Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Mûnein vergelijken

Een koele woning en een fijne schaduwrijke plek met zonwering in Mûnein? Zonwering heb je zowel voor binnen als buiten. Het is er al vanaf €92,50. Goede buitenzonwering als een screen is geschikt om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. Vaak verkrijg je middels een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of luxaflex is globaal gezien goedkoper en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Tegenwoordig heb je geweldig veel afzonderlijke combinaties. Op dit platform verstrekken we een uitgebreide keuzehulp waar we alle soorten systemen behandelen. Daarnaast bekijk je de geschatte kosten en contactgegevens van betrouwbare zonwering specialisten in Mûnein en omliggende plekken.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Een koele woonkamer en lekkere temperatuur in de slaapkamer.
 • Je creëert een fijne schaduwrijke plek op het terras.
 • Werkt i.c.m. een airco / warmtepomp ook energieverlagend.
 • Minder last van inkijk.
 • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-munein

Zonnescherm laten plaatsen in Mûnein

Ben je zelf geen vakman of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Mûnein middels een betrouwbare zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je weet dan 100% zeker het scherm op de juiste wijze gemonteerd wordt, dat er niks stuk gaat en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via onze vergelijkingstool vind je snel en zonder gedoe bedrijven die ook in jouw wijk werkzaam zijn. Hieronder vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten aanleggen door een vakspecialist

 1. Selecteer een systeem

  Kies allereerst welk soort zonwering geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het uitvalscherm of de jaloezieën. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: een aangenaam binnenklimaat, de energiekosten verlagen, inkijk verminderen, inbraakkans verminderen, extra schaduw, de lichtinval bepalen of de sfeer in huis versterken.

 2. Afmetingen

  Selecteer de gewenste afmetingen van het gekozen product. Geef ook aan waar je het wilt laten aanbrengen. Kies bijvoorbeeld voor aan de zijkant van het huis of op de 1e of 2e verdieping. Maak foto’s voor een compleet en actueel beeld.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Een belangrijk aspect is de bediening. De eenvoudigste bediening is zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een draaiknop, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De meest exclusieve en innovatiefste keuze is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Leveranciers vergelijken

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Mûnein en regio. Vergelijk de prijsindicaties en check keurmerken, garantie, levertijd. Kies de beste totaal-aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Installatie

  Haal de oude zonwering van de muur af en leg eventuele spullen al klaar voor het montageteam. De monteur monteert het knikarmscherm of de plissés zoals gewenst. Loop na of het netjes is aangebracht. Laat hem/haar een demo geven. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. In sommige gevallen behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Bekijk mooie deal bij raambekleders in Mûnein

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Mûnein werkt erg goed om je woning wat te verkoelen. Tevens zorgt het voor een aangename schaduwplek op buitenplekken. Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Bekende toepassingen zoals het rolluik schrikken inbrekers af en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is er in diverse prints en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €250 en €2675. In het volgende hoofdstuk bespreken we de meest populaire systemen.

Informatie over terrasschermen & knikarmschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Middels de scharnierende knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst blijft jouw terras optimaal begaanbaar en geniet je van een fijne schaduwplek bij de muren. Advies: dit model kan kapot waaien bij wind. De gemiddelde prijzen liggen zo tussen de €850 t/m €2275.

 • Ideale keuze voor terraszonwering.
 • Je ziet er weinig van wanneer het scherm is ingedraaid.
 • Optioneel met zon- en windsensor.

Waarom kiezen voor uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een relatief betaalbare manier om om zonlicht te beperken. Het realiseert ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Zeer praktisch bij kleinere ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De normale tarieven liggen tussen de €400 tot wel €1225.

 • Dit zonnescherm is verkrijgbaar in veel prijssegmenten.
 • Voor flatgebouwen, kantoren, balkons en voortuinen.
 • Kan goed tegen een stootje.

Laten plaatsen van screens

Screens op maat laten maken in Mûnein komt perfect tot z’n recht als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn bestand tegen extreem weer. Ze worden vaak gemaakt van acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. In situaties met daglicht is er voldoende zicht naar buiten, van buiten naar binnen gaat niet. Advies: als het screendoek omlaag zit kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De prijsindicaties liggen tussen de €350 en €1200.

 • Beschikbaar voor ieders budget.
 • Binnen een minuut uitgedraaid.
 • Mogelijkheid om te integreren in het kozijn.

Het gemak van rolluiken

Rolluiken zijn bijzonder populair. De redenen zijn duidelijk: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, op maat te bestellen, ze zijn geluiddempend en je bespaart op de energiekosten dankzij de isolerende werking. Daarbij hebben ze een inbraakpreventieve werking. We onderscheiden 3 mogelijkheden: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, bij opbouwrolluiken vormt het raam en de rolluikkast één geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik (wordt achter de stenen geplaatst). De prijzen bedragen tussen de €280 tot wel €1400 voor rolluiken bestellen in Mûnein.

 • Op te rollen in enkele seconden.
 • Slapen in een volledig donkere slaapkamer.
 • Biedt ook bescherming tegen inbraak.

Informatie en voordelen van markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem wat direct zal opvallen (authentieke uitstraling). Het bestaat uit een frame fout hout of aluminium waar het doek overheen wordt gespannen. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij sfeervolle woningen. Het levert een bijdrage aan het karakter van van het huis. Los van het normale model heb je ook het klapmodel en het petmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De prijsindicaties komen uit tussen de €700 tot €1800.

 • Volledig maatwerk mogelijk qua breedte, kleur en materiaal.
 • Je kunt gewoon naar buiten blijven kijken.
 • Kan prima tegen een stootje (weersomstandigheden).

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: eenvoudig open, dicht of half dicht te draaien.

Een comfortabele temperatuur binnen en buiten door buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Mûnein: bekijk systemen voor binnen

Binnenzonwering wordt aan de binnenkant van het raam geplaatst. Door raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Hiermee voorkom je dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Daarbij brengt het extra sfeer in huis. Goed om te weten: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De prijsindicaties schommelen tussen de €370 – €850. In het onderstaande stuk lees je informatie over de veelbesproken toepassingen.

Rolgordijnen: bekijk het assortiment

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. De prijzen hiervan zijn laag, moeiteloos te monteren, eenvoudig in gebruik en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in tientallen kleurtjes en motiefjes zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Er zijn verschillende varianten zoals dakraam, elektrische, lichtdoorlatende, waterafstotende, kiepkantelraam, transparante en de duo rolgordijnen. De verwachte prijzen schommelen tussen de €62,50 tot €160.

 • Ideaal voor iedereen die zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Mûnein: zonder problemen zelf op te hangen.
 • Aanbod in diverse stoffen en bijzondere uitvoeringen.

Vouwgordijnen: voor welke situaties is dit handig?

Vouwgordijnen helpen mee voor een warme en brocante ambiance aan een ruimte. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. Je kunt zelf keuzes maken omtrent het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Daarbij maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Je moet denken aan kosten van €95 tot zo’n €325.

 • Je hebt maar beperkt ruimte nodig boven het kozijn.
 • Eenvoudig op maat laten maken (maatwerk).
 • Simpel onderhoud: reinig de stof met water/zeep in een handwas.

Plissé: bekijk voordelen en info

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en ze houden de zon goed tegen. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die bij elke woonstijl past. In de winkel vind je verschillende producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Je moet denken aan een prijs van €57,5 tot +/- €155.

 • Een speels en vrolijk systeem.
 • Eenvoudige montage (zonder boren).
 • Dupligordijnen op maat: voor elke lengte een geschikt model.

Jaloezieën Mûnein: soorten, kleuren en kosten

Jaloezieën zijn horizontale platen die je kunt kantelen en kunt optrekken met een koord of ladderband. Je kunt kiezen uit diverse systemen en materialen zoals o.a. aluminium, stof, bamboe, hout, PVC. Door te kiezen voor houten jaloezieën heb je 100% controle over sfeer, licht en privacy. Tip: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Je moet denken aan kosten van €75 tot €250.

 • Zonder moeite open te zetten (of te sluiten).
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe als je extra dunne lamellen wil.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: Onderhoudsarm en een duurzaam product.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale jaloezieën van materialen zoals hout, stof, kunststof, pvc, bamboe. Handig voor brede / grote ramen en bij een chique en standaard interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, vragen niet om veel onderhoud en kan je ook ophangen in de badkamer. De onkosten beginnen bij zo’n €75. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €175.

 • Past heel mooi bij een lang en brede raampartij.
 • Binnenzonwering voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: goed installatiewerk verlengt de levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Mûnein op maat

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn unieke systemen die je interieur de finishing touch geven. Blinds zijn erg trendy, dragen veel bij aan de waarde van je huis en een duurzame optie (goed voor het milieu). Aan te brengen op diverse ramen zoals uitzetramen, valramen, vaste ramen, schuiframen, dakramen, draaikiepramen. Kooptip: shutters zijn relatief kostbaar. De prijsindicaties beginnen bij zo’n €460. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €880.

 • Meefinancieren bij het afsluiten van hypotheek.
 • Prettig te bedienen.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Mûnein zorgen voor een hygiënische leefomgeving en blokkeren de toegang voor insecten en ongedierte. Denk bijvoorbeeld aan: rolhor, hor met scharnier, inzethor, hordeur, voorzethor, plissé hor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Advies: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een vernuftige duo-plissé hor. Dit type houdt muggen en vliegen buiten de deur en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De prijsverwachtingen starten bij gemiddeld €72,5. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €575.

 • Breed inzetbaar: valraam, schuifraam, tuimelraam, uitzetraam, draai-kiepraam, draairaam.
 • Eenvoudiger en veiliger ventileren.
 • Ook in de zomer probleemvrij je ramen openen.

De mooiste raamdecoratie die matcht met jouw stijl

Snel een aanbieding van professionele winkels

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zaterdag, 20 juli 2024 worden samengesteld a.d.h.v. allerlei zaken: het model, materiaalgebruik, de afmetingen en de bedieningsopties. In de volgende tabel bieden wij de gemiddelde prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Mûnein in juli 2024.

Zonwering typeAfmetingVerwachte prijzen
Knikarmscherm200 – 500 cm breed€860 – €2225
Uitvalscherm100 – 400 cm breed€400 – €1300
Screens2 – 4 meter breed€250 – €1125
Rolluiktot 4,5 meter breed€305 – €1275
Rolgordijn150 x 100 cm€80 – €140
Lamellen200 x 180 cm€80 – €195
Jaloezieën150 x 180 cm€75 – €260
Plisségordijnen100 x 180 cm€125 – €380
Verwachte tarieven zonnewering incl. montage in de Provincie Friesland.

Vergelijk merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er zijn tal van merken met allemaal een uniek aanbod. Elke winkel heeft zo zijn kenmerken en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Mûnein. In het schema hieronder bieden wij informatie over de meest verkochte merken. Zodoende kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: functionele systemen die er ook mooi uit zien.
 • SunCircle: zonwering op maat, gemaakt in Nederland.
 • Verano: jarenlange ervaring op het gebied van buitenzonwering.
 • Zonnelux: levering via lokale retailer en specialisten in de buurt.
 • Heroal: toonaangevend aluminium zonwering systemen.
 • Stobag: ook hele mooie oplossing voor balkon en terras.
 • Renson: meer uitstraling van de buitengevel met unieke gevelbekleding.
 • Velux: verduisterend plisségordijnen voor lichtkoepels en lichtstraten.
 • Luxaflex: de trendsetter in de wereld van raambekleding.
 • Somfy: geautomatiseerde jaloezieën, gordijnen en elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: de hoogste kwaliteit hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: uitstekende kwaliteit raamdecoratie op maat gemaakt.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Gamma, Hornbach, IKEA, Hubo en FonQ, Formido, Wehkamp, Kwantum, Leen Bakker.
 • Overige merken: Novoferm, Deponti, Bece, Husol, Toppoint, Roma & Copaco, Sunway, Lumenguard, Milano, Dickson, Schlappi.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Tytsjerksteradiel

Goedkope zonwering kopen in Mûnein? Of zoek je een erkend zonweringsbedrijf in de omgeving? In het overzicht hierna bekijk je contactgegevens van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in deze gemeente. Misschien kunnen ze je advies geven. Op dit portaal vergelijk je ook installatiepartners en showrooms in Jelsum, Aldtsjerk en Gytsjerk.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Tips voor zonwering per ruimte

Iedere ruimte vraagt weer om een ander type vitrage die afgestemd is op de woonbehoefte en woonstijl. We verstrekken hieronder wat details over de meest verkochte zonweringssystemen per ruimte.

 • Keuken: kies een onderhoudsvriendelijk materiaal dat vochtbestendig is.
 • Badkamer: elke privé douche mooi afwerken met vochtafstotende modellen en materialen.
 • Woonkamer: kies bijvoorbeeld voor een verduisterend gordijn voor extra isolatie.
 • Slaapkamer: speciale geluidswerende gordijnen zorgen voor een rustige en stille kamer.
 • Zolderraam: verduister jouw draai kiepraam bijvoorbeeld met VELUX of FAKRO.
 • Dakkapel: laat jouw rolgordijnen op maat bestellen voor een uitbouw.
 • Balkon: in de zomer heerlijk genieten van je privé dakterras met balkondoek en/of zonnescherm.

Producten voor serre & terras
Tijdens hete dagen kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Men biedt veel soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, handige parasols of moderne buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Zonwering voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten aanbrengen. Klik eventueel direct verder naar: Buitenjaloezieën.

Vragen en antwoorden rondom woning verkoelen

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De meest geschikte zonnewering voor jouw woning kun je uitzoeken aan de hand van: de afmetingen van je ramen, de ligging van je huis, jouw stijl en smaak en je budget. De voordelen van binnenzonnewering zijn dat het geleverd kan worden in een heleboel kleuren, stoffen en prijzen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar zal wel wat meer opvallen (vanaf de buitenkant).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Mûnein?

De tarieven van zonwering zijn per situatie anders. De huidige investeringen tref je hierna. Markiezen kosten zo’n €550. Buitenscreens €260 op basis van 1 raam. Wanneer je kiest voor een zonnescherm lopen de kosten op tot zo’n €1225. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €600). Een handmatig-rolluik kost €455. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €260 per kozijn. Voor shutters ben je meer kwijt (zo’n €815). Gunstiger geprijsde opties zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (reken op minimaal €145 per raam / kozijn). De totale tarieven worden berekend a.d.h.v. het type / model, de gewenste afmeting, handmatige of elektrische bediening, de materiaaltypes, designs en montage.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Mûnein?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan is het assortiment enorm. Houdt wel altijd rekening met het inmeten en monteren. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, maar ook gebruik maken van de montage en inmeetservice in Mûnein. Er komt dan een deskundige expert die kozijnen, gevels en ramen bekijkt en opmeet. Als alle spullen binnen zijn kan de professional het systeem volgens de documentatie aanbrengen. Met deze klusservice geniet je van efficiënte zonnewering, langere garantie, klantenservice en een perfect aangesloten product.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

Ga jij voor de de standaard handmatige bediening, elektrische bediening met zender of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Handmatige zonwering met slinger werkt prima, maar het kan toch nog praktischer. Draadloze bediening (a.d.h.v. een mobiele app, handzender, tijdschakelaar, afstandsbediening) maakt het mogelijk dat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Als het flink gaat waaien kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. Wanneer de zon aanwezig is gaat het scherm automatisch omlaag. Shutters, gordijnen en jaloezieën kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een systeem dat werkt via internet maakt jouw woning slimmer. De verwachte prijzen van smart rolluiken of screens zitten op zo’n €550.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9063

Plaats een reactie