Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Zuidlaren vergelijken

Wil je jouw woning ook uitbreiden met zonwering in Zuidlaren? Zonwering is geschikt voor binnen en buiten. De tarieven starten bij zo’n €75,00. Buitenzonwering zoals een knikarmscherm is ideaal om zonnestralen te weren. In veel gevallen verkrijg je middels een zonnescherm een aantal m2 schaduw waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering zoals gordijnen of jaloezieën is meestal een stuk goedkoper en is een prima aanvulling op jouw interieur. Gordijnwinkels hebben geweldig veel verschillende soorten. Via onze site delen we een uitgebreid advies waar we alle mogelijkheden bespreken. Daarnaast verstrekken we de geschatte kosten en contactgegevens van diverse zonwering specialisten in Zuidlaren en de omliggende regio.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Schaduw en lage temperaturen in je huis.
 • Een verzorgd uitstraling van de woning (mooie afwerking).
 • Werkt i.c.m. een airco / warmtepomp ook energieverlagend.
 • Je interieur zal minder snel verkleuren.
 • Heeft een afschrik effect op inbrekers (werkt preventief).
zonwering-vergelijken-zuidlaren

Zonnescherm laten plaatsen in Zuidlaren

Beschik je niet over het juiste gereedschap en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Zuidlaren door een lokale zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je bent dan verzekerd dat alles volgens de documentatie bevestigd wordt, dat je recht blijft houden op garantie en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Op deze website vind je heel eenvoudig vakspecialisten die werkzaam zijn in de regio. Hierna vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten ophangen door een specialist

 1. Selecteer een systeem

  Ten eerste bepaal je welk type systeem aansluit bij jouw eisen. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het terrasscherm of de jaloezieën. Belangrijke functies zijn: een aangenaam binnenklimaat, extra isolatie, de privacy verbeteren, inbraak beperkend, een fijne plek in de schaduw maken, lichtinval regelen of een toevoeging voor het interieur.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Geef de maten door van het product. Geef ook door waar het aangebracht moet worden. Dit kan zijn aan de overkapping of op zolder / in de slaapkamer. Upload foto’s of bouwtekeningen om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Er zijn verschillende soorten bediening. De meest gunstige producten zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Dan heb je de elektrische bediening. Dat werkt middels een draaiknop, die ook als tijdschakelaar kan werken. De meest kostbare en meest actuele mogelijkheid is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Leveranciers vergelijken

  Alles geïnventariseerd? Geef dan jouw contactgegevens door. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Zuidlaren en omgeving. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar betalingscondities, kosten en nazorg. Kies de beste totaal-aanbieding en plan de klus in.

 5. Het ophangen van het systeem

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en zorg dat er genoeg ruimte is voor het montageteam. De professional monteert het terrasscherm of de lamellen zoals afgesproken. Ga altijd na of de totale constructie correct is aangesloten. Een demonstratie is gebruikelijk. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Tevens kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Offerte op maat van raambekleders in Zuidlaren

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Zuidlaren wordt gekocht door mensen om de zon en warmte te weren. In aanvulling daarop geeft het je een prettige schaduwplek op jouw terras. Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Meerdere modellen zoals bijvoorbeeld rolluiken werken inbraakwerend en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is beschikbaar in talloze dessins en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De kosten variëren tussen de €250 tot €2650. In het volgende hoofdstuk geven we een toelichting op de meest praktische systemen.

Handige knikarmschermen / terrasschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. D.m.v. de scharnierende knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Hierdoor blijft jouw terras optimaal begaanbaar en creëer je een heerlijke schaduwplek bij de muren. Disclaimer: dit model moet je direct inklappen bij harde wind. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €900 tot wel €2050.

 • Veel gekozen model als terraszonwering.
 • Je kan er gewoon onderdoor lopen en onder zitten.
 • Moderne eigentijdse look.

Praktische uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een betaalbare manier om om zonlicht te beperken. Daardoor heb je op een paar m2 veel schaduw zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Een goede keuze bij kleinere ramen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De verwachte prijzen variëren tussen de €450 tot zo’n €1375.

 • Een zeer budgetvriendelijk zonnescherm.
 • Je beperkt de inkijk in je woning (meer privacy).
 • Met sterke wind- en stormvaste armen.

Het gemak van screens

Screens op maat laten maken in Zuidlaren is zeer geschikt als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn bestand tegen weersinvloeden. Ze worden vaak gemaakt van vezels van polyester of glasvezel. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende en verduisterende screens. Met daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, maar andersom is niet mogelijk. Aandachtspunt: op het moment dat het screendoek uit is kan het raam niet open en houd je het dicht. De verwachte prijzen variëren tussen de €350 – €1150.

 • Zowel in het kozijn als op het kozijn mogelijk.
 • Ook in de winter te gebruiken ter isolatie.
 • Te integreren in het kozijn.

Een aangenaam klimaat met rolluiken

Rolluiken worden steeds vaker toegepast. Wij zijn er uiterst positief over: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, ze zijn zeer warmtewerend, ze zijn geluidsisolerend en je bespaart op de energiekosten dankzij de isolerende werking. Eveneens schrikken ze inbrekers af. Je kunt kiezen uit 3 opties: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De tarieven bedragen tussen de €280 en €1250 voor rolluiken bestellen in Zuidlaren.

 • Perfecte / 100% verduistering.
 • Dempt het geluid en houdt warmte buiten.
 • Inbrekers buiten de deur houden.

Meer informatie over markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem wat direct zal opvallen (authentieke uitstraling). Het wordt gekenmerkt door een houten, stalen of aluminium frame dat afgespannen wordt middels een doek. Markiezen zie je met name bij oudere woningen. Het levert een bijdrage aan een romantische uitstraling van (bedrijfs)panden. Als extra opties naast het standaard product heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De onkosten liggen tussen de €640 tot wel €1775.

 • Volledig maatwerk mogelijk qua breedte, kleur en materiaal.
 • Het zicht naar buiten wordt minder beperkt.
 • Windvast en uv-lichtbestendig.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Een comfortabele temperatuur in en rondom jouw woning via buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Zuidlaren: alle soorten voor binnen op een rij

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. Aan de hand van raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Zo kan je voorkomen dat zonlicht fel de woning binnenkomt zodat het minder heet wordt in huis. Eveneens zorgt het voor meer sfeer in huis. En het leuke is: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De verwachte prijzen schommelen tussen de €380 en €975. In het stukje hieronder geven we een toelichting op de meest gekozen types.

Rolgordijnen: een veelzijdig aanbod

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. De prijzen hiervan zijn laag, snel en simpel te bevestigen, simpel te gebruiken en het is heel breed inzetbaar Rolgordijnen kun jij kopen in verschillende designs en kleuren zodat ze niet misstaan bij je interieur. Je hebt allerlei types zoals dakraam, elektrische, kiepkantelraam, transparante, lichtdoorlatende, verduisterende en unieke duo rolgordijnen. De minimale investeringen variëren tussen de €50,00 en €170.

 • Prima keuze als je zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Zuidlaren: gemakkelijk zelf te plaatsen.
 • Op maat verkrijgbaar in prachtige stoffen en luxueuze modellen.

Vouwgordijnen: wat zijn de voordelen?

Vouwgordijnen dragen bij aan een exclusieve en authentieke uitstraling aan een ruimte. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. Je kunt zelf keuzes maken omtrent de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Bovendien kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Denk aan tarieven van €100 tot zo’n €375.

 • Nemen weinig plek in beslag.
 • Direct te plaatsen dankzij maatwerk.
 • Goed te onderhouden: je kunt ze uitwassen.

Plissé: praktische info en voordelen

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. Je kan ze moeiteloos bedienen en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Een stijlvolle raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Raambekleders bieden allerlei systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Je moet denken aan een kostenplaatje van €62,5 tot +/- €155.

 • Een speels en vrolijk systeem.
 • Eenvoudig aan te brengen d.m.v. plakstrips.
 • Dupligordijnen op maat: geschikte maten voor elk type kozijn.

Jaloezieën Zuidlaren: bekijk het assortiment

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die je in verschillende standen kunt zetten met een trekkoord. Het aanbod bestaat uit ontzettend veel modellen en materialen als kunststof, bamboe, aluminium, stof, hout. Met houten jaloezieën bepaal je zelf de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Suggestie: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Verwacht prijsindicaties van €85 tot €220.

 • Eventueel ook half open te zetten.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft nog meer sfeer in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: sfeervolle en stoere uitstraling.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale platen van materialen zoals kunststof, bamboe, pvc, aluminium, stof. Geschikt voor grote ramen en sluiten goed aan op een elegant en basis interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De kostprijzen starten vanaf €65. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €190.

 • Snel open en dicht draaien met het handkoord.
 • Zeer praktische binnenzonwering voor lange ramen.
 • Montage kunststof kozijn: vaak met een verlengde garantieregeling.

Shutters: luxe raambekleding in Zuidlaren met exclusieve afwerking

Shutters zijn luxe binnenluiken met een heel stoere look. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die je interieur een boost geven. Blinds zijn sfeervol, ze zijn overal toepasbaar en een duurzame keuze. Aan te brengen op diverse ramen zoals vaste ramen, valramen, uitzetramen, schuiframen, dakramen, draaikiepramen. Belangrijk: shutters zijn niet goedkoop! De tarieven beginnen bij €460. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €960.

 • Duurzaam product.
 • Makkelijk te bedienen en goed schoon te maken.
 • Houten kozijnen: de houtstructuur maakt het 1 geheel.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Zuidlaren geven veel frisse lucht in de kamers en hebben een gunstig effect op muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Vergelijk verschillende producten zoals: voorzethor, inzethor, hor met scharnier, rolhor, lamellenhor, hordeur. Last van allergieën of hooikoorts? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Adviespunt: horren hebben geen zonwerend effect. Je kunt je dan beter verdiepen in een innovatieve duo-plissé hor. Dit alternatief weert muggen en vliegen en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De kostprijzen beginnen bij zo’n €87,5 en lopen op tot €500.

 • Voor bijna ieder raamtype: tuimelraam, vast raam, schuifraam, draai-kiepraam, valraam, draairaam.
 • Ventileren zonder dat er ongedierte naar binnen komt.
 • Kan ook pollen weren.

De tofste raamdecoratie voor elke woning

Deze week diverse aanbiedingen van lokale specialisten

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zaterdag, 20 juli 2024 zijn afhankelijk van verschillende opties: de productcategorie, de materiaalkeuze, de grootte van het systeem en de bediening. In het overzicht hierna vind je de huidige kosten van het laten plaatsen van zonwering in Zuidlaren in juli 2024.

ZonweringGrootteGemiddelde onkosten
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€855 – €2150
Uitvalscherm2 – 6 meter breed€350 – €1575
Screens100 cm – 400 cm breed€280 – €1175
Rolluik1 – 4 meter breed€300 – €1225
Rolgordijn100 x 175 cm€75 – €165
Lamellen180 x 180 cm€50 – €220
Jaloezieën100 x 200 cm€65 – €250
Plisségordijnen110 cm breed€125 – €320
Verwachte kosten zonnewering met monteren in de Provincie Drenthe.

Overzicht merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken met allemaal een uniek aanbod. Elke fabrikant heeft zo zijn eigenschappen en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Zuidlaren. In de onderstaande tabel vind je details over de grootste merken. Daardoor kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: functioneel, stijlvol en duurzame zonneschermen en rolluiken.
 • SunCircle: levert een groot aantal producten overal in Nederland.
 • Verano: specialist op het gebied van zowel binnen- als buitenzonwering.
 • Zonnelux: voor grote als kleine ramen mooie op maat gemaakte raambekleding.
 • Heroal: duurzame, kwalitatieve en veilige systemen.
 • Stobag: mooie producten voor veranda’s, overkappingen en glazen daken.
 • Renson: unieke totaalconcepten voor gevelbekleding projecten groot en klein.
 • Velux: de VELUX montageservice komt bij jou aan huis.
 • Luxaflex: werken met materialen zoals Stof, Hout, Aluminium en PVC.
 • Somfy: ideale elektrische zonneschermen die je kunt koppelen aan een app.
 • Unilux / Fractions: unieke gepatenteerde horren en shutters.
 • Veneta: zonder risico bestellen dankzij de gratis meetverzekering.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Karwei, Hubo, Gamma, Hornbach & Formido, Kwantum, Bol.com, Leen Bakker, Wehkamp.
 • Andere merken: Toppoint, Husol, Bece, Novoferm, Deponti, Roma & Swela, Lumenguard, Dickson, Copaco, Sunway, Milano.

Zoek zonwering experts in de regio Tynaarlo

Goedkope zonwering kopen in Zuidlaren? Wil jij contact leggen met een vakkundig zonweringsbedrijf in de omgeving? In het volgende blokje delen we namen en adressen van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Eventueel kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Op deze zonwering-website bekijk je ook installateurs en bedrijven in Anloo, De Groeve en Annen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Elke gevel vraagt weer om een ander type vitrage die perfect past bij de stijl van de kamer. We gaan nu verder in op de meest gekochte zonwering voor binnen en buiten voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: moet vochtbestendig zijn en gemakkelijk schoon te maken.
 • Badkamer: meer privacy tijdens het douchen door vochtwerende raambekleding.
 • Woonkamer: bestel direct verduisterende gordijnen op maat om de belangrijkste plekken in huis te koelen.
 • Slaapkamer: met geluidswerend rolluiken maak jij de nachten stiller en koeler.
 • Zolderraam: verduister jouw draai kiepraam bijvoorbeeld met VELUX of FAKRO.
 • Dakkapel: kies een geschikt rolgordijnen op maat, plaats je bestelling en monteer ze zelf.
 • Balkon: koop een balkondoek met zonnescherm om maximaal te genieten van de zomer.

Terras of Serre
Van juni t/m september kan het anders erg warm worden. Men verkoopt verschillende soorten buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, slimme parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten toepassen. Bezoek ook onze pagina over: Jaloezieën.

FAQ: op welke manier krijg ik schaduw en koele temperaturen in huis?

Wat is de beste zonwering?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De juiste zonnewering die aansluit op jouw behoefte komt tot stand door: de benodigde afmetingen, hoe jouw tuin is ingericht, jouw specifieke wensen en je budget. Het handige aan binnenzonnewering is dat het te koop is in velerlei kleuren, motiefjes en prijssegmenten. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, geeft ook meer verkoeling, maar is wel meer zichtbaar (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Zuidlaren?

De onkosten voor zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De verwachte tarieven hebben we hierna kort toegelicht. Voor markiezen betaal je zo’n €625. Zonnescreens €260 per kozijn. Wanneer je kiest voor een zonnescherm moet je denken aan minimaal €1250. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €750). Een gemiddeld rolluik kost €495. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €270 per kozijn. Voor shutters ben je meer kwijt (+/- €790). Budget keuzes zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (te koop vanaf €145 per raam / kozijn). De totale kosten hangen af van: de gewenste producten, het inmeten (afmetingen), soort bediening, de materiaaltypes, dessins en montagekosten.

Wat zijn de voordelen van inmeten en de montageservice in Zuidlaren?

Voor het bestellen van zonweringsproducten zijn de keuzes enorm. Let goed op zaken als correct inmeten en de montage. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, echter kun jij soms beter kiezen voor de montage & inmeetservice in Zuidlaren. Er komt dan een ervaren vakman die de deuren en/of ramen goed inspecteert en opmeet. Kort daarna kan de monteur het systeem degelijk ophangen. Dankzij deze dienstverlening heb je gegarandeerd uitstekende zonnewering, een gunstige garantieperiode en een mooi passend product.

Wat is slimme of automatische zonwering?

De meest gangbare keuzes zijn de standaard handbediening, handzender of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Een handmatig systeem met slinger of band is op zich ok, maar het kan toch nog gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (middels een tijdschakelaar, handzender, afstandsbediening, draaiknop) is steeds meer in opkomst omdat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij extreem weer kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. Als de zon gaat schijnen gaat het scherm automatisch omlaag. Jaloezieën, gordijnen en shutters kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat werkt via internet maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De verwachte kosten van smart rolluiken en schermen liggen rond de €525.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9470, 9471, 9472

Plaats een reactie