Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Biggekerke vergelijken

Privacy behouden en energie besparen met zonwering in Biggekerke? Zonwering is te plaatsen aan de binnenkant en buitenkant van een raam. Je laat dit al plaatsen vanaf €55,00. Degelijke buitenzonwering zoals een rolluik werkt erg goed om zonnewarmte buiten te houden. Vaak biedt een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of plissés is globaal gezien goedkoper en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Je hebt de keuze uit enorm veel afzonderlijke producten. Op deze pagina kan je aan de slag met een praktische keuzegids waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Daarnaast geven we de huidige tarieven en adresgegevens van lokale zonwering specialisten in Biggekerke (werkgebied).

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Zorgen voor een aangename temperatuur in huis.
 • Sfeervolle toevoeging op uitstraling huis.
 • Je kunt besparen op de energierekening door het isolerende effect.
 • Het creëert extra privacy in huis.
 • Het sluit de openingen in huis goed af (inbraakpreventief).
zonwering-vergelijken-biggekerke

Zonnescherm laten plaatsen in Biggekerke

Ben je zelf niet technisch aangelegd en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Biggekerke middels een betrouwbare zonwering specialist is een slim idee. Je kunt er dan op vertrouwen dat het scherm goed aangesloten wordt, dat jouw garantie behouden blijft en dat de bediening perfect werkt. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je snel en zonder gedoe vakspecialisten die werkzaam zijn in de regio. In het volgende stappenplan geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten aanleggen door een professional

 1. Systeem kiezen

  Ten eerste bepaal je welk type product geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het zonnescherm, markiezen of de lamellen. Belangrijke elementen zijn: het huis koeler maken, een extra isolerende laag, de privacy verbeteren, inbraak beperkend, een schaduwplekje creëren, lichtinval regelen of de sfeer in huis versterken.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Noteer de afmetingen van het systeem. Bepaal ook meteen waar het geïnstalleerd moet worden. Dit kan zijn aan de achterkant van het huis of op de eerste verdieping. Selecteer eventueel foto’s om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De meest gunstige optie is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een knop aan de muur, eventueel met een tijdschakelaar. De duurste en meest gebruiksvriendelijke oplossing is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  De details van het project ingevuld? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Biggekerke en regio. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer betalingscondities, kosten en nazorg. Ga voor de beste aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Het ophangen van het systeem

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en zorg voor een opgeruimde werkplek voor de vakmannen. De monteur hangt het knikarmscherm of de rolgordijnen zoals afgesproken. Controleer of alles juist is geïnstalleerd. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Mogelijk is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Vraag gratis zonwering offerte op

Meteen een prijsopgave van raambekleders in Biggekerke

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Biggekerke is ideaal om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. In aanvulling daarop is het perfect om snel een schaduwplek te creëren op jouw terras. Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Sommige toepassingen zoals rolluiken schrikken inbrekers af en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is beschikbaar in veel materialen en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De kosten variëren tussen de €350 – €2900. In het stukje hierna leggen we alles uit over de meest handige toepassingen.

Offerte voor knikarmschermen / terrasschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. Door middel van de vaste knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Door dit mechanisme kan je er gewoon onderdoor lopen en biedt het geheel veel schaduw op het terras. Noemenswaardig: het schermdoek kan kapot waaien bij wind. De gemiddelde tarieven komen uit tussen de €900 tot €2075.

 • Zeer geschikt als terraszonwering.
 • De doorloop blijft vrij.
 • Handmatige of elektrische bediening.

De pluspunten van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een goedkope manier om een raam in de schaduw te brengen. Het biedt ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat het lekker koel blijft binnen. Een uitkomst voor ramen zonder openslaande delen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De normale tarieven variëren tussen de €425 t/m €1225.

 • Veel keuze in zonnescherm: van budget tot luxe.
 • Houdt de zon buiten en zorgt voor extra privacy.
 • Bediening met motor is mogelijk.

Korte info over screens

Screens op maat laten maken in Biggekerke is de perfecte keuze als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en behouden het zicht van binnen naar buiten. Het wordt gemaakt van glasvezel of polyester. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. Tijdens daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, van buiten naar binnen gaat niet. Aandachtspunt: als het screendoek omlaag is kan je het raam niet openen. De normale prijzen komen uit tussen de €250 tot zo’n €1125.

 • Zowel in het kozijn als op het kozijn mogelijk.
 • Doeltreffende manier om zon te weren.
 • Ze laten wel licht, maar geen zicht door.

Koopgids rolluiken

Rolluiken zijn erg gewild. En dat is niet vreemd: ze hebben een hoog gebruikersgemak, je geniet van een aangenaam klimaat in huis, je hebt minder last van geluid, en je bespaart op de energiekosten dankzij de isolerende werking. Als extra pluspunt werken ze ook inbraakpreventief. Binnen dit segment heb je 3 varianten: het voorzetrolluik is geschikt voor bestaande bouw, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De verwachte tarieven komen uit tussen de €320 tot €1300 voor rolluiken bestellen in Biggekerke.

 • Te koop met band/koord of motor.
 • Dempt het geluid en houdt warmte buiten.
 • Minder kans op inbraak en vandalisme.

Handige markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling met een prachtige uitstraling. Het systeem bestaat uit een houten, stalen of aluminium frame waar het doek overheen komt. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van klassiek getinte huizen. Ze beïnvloeden de authenticiteit van (bedrijfs)panden. Los van het normale model heb je ook het klapmodel en het petmodel die doorloop mogelijk maken. De gemiddelde prijzen liggen tussen de €620 – €1625.

 • Een ideale match met sfeervolle oude panden.
 • Het zicht naar buiten wordt minder beperkt.
 • Zeer effectief dankzij de zijschotten.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: het hele jaar door een aangenaam koele woning.

Een heerlijke temperatuur in de kamer via buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Biggekerke: alles over inmeten en ophangen

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. Met raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Dit verkleint de kans dat de zon de hele dag de kamer in schijnt zodat je de hitte buiten kunt houden. Tevens kan het ook echt een eyecatcher zijn. En het leuke is: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De tarieven schommelen tussen de €330 tot €900. In het boxje hieronder lees je de voordelen en nadelen van de meest gekozen keuzes.

Rolgordijnen: wanneer is dit geschikt?

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Ze hebben gunstige prijzen, simpel te plaatsen, iedereen kan het gebruiken en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in verscheidene prints en kleuren. wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Je hebt diverse modellen zoals waterafstotende, lichtdoorlatende, verduisterende, elektrische, dakraam, kiepkantelraam en hippe duo rolgordijnen. De kosten liggen zo tussen de €47,50 en €175.

 • Handige optie voor tijdelijke of goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Biggekerke: zonder problemen zelf te plaatsen.
 • Op maat verkrijgbaar in verschillende stoffen en indrukwekkende modellen.

Vouwgordijnen: informatie en voordelen

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een warme en huiselijke uitstraling aan je huis. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. De stof bepaalt hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Bovendien zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Je moet denken aan kosten van €100 tot +/- €425.

 • Nemen weinig plek in beslag.
 • Voor alle breedte (maatwerk).
 • Simpel onderhoud: je kunt ze uitwassen.

Plissé: vind het perfecte model

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en het past op bijna ieder raam. Fraaie raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Je kunt kiezen uit veel types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Wees voorbereid op prijsindicaties van €62,5 tot €160.

 • Verkrijgbaar in veel verschillende kleuren.
 • Koorden in het gordijn zijn onzichtbaar.
 • Dupligordijnen op maat: de inmeetservice komt bij je thuis.

Jaloezieën Biggekerke: bekijk voordelen en info

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die je in verschillende standen kunt zetten met een koord of zelfs met afstandsbediening. In het assortiment zitten tientallen vormen en materialen als bijvoorbeeld kunststof, hout, PVC, aluminium, stof. Met houten jaloezieën speel je eenvoudig met de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Suggestie: je moet ze regelmatig afstoffen. Raambekleders werken met kosten van €70 tot €210.

 • Elke kamer optimaal belichten.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe voor een geraffineerde look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies voor een duurzaam gefabriceerd product.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale panelen die worden gemaakt van pvc, bamboe, stof, kunststof, aluminium. Handig voor brede / grote ramen en zijn erg geschikt voor een eigentijds en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, zijn goed schoon te houden en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De kosten beginnen bij zo’n €80. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €190.

 • Van elegant tot robuust.
 • Prima binnenzonwering voor hoge ramen en brede kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: gemakkelijk te monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Biggekerke op maat geproduceerd

Shutters zijn luxe binnenluiken met een romantische of strakke look. Het zijn eyecatchers die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. Blinds zijn sfeervol, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en een milieuvriendelijke keuze. Aan te brengen op diverse ramen zoals schuiframen, dakramen, uitzetramen, vaste ramen, draaikiepramen, valramen. Belangrijk: shutters zijn wel relatief duur. De prijsverwachtingen beginnen bij circa €430 en kunnen oplopen tot €950.

 • Verhogen de waarde van de woning.
 • Eenvoudig schoon te maken.
 • Houten kozijnen: op verschillende manier te monteren.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Biggekerke bieden frisse lucht in de woning en weren bovendien muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Er zijn talloze opties: plissé hor, hor met scharnier, hordeur, voorzethor, rolhor, lamellenhor. Allergieën of hooikoorts? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Let op: de hor houdt de zon niet tegen. Je kunt je dan beter verdiepen in een combinerende duo-plissé hor. Deze weert kleine dieren maar heeft ook een zonwerend doek. De prijsindicaties beginnen bij circa €80. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €700.

 • Geschikt voor o.a.: uitzetraam, draairaam, schuifraam, draai-kiepraam, tuimelraam, valraam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Voor mensen die een hekel hebben aan insecten.

Passende raamdecoratie voor elke ruimte in huis

Snel een aanbieding van lokale vakbedrijven

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 23 juli 2024 worden gecalculeerd via meerdere factoren: het artikel, de materiaalkeuze, de grootte van het systeem en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. Hierna verstrekken we de verwachte kosten van het laten plaatsen van zonwering in Biggekerke in juli 2024.

Categorie zonweringFormaatPrijsindicatie
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€820 – €2025
Uitvalscherm200 – 600 cm breed€375 – €1525
Screens100 cm – 400 cm breed€260 – €950
Rolluik3 – 4 meter breed€310 – €1300
Rolgordijn120 x 100 cm€45 – €150
Lamellen100 x 50 cm€75 – €205
Jaloezieën150 x 150 cm€75 – €210
Plisségordijnen100 x 200 cm€110 – €370
Kostenindicatie zonnewering met monteren in de Provincie Zeeland.

Populaire merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders met een uitstekend aanbod. Elke fabrikant heeft zijn pluspunten en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Biggekerke. In de onderstaande tabel tonen wij een toelichting op de meest gekozen merken. Zo heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: meesters in zonwering en rolluiken.
 • SunCircle: kwaliteit, ontwikkeling en productie in eigen beheer.
 • Verano: altijd een Verano partner bij jou in de buurt.
 • Zonnelux: bieden leuke technologische oplossingen en online bediening.
 • Heroal: sommige producten zijn geschikt voor je eigen smart-home systeem.
 • Stobag: terrasschermen die tegen een stootje kunnen.
 • Renson: unieke totaalconcepten voor gevelbekleding projecten groot en klein.
 • Velux: de beste dakramen met verduisterend rolgordijn.
 • Luxaflex: werken met materialen zoals Stof, Hout, Aluminium en PVC.
 • Somfy: bedien je elektrische zonneschermen met een handig app op je telefoon.
 • Unilux / Fractions: robuuste horren op maat voor elk raam of deur.
 • Veneta: uitstekende kwaliteit raamdecoratie op maat gemaakt.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Hubo, Hornbach, Praxis, Karwei & Leen Bakker, Kwantum, Bol.com, Wehkamp, FonQ.
 • Check ook: Deponti, Bece, Toppoint, Weinor, Husol, Novoferm en Lumenguard, Sunway, Swela, Milano, Dickson, Copaco.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Veere

Goedkope zonwering kopen in Biggekerke? Of ben je op zoek naar een erkend zonweringsbedrijf uit de buurt? In de tabel hierna tref je gegevens en adressen van woonwinkels en gordijnwinkels in deze regio. Tevens kan je hier terecht voor meer informatie. Via deze vergelijker vind je ook monteurs en verkooppunten in Grijpskerke, Zoutelande en Meliskerke.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk soorten zonwering per ruimte

Elke woning heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die rijmt met jouw stijl. We informeren je graag verder over de meest gekochte soorten zonwering per ruimte en kamer.

 • Keuken: let goed op vochtbestendigheid en hoe makkelijk het te reinigen is.
 • Badkamer: kies voor raamdeco in de douche die veel privacy biedt en vochtbestendig is.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen kun je genieten van meer schaduw en comfort in de living.
 • Slaapkamer: door rolluiken (geluidswerend) te installeren maak jij de ruimte koel, stil en aangenaam.
 • Zolderraam: onmisbaar op zolder zijn de rolgordijnen en plisse-gordijnen voor jouw draai-kiepramen.
 • Dakkapel: kies voor een voordelige optie zoals rolgordijnen op maat en plaats het zelf.
 • Balkon: met een zonnescherm of balkondoek zit je altijd lekker in de schaduw.

Opties voor terras & serre
Ook in ons land kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Er zijn diverse soorten buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, goedkope parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Zonwering voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten aanbrengen. Wellicht vind je dit ook interessant: Markiezen.

FAQ: hoe zorg ik voor schaduw en een koele woning?

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De meest ideale zonnewering voor jouw woning komt tot stand door: de raamgrootte, hoe je tuin ligt, de staat van de gevels en het kozijn en je budget. Het handige aan binnenzonnewering is dat het te verkrijgen is in verschillende kleuren, soorten materialen en prijsgroepen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar zal wel wat meer opvallen (aan de buitenzijde van de woning).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Biggekerke?

De prijsindicaties van zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De normale prijzen vind je hieronder. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €575. Screens €200 op basis van één kozijn. Bij een terras-knikarmscherm ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1100. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €600). Een handmatig-rolluik kost €460. Voor jaloezieën betaal je zo’n €265 per raam / kozijn. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (plusminus €810). Voordelige binnengordijnen zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (te verkrijgen vanaf €145 op basis van één kozijn). De totale onkosten zijn afhankelijk van; het product, de grootte (lengte en breedte), handmatige of elektrische bediening, type materiaal, kleuren en plaatsingskosten.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Biggekerke?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan kan je kiezen uit veel producten. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om het juist inmeten en monteren van de producten. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, maar er is soms ook een optie voor montage & inmeetservice in Biggekerke. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een capabele expert die ieder kozijn goed inspecteert en opmeet. Vervolgens kan de expert het model op de goede manier installeren. Zo heb je gegarandeerd ideale zonnewering, garantie en nazorg en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Hoe werkt slimme zonwering?

Ga jij voor de handbediening, handzenders / afstandbedieningen of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Een handmatig model met stang of band werkt in de basis mooi, maar het kan toch nog slimmer. Draadloze bediening (a.d.h.v. een handzender, tijdschakelaar, mobiele app, draaiknop) wordt steeds vaker gekozen omdat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij regen of wind kan het zonnescherm zich automatisch inklappen In de zomerperiode met warm zonlicht laat je het rolluik of de screens snel zakken. Gordijnen, shutters en jaloezieën kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een systeem dat je online kunt beheren maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De tarieven van smart rolluiken of schermen liggen rond de €450.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 4373

Plaats een reactie