Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Hurdegaryp vergelijken

Wil je jouw woning ook uitbreiden met zonwering in Hurdegaryp? Zonwering is zowel binnen- als buiten toepasbaar en kan je al kopen vanaf €95,00. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een rolluik werkt erg goed om de zon en warmte te weren. In veel gevallen verkrijg je middels een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw in de tuin. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of plissés is minder duur en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Er zijn tientallen verschillende producten. Op deze pagina doorzoek je een concreet advies waar we alle mogelijkheden bespreken. Daarnaast delen we gemiddelde kosten en contactgegevens van lokale zonwering specialisten in Hurdegaryp en de omliggende regio.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Op warme dagen beschutting zoeken in je woning.
 • Voeg extra waarde toe aan je huis met professionele producten.
 • Kan warmte vasthouden en/of afstoten (lager energieverbruik).
 • Het voorkomt inkijk.
 • Het werkt inbraakvertragend.
zonwering-vergelijken-hurdegaryp

Zonnescherm laten plaatsen in Hurdegaryp

Ben je zelf niet handig of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Hurdegaryp middels een betrouwbare zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je weet dan zeker dat het product juist opgehangen wordt, dat jouw garantie behouden blijft en dat het geheel goed werkt. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je razendsnel bedrijven die actief zijn in jouw postcodegebied. In het volgende stappenplan bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten plaatsen door een specialist

 1. Kies een systeem

  Ten eerste bepaal je welk soort zonwering past bij jouw wensen. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het zonnescherm of de gordijnen. Belangrijke elementen zijn: een kamer koel maken, energie besparingen realiseren, je privacy verhogen, inbraakpreventie, extra schaduw, lichtinval beter controleren of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Selecteer de gewenste afmetingen van het gewenste model. Verduidelijk ook waar je het wilt laten plaatsen. Bijvoorbeeld aan de achterkant van het huis of bij de slaapkamers. Maak foto’s om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De eenvoudigste modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Dan heb je de elektrische bediening. Meestal met een praktische draaischakelaar, eventueel met een tijdschakelaar. De duurste en gebruiksvriendelijkste mogelijkheid is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  Heb je alle vragen beantwoord? Geef dan jouw contactgegevens door. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Hurdegaryp en omgeving. Vergelijk de aanbiedingen op prijs, garantie review en klantenservice. Ga in op de meest gunstige aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Het ophangen van het systeem

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en zorg voor een opgeruimde werkplek voor de vakmannen. De montage-specialist plaatst de screens of de duettes op de gewenste manier. Controleer zorgvuldig of het product goed is opgehangen. Inspecteer de werking en onderdelen goed. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Eventueel kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Ontvang de scherpste prijs van raambekleders in Hurdegaryp

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Hurdegaryp is zeer handig om warmte in huis te voorkomen. Ook geeft het je een prettige schaduwplek in je tuin of op het terras. Je hebt er dus binnen en buiten genot van. Enkele opties zoals de populaire rolluiken zijn zelfs inbraakproof en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in veel prints en zowel met handmatige als automatische bediening. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €425 en €2825. In het volgende gedeelte beoordelen we de meest praktische keuzes.

Het gemak van knikarmschermen / terrasschermen

Een knikarmscherm is feitelijk een zonnescherm dat aan de buitengevel van het huis vast zit. Met behulp van de speciale knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Dankzij dit systeem behoud je de vrije doorloop en levert het systeem veel schaduw op op jouw terras. Disclaimer: het scherm kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De gemiddelde prijzen schommelen tussen de €850 tot zo’n €2225.

 • Zorg voor een aangename terraszonwering.
 • Ramen en deuren kan je gewoon blijven openen.
 • Moderne eigentijdse look.

Kosten en pluspunten van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een voordelige manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Je kunt rekenen op plaatselijk veel schaduw zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Veel gekozen bij grote raampartijen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De verwachte tarieven schommelen tussen de €375 tot €1250.

 • Zowel luxe zonneschermen als voordelige opties.
 • Je kunt het scherm zelf zover uitdraaien als je wil.
 • Minder gevoelig voor wind en regen.

Kiezen voor screens

Screens op maat laten maken in Hurdegaryp is een uitstekende keuze als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn eenvoudig schoon te houden. De doeken worden gefabriceerd van glasvezel of polyester met een PVC-coating. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. Tijdens daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Advies: als het screendoek omlaag is moet het raam dicht blijven. De totale investeringen schommelen tussen de €350 – €1050.

 • De cassette is klein en compact.
 • Uitdraaien kost maar weinig tijd.
 • Voorbijgangers kunnen niet naar binnen kijken.

Korte info over rolluiken

Rolluiken zijn ontzettend populair in Nederland. Er zijn duidelijke pluspunten: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), eenvoudig in te meten, je hebt geen inkijk, en realiseren een duidelijke energiebesparing. Ook hebben ze een inbraakpreventieve werking. Tegenwoordig heb je 3 toepassingen: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De onkosten komen uit tussen de €250 tot zo’n €1425 voor rolluiken bestellen in Hurdegaryp.

 • Te koop met band/koord of motor.
 • Werkt isolerend en geluiddempend.
 • Houd inbrekers buiten de deur.

Uitleg over markiezen

Een markies is een stijlvol systeem en een echte blikvanger (bijzondere uitstraling). In de basis is het een frame fout hout of aluminium dat afgespannen wordt middels een doek. We zien markiezen vaak bij jaren 50 woningen. Ze hebben invloed op de ambiance van (bedrijfs)panden. In aanvulling op de standaard markiezen kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De prijsindicaties komen uit tussen de €690 tot €1600.

 • Past perfect bij oudere gebouwen en huizen.
 • Je kunt gewoon naar buiten blijven kijken.
 • Je kunt er goed onderdoor lopen.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: een hypermodern systeem voor jouw woning.

Een aantrekkelijke temperatuur in de kamer met buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Hurdegaryp: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

In het geval van binnenzonwering worden de systemen aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Met raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Dit verkleint de kans dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen zodat de warmte geweerd wordt. Ook zorgt het voor meer sfeer in huis. Handig om te noemen: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De minimale investeringen variëren tussen de €330 – €875. In de box hieronder beoordelen we de meest geplaatste opties.

Rolgordijnen: informatie en voordelen

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Ze zijn financieel aantrekkelijk, probleemloos aan te brengen, simpel af te rollen en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in honderden kleuren en prints zodat ze niet misstaan bij je interieur. Je hebt diverse varianten zoals dakraam, waterafstotende, kiepkantelraam, transparante, lichtdoorlatende, elektrische en een duo rolgordijn. De onkosten liggen tussen de €45,00 – €175.

 • Veel keuze binnen het goedkope raamdecoratie segment.
 • Rolgordijnen kopen in Hurdegaryp: relatief eenvoudig zelf op te hangen.
 • Op maat verkrijgbaar in verschillende stoffen en luxe uitvoeringen.

Vouwgordijnen: informatie en voordelen

Vouwgordijnen geven een luxe en karakteristieke uitstraling aan je woning. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Bovendien helpen ze tegen een slechte akoestiek. Wees voorbereid op onkosten van €110 tot €400.

 • Geven een sfeervolle uitstraling.
 • Online samenstellen voor maatwerk.
 • Probleemloos te onderhouden: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: bekijk voordelen en info

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Luxueuze raamdeco die bij elke woonstijl past. Je hebt velerlei varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Je moet denken aan tarieven van €65 oplopend tot €175.

 • Een speels en vrolijk systeem.
 • Uitstekende isolatiewaarden en dus energiebesparend.
 • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën Hurdegaryp: praktische info en voordelen

Jaloezieën zijn horizontale paneeltjes die omhoog gehaald kunnen worden met een koord of elektrisch systeem. Je kunt kiezen uit ontzettend veel soorten en materialen als bijv. PVC, aluminium, hout, kunststof, stof. Door de houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende sfeer, licht en privacy. Niet vergeten: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Je moet denken aan onkosten van €70 oplopend tot €250.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe maakt het gordijn eenvoudig en licht te bedienen.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een trendy uitstraling.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale strookjes van materialen zoals kunststof, bamboe, pvc, aluminium, stof. Perfect voor imposante / grote ramen en zie je vaak terug bij een strak en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, vragen niet om veel onderhoud en werken ook heel goed in natte ruimtes. De prijzen beginnen bij zo’n €55 en bedragen voor een luxe model zo’n €190.

 • Geven een lang en elegant beeld van de ruimte.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast in grotere panden.
 • Montage kunststof kozijn: bij goed onderhoud heb je lange garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Hurdegaryp voor een unieke uitstraling

Shutters zijn houten binnenluiken met een luxueuze uitstraling. Het zijn echte blikvangers die je interieur de finishing touch geven. Blinds zijn bijzonder, dragen veel bij aan de waarde van je huis en bovendien erg milieuvriendelijk. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals valramen, draaikiepramen, ronde ramen, uitzetramen, vaste ramen, schuiframen. Advies: shutters zijn niet goedkoop! De kosten beginnen bij €470 en kunnen oplopen tot €870.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Erg kindvriendelijk systeem.
 • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Hurdegaryp zorgen voor ventilatie in huis en zijn erg doeltreffend tegen vliegen en muggen. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: lamellenhor, hordeur, rolhor, inzethor, hor met scharnier, plissé hor. Allergieën of hooikoorts? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Advies: een hor is niet zonwerend. Je kunt wel kiezen voor een slimme duo-plissé hor. Dit type houdt muggen en vliegen buitenshuis en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De prijsindicaties starten vanaf €65. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €800.

 • Te monteren op: vast raam, draairaam, schuifraam, tuimelraam, valraam, uitzetraam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

Passende raamdecoratie die matcht met jouw stijl

Snel een aanbieding van lokale vakbedrijven

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 21 april 2024 zijn afhankelijk van een aantal thema’s: het type systeem, de materiaaltypes, de afmeting en de bedieningsopties. Hieronder tref je de gemiddelde tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Hurdegaryp in april 2024.

ZonweringGrootteGemiddelde kosten
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€800 – €2000
Uitvalscherm200 – 600 cm breed€350 – €1550
Screens100 cm – 400 cm breed€265 – €950
Rolluik100 cm – 400 cm breed€325 – €1425
Rolgordijn150 x 100 cm€55 – €145
Lamellen100 x 250 cm€55 – €190
Jaloezieën100 x 130 cm€85 – €260
Plisségordijnen140 cm breed€110 – €380
Gemiddelde kosten zonnewering inclusief monteren in de Provincie Friesland.

Overzicht merken zonwering

Plannen om zonwering te kopen? Er zijn tal van merken die je in je vergelijking kan meenemen. Iedere leveranciers heeft zo zijn kenmerken en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Hurdegaryp. In de volgende tabel delen we details over de grootste merken. Op basis daarvan heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: sterke en duurzame materialen met veel aandacht voor design.
 • SunCircle: eersteklas producten van Nederlandse makelaardij.
 • Verano: winnaar van verschillende Red Dot Awards.
 • Zonnelux: de sfeerbepaler in jouw interieur.
 • Heroal: kwaliteitsproducten made in Germany.
 • Stobag: innovatieve producten die wind en regenbestendig zijn.
 • Renson: meer uitstraling van de buitengevel met unieke gevelbekleding.
 • Velux: bekend door zijn hoogwaardige dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: uitgebreide collectie met raamdeco en binnenzonwering.
 • Somfy: koppel je elektrische zonneschermen, screens, luiken en raamdeco aan een smart-home app.
 • Unilux / Fractions: tot de millimeter op maat gemaakte hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: bespaar tot wel 40% door directe levering vanaf fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Karwei, IKEA, Hornbach, Praxis en Formido, Wehkamp, Leen Bakker, Kwantum, Bol.com.
 • Check ook: Husol, Roma, Toppoint, Bece, Weinor, Deponti en Sunway, Dickson, Milano, Lumenguard, Swela, Copaco.

Vergelijk zonwering experts in de regio Tytsjerksteradiel

Goedkope zonwering kopen in Hurdegaryp? Wil jij contact leggen met een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf in jouw regio? In de onderstaande tabel bespreken we bedrijven en adressen van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in deze gemeente. Eventueel kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Op dit portaal kom je ook in contact met installatiepartners en shops in Siegerswoude, Tytsjerk en Frieschepalen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Toelichtingen op zonwering per ruimte

Elke woning heeft weer andere vitrage nodig die perfect past bij jouw stijl. We geven nu een toelichting op de meest gekochte zonwering voor buiten en binnen voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: moet vochtbestendig zijn en gemakkelijk schoon te maken.
 • Badkamer: kies voor waterbestendige rolgordijnen of luiken om de privacy in de douche te waarborgen.
 • Woonkamer: kies voor vitrage, inbetween of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: door rolluiken (geluidswerend) te installeren maak jij de ruimte koel, stil en aangenaam.
 • Zolderraam: kies bij draai-kiepramen voor montage op de dag.
 • Dakkapel: kies voor een voordelige optie zoals rolgordijnen op maat en plaats het zelf.
 • Balkon: met een zonnescherm of balkondoek zit je altijd lekker in de schaduw.

Serre of Terras
In de de zomermaanden kan het al snel 30 graden worden. Je kunt kiezen uit veel modellen buiten- en serrezonwering. Wat dacht jij van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, basic-parasols of houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten werken. Klik eventueel direct verder naar: Knikarmscherm.

FAQ: hoe zorg ik voor schaduw en een koele woning?

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Elk pand is uniek. De perfecte zonnewering voor jouw situatie komt tot stand door: het soort raam, hoe je tuin gelegen is, jouw specifieke wensen en natuurlijk jouw maximale budget. Het handige aan binnenzonnewering is dat je het kunt kopen in praktisch alle kleuren, prints en budgetten. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, geeft ook buiten verkoeling, maar valt wel meer op (aan de buitenzijde van de woning).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Hurdegaryp?

De investingen in zonwering zijn voor iedereen anders. De gemiddelde tarieven hebben we hierna kort toegelicht. Voor markiezen betaal je zo’n €650. Screens €265 per raam. Op het moment dat je kiest voor een knikarmscherm lopen de kosten op tot zo’n €1200. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €775). Een standaard rolluik kost €455. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €300 op basis van één kozijn. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (+/- €840). Gunstiger geprijsde soorten raamdecoratie zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (verkrijgbaar vanaf €145 per raampartij). De totale bedragen worden berekend a.d.h.v. het product, de gewenste afmeting, handmatige of elektrische bediening, de materiaaltypes, kleur en montagekosten.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Hurdegaryp?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om de afmetingen en montage-eisen. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, maar je kunt ook kiezen voor de montage en inmeetservice in Hurdegaryp. In die situaties komt een lokale montagepartner die de raampartij goed inspecteert en opmeet. Kort daarna kan de professional het zonnescherm op de juiste manier vastzetten. Dankzij deze dienstverlening profiteer je van goede zonnewering, garantie en nazorg en snelle hulp / ondersteuning bij problemen.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Je kunt kiezen voor handmatig met slingerstang of band, bediening met een afstandsbediening of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering levert veel op. Een handmatig model met slinger of band is voldoende, alleen het kan slimmer. Draadloze bediening (a.d.h.v. een handzender, mobiele app, draaiknop, tijdschakelaar) biedt al voordeel dat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij extreem weer kan het zonnescherm bijvoorbeeld zichzelf sluiten. Bij de aanwezigheid van fel zonlicht zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Jaloezieën, gordijnen en shutters kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat je online kunt beheren biedt nieuwe mogelijkheden. De verwachte prijzen van smart rolluiken en screens zitten op zo’n €525.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 9254

Plaats een reactie