaatst). De tarieven variëren tussen de €340 en €1500 voor rolluiken bestellen in Schipborg.

 • Er komt helemaal geen licht meer binnen.
 • Werkt zeer verduisterend wat zorgt voor betere slaap.
 • Altijd met goede garantie.

Handige markiezen

Een markies is een stijlvol systeem wat direct zal opvallen (authentieke uitstraling). Het gaat hier om een constructie van hout / aluminium waar het doek overheen komt. Markiezen zie je met name bij jaren 50 woningen. Ze hebben invloed op een unieke uitstraling van het huis. Daarnaast kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De gemiddelde prijzen komen uit tussen de €660 tot wel €1775.

 • Authentiek maatwerk mogelijk.
 • Je kunt gewoon naar buiten blijven kijken.
 • Robuust systeem dat niet erg windgevoelig is.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: een effectief en super modern systeem.

Een koele temperatuur in huis met buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Schipborg: alle systemen voor binnen

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. Met raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Dit beperkt dat de zon de hele dag de kamer in schijnt zodat het minder heet wordt in huis. Tevens kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Noemenswaardig: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De prijsindicaties liggen zo tussen de €330 – €975. In het boxje hieronder geven we een toelichting op de veelbesproken producten.

Rolgordijnen: alle informatie op een rij

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. De prijzen hiervan zijn laag, probleemloos te installeren, simpel te gebruiken en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen zijn te koop in meerdere soorten materialen en kleuren zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Je hebt verschillende types zoals waterafstotende, lichtdoorlatende, elektrische, transparante, dakraam, verduisterende en het duo rolgordijn. De minimale investeringen bedragen tussen de €55,00 – €155.

 • Handige optie voor tijdelijke of goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Schipborg: voor iedereen zelf aan te brengen.
 • Verkrijgbaar in interessante stoffen en exclusieve uitvoeringen.

Vouwgordijnen: waarom is dit interessant?

Vouwgordijnen bieden een knusse en karakteristieke uitstraling aan een kamer. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Verder zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Je moet denken aan prijzen van €95 tot wel €300.

 • Voor een knus interieur.
 • Altijd maatwerk (zelf samenstellen).
 • Moeiteloos te onderhouden: je kunt ze uitwassen.

Plissé: soorten, kleuren en kosten

Plissé gordijnen kan je op soepele wijze omhoog en omlaag doen. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Fraaie raamdeco die bij elke woonstijl past. Er bestaan velerlei varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Verwacht een prijs van €55 tot €150.

 • Zeer flexibel en elegant systeem.
 • Extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: zelf inmeten of laten opmeten.

Jaloezieën Schipborg: een veelzijdig aanbod

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een koord of elektrisch systeem. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit oneindig veel dessins en materialen zoals bijv. stof, bamboe, PVC, aluminium, kunststof. Door te kiezen voor houten jaloezieën heb je 100% controle over de zichtlijnen, licht en beschutting. Disclaimer: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Denk aan een tarief van €70 tot wel €240.

 • Eventueel ook half open te zetten.
 • Jaloezieënwinkel: met een product van bamboe haal je iets unieks in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale panelen die je hebt van hout, bamboe, stof, pvc, aluminium. Perfect voor imposante / grote ramen en passen perfect bij een chique en basis interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De onkosten starten bij gemiddeld €60 en bedragen voor een luxe model zo’n €175.

 • Past heel mooi bij een lang en brede raampartij.
 • Prima binnenzonwering voor hoge ramen en brede kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: bij goed onderhoud heb je lange garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Schipborg op maat gemaakt

Shutters zijn luxe binnenluiken met een authentieke of juist industriële look. Het zijn ambachtelijke modellen die jouw interieur echt afmaken. Blinds zijn erg trendy, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en een duurzame optie (goed voor het milieu). Past op bijna elk raam zoals draaikiepramen, schuiframen, uitzetramen, valramen, vaste ramen, dakramen. Opmerking: shutters zijn niet goedkoop! De kosten starten bij gemiddeld €460. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €870.

 • Duurzaam product.
 • Ook geschikt als roomdivider of kastdeur.
 • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Schipborg geven veel frisse lucht in de kamers en hebben een gunstig effect op vliegen, motten, wespen en muggen. Er zijn diverse modellen: lamellenhor, hordeur, voorzethor, hor met scharnier, rolhor, plissé hor. Last van allergieën of hooikoorts? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Belangrijk: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Je kunt je dan beter verdiepen in een combinerende duo-plissé hor. Deze variant houdt kleine dieren tegen en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De investeringen starten vanaf €85. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €725.

 • Geschikt voor o.a.: draairaam, vast raam, draai-kiepraam, valraam, schuifraam, tuimelraam.
 • Eenvoudiger en veiliger ventileren.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

Maatwerk raamdecoratie voor elke ruimte in huis

Vrijblijvend 3 aanbiedingen van lokale vakbedrijven

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 21 juli 2024 zijn afhankelijk van velerlei zaken: de productcategorie, de materiaaltypes, de grootte (lengte en breedte) en de bedieningsopties. In het volgende blokje tref je de actuele tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Schipborg in juli 2024.

Model zonweringAfmetingVerwachte prijzen
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€850 – €2275
Uitvalscherm100 – 400 cm breed€355 – €1275
Screens1 – 4 meter breed€255 – €1125
Rolluiktot 4,5 meter breed€330 – €1300
Rolgordijn100 x 150 cm€65 – €150
Lamellen200 x 180 cm€55 – €190
Jaloezieën100 x 250 cm€60 – €270
Plisségordijnen130 cm breed€105 – €340
Kostenindicatie zonnewering met montage in de Provincie Drenthe.

Meest gekozen merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders die goede producten en service leveren. Iedere leveranciers heeft zo zijn eigenschappen en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Schipborg. Hieronder bieden wij informatie over de beste verkochte merken. Op die manier kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: kwaliteitsproducten die zorgen voor een comfortabel buitenleven.
 • SunCircle: eersteklas producten van Nederlandse makelaardij.
 • Verano: uitgebreide landelijk netwerk met winkels en monteurs.
 • Zonnelux: altijd verzekerd van raamdecoratie die perfect past.
 • Heroal: vervaardigd uit hoogwaardige aluminium grondstoffen.
 • Stobag: met het Pergolino doek voorzie je grote oppervlaktes van terrasscherm.
 • Renson: design gevelbekleding voor woningen en kantoorpanden.
 • Velux: expert in dakramen, dakkapellen, lichtkoepels en raamdecoratie.
 • Luxaflex: raambekleding op maat gemaakt.
 • Somfy: leverancier van motoren voor elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: de meest verkochte hor van NL.
 • Veneta: 100% maatwerk en 100% tevredenheidsgarantie op jouw bestellingen.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Praxis, Gamma, Hornbach, IKEA en Wehkamp, Kwantum, FonQ, Formido, Leen Bakker.
 • Bekijk ook: Roma, Husol, Novoferm, Weinor, Bece, Toppoint en Schlappi, Copaco, Swela, Lumenguard, Dickson, Milano.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Aa en Hunze

Goedkope zonwering kopen in Schipborg? Of zoek je een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in jouw omgeving? Hierna vergelijk je bedrijven en adressen van raambekleding winkels en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Tevens kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Op dit portaal kom je ook in contact met montagebedrijven en winkels in Gasteren, Zuidlaren en Anloo.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk type zonwering per ruimte

Elke gevel heeft een bepaalde vitrage nodig die aansluit bij de uitstraling van de kamer. We beschrijven nu de meest bestelde zonwering voor binnen en buiten per ruimte en kamer.

 • Keuken: ga voor een type dat zowel praktisch is als stijlvol.
 • Badkamer: ideaal zijn waterafstotende plisse gordijnen (privacy verhogend).
 • Woonkamer: met een verduisterend gordijn houd je de warme in de winter binnen.
 • Slaapkamer: met geluidswerende raamdeco filter je zoveel mogelijk het geluid van buiten.
 • Zolderraam: praktische screens, luiken en shutters voor jouw draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: meet alle is, koop rolgordijnen op maat en monteer de producten binnen enkele minuten.
 • Balkon: koop een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Serre & Terras
In de de zomermaanden kan de temperatuur flink oplopen. Je kunt kiezen uit allerlei type buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, gewoon parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Bescherming voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten toepassen. Wellicht vind je dit ook interessant: Binnenzonwering.

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Elke situatie is weer verschillend. De best passende zonnewering voor jouw pand kan jij opzoeken door een check te doen op: de hoogte van je ramen, de ligging van je huis, jouw stijl en smaak en je financiële middelen. Waarom wij binnenzonnewering aanraden? Omdat het te bestellen is in meerdere kleuren, motiefjes en afmetingen. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, geeft ook buiten verkoeling, maar springt wel meer in het oog (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Schipborg?

De kosten van zonwering lopen flink uiteen. De gemiddelde kosten hebben we hierna voor je opgesomd. Denk bij markiezen aan +/- €650. Screens €205 per raam. Gaat je voorkeur uit naar een zonnescherm betaal je om en nabij de €1050. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €650). Een gemiddeld rolluik kost €500. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €290 per raam. Voor shutters ben je meer kwijt (+/- €845). Budget soorten raambekleding zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (reken op minimaal €130 per raam). De totale bedragen hangen af van: de gewenste producten, het inmeten (afmetingen), soort bediening, het soort materiaal, prints en montagekosten.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Schipborg?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan kan je kiezen uit veel producten. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om de afmetingen en montage-eisen. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, echt kan je ook profiteren van montage & inmeetservice in Schipborg. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een deskundige installateur die ieder raam inmeet bij je thuis. Als alle spullen binnen zijn kan de expert het zonnescherm op de juiste manier aanbrengen. Door te kiezen voor dit stukje service geniet je van uitstekende zonnewering, een gunstige garantieperiode en snelle hulp / ondersteuning bij problemen.

Hoe werkt slimme zonwering?

Grofweg onderscheiden we handbediening, elektrische bediening met zender of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering gaan we de komende jaren veel zien. Een handmatig systeem met een handslinger is acceptabel, maar het kan eenvoudiger. Draadloze bediening (a.d.h.v. een tijdschakelaar, handzender, afstandsbediening, mobiele app) maakt het mogelijk dat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij veel wind kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. Wanneer de zon aanwezig is zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Gordijnen, shutters en jaloezieën kunnen op tijd automatisch open en dicht. Bediening via internet maakt jouw woning slimmer. De prijzen van smart rolluiken en schermen bedragen zo’n €425.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9469

Plaats een reactie