Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Valkenswaard vergelijken

Een koele woning en een fijne schaduwrijke plek met zonwering in Valkenswaard? Zonwering heb je in een binnen- en buitenuitvoering en is er al vanaf €65,00. Goede buitenzonwering als een knikarmscherm is het meest effectief om de zon en warmte te weren. Meestal geeft een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw op jouw terras. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of jaloezieën is meestal een stuk goedkoper en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Tegenwoordig heb je geweldig veel afzonderlijke systemen. Op deze pagina geven we een uitgebreide uitleg waar we alle mogelijkheden bespreken. In aanvulling daarop bekijk je gemiddelde kosten en adressen van betrouwbare zonwering specialisten in Valkenswaard en omgeving.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Altijd een fijne en comfortabele temperatuur in je woning.
 • Geeft je woning een mooie uitstraling.
 • Het isolerende effect maakt dat jouw energieverbruik kan dalen.
 • Voorkomt verkleuring van meubels.
 • Het sluit de openingen in huis goed af (inbraakpreventief).
zonwering-vergelijken-valkenswaard

Zonnescherm laten plaatsen in Valkenswaard

Wil jij het laten monteren door een vakman of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Valkenswaard middels een erkende zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je bent dan verzekerd dat de installatie op de juiste manier vastgezet wordt, dat niets beschadigt en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Op dit platform regel je gemakkelijk een offerte van vakmannen uit de buurt. In het volgende stappenplan lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten monteren door een specialist

 1. Kies een systeem

  Om te beginnen kies je welk soort zonwering past bij jouw wensen. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het uitvalscherm of de shutters. Je kunt het gebruiken voor o.a. verkoelen, energie besparingen realiseren, de privacy verbeteren, inbraak beperkend, een fijne plek in de schaduw maken, lichtinval regelen of de sfeer in huis versterken.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Selecteer de gewenste afmetingen van het systeem. Beschrijf ook waar het geïnstalleerd moet worden. Onder andere achter- of naast het huis of op zolder / in de slaapkamer. Maak foto’s om de opdracht te verduidelijken.

 3. Bedieningsmogelijkheden

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De standaard keuze is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Wil je iets meer comfort, dan kies je de elektrische bediening. Meestal met een draaiknop, indien gewenst met tijdschakelaar. De meest kostbare en meest gebruiksvriendelijke oplossing is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Leveranciers vergelijken

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Valkenswaard en omgeving. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en maak de deal rond.

 5. Monteren

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en maak alles netjes voor de vakmannen. De installateur hangt het zonnescherm, markiezen of de plissés zoals overeengekomen. Loop na of het nieuwe apparaat goed is geïnstalleerd. Probeer alles direct even uit. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. In sommige gevallen bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Meteen een prijsopgave van raambekleders in Valkenswaard

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Valkenswaard wordt gebruikt om een fijn binnenklimaat te creëren. In aanvulling daarop werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken in je tuin of op het terras. Het maakt het leven binnen en buiten net wat prettiger. Bekende modellen zoals het welbekende rolluik hebben een inbraakwerende werking en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in diverse prints en groottes. De kosten variëren tussen de €250 tot wel €2725. In het stukje hierna delen we veel info over de meest verkochte types.

Ontdek het gemak van knikarmschermen / terrasschermen

De betekenis van een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. Dankzij 2 knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Door dit mechanisme behoud je de vrije doorloop en realiseer je een aangename schaduwplek onder het raam. Tip: het scherm is kwetsbaar bij harde wind. De kosten komen uit tussen de €925 t/m €2025.

 • Ideale keuze voor terraszonwering.
 • Binnen in huis blijft het heerlijk koel.
 • Verkrijgbaar met wind- en zonsensor.

Het gemak van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een goedkope manier om de zon buitenshuis te houden. Het zorgt voor plaatselijk veel schaduw zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Veel gekozen bij ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan of plekken waar geen doorloop nodig is. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De prijzen komen uit tussen de €400 tot wel €1325.

 • Een aantrekkelijk geprijsd type zonnescherm.
 • Je kunt het scherm zelf zover uitdraaien als je wil.
 • Ook leverbaar met elektrische bediening.

Nieuwe screens

Screens op maat laten maken in Valkenswaard is de perfecte keuze als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn eenvoudig schoon te houden. De screendoeken bestaan uit polyestervezels of glasvezel. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. Bij daglicht kun je deels naar buiten kijken, maar andersom is niet mogelijk. Let op: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De tarieven liggen zo tussen de €300 tot €1000.

 • Het komt strak tegen het raam aan.
 • Doeltreffende manier om zon te weren.
 • Een stukje extra privacy in huis.

Laten plaatsen van rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. De redenen zijn duidelijk: ze hebben een hoog gebruikersgemak, ze weerkaatsen het zonlicht, ze zijn geluidsisolerend en ze verduisteren ook heel goed. Bovendien biedt het een preventieve werken bij inbraak. Je hebt 3 types: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt toegepast bij montage van het kozijn (achter de buitenmuur). De prijsindicaties schommelen tussen de €310 t/m €1325 voor rolluiken bestellen in Valkenswaard.

 • Verkrijgbaar in diverse kleuren.
 • Slapen in een volledig donkere slaapkamer.
 • Schrikt inbrekers af.

Uitleg over markiezen

Een markies is een traditionele zonwering dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. Het bestaat uit een frame fout hout of aluminium waar het doek overheen wordt gespannen. Markiezen zie je met name bij rijksmonumenten. Ze dragen bij aan de authenticiteit van (bedrijfs)panden. In aanvulling op de standaard markiezen heb je ook het klapmodel en het petmodel die je vaak bij winkels ziet. De totale investeringen schommelen tussen de €600 tot zo’n €1850.

 • Volledig te customizen (kleur, thema’s en afmetingen).
 • Er blijven voldoende zichtlijnen over.
 • Beschermt je woning ook van opzij.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Altijd de juiste temperatuur in huis door buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Valkenswaard: alle systemen voor binnen

Binnenzonwering wordt aan de binnenkant van het raam geplaatst. Middels raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Hiermee voorkom je dat er veel licht in de woning komt zodat het binnen aangenaam koel blijft. Eveneens kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Noemenswaardig: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De onkosten liggen tussen de €310 – €925. Bijgaand behandelen we de meest gekozen opties.

Rolgordijnen: bestellen in verschillende materialen

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Voordelig maatwerk, probleemloos te monteren, simpel af te rollen en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen kan je op maat laten maken in diverse dessins en kleuren zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Ze bieden diverse modellen zoals lichtdoorlatende, verduisterende, elektrische, transparante, dakraam, waterafstotende en een duo rolgordijn. De prijsindicaties komen uit tussen de €52,50 tot €170.

 • De juiste keuze als het gaat om goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Valkenswaard: zonder problemen zelf te installeren.
 • Aanbod in allerlei stoffen en luxe modellen.

Vouwgordijnen: vind het perfecte model

Vouwgordijnen geven een sfeervolle en huiselijke uitstraling aan een kamer. De bediening is heel erg gemakkelijk. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. Je kunt zelf keuzes maken omtrent de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Verder maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Houd rekening met prijsindicaties van €90 tot €325.

 • Eenvoudig in hoogte verstelbaar.
 • Gemakkelijk te installeren dankzij maatwerk.
 • Simpel onderhoud: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: verkrijgbaar in veel kleuren

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. De bediening is erg simpel en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Het is een fraaie vorm van raamdeco die goed matched met jouw interieur. Je kunt kiezen uit verschillende variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Raambekleders werken met een prijs van €55 oplopend tot €160.

 • Past bij elke interieurstijl.
 • Eenvoudig aan te brengen d.m.v. plakstrips.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Valkenswaard: specificaties en kosten

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die je in verschillende standen kunt zetten met een koord of elektrisch systeem. Je kunt een selectie maken uit gigantisch veel systemen en materialen als bijvoorbeeld aluminium, stof, PVC, hout, kunststof. Door te kiezen voor houten jaloezieën speel je eenvoudig met de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Suggestie: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Wees voorbereid op prijzen van €65 tot wel €210.

 • Houd de warmte uitstekend tegen.
 • Jaloezieënwinkel: een extra natuurlijke sfeer met bamboe.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: Onderhoudsarm en een duurzaam product.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale panelen gemaakt van bijv. pvc, bamboe, aluminium, hout, kunststof. Geschikt voor lange / grote ramen en zijn erg geschikt voor een modern en basis interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, zijn gemakkelijk schoon te houden en kan je ook in een badkamer ophangen. De kostprijzen beginnen bij circa €55. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €180.

 • Let op: ze kunnen klepperen voor een open raam.
 • Binnenzonwering voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: bij goed onderhoud heb je lange garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Valkenswaard voor je huis

Shutters zijn houten binnenluiken met een frisse uitstraling. Het zijn unieke systemen die iets toevoegen aan jouw interieur. Blinds zijn bijzonder, ze maken je woning meer waard en een duurzame optie (goed voor het milieu). Geschikt voor bijna elk raam zoals vaste ramen, valramen, schuiframen, uitzetramen, ronde ramen, dakramen. Advies: shutters zijn niet heel erg voordelig. De kosten starten bij gemiddeld €430 en bedragen voor een luxe model zo’n €880.

 • Eventueel in de hypotheek mee te financieren.
 • Erg gemakkelijk in gebruik.
 • Houten kozijnen: op verschillende manier te monteren.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Valkenswaard zorgen voor een hygiënische leefomgeving en zijn erg doeltreffend tegen muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: hor met scharnier, lamellenhor, inzethor, hordeur, plissé hor, rolhor. Hooikoorts of allergieën? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Let op: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Er bestaat ook een vernuftige duo-plissé hor. Deze variant beschermt tegen muggen en vliegen en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De kosten starten bij om en nabij de €82,5 en bedragen voor een luxe model zo’n €800.

 • Te monteren op: schuifraam, vast raam, valraam, tuimelraam, draai-kiepraam, draairaam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Houden insecten en ongedierte buiten de deur.

De perfecte raamdecoratie die matcht met jouw stijl

Vrijblijvend 3 aanbiedingen in je mailbox

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 april 2024 zijn afhankelijk van velerlei thema’s: het soort systeem, het soort materiaal, het formaat en het soort bediening. Hierna verstrekken we de gemiddelde kosten van het laten plaatsen van zonwering in Valkenswaard in april 2024.

Zonwering typeFormaatGemiddelde prijzen
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€820 – €2025
Uitvalscherm100 – 500 cm breed€375 – €1525
Screenstot 4 meter breed€270 – €1175
Rolluiktot 4 meter breed€305 – €1275
Rolgordijn150 x 100 cm€45 – €160
Lamellen200 x 250 cm€50 – €190
Jaloezieën100 x 180 cm€60 – €270
Plisségordijnen150 cm breed€100 – €340
Gemiddelde onkosten zonnewering met montage in de Provincie Noord-Brabant.

Overzicht merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten die je in je overweging mee moet nemen. Iedere leveranciers heeft zijn voordelen en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Valkenswaard. Hieronder verstrekken we een toelichting op de meest bekende merken. Zo kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: ruim 50 jaar toonaangevende producent van buitenzonwering.
 • SunCircle: tot 7 jaar garantie op alle geregistreerde producten.
 • Verano: een van de grootste fabrikanten in de Benelux.
 • Zonnelux: hebben voor alle raamtypes geschikte maatwerk oplossingen aan te bieden.
 • Heroal: zonwering eenvoudig koppelen aan apps op je smartphone.
 • Stobag: de beste oplossingen tegen zon, wind en regen.
 • Renson: sterk netwerk van lokale specialisten voor al jouw gevelbekleding.
 • Velux: gordijnen aanpassen aan jouw kamer, stijl en smaak.
 • Luxaflex: van rolgordijnen, shades en shutters tot rolluiken en zonneschermen.
 • Somfy: de handigste App voor het bedienen van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: tot de millimeter op maat gemaakte hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: 100% maatwerk en 100% tevredenheidsgarantie op jouw bestellingen.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Hubo, Hornbach, Praxis, Gamma & Wehkamp, Leen Bakker, FonQ, Kwantum, Bol.com.
 • Check ook: Husol, Novoferm, Roma, Bece, Weinor, Deponti & Dickson, Lumenguard, Copaco, Schlappi, Sunway, Milano.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Valkenswaard

Goedkope zonwering kopen in Valkenswaard? Of zoek je een erkend zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In het volgende schema vergelijk je namen en adressen van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in deze gemeente. Vervolgens kunnen ze je advies geven. Op deze site check je ook fabrikanten en verkopers in Bergeijk, Bladel en Eersel.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur vraagt om passende vitrage die perfect past bij de individuele ruimte. We geven nu een toelichting op de meest praktische zonwering voor buiten en binnen per ruimte en kamer.

 • Keuken: ga voor een type dat zowel praktisch is als stijlvol.
 • Badkamer: geen inkijk meer met waterbestendige jaloezieën en plissés in de douche.
 • Woonkamer: bestel direct verduisterende gordijnen op maat om de belangrijkste plekken in huis te koelen.
 • Slaapkamer: met geluidswerend rolluiken maak jij de nachten stiller en koeler.
 • Zolderraam: handig duettes, horren en plissés voor de draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: bestel rolgordijnen op maat en laat het vakkundig plaatsen (of doe het zelf).
 • Balkon: in de zomer heerlijk genieten van je privé dakterras met balkondoek en/of zonnescherm.

Serre & Terras
Tijdens de warme zomerdagen wordt het al gauw 30 graden of warmer. Men verkoopt diverse modellen buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, goedkope parasols of luxueuze houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Zonwering voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten monteren. Bekijk ook meer informatie over:

FAQ met vragen en antwoorden over je woning verkoelen

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Elk pand is uniek. De beste zonnewering kan jij opzoeken door een check te doen op: de raamgrootte, de ligging van je huis, de kozijnen (kunststof / hout) en wat je eraan wilt uitgeven. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat het te verkrijgen is in veel kleuren, modellen en budgetten. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, geeft ook buiten verkoeling, maar springt wel meer in het oog (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Valkenswaard?

De onkosten voor zonwering lopen flink uiteen. De verwachte investeringen helder naast elkaar gezet. Voor markiezen betaal je zo’n €625. Screens €280 per raam / kozijn. Kies je voor een terras-knikarmscherm betaal je om en nabij de €1150. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €675). Een basis rolluik kost €460. Voor jaloezieën betaal je zo’n €255 per raam / kozijn. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (plusminus €835). Betaalbare opties zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (beginnend bij €120 per raampartij). De totale bedragen worden berekend a.d.h.v. type systeem, de noodzakelijke afmetingen, de keuzes in bediening, het soort materiaal, motiefjes en montagetarieven.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Valkenswaard?

Ten aanzien van zonweringsproducten kan je kiezen uit veel producten. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om de afmetingen en montage-eisen. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, maar je kunt ook kiezen voor de montage met inmeetservice in Valkenswaard. Hierbij komt een gespecialiseerde monteur die ieder kozijn deskundig bekijkt en opmeet. Als de gehele bestelling binnen is zal een expert de producten degelijk monteren. Dankzij de montageservice heb je gegarandeerd ideale zonnewering, langere garantie, klantenservice en ondersteuning bij problemen.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Grofweg onderscheiden we handmatig met slingerstang of band, elektrische bediening met zender of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering is de toekomst. Een handmatige installatie met slinger is werkbaar, echter het kan slimmer. Draadloze bediening (met een handzender, afstandsbediening, mobiele app, tijdschakelaar) heeft als effect dat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij harde wind kan het zonnescherm bijvoorbeeld zichzelf sluiten. In de zomerperiode met warm zonlicht kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Jaloezieën, gordijnen en shutters kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies biedt nieuwe mogelijkheden. De kosten van smart rolluiken of screens komen uit rond de €550.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 5550, 5551, 5552, 5553, 5554, 5555, 5556

Plaats een reactie