Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Gytsjerk vergelijken

Op zoek naar multifunctionele zonwering in Gytsjerk? Zonwering heb je voor buiten en binnen en is al verkrijgbaar voor €92,50. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een uitvalscherm is zeer handig om zonnewarmte buiten te houden. Daarnaast realiseert een zonnescherm plekjes met schaduw waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of duetten is vaak aantrekkelijk geprijsd en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Je hebt de keuze uit de wereld aan diverse soorten. Via onze site geven we een handig stappenplan dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Tevens verstrekken we een kostenindicatie en adressen van lokale zonwering specialisten in Gytsjerk (werkgebied).

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Altijd een fijne temperatuur in de woning.
 • Buiten heb je een fijne plek in de schaduw op het terras.
 • Het isoleert waardoor je energiekosten bespaart.
 • Je interieur zal minder snel verkleuren.
 • Het werkt inbraakvertragend.
zonwering-vergelijken-gytsjerk

Zonnescherm laten plaatsen in Gytsjerk

Ben je zelf niet technisch aangelegd of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Gytsjerk door een professionele zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je kunt er dan op vertrouwen dat het systeem op de goede manier geïnstalleerd wordt, dat er niks stuk gaat en dat de bediening perfect werkt. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je snel experts die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In het onderstaande blok vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten plaatsen door een specialist

 1. Welk type heb ik nodig?

  Je begint met na te denken over welk type product je nodig hebt. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het uitvalscherm of de vouwgordijnen. Je kunt het gebruiken voor o.a. een kamer koel maken, een extra isolerende laag, wat extra privacy realiseren, inbraakwerend, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, lichtinval beter controleren of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Geef de maten door van het gewenste model. Noteer ook waar het geïnstalleerd moet worden. Dit kan zijn aan de overkapping of op de 1e of 2e verdieping. Voeg schetsen toe zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Kies de gewenste bediening. De standaard modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Dan heb je de elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een draaiknop, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De meest kostbare en meest nieuwe oplossing is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Vergelijk leveranciers

  Heb je alle vragen beantwoord? Geef dan jouw contactgegevens door. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Gytsjerk en omliggende plekken. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer keurmerken, garantie, levertijd. Kies de beste totaal-aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Installatie van het systeem

  Ruim de oude zonwering netjes op en leg eventuele spullen al klaar voor de monteurs. De monteur levert het zonneschermen of de rolgordijnen zoals overeengekomen. Controleer zorgvuldig of het nieuwe apparaat goed is geïnstalleerd. Een demonstratie is gebruikelijk. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Mogelijk bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Vraag direct een zonwering offerte aan

Bekijk mooie deal bij raambekleders in Gytsjerk

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Gytsjerk is ideaal om je woning wat te verkoelen. In aanvulling daarop is het perfect om snel een schaduwplek te creëren op buitenplekken. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Veel producten zoals het welbekende rolluik schrikken inbrekers af en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is er in veel verschillende vormen en maten. De kosten variëren tussen de €250 en €2925. In onderstaande alinea geven we een toelichting op de meest populaire producten.

Bestellen van knikarmschermen en terrasschermen

Een knikarmscherm is feitelijk een zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. Dankzij de scharnierende knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Hiermee is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en geniet je van een fijne schaduwplek onder het raam. Advies: het zonnescherm moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €925 tot €2025.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • Vrije doorloop met veel ruimte.
 • Meerdere bedieningsmogelijkheden.

Praktische uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een eenvoudige manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Het geeft op een paar m2 veel schaduw zodat het binnen aangenaam koel blijft. Erg handig bij kleine ramen of plekken waar geen doorloop nodig is. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De verwachte kosten komen uit tussen de €300 en €1300.

 • Zowel luxe zonneschermen als voordelige opties.
 • Iets meer privacy in huis (ramen worden half afgeschermd).
 • Sterke constructies die tegen windstoten kunnen.

Prijzen en voordelen van screens

Screens op maat laten maken in Gytsjerk biedt je design rolluiken voor als je een systeem zoekt dat weinig ruimte inneemt. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn bestand tegen extreem weer. Het doek is vaak gemaakt van glasvezel of polyester met een PVC-coating. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. In het geval van daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, maar buitenstaanders kunnen niet naar binnen kijken. Disclaimer: als het screendoek omlaag is zal het raam niet te gebruiken zijn. De verwachte kosten liggen zo tussen de €350 t/m €1100.

 • Maatwerk mogelijk: alle breedtes.
 • Doeken in o.a. de kleuren grijs, zwart, antraciet, metallic etc.
 • Mogelijkheid om te integreren in het kozijn.

Informatie over rolluiken

Rolluiken zijn bijzonder populair. Dat is goed te verklaren: ze zijn eenvoudig in gebruik, ze zijn zeer warmtewerend, je hebt geen inkijk, en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Daarbij dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Tegenwoordig heb je 3 toepassingen: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De normale tarieven liggen zo tussen de €270 – €1225 voor rolluiken bestellen in Gytsjerk.

 • Op te rollen in enkele seconden.
 • Een koele en donkere slaapkamer (ook overdag).
 • Schrikt inbrekers af.

Informatie over markiezen

Een markies is een stijlvol systeem die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Het bestaat uit een stevig frame van hout of aluminium waar het doek overheen wordt gespannen. Markiezen zie je met name bij exclusieve woningen. Ze beïnvloeden een romantische uitstraling van woningen. Naast de basismodellen heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De verwachte kosten schommelen tussen de €740 t/m €1800.

 • Bijzondere kleuren en motieven beschikbaar.
 • Je kunt gewoon naar buiten blijven kijken.
 • Houdt de zon ook van opzij tegen.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Een fijne temperatuur in een pand door buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Gytsjerk: alles over inmeten en ophangen

Binnenzonwering noemen we ook wel raamdecoratie. Via raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Hierdoor minimaliseer je de kans dat er veel licht in de woning komt zodat het binnen aangenaam koel blijft. Bovendien heeft het ook een decoratieve functie. Een leuke bijkomstigheid: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De tarieven schommelen tussen de €310 – €975. In het bijgaande stukje lees je de voordelen en nadelen van de veelbesproken keuzes.

Rolgordijnen: bestellen in verschillende materialen

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Ze zijn financieel aantrekkelijk, eenvoudig te installeren, simpele bediening en het is heel breed inzetbaar Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in honderden kleuren en prints zodat het in iedere woning past. Je hebt verschillende types zoals waterafstotende, lichtdoorlatende, verduisterende, elektrische, transparante, kiepkantelraam en een duo rolgordijn. De onkosten variëren tussen de €50,00 en €160.

 • Ideaal voor iedereen die zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Gytsjerk: heel simpel zelf op te hangen.
 • Snel bezorgd in diverse stoffen en luxueuze modellen.

Vouwgordijnen: vind het perfecte model

Vouwgordijnen geven een speelse en huiselijke uitstraling aan je huis. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook hoe lichtdoorlatend het systeem is. Daarbij kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Houd rekening met kosten van €90 tot zo’n €425.

 • Nemen weinig plek in beslag.
 • Voor alle breedte (maatwerk).
 • Praktisch te onderhouden: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: een veelzijdig aanbod

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en je kunt spelen met de lichtinval. Het is een fraaie vorm van raamdeco die goed matched met jouw interieur. Ze verkopen allerlei uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Voorzie prijzen van €65 tot zo’n €165.

 • Voor elke stijl, van industrieel tot landelijk.
 • Uitstekende isolatiewaarden en dus energiebesparend.
 • Dupligordijnen op maat: de inmeetservice komt bij je thuis.

Jaloezieën Gytsjerk: verkrijgbaar in veel kleuren

Jaloezieën zijn horizontale panelen die je op veel standen kunt opendraaien met een koord of band. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit tientallen soorten en materialen als onder andere stof, bamboe, aluminium, hout, kunststof. Met jouw houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Advies: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Raambekleders werken met een kostenplaatje van €70 tot +/- €220.

 • Zonder moeite open te zetten (of te sluiten).
 • Jaloezieënwinkel: een extra natuurlijke sfeer met bamboe.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: Onderhoudsarm en een duurzaam product.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale strookjes van bouwstoffen zoals stof, bamboe, aluminium, hout, pvc. Praktisch voor brede / grote ramen en matchen goed met een trendy en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De tarieven starten vanaf €70. Voor luxe versie moet je rekening houden met €185.

 • Past heel mooi bij een lang en brede raampartij.
 • Voor hoge kozijnen is deze binnenzonwering een ideale oplossing.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in Gytsjerk op maat

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een heel stoere look. Het zijn ambachtelijke modellen die jouw interieur helemaal compleet maken. Blinds zijn uniek, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en een duurzame optie (goed voor het milieu). Te monteren op diverse ramen zoals uitzetramen, schuiframen, draaikiepramen, dakramen, ronde ramen, valramen. Opmerking: shutters zijn relatief kostbaar. De prijsindicaties beginnen bij circa €490. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €930.

 • Gemaakt van hout uit verantwoord beheerde bossen.
 • Eenvoudig schoon te maken.
 • Houten kozijnen: online samenstellen en eenvoudig ophangen.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Gytsjerk geven veel frisse lucht in de kamers en blokkeren de toegang voor ongedierte en andere insecten. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: rolhor, plissé hor, voorzethor, inzethor, lamellenhor, hordeur. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Advies: een hor is niet zonwerend. Je zou kunnen informeren naar een slimme duo-plissé hor. Dit systeem houdt insecten tegen en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De investeringen starten vanaf €87,5. Voor luxe versie moet je rekening houden met €600.

 • Geschikt voor o.a.: tuimelraam, vast raam, valraam, uitzetraam, schuifraam, draai-kiepraam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Voor mensen die een hekel hebben aan insecten.

De mooiste raamdecoratie voor elke ruimte in huis

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen van professionele winkels

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op woensdag, 24 juli 2024 zijn afhankelijk van verschillende thema’s: de productcategorie, het soort materiaal, het formaat en handmatige of elektrische bediening. In het volgende blokje verstrekken we de verwachte prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Gytsjerk in juli 2024.

Model zonweringAfmetingGemiddelde onkosten
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€815 – €2350
Uitvalscherm1 – 4 meter breed€385 – €1300
Screens100 cm – 300 cm breed€290 – €1050
Rolluik2 – 4 meter breed€310 – €1200
Rolgordijn150 x 250 cm€55 – €140
Lamellen250 x 150 cm€70 – €195
Jaloezieën100 x 160 cm€85 – €260
Plisségordijnen160 cm breed€100 – €300
Gemiddelde onkosten zonnewering incl. montage in de Provincie Friesland.

Populaire merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten met een uitstekend aanbod. Elke winkel heeft zijn unieke toepassingen en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Gytsjerk. Hierna delen we een aanvulling op de meest gekozen merken. Daarmee heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: sterke en gebruiksvriendelijke producten met een mooi design.
 • SunCircle: maatwerk producten gemaakt in Nederland.
 • Verano: specialist op het gebied van zowel binnen- als buitenzonwering.
 • Zonnelux: flexibel maatwerk voor elk type raam of kozijn.
 • Heroal: duurzame, kwalitatieve en veilige systemen.
 • Stobag: met het Pergolino doek voorzie je grote oppervlaktes van terrasscherm.
 • Renson: innovatieve gevelbekleding met aluminium lamellen.
 • Velux: o.a. verduisterende en transparante rolgordijnen en insectenhorren.
 • Luxaflex: de trendsetter in de wereld van raambekleding.
 • Somfy: elektrische zonneschermen, rolluiken, screens en raamdecoratie bedienen met een app.
 • Unilux / Fractions: kwaliteitsleverancier van horren, plissé deuren en shutters.
 • Veneta: direct van de fabriek geleverd (snel in huis).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Hornbach, IKEA, Praxis, Hubo & Kwantum, Bol.com, Wehkamp, FonQ, Formido.
 • Zie ook: Roma, Deponti, Husol, Toppoint, Weinor, Bece & Copaco, Sunway, Lumenguard, Schlappi, Milano, Dickson.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Tytsjerksteradiel

Goedkope zonwering kopen in Gytsjerk? Of zoek je een vakkundig zonweringsbedrijf uit de buurt? In het volgende schema delen we namen en adressen van woonwinkels en gordijnwinkels in deze gemeente. Vaak kunnen ze je advies geven. Via dit platform vind je ook montagepartners en verkooppunten in Britsum, Oentsjerk en Koarnjum.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk type zonwering per ruimte

Iedere ruimte behoeft een vitrage die aansluit bij de woonbehoefte en woonstijl. We vertellen graag wat meer over de meest praktische zonwering voor buiten en binnen voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: zorgt voor sfeer en heeft een praktische functie.
 • Badkamer: elke privé douche mooi afwerken met vochtafstotende modellen en materialen.
 • Woonkamer: je kunt je woning in de zomer goed koelen met verduisterende gordijnen of rolluiken.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerend rolluiken of screens om rustig en ontspannen de nacht door te komen.
 • Zolderraam: onmisbaar op zolder zijn de rolgordijnen en plisse-gordijnen voor jouw draai-kiepramen.
 • Dakkapel: ideaal voor producten zoals rolgordijnen op maat en plaats ze zelf.
 • Balkon: een betaalbaar zonnescherm maken met jouw eigen balkondoek.

Terras of Serre
Ook in ons land wordt het al gauw 30 graden of warmer. Het actuele aanbod bestaat uit veel modellen buiten- en serrezonwering. Wat dacht jij van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, eenvoudige parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Zonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten toepassen. Bekijk ook meer informatie over: Screens.

FAQ: zo kan jij je woning eenvoudig verkoelen

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Elke woning is anders. De best passende zonnewering voor jouw situatie is afhankelijk van het soort raam, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, de buitenmuren (kozijnen) en hoeveel je maximaal wilt investeren. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat het geleverd kan worden in meerdere kleuren, dessins en afmetingen. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar is wel meer zichtbaar (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Gytsjerk?

De prijzen van zonwering zijn per situatie anders. De actuele kosten hebben wij voor je op een rijtje gezet. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €550. Screens €280 per raam / kozijn. Kies je voor een terras-knikarmscherm moet je rekening houden met minimaal €1050. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €750). Een normaal rolluik kost €500. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €280 op basis van 1 raam. Shutters zijn een stuk kostbaarder (plusminus €830). Voordelige binnengordijnen zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (te verkrijgen vanaf €105 op basis van 1 raam). De totale investeringen hangen af van: het type / model, de grootte van het systeem, de bedieningsopties, type materiaal, kleuren en aanlegkosten.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Gytsjerk?

Rondom zonweringsproducten heb je veel keuze. Zoek vooraf alles goed uit omtrent de afmetingen en montage-eisen. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, maar ook gebruik maken van montage & inmeetservice in Gytsjerk. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een gespecialiseerde monteur die elk raam / kozijn bekijkt en opmeet. Vervolgens kan de vakman het model op de goede manier ophangen. Zo heb je gegarandeerd goede zonnewering, een gunstige garantieperiode en een mooi passend product.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

In de basis kennen we handbediening, afstandsbediening of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering gaan we de komende jaren veel zien. Handmatige bediening met stang of band is werkbaar, toch kan het slimmer. Draadloze bediening (handzender, tijdschakelaar, afstandsbediening, draaiknop) is ideaal omdat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij veel wind kunnen de lamellen bijvoorbeeld automatisch sluiten. Wanneer de zon aanwezig is kunnen de screens automatisch sluiten. Shutters, gordijnen en jaloezieën kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet biedt nieuwe mogelijkheden. De kosten van smart rolluiken & schermen bedragen zo’n €450.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9060, 9061

Plaats een reactie