Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering IJmuiden vergelijken

Wil jij ook een bestelling doen voor zonwering in IJmuiden? Zonwering is zowel binnen- als buiten toepasbaar. Je laat dit al plaatsen vanaf €52,50. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een rolluik werkt erg goed om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. In veel situaties biedt een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering zoals gordijnen of jaloezieën is in de basis wat betaalbaarder en geeft je woning ook warme uitstraling. Je kunt kiezen uit enorm veel diverse systemen. Via onze site doorzoek je een uitgebreide uitleg waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Tevens bekijk je een kostenindicatie en adressen van diverse zonwering specialisten in IJmuiden en de directe omgeving.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Een aangename temperatuur in huis.
 • Buiten heb je een fijne plek in de schaduw op het terras.
 • Het isoleert waardoor je energiekosten bespaart.
 • Het verhoogt jouw privacy.
 • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-ijmuiden

Zonnescherm laten plaatsen in IJmuiden

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in IJmuiden via een goed aangeschreven zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je weet dan zeker dat het geheel volgens de documentatie vastgezet wordt, dat je garantie geldig blijft en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via dit platform vind je razendsnel leveranciers uit de buurt. In het onderstaande blok leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten aanleggen door een professional

 1. Een soort kiezen

  Om te beginnen kies je welk type product je nodig hebt. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het uitvalscherm of de shutters. Je kunt het gebruiken voor o.a. een kamer koel maken, het verlagen van de energierekening, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbraakwerend, een fijne schaduwplek maken, de lichtinval reguleren of de sfeer in huis versterken.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Selecteer de gewenste afmetingen van het gekozen product. Geef ook aan waar je het wilt laten plaatsen. Onder andere achter- of naast het huis of boven bij de slaapvertrekken. Upload foto’s of bouwtekeningen zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Selecteer bediening

  Kies de gewenste bediening. De goedkoopste keuze is zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Dan heb je de elektrische bediening. Dat werkt middels een knop aan de muur, die ook als tijdschakelaar kan werken. De duurste en meest comfortabele optie is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Vergelijk winkels en producenten

  De details van het project ingevuld? Geef dan jouw contactgegevens door. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van professionele zonweringsbedrijven uit IJmuiden en omgeving. Vergelijk de aanbiedingen op kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Neem de beste aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Installatie

  Demonteer de oude zonwering en leg de nieuwe producten klaar voor de vakmannen. De montage-specialist plaatst de screens of de shutters zoals gewenst. Toets of het volgens de handleiding is gemonteerd. Laat hem/haar een demo geven. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Eventueel kun jij ook een onderhoudscontract nemen.

Zonnewering offertes vergelijken

Inzicht in de kosten van raambekleders in IJmuiden

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering IJmuiden werkt erg goed om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Daarnaast werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken op korte afstand van je huis. Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Meerdere opties zoals met name rolluiken verkleinen zelfs de kans op inbraak en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is beschikbaar in veel verschillende prints en maten. De kosten variëren tussen de €425 tot €2625. In de koopgids hierna bespreken we de meest gekozen keuzes.

De pluspunten van knikarmschermen en terrasschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. Dankzij de vaste knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Zo kan je er gewoon onderdoor lopen en creëer je een schaduwrijke plek bij de muren. Belangrijk: dit model moet je direct inklappen bij harde wind. De tarieven liggen tussen de €875 tot wel €2075.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • Vrije doorloop met veel ruimte.
 • Te koop met afstandsbediening en schakelaar.

Het gemak van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een betaalbare manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Je kunt rekenen op lekker veel schaduw in huis zodat het lekker koel blijft binnen. Erg handig bij kleine ramen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €325 tot wel €1225.

 • Een zonnescherm voor een gunstige prijs.
 • Voor ramen waar je niet onder hoeft te zitten.
 • Zeer windbestendig.

Genieten van screens

Screens op maat laten maken in IJmuiden is een uitstekende keuze als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn niet zo vatbaar voor wind. Het materiaal vezels van polyester of glasvezel. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. Bij daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Voorwaarden: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan je het raam niet even op een kier zetten. De verwachte tarieven liggen tussen de €225 tot wel €1050.

 • Neemt heel weinig ruimte in.
 • Ook in de winter te gebruiken ter isolatie.
 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.

Alles wat je moet weten over rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. Wij zijn er uiterst positief over: ze hebben een hoog gebruikersgemak, ze weerkaatsen het zonlicht, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en je bespaart op de energiekosten dankzij de isolerende werking. Daarbij dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Binnen dit segment heb je 3 varianten: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal geïntegreerd in de gevel. De tarieven bedragen tussen de €370 t/m €1325 voor rolluiken bestellen in IJmuiden.

 • Houd de warmte buiten je huis.
 • Ideaal als je graag helemaal in het donker slaapt.
 • Werkt inbraakwerend.

Waar kiezen voor markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling met een prachtige uitstraling. Het systeem bestaat uit een houten, stalen of aluminium frame waarover een doek wordt gelegd. Markiezen zie je met name bij exclusieve woningen. Het heeft een positief effect op de sfeer van woningen. Behalve dit model is er nog een petmodel en klapmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De gemiddelde prijzen komen uit tussen de €630 t/m €1825.

 • Past perfect bij oudere gebouwen en huizen.
 • Zon wordt tegengehouden, je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Relatief weinig windgevoelig.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: een van de nieuwste trends op het gebied van zonwering.

Een comfortabele temperatuur in de woonkamer door buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie IJmuiden: alle mogelijkheden voor binnen

Binnenzonwering wordt aan de binnenkant van het raam geplaatst. Aan de hand van raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Zo kan je voorkomen dat de zon de hele dag de kamer in schijnt zodat het binnen aangenaam koel blijft. Soms kan het ook echt een eyecatcher zijn. En daarbij komt: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De prijzen liggen zo tussen de €300 en €975. In het onderstaande stuk vind je info, kosten en voordelen van de meest populaire types.

Rolgordijnen: soorten, kleuren en kosten

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Voordelig maatwerk, eenvoudig te installeren, gemakkelijk af te rollen en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen zijn te bestellen in tientallen designs en kleuren zodat ze niet misstaan bij je interieur. Je hebt diverse varianten zoals kiepkantelraam, waterafstotende, verduisterende, transparante, elektrische, lichtdoorlatende en het duo rolgordijn. De kosten komen uit tussen de €55,00 tot €190.

 • Veel keuze binnen het goedkope raamdecoratie segment.
 • Rolgordijnen kopen in IJmuiden: zonder problemen zelf aan te brengen.
 • Aanbod in allerlei stoffen en exclusieve modellen.

Vouwgordijnen: bekijk het aanbod

Vouwgordijnen helpen mee voor een speelse en rustieke uitstraling aan je woning. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. Je kiest zelf het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Ook zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Raambekleders werken met een kostenplaatje van €110 tot €425.

 • In bijna iedere stof leverbaar.
 • Gemakkelijk te installeren dankzij maatwerk.
 • Eenvoudig onderhoud: je kan ze zelf wassen.

Plissé: waarom is dit interessant?

Plissé gordijnen kan je op soepele wijze omhoog en omlaag doen. Het bedienen gaat middels een koord en het past op bijna ieder raam. Luxe ogende raamdeco die aansluit op elk interieur. Raambekleders bieden veel modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Wees voorbereid op prijzen van €50 tot €160.

 • Elegante vorm van raamdecoratie.
 • Extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën IJmuiden: assortiment, info en prijzen

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die omhoog gehaald kunnen worden met een koord of stang. Leveranciers bieden ontzettend veel soorten en materialen zoals o.a. PVC, kunststof, bamboe, aluminium, hout. Met jouw houten jaloezieën heb je 100% controle over de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Advies: je moet ze regelmatig afstoffen. Denk aan prijsindicaties van €65 tot €200.

 • Eenvoudig zelf de lichtinval bepalen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een natuurlijke look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: Onderhoudsarm en een duurzaam product.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale platen die je hebt van bamboe, hout, kunststof, aluminium, stof. Handig voor hoge / grote ramen en bij een chique en simpel interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, zijn goed schoon te houden en werken ook heel goed in natte ruimtes. De prijsindicaties starten bij om en nabij de €70. Voor luxe versie moet je rekening houden met €210.

 • Makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen.
 • Perfect voor grote ramen.
 • Montage kunststof kozijn: correcte plaatsing zorgt voor een lange levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in IJmuiden met exclusieve afwerking

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een frisse uitstraling. Het zijn eyecatchers die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. Blinds zijn bijzonder, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en bovendien erg milieuvriendelijk. Te monteren op diverse ramen zoals dakramen, ronde ramen, vaste ramen, schuiframen, uitzetramen, draaikiepramen. Goed om te weten: shutters zijn vaak wel wat duurder. De prijzen beginnen bij €450 en bedragen voor een luxe model zo’n €870.

 • Een van de meest luxe soorten raambekleding.
 • Geen touwtjes waar kinderen in vast kunnen blijven zitten.
 • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in IJmuiden zorgen voor voldoende ventilatie en hebben een gunstig effect op muggen, vliegen en ander ongedierte. Je kunt o.a. kiezen uit: inzethor, lamellenhor, rolhor, voorzethor, plissé hor, hor met scharnier. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Disclaimer: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een intelligente duo-plissé hor. Dit model houdt insecten buiten de deur en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De onkosten starten bij om en nabij de €67,5 en lopen op tot €600.

 • Past op bijna elk type raam: vast raam, schuifraam, draairaam, draai-kiepraam, uitzetraam, tuimelraam.
 • Ventileren en luchten zonder dat er beestjes binnenkomen.
 • Ideaal als je last hebt van hooikoorts.

De perfecte raamdecoratie voor elk raam of deur

Snel een aanbieding van professionele winkels

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 april 2024 zijn afhankelijk van diverse onderdelen: het artikel, het gewenste materiaal, de maximale breedte en afwerking plus bediening. In de tabel hierna tonen wij de verwachte prijzen van het laten plaatsen van zonwering in IJmuiden in april 2024.

Categorie zonweringFormaatGemiddelde onkosten
Knikarmschermtot 7 meter breed€860 – €2200
Uitvalscherm1 – 4 meter breed€365 – €1300
Screens1 – 3 meter breed€270 – €1175
Rolluiktot 4,5 meter breed€330 – €1450
Rolgordijn150 x 190 cm€60 – €170
Lamellen180 x 180 cm€80 – €205
Jaloezieën100 x 200 cm€85 – €240
Plisségordijnen200 cm breed€105 – €360
Verwachte tarieven zonnewering incl. monteren in de Provincie Noord-Holland.

Vergelijk merken zonwering

Plannen om zonwering te kopen? Er bestaan veel aanbieders die je kunt kiezen. Iedere leveranciers heeft zo zijn eigenschappen en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in IJmuiden. In het volgende blokje tonen wij informatie over de meest bekende merken. Dankzij deze vergelijking heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: ruim 50 jaar toonaangevende producent van buitenzonwering.
 • SunCircle: oer-Hollandse leverancier met groot aanbod.
 • Verano: een van de grootste fabrikanten in de Benelux.
 • Zonnelux: 100% op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: individueel ontwerp qua maat, materiaal, kleur en afwerking.
 • Stobag: een uitgebreid assortiment voor particulieren en zakelijke markt.
 • Renson: laat de gevelbekleding inmeten en plaatsen door echte professionals.
 • Velux: een naam die staat voor hoge kwaliteit dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: de marktleider op het gebied van raambekleding.
 • Somfy: langer genieten van je terras met elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: robuuste horren op maat voor elk raam of deur.
 • Veneta: volledig op maat gemaakt, levering in heel Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Praxis, Hornbach, Hubo, IKEA en Leen Bakker, Bol.com, Formido, FonQ, Wehkamp.
 • Bekijk ook: Deponti, Roma, Novoferm, Toppoint, Weinor, Bece & Milano, Sunway, Copaco, Swela, Lumenguard, Schlappi.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Velsen

Goedkope zonwering kopen in IJmuiden? Meer informatie over een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In het schema hierna verstrekken we bedrijven en adresgegevens van raambekleders en gordijnwinkels in de regio. Wellicht kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Via dit platform kom je ook in contact met leveranciers en bedrijven in Egmond-Binnen, Velsen-Zuid en Wijk aan Zee.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Elke kamer vraagt om een uniek type vitrage die matcht met jouw interieurstijl. We beschrijven nu de meest praktische soorten zonwering voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: kies bij voorkeur voor een vuil- en vochtbestendig materiaal.
 • Badkamer: met waterafstotende plissés heb je meer privacy in de douche.
 • Woonkamer: door het toepassen van verduisterende gordijnen of duettes bepaal je zelf hoeveel lichtinval je hebt.
 • Slaapkamer: kies voor goed verduisterende en geluidswerende gordijnen voor rustige nacht.
 • Zolderraam: mooie esthetische producten voor draai-kiepramen op jouw zolder.
 • Dakkapel: jouw rolgordijnen op maat laten maken en zelf monteren.
 • Balkon: kies voor een balkondoek of zonnescherm voor schaduw op hoogte.

Producten voor serre & terras
Ook in Nederland kan het al snel 30 graden worden. Men biedt verschillende type buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, gewoon parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten plaatsen. Klik eventueel direct verder naar: Buitenzonwering.

Wat moet ik weten over mijn woning verkoelen?

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Elke woning is anders. De meest ideale zonnewering voor jouw pand kan jij opzoeken door een check te doen op: de grootte van je ramen, hoe je tuin ligt, de staat van de gevels en het kozijn en wat je eraan wilt uitgeven. Het handige aan binnenzonnewering is dat het geleverd kan worden in een heleboel kleuren, modellen en afmetingen. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, geeft ook meer verkoeling, maar trekt wel meer de aandacht (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in IJmuiden?

De tarieven van zonwering zijn weer anders per woning. De normale prijsindicaties hebben wij voor je op een rijtje gezet. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €650. Zonnescreens €225 per raampartij. Bij een zonnescherm moet je denken aan minimaal €1100. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €850). Een standaard rolluik kost €490. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €270 op basis van één kozijn. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (zo’n €840). Overige soorten raamdecoratie zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (beginnend bij €145 op basis van 1 raam). De totale investeringen worden gecalculeerd door te kijken naar het product, de grootte van het systeem, handmatige of elektrische bediening, het soort materiaal, kleur en aanlegkosten.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in IJmuiden?

Rondom zonweringsproducten kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om correct inmeten en de montage. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, maar je kunt ook kiezen voor montage met inmeetservice in IJmuiden. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een gediplomeerde monteur die ieder raam inmeet bij je thuis. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de professional het product vakkundig bevestigen. Op die manier profiteer je van effectieve zonnewering, langere garantie, klantenservice en een fraai afgewerkt product.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

In de basis heb je de normale handbediening, elektrische bediening met zender of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering is een wens van veel huishoudens. Een handmatig systeem met opwindmechanisme is voldoende, maar het kan toch nog eenvoudiger. Draadloze bediening (met een tijdschakelaar, afstandsbediening, draaiknop, handzender) is ideaal omdat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij harde wind kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. In de zomerperiode met warm zonlicht zal het scherm ook direct reageren. Gordijnen, jaloezieën en shutters kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een toepassing met online functies maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De gemiddelde kosten van smart rolluiken of screens liggen rond de €575.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 1970, 1971, 1972, 1973, 1974, 1975, 1976

Plaats een reactie