Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Grijpskerke vergelijken

Een aangename temperatuur in huis met zonwering in Grijpskerke? Zonwering kan je voor binnen en buiten de woning kopen en is er al vanaf €90,00. Degelijke buitenzonwering zoals een zonnescherm is het meest doeltreffend om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Tevens realiseert een zonnescherm een schaduwrijke plek waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering als gordijnen of rolgordijnen is in de basis wat betaalbaarder en geeft je woning ook warme uitstraling. Tegenwoordig heb je immens veel afzonderlijke oplossing. Via deze website bieden we een praktische handleiding waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. In aanvulling daarop verstrekken we gemiddelde kosten en adresgegevens van diverse zonwering specialisten in Grijpskerke en omliggende plekken.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Op warme dagen beschutting zoeken in je woning.
 • Buiten heb je een fijne plek in de schaduw op het terras.
 • Werkt i.c.m. een airco / warmtepomp ook energieverlagend.
 • Minder last van inkijk.
 • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-grijpskerke

Zonnescherm laten plaatsen in Grijpskerke

Wil jij het laten monteren door een vakman en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Grijpskerke door een regionale zonwering specialist is een slim idee. Je kunt er dan op vertrouwen dat het geheel op de juiste wijze aangesloten wordt, dat je recht blijft houden op garantie en dat de bediening perfect werkt. Op dit platform kom je eenvoudig in contact met specialisten uit de buurt. In de volgende alinea lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten installeren door een specialist

 1. Een soort kiezen

  Ten eerste bepaal je welk type systeem geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het zonnescherm, markiezen of de rolgordijnen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: een aangenaam binnenklimaat, de energiekosten verlagen, inkijk verminderen, inbraakwerend, een fijne plek in de schaduw maken, lichtinval beter controleren of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Afmetingen

  Geef de maten door van jouw installatie. Geef ook aan waar het geïnstalleerd moet worden. Zoals plaatsing achter het huis of op de 1e of 2e verdieping. Selecteer eventueel foto’s om de opdracht te verduidelijken.

 3. Opties voor de bediening

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De standaard mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Dan heb je de elektrische bediening. Meestal met een knop/schakelaar in huis, indien gewenst met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en praktische keuze is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Vergelijk merken en vakmannen

  Heb je alle vragen beantwoord? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Grijpskerke en regio. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Neem de beste aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Monteren

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en leg eventuele spullen al klaar voor de montagepartner. Het installatiebedrijf levert het zonneschermen of gordijnen op de afgesproken plekken. Controleer of het nieuwe apparaat goed is aangebracht. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Vaak kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Bekijk mooie deal bij raambekleders in Grijpskerke

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Grijpskerke is het meest geschikt om warmte in huis tegen te gaan. Verder is het perfect om snel een schaduwplek te creëren op jouw terras. Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Bekende opties zoals het rolluik zijn zelfs inbraakproof en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is beschikbaar in veel designs en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €475 tot zo’n €2925. In het volgende gedeelte delen we veel info over de meest moderne types.

Alles wat je moet weten over knikarmschermen / terrasschermen

De betekenis van een knikarmscherm is een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Dankzij 2 uitstraai-knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en realiseer je een aangename schaduwplek bij het raam. Let op: het zonnescherm is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De onkosten variëren tussen de €875 t/m €2025.

 • Prettige en comfortabele terraszonwering.
 • Ramen en deuren kan je gewoon blijven openen.
 • Handmatige of elektrische bediening.

Een aangenaam klimaat met uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een betaalbare manier om een raam in de schaduw te brengen. Het biedt ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Zeer praktisch bij ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan of plekken waar je niet vaak langs loopt. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De normale prijzen variëren tussen de €300 tot zo’n €1250.

 • Een zonnescherm voor een gunstige prijs.
 • Voor ramen die alleen naar binnen opengaan.
 • Is bestand tegen hoge temperaturen.

Nieuwe screens

Screens op maat laten maken in Grijpskerke is een uitstekende keuze als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en behouden het zicht van binnen naar buiten. Het doek bestaat veelal uit acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). Bij daglicht heb je altijd zicht naar buiten. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Disclaimer: op het moment dat het screendoek uit is kan je het raam niet openen. De verwachte prijzen liggen tussen de €225 tot zo’n €1175.

 • Bedekt het hele raam.
 • Uitdraaien kost maar weinig tijd.
 • Je kunt gewoon van binnen naar buiten kijken.

Genieten van rolluiken

Rolluiken worden steeds vaker toegepast. En dat is niet vreemd: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, ze weren de zon ontzettend goed, je hebt minder last van geluid, en je bespaart ook nog eens op de airco kosten. Bovendien heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Tegenwoordig heb je 3 type systemen: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en een inbouwrolluik (wordt tussen het kozijn en de buitenmuur gezet). De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €320 tot wel €1475 voor rolluiken bestellen in Grijpskerke.

 • Zeer zonwerend en verduisterend.
 • Werkt zeer verduisterend wat zorgt voor betere slaap.
 • Meer privacy en inbraakwerend.

Kiezen voor markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. Het gaat hier om een compact frame van o.a. staal dat afgespannen wordt middels een doek. Markiezen veelvuldig toegepast bij rijksmonumenten. Ze geven een boost aan de authenticiteit van woonhuizen. Daarnaast is er nog een petmodel en klapmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De totale investeringen schommelen tussen de €690 – €1900.

 • Verkrijgbaar in veel afmetingen en kleuren.
 • Je blijft een deel van het zicht houden.
 • Sterk systeem dat tegen een stootje kan.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Altijd de juiste temperatuur in de woonkamer door buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Grijpskerke: alle soorten voor binnen op een rij

In het geval van binnenzonwering worden de systemen aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Aan de hand van raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Zo kan je voorkomen dat er veel licht in de woning komt waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Vaak kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Belangrijk: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De tarieven liggen tussen de €320 tot €825. In de box hieronder lees je informatie over de meest geplaatste types.

Rolgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Het is een goedkoop model, probleemloos te bevestigen, simpel af te rollen en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in honderden soorten materialen en kleuren wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Je hebt allerlei types zoals lichtdoorlatende, verduisterende, waterafstotende, kiepkantelraam, transparante, elektrische en speciale duo rolgordijnen. De prijzen liggen zo tussen de €60,00 tot €190.

 • Veel keuze binnen het goedkope raamdecoratie segment.
 • Rolgordijnen kopen in Grijpskerke: voor iedereen zelf te monteren.
 • Beschikbaar in kleurrijke stoffen en luxueuze modellen.

Vouwgordijnen: specificaties en kosten

Vouwgordijnen dragen bij aan een speelse en landelijke uitstraling aan je woning. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. De stof bepaalt de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Ook zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Houd rekening met een kostenplaatje van €100 tot €350.

 • Geven een sfeervolle uitstraling.
 • Online samenstellen voor maatwerk.
 • Weinig onderhoud: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: assortiment, info en prijzen

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Je kan ze moeiteloos bedienen en het past op bijna ieder raam. Een prachtig type raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Ze verkopen verschillende systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Wees voorbereid op prijsindicaties van €62,5 tot €170.

 • Past bij elke interieurstijl.
 • Uitstekende isolatiewaarden en dus energiebesparend.
 • Dupligordijnen op maat: zelf inmeten of laten opmeten.

Jaloezieën Grijpskerke: informatie en voordelen

Jaloezieën zijn horizontale paneeltjes die je op veel standen kunt opendraaien met een ophaalsysteem. Het aanbod bestaat uit mega veel vormen en materialen zoals onder andere stof, PVC, kunststof, aluminium, hout. Dankzij houten jaloezieën kies je zelf de gewenste lichtinval en privacy. Let op: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Denk aan kosten van €75 tot +/- €280.

 • Houd de warmte uitstekend tegen.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor Bamboe voor een natuurlijke look
 • PVC / Aluminium jaloezieën: sfeervolle en stoere uitstraling.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale latten van producten zoals hout, kunststof, bamboe, pvc, stof. Handig voor imposante / grote ramen en zie je vaak terug bij een modern en standaard interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De prijzen starten bij gemiddeld €50. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €205.

 • De koordbediening zorgt voor snel openen en sluiten.
 • Bij uitstek geschikt voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aanbrengen en monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Grijpskerke vakkundig gemonteerd

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een heel eigentijdse look. Het zijn unieke producten die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. Blinds zijn bijzonder, ze maken je woning meer waard en een duurzame optie (goed voor het milieu). Past op bijna elk raam zoals valramen, ronde ramen, vaste ramen, draaikiepramen, dakramen, schuiframen. Let op: shutters zijn wel relatief duur. De prijsverwachtingen beginnen bij €450 en kunnen oplopen tot €930.

 • Meefinancieren bij het afsluiten van hypotheek.
 • Vochtbestendig dus ook voor de badkamer geschikt.
 • Houten kozijnen: op verschillende manier te monteren.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Grijpskerke bieden frisse lucht in de woning en hebben een gunstig effect op vliegen, motten, wespen en muggen. Je kunt o.a. kiezen uit: hor met scharnier, voorzethor, plissé hor, hordeur, lamellenhor, inzethor. Hooikoorts (of andere allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor. Opmerking: een hor is niet zonwerend. Je kunt wel kiezen voor een slimme duo-plissé hor. Deze variant houdt ongedierte buiten de deur en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De kosten starten vanaf €72,5. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €700.

 • Breed inzetbaar: tuimelraam, valraam, uitzetraam, draairaam, vast raam, draai-kiepraam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Ook erg geschikt voor mensen met hooikoorts.

Passende raamdecoratie die past bij jouw stijl

Snel een aanbieding van vakmannen uit de buurt

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 april 2024 worden berekend door te kijken naar velerlei thema’s: het type product, type materiaal, de gewenste afmeting en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In het volgende schema vind je de verwachte prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Grijpskerke in april 2024.

Zonwering systeemFormaatGemiddelde prijzen
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€800 – €2200
Uitvalscherm100 – 500 cm breed€380 – €1400
Screens2 – 4 meter breed€245 – €1150
Rolluiktot 4,5 meter breed€300 – €1250
Rolgordijn150 x 190 cm€70 – €170
Lamellen200 x 200 cm€75 – €195
Jaloezieën150 x 180 cm€80 – €260
Plisségordijnen150 x 100 cm€100 – €360
Verwachte tarieven zonnewering inclusief montage in de Provincie Zeeland.

Alle merken zonwering op een rij

Bezig met zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken die jou goed kunnen ondersteunen. Elke fabrikant heeft zo zijn eigenschappen en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Grijpskerke. In het volgende blokje tref je uitleg over de meest bekende merken. Dankzij deze vergelijking kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: meer dan 50 jaar kennis en ervaring.
 • SunCircle: eersteklas kwaliteit door productie in eigen handen.
 • Verano: expert voor tuin, terras, gevel en raambekleding.
 • Zonnelux: levering via lokale retailer en specialisten in de buurt.
 • Heroal: toonaangevend aluminium zonwering systemen.
 • Stobag: van zonnerolgordijnen uit textiel tot en met glazen terrasdak.
 • Renson: lichte en robuuste aluminium gevelbekleding.
 • Velux: gordijnen aanpassen aan jouw kamer, stijl en smaak.
 • Luxaflex: raambekleding op maat gemaakt.
 • Somfy: ideale elektrische zonneschermen die je kunt koppelen aan een app.
 • Unilux / Fractions: shutters en horren om jouw woning af te maken.
 • Veneta: direct van de fabriek dus tot wel 40% goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Praxis, IKEA, Gamma, Karwei en Wehkamp, Kwantum, Leen Bakker, Formido, FonQ.
 • Overweeg ook: Novoferm, Bece, Deponti, Husol, Toppoint, Roma & Swela, Dickson, Copaco, Milano, Sunway, Schlappi.

Zonwering experts in de buurt van Veere

Goedkope zonwering kopen in Grijpskerke? Meer informatie over een erkend zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In de volgende tabel bespreken we bedrijven en adressen van raambekleders en gordijnwinkels in de buurt. Tevens kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Op dit portaal vergelijk je ook monteurs en showrooms in Domburg, Meliskerke en Westkapelle.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk type zonwering per ruimte

Iedere ruimte heeft weer andere vitrage nodig die matcht met jouw stijl. We informeren je graag verder over de meest verkochte buiten- en binnenzonweringsproducten voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: kies voor een product met voldoende licht wat onderhoudsvriendelijk is.
 • Badkamer: privacy verhogen in de douche met vochtbestendige producten.
 • Woonkamer: bestel direct verduisterende gordijnen op maat om de belangrijkste plekken in huis te koelen.
 • Slaapkamer: door rolluiken (geluidswerend) te installeren maak jij de ruimte koel, stil en aangenaam.
 • Zolderraam: praktische screens, luiken en shutters voor jouw draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: meet alle is, koop rolgordijnen op maat en monteer de producten binnen enkele minuten.
 • Balkon: met een balkondoek creëer je jouw eigen zonnescherm.

Terras en Serre
Tijdens hete dagen zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Het actuele aanbod bestaat uit veel soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, handige parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Bescherming voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten aanbrengen. Klik eventueel direct verder naar: Knikarmscherm.

FAQ: meer schaduw en een gekoeld huis

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Iedere woning is anders. De juiste zonnewering voor jouw woning kun je uitzoeken aan de hand van: de raamgrootte, de ligging van je huis, de staat van de gevels en het kozijn en wat je maximaal wilt uitgeven. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat het te verkrijgen is in praktisch alle kleuren, soorten materialen en budgetten. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, zorgt voor net wat meer schaduw, maar valt wel meer op (aan de buitenzijde van de woning).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Grijpskerke?

De kosten van zonwering lopen flink uiteen. De huidige prijsindicaties bieden we hierna aan. Voor markiezen betaal je zo’n €725. Screens €260 per raam / kozijn. Gaat je voorkeur uit naar een terraszonwering lopen de kosten op tot zo’n €1150. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €650). Een gemiddeld rolluik kost €480. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €300 per kozijn. Shutters zijn een stuk kostbaarder (zo’n €755). Betaalbare soorten raamdecoratie zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (te koop vanaf €140 per raam / kozijn). De totale onkosten worden berekend a.d.h.v. het model, de afmetingen, de keuzes in bediening, materiaaltypes, kleuren en prints en montagekosten.

Wat is het voordeel van de inmeetservice en montageservice in Grijpskerke?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan kan je kiezen uit veel producten. Je moet altijd rekening houden met correct inmeten en de montage. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, maar ook gebruik maken van montage en inmeetservice in Grijpskerke. Hierbij komt er een capabele expert die de raampartij deskundig bekijkt en opmeet. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de monteur de zonwering degelijk ophangen. Met deze klusservice ben je zeker van uitstekende zonnewering, garantie en service en soms een onderhoudsbeurt.

Wat is slimme of automatische zonwering?

In de basis heb je de normale handmatige bediening, draadloze bediening of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Een handmatig zonnescherm met opwindmechanisme werkt prima, niettemin kan het eenvoudiger. Draadloze bediening (d.m.v. een mobiele app, afstandsbediening, tijdschakelaar, handzender) wordt steeds vaker gekozen omdat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij veel wind kan het zonnescherm zich automatisch inklappen Als de zon doorkomt kunnen de screens automatisch sluiten. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies maakt jouw woning slimmer. De onkosten van smart rolluiken of schermen beginnen bij €550.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 4334, 4364

Plaats een reactie