Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Veldhoven vergelijken

Wil jij een koele woning met zonwering in Veldhoven? Zonwering is zowel binnen- als buiten toepasbaar. Het is er al vanaf €87,50. Goede buitenzonwering als een markies werkt erg goed om de zon buitenshuis te houden. Eveneens win je met een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek in de tuin. Binnenzonwering zoals gordijnen of rolgordijnen kan je kopen voor een lagere prijs en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Je hebt de keuze uit de wereld aan diverse oplossing. Op dit portaal vind je een uitgebreide uitleg waar we alle mogelijkheden bespreken. Bovendien bieden we gemiddelde kosten en adresgegevens van regionale zonwering specialisten in Veldhoven en omliggende plekken.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een fijne en comfortabele temperatuur in je woning.
 • Sfeervolle toevoeging op uitstraling huis.
 • Besparen op de stookkosten door isolerende werking.
 • Het verhoogt jouw privacy.
 • Heeft een afschrik effect op inbrekers (werkt preventief).
zonwering-vergelijken-veldhoven

Zonnescherm laten plaatsen in Veldhoven

Beschik je niet over het juiste gereedschap en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Veldhoven via een erkende zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je weet dan zeker dat de installatie op de juiste wijze vastgezet wordt, dat de garantie niet vervalt en dat de bediening perfect werkt. Via dit platform vind je gemakkelijk vakmannen uit de buurt. In de onderstaande koopgids vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten installeren door een expert

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  Je begint met na te denken over welk type systeem het beste past bij jouw eisen. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het terrasscherm of de rolgordijnen. Belangrijke functies zijn: een aangenaam binnenklimaat, energie besparingen realiseren, de inkijk beperken (privacy), inbraakpreventie, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, lichtinval tegengaan of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Meet alle maten goed op van het gewenste model. Selecteer ook waar je het wilt laten aanbrengen. Onder andere plaatsing achter het huis of op de 1e of 2e verdieping. Upload foto’s of bouwtekeningen zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Selecteer bediening

  Er zijn verschillende soorten bediening. De meest basic-keuze is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een handige draaiknop, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De meest exclusieve en meest actuele keuze is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  Heb je alle vragen beantwoord? Geef dan jouw contactgegevens door. Je zal dan diverse offertes ontvangen van vakkundige zonweringsbedrijven uit Veldhoven en omliggende plekken. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk prijs, referenties, merk producten en nazorg. Ga in op de meest gunstige aanbieding en plan de klus in.

 5. Installatie van het systeem

  Ruim de oude zonwering netjes op en maak alles netjes voor de vakmannen. De montage-specialist hangt het uitvalscherm of gordijnen zoals jij dat wilt. Loop na of alles juist is aangebracht. Meestal geeft de monteur een korte demo. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Soms kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Ontvang offerte van raambekleders in Veldhoven

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Veldhoven is geschikt om warmte in huis tegen te gaan. Verder geeft het je een prettige schaduwplek op je kavel (dicht bij de muren). Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Sommige producten zoals met name rolluiken zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in talloze kleuren en afmetingen. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €425 tot zo’n €2650. In de keuzegids hieronder leggen we alles uit over de meest gekozen toepassingen.

Handige terrasschermen en knikarmschermen

Een knikarmscherm is feitelijk een zonnescherm dat aan de gevel gemonteerd wordt. Met behulp van de handige knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Daardoor blijft jouw terras optimaal begaanbaar en realiseer je een aangename schaduwplek onder het raam. Advies: het scherm kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De prijzen bedragen tussen de €800 tot €2075.

 • Een van de populairste vormen van terraszonwering.
 • Vrije doorloop met veel ruimte.
 • Moderne eigentijdse look.

Bestellen van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een eenvoudige manier om een raam te beschermen tegen zon. Je bereikt hiermee plaatselijk veel schaduw zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Handig voor ramen die dicht blijven waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De onkosten liggen tussen de €325 tot €1300.

 • Dit zonnescherm is verkrijgbaar in veel prijssegmenten.
 • Zorgt voor veel schaduw in huis.
 • Minder gevoelig voor wind en regen.

Waar kiezen voor screens

Screens op maat laten maken in Veldhoven is een goed alternatief als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en behouden het zicht van binnen naar buiten. De screendoeken bestaan uit vezels van polyester of glasvezel. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. Met daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning. Andersom kan dat niet. Let op: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan je het raam niet openen. De verwachte kosten schommelen tussen de €300 tot zo’n €1125.

 • Te bestellen in iedere afmeting.
 • Uitdraaien kost maar weinig tijd.
 • Te integreren in het kozijn.

Nieuwe rolluiken

Rolluiken zie je steeds vaker hangen. Wij zijn er uiterst positief over: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, op maat te bestellen, je hebt minder last van geluid, en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Als extra voordeel heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Tegenwoordig heb je 3 varianten: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal geïntegreerd in de gevel. De normale prijzen variëren tussen de €290 tot €1475 voor rolluiken bestellen in Veldhoven.

 • Zeer zonwerend en verduisterend.
 • Dempt het geluid en houdt warmte buiten.
 • Enorm lange levensduur.

Meer informatie over markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering die de zon ook van opzij tegenhoudt. In de basis is het een compact frame van o.a. staal waar het doek overheen komt. We zien markiezen vaak bij landelijke huizen. Ze dragen bij aan de uitstraling van gebouwen. Als extra opties naast het standaard product kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel die je vaak bij winkels ziet. De normale prijzen liggen zo tussen de €670 tot €1750.

 • Stijlvol en klassiek.
 • Het zicht naar buiten wordt minder beperkt.
 • Zeer effectief dankzij de zijschotten.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: handige verrijdbare parasol voor het terras.
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Een lage temperatuur in een pand met buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Veldhoven: alle gordijnen voor binnen

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. Via raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Hierdoor minimaliseer je de kans dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen zodat je geniet van een koel huis. Ook zorgt het voor meer sfeer in huis. Noemenswaardig: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De minimale investeringen komen uit tussen de €390 en €900. In het stukje hieronder behandelen we de meest populaire systemen.

Rolgordijnen: soorten, kleuren en kosten

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Het is voordelig, makkelijk op te hangen, gemakkelijk af te rollen en het is heel breed inzetbaar Rolgordijnen kun jij kopen in verscheidene designs en kleuren wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Er bestaan diverse varianten zoals kiepkantelraam, waterafstotende, dakraam, elektrische, lichtdoorlatende, verduisterende en speciale duo rolgordijnen. De prijsindicaties liggen tussen de €55,00 – €160.

 • De juiste keuze als het gaat om goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Veldhoven: zonder problemen zelf te monteren.
 • Op maat verkrijgbaar in diverse stoffen en unieke uitvoeringen.

Vouwgordijnen: alle informatie op een rij

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een exclusieve en authentieke ambiance aan je huis. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Ook kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Je moet denken aan prijsindicaties van €90 tot zo’n €350.

 • Zijn netjes weg te werken.
 • 100% maatwerk is mogelijk.
 • Goed te onderhouden: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: wat zijn de pluspunten?

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Je kan ze moeiteloos bedienen en ze zijn erg zonwerend. Het is een fraaie vorm van raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Ze verkopen allerlei variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Je moet denken aan kosten van €52,5 tot €155.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Ook te monteren zonder boren.
 • Dupligordijnen op maat: geschikte maten voor elk type kozijn.

Jaloezieën Veldhoven: een veelzijdig aanbod

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je kunt kantelen en kunt optrekken met een koord of stang. In het assortiment zitten tientallen dessins en materialen zoals o.a. stof, hout, PVC, bamboe, aluminium. Dankzij houten jaloezieën bepaal je zelf de hoeveelheid licht en mate van privacy. Disclaimer: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Je moet denken aan een prijs van €72,5 oplopend tot €240.

 • Snel en simpel bij te stellen wanneer de zon schijnt.
 • Jaloezieënwinkel: lichtgewicht bamboe biedt een ruimte een bijzondere sfeer.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: makkelijker schoonmaken en duurzaam.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale panelen die je hebt van stof, bamboe, hout, pvc, aluminium. Perfect voor kolossale / grote ramen en zie je vaak terug bij een modern en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, eenvoudig te reinigen en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De prijzen starten bij gemiddeld €65. Voor dure modellen kun je rekenen op €210.

 • Let op: ze kunnen klepperen voor een open raam.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast bij lange kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: vaak met een verlengde garantieregeling.

Shutters: luxe raambekleding in Veldhoven in alle vormen en maten

Shutters zijn strakke binnenluiken met een heel eigentijdse look. Het zijn ambachtelijke modellen die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. Blinds zijn authentiek, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en zijn erg duurzaam. Past op bijna elk raam zoals vaste ramen, dakramen, schuiframen, valramen, uitzetramen, draaikiepramen. Advies: shutters vergen een behoorlijke investering. De kosten starten bij gemiddeld €400. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €940.

 • Houtproducten worden afgelakt met speciale verf.
 • Je kunt het snel reinigen met een vochtige doek.
 • Houten kozijnen: hout op hout staat erg mooi.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Veldhoven zorgen voor ventilatie in huis en werken uitstekend tegen insecten en ongedierte. Je kunt o.a. kiezen uit: hordeur, plissé hor, hor met scharnier, voorzethor, rolhor, lamellenhor. Hooikoorts (of andere allergieën? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Disclaimer: de hor houdt de zon niet tegen. Wel zit er in het assortiment een totaal duo-plissé hor. Dit systeem houdt insecten tegen maar heeft ook een zonwerend doek. De prijsindicaties starten vanaf €87,5. Voor luxe versie moet je rekening houden met €600.

 • Voor bijna ieder raamtype: draai-kiepraam, tuimelraam, uitzetraam, vast raam, schuifraam, valraam.
 • Ventileren en luchten zonder dat er beestjes binnenkomen.
 • Kan ook pollen weren.

Maatwerk raamdecoratie die past in jouw interieur

Deze week diverse aanbiedingen in je mailbox

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 juli 2024 worden samengesteld a.d.h.v. meerdere aspecten: het model, het soort materiaal, de afmeting en handmatige of elektrische bediening. In de volgende tabel delen we de actuele prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Veldhoven in juli 2024.

Zonwering typeFormaatVerwachte tarieven
Knikarmscherm2 – 5 meter breed€805 – €2200
Uitvalscherm100 – 500 cm breed€385 – €1325
Screens200 cm – 400 cm breed€260 – €1000
Rolluik100 cm – 400 cm breed€295 – €1200
Rolgordijn120 x 100 cm€50 – €145
Lamellen200 x 250 cm€55 – €195
Jaloezieën100 x 130 cm€75 – €230
Plisségordijnen160 cm breed€120 – €370
Gemiddelde kosten zonnewering inclusief montage in de Provincie Noord-Brabant.

Vergelijk merken zonwering

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten die het overwegen waard zijn. Iedere leverancier heeft zijn voordelen en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Veldhoven. In het overzicht hierna vind je details over de grootste merken. Daarmee kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: functionele systemen die er ook mooi uit zien.
 • SunCircle: levert een groot aantal producten overal in Nederland.
 • Verano: staat garantie voor maximale kwaliteit en garantie.
 • Zonnelux: flexibel maatwerk voor elk type raam of kozijn.
 • Heroal: toonaangevend aluminium zonwering systemen.
 • Stobag: van zonnerolgordijnen uit textiel tot en met glazen terrasdak.
 • Renson: creëer bijzondere sferen in de voor- en achtertuin met gevelbekleding.
 • Velux: altijd vrijblijvend een goed en passend advies van de specialisten.
 • Luxaflex: inspirerend ontwerp, innovatieve bediening en hoge kwaliteit.
 • Somfy: de meest gemakkelijke bediening van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: extra comfort in huis met design shutters en horren.
 • Veneta: uitstekende kwaliteit raamdecoratie op maat gemaakt.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Praxis, Hubo, Karwei, IKEA en Wehkamp, Formido, Kwantum, Leen Bakker, Bol.com.
 • Overige merken: Toppoint, Roma, Weinor, Bece, Deponti, Husol en Dickson, Lumenguard, Swela, Schlappi, Sunway, Copaco.

Zonwering experts in regio van Veldhoven

Goedkope zonwering kopen in Veldhoven? Wil jij contact leggen met een erkend zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In de onderstaande tabel tonen wij gegevens en adressen van raambekleders en gordijnwinkels in de regio. Wellicht kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Op dit portaal kom je ook in contact met montagebedrijven en shops in Eersel, Land van Cuijk en Boekel.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk soorten zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur heeft weer andere vitrage nodig die perfect past bij jouw stijl. We delen nu de meest gekozen zonwering voor binnen en buiten voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: let goed op vochtbestendigheid en hoe makkelijk het te reinigen is.
 • Badkamer: onbezorgd douchen met waterafstotende jaloezieën en extra beschutting.
 • Woonkamer: ruime keuze uit o.a. overgordijnen of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: maak jouw slaapkamer helemaal geluidsdicht met geluidswerende gordijnen.
 • Zolderraam: praktische screens, luiken en shutters voor jouw draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: denk aan rolgordijnen op maat (die je gemakkelijk zelf kunt plaatsen).
 • Balkon: koop een balkondoek met zonnescherm om maximaal te genieten van de zomer.

Serre of Terras
Tijdens de warme zomerdagen wordt het al gauw 30 graden of warmer. Je kunt kiezen uit allerlei type buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, betaalbare parasols of luxueuze houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten monteren. Bekijk ook meer informatie over:

Veelgestelde vragen over woning koel houden

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Elke huis heeft weer andere wensen. De meest ideale zonnewering voor jouw situatie kan jij opzoeken door een check te doen op: de grootte van je ramen, de ligging van je huis, jouw stijl en smaak en wat je maximaal wilt uitgeven. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat het te verkrijgen is in oneindig veel kleuren, materiaaltypes en maatvoeringen. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar trekt wel meer de aandacht (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Veldhoven?

De tarieven van zonwering zijn weer anders per woning. De actuele kosten hebben we hierna kort toegelicht. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €550. Zonnescreens €205 op basis van 1 raam. Op het moment dat je kiest voor een terras-knikarmscherm betaal je al snel €1125. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €825). Een gemiddeld rolluik kost €480. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €295 per raam. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (zo’n €795). Betaalbare soorten raambekleding zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (te koop vanaf €140 per raam). De totale prijzen worden berekend a.d.h.v. de gewenste producten, het formaat, elektrische of handmatige bediening, het soort materiaal, kleuren en montagetarieven.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Veldhoven?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan is het assortiment enorm. Houdt wel altijd rekening met de afmetingen en montage-eisen. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, echter kun jij soms beter kiezen voor montage plus inmeetservice in Veldhoven. In die situaties komt een gespecialiseerde monteur die elk raam / kozijn inspecteert, gewoon op locatie. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een professional het model op de juiste manier ophangen. Door te kiezen voor dit stukje service ben je verzekerd van perfecte zonnewering, garantie en service en deskundige hulp bij vragen.

Wat is slimme zonwering?

Wil jij een handmatige bediening, handzender of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Handmatige zonwering met slinger of band is voldoende, maar het kan makkelijker. Draadloze bediening (handzender, mobiele app, draaiknop, afstandsbediening) zorgt ervoor dat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij extreem weer kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. Als de zon doorkomt kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Shutters, gordijnen en jaloezieën kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies heeft veel voordelen. De gemiddelde kosten van smart rolluiken en screens beginnen bij €450.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5500, 5501, 5502, 5503, 5504, 5505, 5506, 5507, 5508, 5509

Plaats een reactie