Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Jelsum vergelijken

Zoek jij meer informatie over zonwering in Jelsum? Zonwering is te plaatsen aan de binnenkant en buitenkant van een raam en is er al vanaf €87,50. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een rolluik is ideaal om de zon en warmte te weren. Soms behaal je met een zonnescherm een schaduwrijke plek waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of lamellen is globaal gezien goedkoper en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Je hebt de keuze uit immens veel verschillende producten. Via zonweringaanbiedingen.nl check je een praktische handleiding waar we alle soorten systemen behandelen. Tevens bekijk je een indicatie van de kosten en een tabel met verschillende zonwering specialisten in Jelsum en de directe omgeving.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een fijne temperatuur in de woning.
 • Het kan bijdragen aan de uitstraling van de woning.
 • Kan warmte vasthouden en/of afstoten (lager energieverbruik).
 • Bescherm je interieur tegen UV-straling.
 • Vooral rolluiken verkleinen de kans op inbraak.
zonwering-vergelijken-jelsum

Zonnescherm laten plaatsen in Jelsum

Wil jij het laten monteren door een vakman of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Jelsum door een lokale zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je kunt er dan op vertrouwen dat het systeem volgens de documentatie aangesloten wordt, dat jouw garantie behouden blijft en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Op dit platform kom je eenvoudig in contact met leveranciers in de regio. In het onderstaande blok vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten aanleggen door een professional

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  Ten eerste bepaal je welk soort zonwering geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het uitvalscherm of de rolgordijnen. Je kunt het gebruiken voor o.a. verkoeling in huis, de energiekosten verlagen, wat extra privacy realiseren, inbraak beperkend, extra schaduw, een kamer verduisteren of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Selecteer de gewenste afmetingen van het product. Geef ook aan waar het opgehangen moet worden. Zoals achter- of naast het huis of in de badkamer. Voeg foto’s toe zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Bedieningsmogelijkheden

  Een belangrijk aspect is de bediening. De goedkoopste optie is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Wil je iets meer comfort, dan kies je de elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een praktische draaischakelaar, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De duurste en praktische keuzemogelijkheid is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Vergelijk winkels en producenten

  Al jouw wensen doorgegeven? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Jelsum en nabije omgeving. Vergelijk alle prijzen en duik in de referenties, garantie en betalingscondities. Ga voor de beste aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Installatie

  Haal de oude zonwering van de muur af en leg eventuele spullen al klaar voor de specialisten. De vakman levert het knikarmscherm of de vouwgordijnen op de gewenste manier. Loop na of het nieuwe apparaat goed is aangesloten. Vraag altijd om een demonstratie. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Eventueel kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Inzicht in de kosten van raambekleders in Jelsum

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Jelsum is het meest doeltreffend om de warmte uit je huis te houden. Ook creëert het een heerlijke schaduwplek op buitenplekken. Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Sommige modellen zoals bijvoorbeeld rolluiken zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten kan je bestellen in velerlei dessins en maten. De kosten variëren tussen de €375 t/m €2575. In de keuzegids hieronder lees je de voordelen en nadelen van de meest moderne systemen.

Koopgids terrasschermen & knikarmschermen

De betekenis van een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. Met behulp van twee uitdraai-knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Door dit mechanisme is de ruimte vrij toegankelijk en geniet je van een fijne schaduwplek bij het raam. Belangrijk: het scherm kan vies worden door regen. De normale prijzen liggen tussen de €825 en €2125.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • Ramen en deuren kan je gewoon blijven openen.
 • Te koop met afstandsbediening en schakelaar.

Ontdek het gemak van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een voordelige manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Het zorgt voor veel schaduw in huis zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Het is ideaal bij ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €475 en €1350.

 • Zeer goedkoop zonnescherm.
 • Voor ramen die je niet open kunnen.
 • Voorkomt inkijk en zorgt voor meer privacy.

Effecten van screens

Screens op maat laten maken in Jelsum is zeer geschikt als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en kan je helemaal integreren in een kozijn. De keuze qua doek-materiaal is glasvezel of polyester. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). In het geval van daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, maar niet andersom. Belangrijk: wanneer je het screendoek uitdraait kan het raam niet open en houd je het dicht. De normale prijzen bedragen tussen de €350 t/m €1125.

 • Het hele raam wordt afgedekt.
 • Een zeer effectieve manier om te zon te weren.
 • Een stukje extra privacy in huis.

Meer informatie over rolluiken

Rolluiken zijn ontzettend populair in Nederland. Wij zijn er uiterst positief over: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, ze weren de zon ontzettend goed, je hebt minder last van geluid, en realiseren een duidelijke energiebesparing. Ook heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). We onderscheiden 3 mogelijkheden: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal geïntegreerd in de gevel. De normale prijzen schommelen tussen de €300 tot zo’n €1325 voor rolluiken bestellen in Jelsum.

 • Te koop met band/koord of motor.
 • De rolluiken hebben uitstekende isolatiewaarden.
 • Positief effect op inbraakpreventie.

Kosten en pluspunten van markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. In de basis is het een stevig frame van hout of aluminium wat afgewerkt is met een sterk doek. De markiezen zie je veel bij sfeervolle woningen. Het heeft een positief effect op het karakter van van gebouwen. Daarnaast kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De totale investeringen liggen zo tussen de €650 tot wel €1950.

 • Volledig te customizen (kleur, thema’s en afmetingen).
 • Je kunt gewoon naar buiten blijven kijken.
 • Je kunt er goed onderdoor lopen.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: een hypermodern systeem voor jouw woning.

Altijd de juiste temperatuur in een pand met buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Jelsum: alle gordijnen voor binnen

In het geval van binnenzonwering worden de systemen aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Met raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Hierdoor minimaliseer je de kans dat zonlicht fel de woning binnenkomt zodat het minder heet wordt in huis. Evenzeer haal je hiermee extra sfeer in huis. Noemenswaardig: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De tarieven liggen tussen de €320 tot €950. In het gedeelte hieronder geven we een toelichting op de veelbesproken systemen.

Rolgordijnen: assortiment, info en prijzen

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Ze hebben gunstige prijzen, makkelijk aan te brengen, simpele bediening en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen worden aangeboden in tientallen designs en kleuren zodat het ook altijd in jouw interieur past. Ze verkopen diverse modellen zoals lichtdoorlatende, elektrische, transparante, verduisterende, waterafstotende, dakraam en het duo rolgordijn. De verwachte prijzen komen uit tussen de €50,00 tot €175.

 • Ruim aanbod binnen het segment goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Jelsum: gemakkelijk zelf op te hangen.
 • Aanbod in prachtige stoffen en bijzondere uitvoeringen.

Vouwgordijnen: wanneer is dit geschikt?

Vouwgordijnen zorgen voor een knusse en authentieke ambiance aan een ruimte. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Tevens zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Verwacht een prijskaartje van €95 tot +/- €325.

 • Gemakkelijk zelf in hoogte te verstellen.
 • Eenvoudig te monteren dankzij maatwerk.
 • Moeiteloos te onderhouden: je kunt ze uitwassen.

Plissé: waarom is dit interessant?

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en de zonwerendheid is optimaal. Fraaie raamdeco die bij elke woonstijl past. In de winkel vind je verschillende uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Houd rekening met een prijskaartje van €50 tot +/- €175.

 • Een speels en vrolijk systeem.
 • Eenvoudig monteren met wandsteun of plafondclip.
 • Dupligordijnen op maat: opmeten en monteren voor perfect passende producten.

Jaloezieën Jelsum: assortiment, info en prijzen

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die je kunt kantelen en kunt optrekken met een koord of zelfs met afstandsbediening. Je kunt een selectie maken uit diverse soorten en materialen zoals o.a. aluminium, kunststof, PVC, hout, bamboe. Door de houten jaloezieën speel je eenvoudig met de hoeveelheid licht en mate van privacy. Suggestie: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Verwacht een prijs van €65 tot €220.

 • In enkele seconden een ruimte verduisterd.
 • Jaloezieënwinkel: lichtgewicht bamboe biedt een ruimte een bijzondere sfeer.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale strookjes die je in verschillende materialen hebt zoals bamboe, hout, stof, aluminium, kunststof. Praktisch voor lange / grote ramen en sluiten goed aan op een eigentijds en simpel interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De prijzen starten bij gemiddeld €70 en lopen op tot €195.

 • Makkelijk de lichtinval bepalen.
 • Perfect voor grote ramen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aan te brengen.

Shutters: luxe raambekleding in Jelsum vakkundig gemonteerd

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een authentieke of juist industriële look. Het zijn unieke producten die iets toevoegen aan jouw interieur. Blinds zijn uniek, ze maken je woning meer waard en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Geschikt voor bijna elk raam zoals valramen, vaste ramen, draaikiepramen, ronde ramen, dakramen, schuiframen. Belangrijk: shutters zijn wel relatief duur. De prijzen beginnen bij circa €400. Voor dure modellen kun je rekenen op €960.

 • Houtproducten worden afgelakt met speciale verf.
 • Eenvoudig schoon te maken.
 • Houten kozijnen: de houtstructuur maakt het 1 geheel.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Jelsum geven veel frisse lucht in de kamers en hebben een gunstig effect op ongedierte en andere insecten. Vergelijk verschillende producten zoals: inzethor, hordeur, lamellenhor, rolhor, voorzethor, hor met scharnier. Hooikoorts (of andere allergieën? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Advies: horren werken niet als zonnewering. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een innovatieve duo-plissé hor. Deze beschermt tegen kleine dieren en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De prijsindicaties beginnen bij zo’n €65. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €500.

 • Breed inzetbaar: draairaam, valraam, schuifraam, tuimelraam, draai-kiepraam, uitzetraam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

De juiste raamdecoratie voor iedere ruimte in huis

Vrijblijvend 3 aanbiedingen in je mailbox

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op woensdag, 24 juli 2024 worden gecalculeerd op basis van diverse thema’s: het type product, het materiaal, het inmeten (afmetingen) en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. Hierna bieden wij de gemiddelde kosten van het laten plaatsen van zonwering in Jelsum in juli 2024.

Model zonweringGrootteKostenindicatie
Knikarmscherm200 – 500 cm breed€850 – €2025
Uitvalscherm1 – 4 meter breed€360 – €1575
Screens1 – 3 meter breed€285 – €1175
Rolluik300 – 450 cm breed€300 – €1400
Rolgordijntot 3 meter breed€60 – €170
Lamellen200 x 200 cm€55 – €220
Jaloezieën100 x 130 cm€70 – €230
Plisségordijnen180 cm breed€125 – €300
Gemiddelde onkosten zonnewering inclusief montage in de Provincie Friesland.

Meest gekozen merken zonwering

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders die je in je overweging mee moet nemen. Elk merk heeft zo zijn kenmerken en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Jelsum. Hierna verstrekken we een aanvulling op de beste verkochte merken. Op die manier heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: toonaangevende fabrikant van zonschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: levert een groot aantal producten overal in Nederland.
 • Verano: staat garantie voor maximale kwaliteit en garantie.
 • Zonnelux: bieden leuke technologische oplossingen en online bediening.
 • Heroal: systeemoplossingen voor een lager energieverbruik en maximale efficiëntie.
 • Stobag: zon- en weerbeschermingsoplossingen voor huis en tuin.
 • Renson: innovatieve gevelbekleding met aluminium lamellen.
 • Velux: gordijnen aanpassen aan jouw kamer, stijl en smaak.
 • Luxaflex: kwaliteitssystemen in talloze kleuren en dessins.
 • Somfy: elektrische zonneschermen, rolluiken, screens en raamdecoratie bedienen met een app.
 • Unilux / Fractions: de meest verkochte hor van NL.
 • Veneta: gratis kleurstalen, direct van de fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Hornbach, Gamma, Hubo, Praxis & Formido, Wehkamp, Bol.com, Kwantum, FonQ.
 • Overweeg ook: Weinor, Husol, Deponti, Novoferm, Roma, Bece & Swela, Sunway, Milano, Lumenguard, Dickson, Schlappi.

Zonwering experts in regio van Leeuwarden

Goedkope zonwering kopen in Jelsum? Meer informatie over een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf in je direct omgeving? Hierna delen we adresgegevens van raambekleders en gordijnwinkels in de buurt. Vaak kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Via dit platform check je ook montagepartners en verkopers in Hijum, Gytsjerk en Britsum.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Details over zonwering per ruimte

Iedere ruimte heeft een bepaalde vitrage nodig die in lijn is met de individuele ruimte. We gaan nu verder in op de meest handige buiten- en binnenzonweringsproducten voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: praktisch en sfeervol kunnen perfect samengaan.
 • Badkamer: elke privé douche mooi afwerken met vochtafstotende modellen en materialen.
 • Woonkamer: kies voor vitrage, inbetween of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: laat geluidswerende rolluiken installeren en je kunt rustig slapen.
 • Zolderraam: mooie esthetische producten voor draai-kiepramen op jouw zolder.
 • Dakkapel: simpele rolgordijnen op maat kun je bestellen voor lage prijzen.
 • Balkon: een betaalbaar zonnescherm maken met jouw eigen balkondoek.

Serre & Terras
In de de zomermaanden kan het al snel 30 graden worden. Er bestaan veel soorten buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, basic-parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Bescherming voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten ophangen. Check ook aanvullende info over: Zonnescherm.

FAQ: hoe kan ik mijn huis koel houden?

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De beste zonnewering voor jouw huis hangt af van de grootte van je ramen, de actuele situatie rondom de woning (tuin), de stijl van de woning en hoeveel je maximaal wilt investeren. Het handige aan binnenzonnewering is dat het geleverd kan worden in praktisch alle kleuren, stoffen en afmetingen. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar zal wel wat meer opvallen (aan de buitenzijde van de woning).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Jelsum?

De verwachte kosten van zonwering wisselen enorm. De huidige tarieven helder naast elkaar gezet. Denk bij markiezen aan +/- €725. Screens €225 per raam / kozijn. In het geval van een terraszonwering lopen de kosten op tot zo’n €1200. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €800). Een normaal rolluik kost €495. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €295 op basis van één kozijn. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (plusminus €750). Voordelige opties zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (reken op minimaal €105 per kozijn). De totale tarieven worden opgesteld door te kijken naar type systeem, de maximale lengte, handmatige of elektrische bediening, het gewenste materiaal, kleur en montagekosten.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Jelsum?

Ten aanzien van zonweringsproducten kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om het inmeten en monteren. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, echter kun jij soms beter kiezen voor montage en inmeetservice in Jelsum. In die situaties komt een gediplomeerde montagepartner die kozijnen, gevels en ramen goed inspecteert en opmeet. Vervolgens kan de expert het product goed vastzetten. Op die manier profiteer je van perfecte zonnewering, maximale (verlengde) garantie en soms een onderhoudsbeurt.

Wat is slimme zonwering?

In de basis heb je de standaard handmatige bediening, bediening met een afstandsbediening of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Handmatige bediening met windwerk of slingerstang werkt in de basis mooi, niettemin kan het eenvoudiger. Draadloze bediening (via een tijdschakelaar, afstandsbediening, draaiknop, mobiele app) biedt al voordeel dat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij veel wind is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. In het geval van een felle zon laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Shutters, jaloezieën en gordijnen kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een systeem dat werkt via internet geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De verwachte kosten van smart rolluiken & screens komen uit rond de €525.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9057

Plaats een reactie