Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Oentsjerk vergelijken

Privacy behouden en energie besparen met zonwering in Oentsjerk? Zonwering is geschikt voor binnen en buiten. De tarieven starten bij zo’n €70,00. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een rolluik is het meest doeltreffend om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. Tevens verkrijg je middels een zonnescherm plekjes met schaduw waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of duetten is vaak aantrekkelijk geprijsd en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Gordijnwinkels hebben enorm veel diverse soorten. Op dit platform vind je een concreet advies waarmee jij inzicht krijgt in de opties. In aanvulling daarop vind je gemiddelde tarieven en namen van betrouwbare zonwering specialisten in Oentsjerk en omstreken.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een fijne temperatuur in de woning.
 • Buiten heb je een fijne plek in de schaduw op het terras.
 • Het isolerende effect maakt dat jouw energieverbruik kan dalen.
 • Geen volle inkijk vanaf de weg in jouw woning.
 • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-oentsjerk

Zonnescherm laten plaatsen in Oentsjerk

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Oentsjerk middels een lokale zonwering specialist is een goed idee. Je weet dan 100% zeker het scherm op de juiste wijze aangesloten wordt, dat er niks kapot gaat en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via dit platform vind je gemakkelijk vakspecialisten die werkzaam zijn in de regio. Hierna staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten installeren door een specialist

 1. Kies een systeem

  Kies allereerst welk type zonwering matcht met jouw woning en wensen. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Denk ook na over de functie van het terrasscherm of de shutters. Belangrijke elementen zijn: het huis koeler maken, het verminderen van energiegebruik, je privacy verhogen, inbraken beperken, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, een kamer verduisteren of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Meet alle maten goed op van het model dat je hebt uitgezocht. Noteer ook waar je het wilt laten plaatsen. Bijvoorbeeld achter- of naast het huis of in de badkamer. Voeg foto’s toe zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Automatische of handbediening?

  Een belangrijk aspect is de bediening. De meest basic-systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Dan heb je de elektrische bediening. Meestal met een draaischakelaar, eventueel met een tijdschakelaar. De kostbaarste en handigste manier is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Montagepartners vergelijken

  Heb je alle vragen beantwoord? Geef dan jouw contactgegevens door. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Oentsjerk en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de prijsindicaties en check betalingscondities, kosten en nazorg. Kies de beste aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Montage

  Demonteer de oude zonwering en zorg dat alles opgeruimd is voor de experts. De monteur installeert de screens of de houten jaloezieën zoals besproken. Test of het volgens de handleiding is opgehangen. Probeer alles direct even uit. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Mogelijk kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Zonnewering offertes vergelijken

Vergelijk de prijzen van raambekleders in Oentsjerk

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Oentsjerk werkt het beste om meer schaduw rondom je huis te realiseren. Verder is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken in je tuin of op het terras. Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Bekende modellen zoals het welbekende rolluik houden inbrekers buiten de deur en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in tientallen verschillende dessins en maten. De kosten variëren tussen de €475 t/m €2525. In het volgende gedeelte lees je de voordelen en nadelen van de meest moderne oplossingen.

Waar kiezen voor terrasschermen en knikarmschermen

De betekenis van een knikarmscherm is een zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. Door middel van de vaste knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Zo blijft jouw terras optimaal begaanbaar en levert het systeem veel schaduw op om te zitten. Let op: het scherm is kwetsbaar bij harde wind. De verwachte prijzen komen uit tussen de €875 – €2075.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • De doorloop blijft vrij.
 • Te bestellen met draadloze bediening.

Alles wat je moet weten over uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een slimme manier om de zon buitenshuis te houden. Daardoor heb je ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Een uitkomst voor ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De totale investeringen variëren tussen de €300 tot wel €1275.

 • Zeer goedkoop zonnescherm.
 • Perfect voor hoge gebouwen en kantoren.
 • Sterke constructies die tegen windstoten kunnen.

Korte info over screens

Screens op maat laten maken in Oentsjerk is het beste advies als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn niet zo vatbaar voor wind. Het doek is vaak gemaakt van polyester of glasvezel. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). Tijdens daglicht is er voldoende zicht naar buiten, maar buitenstaanders kunnen niet naar binnen kijken. Aandachtspunt: wanneer je het screendoek uitdraait zal het raam niet te gebruiken zijn. De tarieven liggen zo tussen de €325 tot wel €1200.

 • Compact en elegant systeem.
 • Ook in de winter te gebruiken ter isolatie.
 • Mogelijkheid om te integreren in het kozijn.

Meer informatie over rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. En dat is niet vreemd: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, ze weerkaatsen het zonlicht, ze zijn geluiddempend en je bespaart op de energiekosten dankzij de isolerende werking. Evenzeer werken ze ook inbraakpreventief. We onderscheiden 3 opties: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en een inbouwrolluik (wordt tussen het kozijn en de buitenmuur gezet). De kosten liggen zo tussen de €350 en €1425 voor rolluiken bestellen in Oentsjerk.

 • Te monteren op praktische elke gevel.
 • Een koele en donkere slaapkamer (ook overdag).
 • Altijd met goede garantie.

Laten plaatsen van markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Het wordt gekenmerkt door een houten of aluminium geraamte waar het doek overheen wordt gespannen. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van sfeervolle woningen. Ze beïnvloeden de sfeer van huizen. Los van het normale model kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De prijsindicaties bedragen tussen de €690 tot €1975.

 • Geven het huis een unieke en charmante uitstraling.
 • Je blijft een deel van het zicht houden.
 • Sterke constructie die wel tegen de wind kan.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Een goede temperatuur in een pand via buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Oentsjerk: alle mogelijkheden voor binnen

Binnenzonwering wordt altijd aan de binnenzijde van het raam gemonteerd. Door raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Hiermee voorkom je dat er veel licht in de woning komt zodat het minder heet wordt in huis. Soms heeft het ook een decoratieve functie. Een mooi neveneffect: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De kosten liggen zo tussen de €320 en €825. In deze koopgids lees je de voordelen en nadelen van de meest geplaatste types.

Rolgordijnen: bekijk het aanbod

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Ze zijn voordelig, eenvoudig aan te brengen, iedereen kan het gebruiken en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen worden aangeboden in veel prints en kleuren. zodat ze niet misstaan bij je interieur. Ze bieden diverse modellen zoals lichtdoorlatende, verduisterende, elektrische, waterafstotende, kiepkantelraam, transparante en hippe duo rolgordijnen. De prijzen liggen zo tussen de €60,00 tot €150.

 • Goede keuze voor goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Oentsjerk: eenvoudig zelf te installeren.
 • Te bestellen in uiteenlopende stoffen en luxe modellen.

Vouwgordijnen: soorten, kleuren en kosten

Vouwgordijnen dragen bij aan een luxe en unieke ambiance aan een kamer. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Daarbij helpen ze tegen een slechte akoestiek. Je moet denken aan onkosten van €115 tot +/- €400.

 • Voor een knus interieur.
 • Voor alle lengtes (maatwerk).
 • Probleemloos te onderhouden: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: wat zijn de voordelen?

Plissé gordijnen kan je op soepele wijze omhoog en omlaag doen. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Een prachtig type raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Raambekleders bieden diverse modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Wees voorbereid op kosten van €47,5 tot +/- €180.

 • Een subtiel product voor ieder raam.
 • Eenvoudige montage (zonder boren).
 • Dupligordijnen op maat: geschikte maten voor elk type kozijn.

Jaloezieën Oentsjerk: assortiment, info en prijzen

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die je 2 kanten op kan openzetten met een koord of zelfs met afstandsbediening. In het assortiment zitten tientallen modellen en materialen als onder andere aluminium, stof, PVC, kunststof, hout. Met houten jaloezieën regel je met één beweging de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Niet vergeten: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Raambekleders werken met een prijs van €70 oplopend tot €220.

 • Zelf de controle over de hoeveelheid licht in een kamer.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft nog meer sfeer in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale jaloezieën die worden gemaakt van stof, bamboe, kunststof, pvc, hout. Geschikt voor brede / grote ramen en zie je vaak terug bij een chique en basis interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, eenvoudig te reinigen en werken ook heel goed in natte ruimtes. De kostprijzen beginnen bij €85. Voor dure modellen kun je rekenen op €200.

 • Voor een open raam kan het tikken en klepperen.
 • Prima binnenzonwering voor hoge ramen en brede kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: goed installatiewerk verlengt de levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Oentsjerk inclusief plaatsing

Shutters zijn strakke binnenluiken met een unieke look. Het zijn unieke systemen die je niet in veel andere huizen tegenkomt. Blinds zijn exclusief, ze maken je woning meer waard en een milieuvriendelijke keuze. Aan te brengen op diverse ramen zoals draaikiepramen, uitzetramen, dakramen, valramen, schuiframen, vaste ramen. Let op: shutters zijn niet heel erg voordelig. De tarieven starten vanaf €400. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €890.

 • Meefinancieren bij het afsluiten van hypotheek.
 • Je kunt het snel reinigen met een vochtige doek.
 • Houten kozijnen: hout op hout staat erg mooi.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Oentsjerk zorgen voor frisse lucht in huis en zijn erg doeltreffend tegen vliegen en muggen. Denk bijvoorbeeld aan: plissé hor, rolhor, hordeur, lamellenhor, inzethor, voorzethor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Opmerking: horren werken niet als zonnewering. Je kunt je dan beter verdiepen in een vernuftige duo-plissé hor. Dit type houdt muggen, vliegen en ongedierte buiten de deur en houdt ook nog eens de zon buiten. De kostprijzen beginnen bij circa €82,5 en lopen op tot €575.

 • Past op bijna elk type raam: draairaam, valraam, tuimelraam, schuifraam, vast raam, uitzetraam.
 • Je woning ventileren op een gebruiksvriendelijke manier.
 • Ideaal voor mensen met hooikoorts.

De mooiste raamdecoratie voor elke ruimte in huis

Direct meerdere aanbiedingen van plaatselijke leveranciers

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 juli 2024 zijn altijd onderhevig aan velerlei zaken: het type systeem, de materiaaltypes, de maximale lengte en de keuzes qua bediening (handmatig of automatisch). In het overzicht hierna bespreken we de verwachte kosten van het laten plaatsen van zonwering in Oentsjerk in juli 2024.

Soort zonweringAfmetingGemiddelde prijzen
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€855 – €2250
Uitvalscherm2 – 6 meter breed€375 – €1350
Screens3 – 4 meter breed€260 – €1125
Rolluik200 cm – 400 cm breed€325 – €1450
Rolgordijn100 x 175 cm€45 – €170
Lamellen100 x 50 cm€45 – €210
Jaloezieën150 x 100 cm€80 – €200
Plisségordijnen130 cm breed€115 – €310
Gemiddelde onkosten zonnewering inclusief monteren in de Provincie Friesland.

Overzicht merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er zijn tal van merken die goede producten en service leveren. Ieder merk heeft zo zijn kenmerken en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Oentsjerk. In het overzicht hierna verstrekken we informatie over de beste verkochte merken. Dankzij deze vergelijking kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: functionele systemen die er ook mooi uit zien.
 • SunCircle: eersteklas producten van Nederlandse makelaardij.
 • Verano: staat garantie voor maximale kwaliteit en garantie.
 • Zonnelux: altijd verzekerd van raamdecoratie die perfect past.
 • Heroal: individueel ontwerp qua maat, materiaal, kleur en afwerking.
 • Stobag: bieden o.a. het prijswinnende cassettescherm CAMABOX BX4000.
 • Renson: creëer bijzondere sferen in de voor- en achtertuin met gevelbekleding.
 • Velux: altijd vrijblijvend een goed en passend advies van de specialisten.
 • Luxaflex: ook voor serrezonwering, buitenjaloezieën en vensterzonwering.
 • Somfy: ideale elektrische zonneschermen die je kunt koppelen aan een app.
 • Unilux / Fractions: de hoogste kwaliteit hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: snel en kosteloos thuisadvies door een specialist (incl. inmeten).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Gamma, Hornbach, Praxis, Karwei en Kwantum, Wehkamp, Leen Bakker, FonQ, Formido.
 • Overige merken: Bece, Weinor, Novoferm, Deponti, Husol, Toppoint en Copaco, Swela, Dickson, Milano, Sunway, Lumenguard.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Tytsjerksteradiel

Goedkope zonwering kopen in Oentsjerk? Zoeken naar een erkend zonweringsbedrijf in de omgeving? In de tabel hieronder delen we bedrijven en adressen van woonwinkels en gordijnwinkels in de buurt. Tevens kan je hier terecht voor meer informatie. Via deze vergelijker vind je ook fabrikanten en showrooms in Koarnjum, Mûnein en Jelsum.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk type zonwering per ruimte

Elk kozijn vraagt om passende vitrage die aansluit bij de uitstraling van de kamer. We vertellen graag wat meer over de meest praktische soorten zonwering voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: kies bij voorkeur voor een vuil- en vochtbestendig materiaal.
 • Badkamer: kies een vochtbestendig materiaal zoals PVC of kunststof in de douche.
 • Woonkamer: kies voor vitrage, inbetween of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: met geluidswerend rolluiken maak jij de nachten stiller en koeler.
 • Zolderraam: onmisbaar op zolder zijn de rolgordijnen en plisse-gordijnen voor jouw draai-kiepramen.
 • Dakkapel: denk aan rolgordijnen op maat (die je gemakkelijk zelf kunt plaatsen).
 • Balkon: ook met hoge temperaturen lekker koel zitten onder je balkondoek of zonnescherm.

Terras of Serre
In de zomerperiode wordt het al gauw 30 graden of warmer. Het huidige assortiment bestaat uit allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, goedkope parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Systemen voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten ophangen. Bekijk ook meer informatie over: Markiezen.

FAQ: op welke manier krijg ik schaduw en koele temperaturen in huis?

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Elke woning is anders. De perfecte zonnewering voor jouw situatie kun je uitzoeken aan de hand van: het type raam, de ligging van je huis, jouw stijl en smaak en jouw maximale budget. Wat binnenzonnewering zo ideaal maakt is dat het verkrijgbaar is in velerlei kleuren, modellen en prijzen. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, zorgt voor net wat meer schaduw, maar springt wel meer in het oog (vanaf de buitenkant).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Oentsjerk?

De verwachte kosten van zonwering zijn weer anders per woning. De standaard kosten bieden we hierna aan. Markiezen kosten zo’n €725. Screens €285 op basis van 1 raam. Gaat je voorkeur uit naar een zonnescherm betaal je al snel €1250. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €850). Een instap-rolluik kost €490. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €275 op basis van 1 raam. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (zo’n €765). Voordelige keuzes zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (beginnend bij €100 per raam / kozijn). De totale tarieven worden opgesteld door te kijken naar type systeem, de maximale lengte, de bedieningsmogelijkheden, materiaaltypes, vormen / kleuren en plaatsingskosten.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Oentsjerk?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Let goed op zaken als de afmetingen en montage-eisen. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, echter bestaat er ook de montage & inmeetservice in Oentsjerk. Er komt dan een capabele montagepartner die kozijnen, gevels en ramen opmeet aan huis. Als alle spullen binnen zijn kan de montagepartner het zonnescherm vakkundig vastzetten. Door te kiezen voor dit stukje service geniet je van goede zonnewering, langere garantieperiodes en een uitgebreide demonstratie.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

Je kunt kiezen voor handmatig met slingerstang of band, afstandsbediening of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Een handmatig model met opwindmechanisme werkt prima, echter het kan gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (mobiele app, afstandsbediening, tijdschakelaar, draaiknop) is ideaal omdat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Als het regent kan het zonnescherm zich automatisch inklappen Als de zon doorbreekt kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat je online kunt beheren maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De onkosten van smart rolluiken of schermen zitten op zo’n €550.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9062

Plaats een reactie