Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Anloo vergelijken

Energie besparen en je privacy verhogen met zonwering in Anloo? Zonwering heb je voor buiten en binnen. De prijzen beginnen vanaf €52,50. Professionele buitenzonwering als een rolluik is praktisch om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. Mogelijk win je met een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of plissés is in de basis wat betaalbaarder en is een prima aanvulling op jouw interieur. Gordijnwinkels hebben enorm veel afzonderlijke modellen. Via deze website check je een handig stappenplan waarin we alle mogelijkheden bespreken. In aanvulling daarop doorzoek je gemiddelde tarieven en adresgegevens van regionale zonwering specialisten in Anloo en de directe omgeving.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Altijd een fijne temperatuur in de woning.
 • Buiten heb je een fijne plek in de schaduw op het terras.
 • Je kunt besparen op de energierekening door het isolerende effect.
 • Je behoudt je privacy.
 • Vooral rolluiken verkleinen de kans op inbraak.
zonwering-vergelijken-anloo

Zonnescherm laten plaatsen in Anloo

Ben jij zelf niet heel erg handig of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Anloo via een bekende zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je bent er dan zeker van dat de installatie juist aangesloten wordt, dat niets beschadigt en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via deze vergelijker vind je snel en zonder gedoe leveranciers die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In de volgende alinea staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten monteren door een specialist

 1. Kies een systeem

  De eerste vraag is welk soort systeem het beste past bij jouw eisen. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het uitvalscherm of de jaloezieën. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: een ruimte afkoelen, extra isolatie, de inkijk beperken (privacy), inbraak beperkend, een fijne schaduwplek maken, lichtinval tegengaan of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Maten doorgeven

  Selecteer de gewenste afmetingen van het systeem. Noteer ook waar het opgehangen moet worden. Zoals aan de achterkant van het huis of op de eerste verdieping. Voeg schetsen toe om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Kies bediening

  Kies de gewenste bediening. De standaard bediening is zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Wil je iets meer comfort, dan kies je de elektrische bediening. Vaak gaat dit met een schakelaar of knop, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De meest kostbare en praktische optie is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  Alles geïnventariseerd? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Anloo en omgeving. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer betalingscondities, kosten en nazorg. Selecteer de beste aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Het ophangen van het systeem

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en leg de nieuwe producten klaar voor het montagebedrijf. De vakman plaatst het terrasscherm of de plissés zoals afgesproken. Controleer of het volgens de handleiding is aangebracht. Laat hem/haar een demo geven. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Mogelijk kun jij ook een onderhoudscontract nemen.

Vraag direct een zonwering offerte aan

Bekijk mooie deal bij raambekleders in Anloo

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Anloo wordt gekocht door mensen om de temperatuur in de woning te beperken. Bovendien creëert het een heerlijke schaduwplek in je tuin of op het terras. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Bekende opties zoals het rolluik zijn zelfs inbraakproof en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten kan je bestellen in velerlei dessins en zowel met handmatige als automatische bediening. De kosten variëren tussen de €250 tot wel €2750. In onderstaande alinea geven we een toelichting op de meest bekende types.

Advies over knikarmschermen en terrasschermen

De betekenis van een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. Met behulp van de knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst behoud je de vrije doorloop en biedt het geheel veel schaduw onder het raam. Advies: het zonnescherm moet je direct inklappen bij harde wind. De normale tarieven bedragen tussen de €900 – €2250.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • In verschillende kleuren, aanpasbaar op jouw woning.

Ontdek het gemak van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een slimme manier om een raam in de schaduw te brengen. Het realiseert lekker veel schaduw in huis zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Veel gekozen bij kleinere ramen of plekken waar geen doorloop nodig is. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De totale investeringen komen uit tussen de €450 tot zo’n €1350.

 • Een zonnescherm voor een gunstige prijs.
 • Perfect voor hoge gebouwen en kantoren.
 • Minder gevoelig voor wind en regen.

Uitleg over screens

Screens op maat laten maken in Anloo is het beste advies als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn niet zo vatbaar voor wind. De materialen van het doek zijn o.a. glasvezel of polyester. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. In het geval van daglicht heb je altijd zicht naar buiten, andersom is dat niet het geval. Advies: wanneer je het screendoek uitdraait kan het raam niet open en houd je het dicht. De gemiddelde tarieven variëren tussen de €400 tot €1150.

 • Een relatief onopvallend systeem.
 • De zon krijgt geen kans om het raam te beschijnen.
 • Een stukje extra privacy in huis.

Uitleg over rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. Er zijn duidelijke pluspunten: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), ze houden de warmte buiten het huis, ze zijn geluidsisolerend en ze verduisteren ook heel goed. Tevens schrikken ze inbrekers af. Je kunt kiezen uit 3 opties: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De prijsindicaties variëren tussen de €280 – €1200 voor rolluiken bestellen in Anloo.

 • Verkrijgbaar met handbediening of elektrische motor.
 • De gehele slaapkamer is donker.
 • Meer privacy en inbraakwerend.

Details over markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. In de basis is het een compact frame van o.a. staal waar het doek overheen wordt gespannen. Markiezen zie je met name bij landelijke huizen. Ze hebben invloed op een nostalgische uitstraling van het huis. Daarnaast is er nog een petmodel en klapmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De prijsindicaties liggen tussen de €690 – €1600.

 • Geven het huis een unieke en charmante uitstraling.
 • Gemakkelijk schoon te houden.
 • Kan prima tegen een stootje (weersomstandigheden).

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: eenvoudig open, dicht of half dicht te draaien.

Een goede temperatuur in en rondom jouw woning d.m.v. buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Anloo: alles over inmeten en ophangen

De montage van binnenzonwering gebeurt altijd aan de binnenkant van een raam of kozijn. D.m.v. raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Dit maakt de kans kleiner dat de zon fel naar binnen schijnt zodat het minder heet wordt in huis. Tevens brengt het extra sfeer in huis. Belangrijk: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De onkosten liggen tussen de €300 tot €800. In het stukje hieronder beoordelen we de meest bestelde toepassingen.

Rolgordijnen: praktische info en voordelen

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. De prijzen hiervan zijn laag, eenvoudig te installeren, iedereen kan het gebruiken en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen kan je bestellen in verschillende prints en kleuren. zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Er zijn verschillende varianten zoals lichtdoorlatende, kiepkantelraam, dakraam, transparante, verduisterende, waterafstotende en een duo rolgordijn. De tarieven schommelen tussen de €57,50 tot €160.

 • De juiste keuze als het gaat om goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Anloo: gemakkelijk zelf op te hangen.
 • Snel bezorgd in uiteenlopende stoffen en bijzondere modellen.

Vouwgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Vouwgordijnen dragen bij aan een knusse en huiselijke ambiance aan een kamer. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Daarnaast zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Voorzie prijsindicaties van €115 tot wel €350.

 • Je hebt maar beperkt ruimte nodig boven het kozijn.
 • Maatwerk mogelijk.
 • Praktisch te onderhouden: je kan ze zelf wassen.

Plissé: bestellen in verschillende materialen

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. Je kan ze moeiteloos bedienen en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Fraaie raamdeco die aansluit op elk interieur. In de winkel vind je meerdere varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Raambekleders werken met prijzen van €57,5 tot €170.

 • Elegant en flexibel systeem.
 • Uitstekende isolatiewaarden en dus energiebesparend.
 • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën Anloo: praktische bestelinformatie

Jaloezieën zijn horizontale latjes die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een koord of stang. Leveranciers bieden gigantisch veel kleuren en materialen zoals bijvoorbeeld hout, aluminium, stof, kunststof, bamboe. Met houten jaloezieën regel je super eenvoudig de lichtinval en privacy. Tip: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Verwacht een prijskaartje van €80 tot wel €230.

 • Houd de warmte uitstekend tegen.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor Bamboe voor een natuurlijke look
 • PVC / Aluminium jaloezieën: Onderhoudsarm en een duurzaam product.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale stroken van producten zoals aluminium, pvc, stof, kunststof, bamboe. Handig voor kolossale / grote ramen en zie je vaak terug bij een eigentijds en simpel interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en werken ook heel goed in natte ruimtes. De investeringen beginnen bij zo’n €65. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €210.

 • Makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen.
 • Een populaire keuze bij grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: gemakkelijk te monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Anloo direct van de fabriek

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een romantische of strakke look. Het zijn eyecatchers die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. Blinds zijn uniek, ze verhogen de waarde van jouw woning een zeer duurzaam (te recyclen). Te monteren op diverse ramen zoals ronde ramen, valramen, vaste ramen, draaikiepramen, uitzetramen, schuiframen. Advies: shutters zijn niet goedkoop! De onkosten beginnen bij zo’n €440. Voor luxe versie moet je rekening houden met €890.

 • Verhogen de waarde van de woning.
 • Gemakkelijk open te vouwen.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Anloo zorgen voor ventilatie in huis en zorgen dat je eindelijk af bent van vliegen, motten, wespen en muggen. Er zijn talloze opties: plissé hor, rolhor, voorzethor, hor met scharnier, hordeur, inzethor. Allergieën of hooikoorts? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Disclaimer: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Je kunt wel kiezen voor een combinerende duo-plissé hor. Dit systeem houdt muggen en vliegen tegen en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De onkosten beginnen bij zo’n €65. Voor dure modellen kun je rekenen op €650.

 • Breed inzetbaar: draai-kiepraam, uitzetraam, valraam, vast raam, draairaam, tuimelraam.
 • Je woning ventileren op een gebruiksvriendelijke manier.
 • Ook erg geschikt voor mensen met hooikoorts.

De perfecte raamdecoratie voor elke smaak

Gratis een aanbieding van lokale specialisten

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op woensdag, 24 juli 2024 zijn altijd onderhevig aan allerlei onderdelen: het type systeem, materiaalgebruik, de grootte (lengte en breedte) en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In het volgende blokje delen we de gemiddelde tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Anloo in juli 2024.

Zonwering systeemAfmetingVerwachte prijzen
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€840 – €2025
Uitvalscherm1 – 5 meter breed€355 – €1575
Screenstot 4 meter breed€260 – €1150
Rolluik100 cm – 400 cm breed€285 – €1375
RolgordijnTot 300 cm breed€45 – €140
Lamellen200 x 200 cm€65 – €215
Jaloezieën100 x 220 cm€80 – €210
Plisségordijnen195 cm breed€120 – €370
Verwachte prijzen zonnewering met monteren in de Provincie Drenthe.

Meest gekozen merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders die goede producten en service leveren. Elk merk heeft zijn voordelen en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Anloo. In de onderstaande tabel bieden wij een aanvulling op de meest gekozen merken. Op basis daarvan hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: ruim 50 jaar toonaangevende producent van buitenzonwering.
 • SunCircle: strakke lijnen, een luxe uitstraling en een kwalitatief product.
 • Verano: uitgebreide landelijk netwerk met winkels en monteurs.
 • Zonnelux: 100% op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: ook veel oplossingen voor overkappingen en tuinhuizen.
 • Stobag: zonwering en weerbescherming op maat.
 • Renson: ongekend mooie en unieke design gevelbekleding voor scherpe prijzen.
 • Velux: binnengordijnen in alle kleuren en dessins.
 • Luxaflex: kindveilige systemen op maat gemaakt en vakkundig gemonteerd.
 • Somfy: slimme elektrische zonneschermen die geregeld wordt door sensoren.
 • Unilux / Fractions: extra comfort in huis met design shutters en horren.
 • Veneta: zonder risico bestellen dankzij de gratis meetverzekering.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Hornbach, Gamma, Praxis, IKEA en FonQ, Leen Bakker, Kwantum, Bol.com, Formido.
 • Bekijk ook: Weinor, Toppoint, Husol, Bece, Deponti, Novoferm en Dickson, Swela, Lumenguard, Schlappi, Copaco, Milano.

Zoek zonwering experts in de regio Aa en Hunze

Goedkope zonwering kopen in Anloo? Zoeken naar een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In de onderstaande tabel tonen wij adresgegevens van raambekleding winkels en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Wellicht kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Via dit platform check je ook montagepartners en showrooms in Eexterzandvoort, Annen en Anderen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Toelichtingen op zonwering per ruimte

Elke kamer vraagt om een uniek type vitrage die in lijn is met jouw stijl. We gaan nu verder in op de meest verkochte binnen- en buitenzonweringsproducten per ruimte.

 • Keuken: zoek een goede combinatie tussen praktisch en mooi.
 • Badkamer: kies een vochtbestendig materiaal zoals PVC of kunststof in de douche.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen of shutters kun je een prima sfeer realiseren.
 • Slaapkamer: het monteren van geluidswerende rolluiken is aan te raden voor een koelere en stillere ruimte.
 • Zolderraam: kies bij draai-kiepramen voor montage op de dag.
 • Dakkapel: ideaal voor producten zoals rolgordijnen op maat en plaats ze zelf.
 • Balkon: neem een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Terras & Serre
Ook in Nederland kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. We onderscheiden diverse modellen buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, betaalbare parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten werken. Bekijk ook meer informatie over: Markiezen.

FAQ: hoe kan ik mijn huis koel houden?

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Iedere woning is anders. De perfecte zonnewering voor jouw woning hangt af van de breedte van de ramen, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, jouw stijl en smaak en je financiële middelen. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat het te verkrijgen is in veel kleuren, vormen en budgetten. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, zorgt voor net wat meer schaduw, maar springt wel meer in het oog (aan de buitenzijde van de woning).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Anloo?

De kosten van zonwering wisselen enorm. De actuele kosten tref je hierna. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €625. Buitenscreens €285 per raampartij. Wanneer je kiest voor een terrasscherm moet je denken aan minimaal €1075. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €800). Een normaal rolluik kost €450. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €280 op basis van één kozijn. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (zo’n €815). Betaalbare soorten raambekleding zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (te bestellen vanaf €120 per raampartij). De totale investeringen hangen af van: het model, de grootte van het systeem, de keuzes in bediening, het soort materiaal, motiefjes en aanlegkosten.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Anloo?

Met betrekking tot zonweringsproducten kan je kiezen uit veel producten. Daarbij moet je zeker goed letten op het opmeten en monteren. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, maar er is soms ook een optie voor montage plus inmeetservice in Anloo. Er komt dan een gespecialiseerde vakman die elk raam / kozijn goed inspecteert en opmeet. Vervolgens kan de expert het systeem vakkundig aanbrengen. Met deze klusservice ben je zeker van goede zonnewering, garantie en service en soms een onderhoudsbeurt.

Hoe werkt slimme zonwering?

Kies jij voor de normale handbediening, bediening met een afstandsbediening of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Een handmatig model met slinger is acceptabel, alleen het kan praktischer. Draadloze bediening (afstandsbediening, handzender, draaiknop, mobiele app) is steeds meer in opkomst omdat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij harde wind kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. Als de zon hevig schijnt zal het scherm ook direct reageren. Shutters, jaloezieën en gordijnen kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet heeft veel voordelen. De tarieven van smart rolluiken of schermen zitten op zo’n €500.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9467

Plaats een reactie