Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Egmond-Binnen vergelijken

Profiteren van meer schaduw met zonwering in Egmond-Binnen? Zonwering is geschikt voor binnen en buiten en kan je al kopen vanaf €62,50. Buitenzonwering zoals een knikarmscherm is praktisch om de zon en warmte te weren. Mogelijk verkrijg je middels een zonnescherm een aantal m2 schaduw op jouw terras. Binnenzonwering zoals gordijnen of jaloezieën is meestal een stuk goedkoper en is een prima aanvulling op jouw interieur. Winkels verkopen tegenwoordig bijzonder veel afzonderlijke combinaties. Op deze pagina verstrekken we een praktische keuzegids waarin we alle mogelijkheden bespreken. Daarbij delen we een indicatie van de kosten en een tabel met betrouwbare zonwering specialisten in Egmond-Binnen en omstreken.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Schaduw in de kamer zorgt voor een lagere temperatuur.
 • Voeg extra waarde toe aan je huis met professionele producten.
 • Besparen op de stookkosten door isolerende werking.
 • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
 • Verminder de inbraakkans (preventieve werking van robuuste rolluiken).
zonwering-vergelijken-egmond-binnen

Zonnescherm laten plaatsen in Egmond-Binnen

Beschik je niet over het juiste gereedschap of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Egmond-Binnen via een betrouwbare zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je bent dan verzekerd dat het geheel volgens de documentatie bevestigd wordt, dat er niks kapot gaat en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Op dit platform vind je snel en zonder gedoe specialisten die werkzaam zijn in de regio. In het volgende stappenplan leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten installeren door een expert

 1. Welk type heb ik nodig?

  De eerste vraag is welk type zonwering matcht met jouw woning en wensen. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het uitvalscherm of de jaloezieën. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: de warmte buitenshuis houden, extra isolatie, wat extra privacy realiseren, inbraak belemmerend, schaduwplekken realiseren, de lichtinval bepalen of de sfeer in huis versterken.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Bereken de ideale maten van jouw installatie. Verduidelijk ook waar het geplaatst moet worden. Zoals aan de overkapping of op de eerste verdieping. Voeg foto’s toe van de situatie zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Handmatige of elektrische bediening

  Een belangrijk aspect is de bediening. De meest gunstige mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Een alternatief is elektrische bediening. Meestal met een praktische draaischakelaar, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De duurste en meest gebruiksvriendelijke keuze is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Leveranciers vergelijken

  Al jouw wensen doorgegeven? Voer jouw adresgegevens in. Je zal dan diverse offertes ontvangen van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Egmond-Binnen en omliggende plekken. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer betalingscondities, kosten en nazorg. Neem de beste aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Installatie van het systeem

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en zorg dat er genoeg ruimte is voor de installateurs. Het installatiebedrijf plaatst het zonneschermen of gordijnen zoals afgesproken. Test of de totale constructie correct is aangesloten. Laat hem/haar een demo geven. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Soms kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Zonnewering offertes vergelijken

Offerte op maat van raambekleders in Egmond-Binnen

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Egmond-Binnen is heel erg handig om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. Verder werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken op je kavel (dicht bij de muren). Je hebt er dus binnen en buiten genot van. Veel systemen zoals het welbekende rolluik schrikken inbrekers af en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in veel verschillende kleuren en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De kosten variëren tussen de €275 tot wel €2900. In het volgende hoofdstuk bespreken we de meest bekende keuzes.

Praktische knikarmschermen / terrasschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat aan de buitengevel van het huis vast zit. Met behulp van de slimme knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Daardoor behoud je de vrije doorloop en creëer je een heerlijke schaduwplek om te zitten. Advies: het scherm kan vies worden door regen. De prijzen liggen tussen de €800 tot €2000.

 • Prettige en comfortabele terraszonwering.
 • Vrije doorloop met veel ruimte.
 • Te koop met afstandsbediening en schakelaar.

Nieuwe uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een relatief betaalbare manier om om zonlicht te beperken. Het realiseert voldoende schaduw zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Een vaak gekozen optie bij ramen die dicht blijven en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De verwachte tarieven variëren tussen de €375 en €1275.

 • Dit zonnescherm is verkrijgbaar in veel prijssegmenten.
 • Iets meer privacy in huis (ramen worden half afgeschermd).
 • Kan goed tegen een stootje.

Waarom kiezen voor screens

Screens op maat laten maken in Egmond-Binnen is een goed alternatief als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en behouden het zicht van binnen naar buiten. De keuze qua doek-materiaal is polyestervezels of glasvezel. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. Bij daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Advies: als het screendoek omlaag is kan je het raam niet openen. De normale tarieven liggen tussen de €325 tot wel €1175.

 • Zowel in het kozijn als op het kozijn mogelijk.
 • Doeken in o.a. de kleuren grijs, zwart, antraciet, metallic etc.
 • Je behoudt jouw privacy.

De beste rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. Dat is goed te verklaren: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), ze weren de zon ontzettend goed, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en realiseren een duidelijke energiebesparing. Ook hebben ze een inbraakpreventieve werking. Je kunt kiezen uit 3 varianten: voorzetrolluiken worden aan de buitengevel voor het raam gezet, bij het opbouwrolluik vormen raam en rolluikkast een geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De verwachte kosten bedragen tussen de €260 tot €1275 voor rolluiken bestellen in Egmond-Binnen.

 • Eenvoudige installatie met weinig voorbereiding.
 • De gehele slaapkamer is donker.
 • Je woning is aanzienlijk beter beschermd.

Het gemak van markiezen

Een markies is een traditionele zonwering dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. Het gaat hier om een houten of aluminium geraamte waarover een doek wordt gelegd. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van exclusieve woningen. Het levert een bijdrage aan de authenticiteit van huizen. Als extra opties naast het standaard product is er nog een petmodel en klapmodel die je bij terrassen en etalages vaak ziet. De gemiddelde tarieven komen uit tussen de €690 en €1950.

 • Geeft sfeer aan oudere panden en gebouwen.
 • Zon wordt tegengehouden, je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Beschermt je woning ook van opzij.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: een effectief en super modern systeem.

Een aantrekkelijke temperatuur in een pand door buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Egmond-Binnen: alle gordijnen voor binnen

Binnenzonwering wordt altijd aan de binnenzijde van het raam gemonteerd. Met raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Dit verkleint de kans dat zonlicht fel de woning binnenkomt waardoor het aangenaam koel blijft. Tevens haal je hiermee extra sfeer in huis. Goed om te weten: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De prijsindicaties liggen tussen de €310 tot €950. In het gedeelte hieronder delen we veel info over de meest populaire installaties.

Rolgordijnen: wanneer is dit geschikt?

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Ze zijn financieel aantrekkelijk, gemakkelijk te installeren, simpele bediening en het is bijna in elke ruimte toepasbaar. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten materialen en kleuren zodat het een aanvulling is op jouw interieur. Je hebt verschillende types zoals kiepkantelraam, lichtdoorlatende, dakraam, verduisterende, waterafstotende, transparante en de duo rolgordijnen. De tarieven liggen tussen de €50,00 – €160.

 • Veel keuze binnen het goedkope raamdecoratie segment.
 • Rolgordijnen kopen in Egmond-Binnen: zonder problemen zelf aan te brengen.
 • Beschikbaar in kleurrijke stoffen en indrukwekkende uitvoeringen.

Vouwgordijnen: alle types, materialen en prijzen

Vouwgordijnen geven een knusse en unieke ambiance aan je huis. De bediening is heel erg gemakkelijk. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook hoe lichtdoorlatend het systeem is. Tevens kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Denk aan een prijskaartje van €105 tot zo’n €300.

 • Voor een knus interieur.
 • Voor alle lengtes (maatwerk).
 • Eenvoudig onderhoud: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: praktische info en voordelen

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. Je kan ze moeiteloos bedienen en ze houden de zon goed tegen. Het is een fraaie vorm van raamdeco die bij elke woonstijl past. Je hebt de keuze uit verschillende systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Wees voorbereid op onkosten van €55 oplopend tot €150.

 • Zeer flexibel en elegant systeem.
 • Ook heel geschikt voor kiepkantelramen.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Egmond-Binnen: alle types, materialen en prijzen

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je kunt kantelen en kunt optrekken met een koord of stang. Het aanbod bestaat uit oneindig veel systemen en materialen zoals PVC, stof, hout, aluminium, kunststof. Met jouw houten jaloezieën speel je eenvoudig met de lichtinval en privacy. Suggestie: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Verwacht een kostenplaatje van €75 tot +/- €260.

 • Elke kamer optimaal belichten.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe als je extra dunne lamellen wil.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale strookjes gefabriceerd van o.a. bamboe, aluminium, pvc, stof, kunststof. Handig voor imposante / grote ramen en sluiten goed aan op een chique en standaard interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, eenvoudig te reinigen en werken ook heel goed in natte ruimtes. De prijzen beginnen bij circa €65. Voor dure modellen kun je rekenen op €195.

 • Makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen.
 • Perfect voor grote ramen.
 • Montage kunststof kozijn: vaak met een verlengde garantieregeling.

Shutters: luxe raambekleding in Egmond-Binnen in alle vormen en maten

Shutters zijn houten binnenluiken met een romantische of strakke look. Het zijn echte blikvangers die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. Blinds zijn sfeervol, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en een milieuvriendelijke keuze. Te plaatsen op diverse ramen als ronde ramen, uitzetramen, vaste ramen, dakramen, draaikiepramen, valramen. Disclaimer: shutters vergen een behoorlijke investering. De onkosten beginnen bij zo’n €420. Voor dure modellen kun je rekenen op €930.

 • Houtproducten worden afgelakt met speciale verf.
 • Erg kindvriendelijk systeem.
 • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Egmond-Binnen geven veel frisse lucht in de kamers en hebben een gunstig effect op muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Je kunt o.a. kiezen uit: hor met scharnier, plissé hor, voorzethor, hordeur, lamellenhor, rolhor. Hooikoorts of allergieën? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Let op: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een speciale duo-plissé hor. Dit systeem weert muggen en vliegen en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De prijsverwachtingen beginnen bij zo’n €80. Voor luxe versie moet je rekening houden met €500.

 • Voor bijna ieder raamtype: tuimelraam, schuifraam, draai-kiepraam, draairaam, vast raam, valraam.
 • Ventileren zonder dat er ongedierte naar binnen komt.
 • Ideaal als je last hebt van hooikoorts.

De leukste raamdecoratie voor elke woning

Snel een aanbieding van lokale vakbedrijven

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 23 april 2024 worden berekend door te kijken naar meerdere keuzes: het model, type materiaal, het inmeten (afmetingen) en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. In de volgende tabel tref je de verwachte tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Egmond-Binnen in april 2024.

Zonwering typeAfmetingGemiddelde tarieven
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€850 – €2075
Uitvalschermtot 4 meter breed€375 – €1450
Screens100 cm – 400 cm breed€240 – €1125
Rolluiktot 4 meter breed€300 – €1450
Rolgordijn100 x 175 cm€45 – €145
Lamellen250 x 250 cm€65 – €195
Jaloezieën100 x 160 cm€65 – €260
Plisségordijnen100 breed€110 – €300
Gemiddelde prijzen zonnewering inclusief montage in de Provincie Noord-Holland.

Alle merken zonwering op een rij

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders die je in je vergelijking kan meenemen. Elke aanbieder heeft wel een onderscheidend aspect en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Egmond-Binnen. Hieronder bekijk je uitleg over de meest gekozen merken. Op die manier kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: degelijk merk met een uitgebreid montagenetwerk.
 • SunCircle: montage door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: topproducten altijd 100% op maat.
 • Zonnelux: altijd verzekerd van raamdecoratie die perfect past.
 • Heroal: systeemoplossingen voor een lager energieverbruik en maximale efficiëntie.
 • Stobag: van zonnerolgordijnen uit textiel tot en met glazen terrasdak.
 • Renson: moderne gevelbekleding systemen die gemakkelijk te plaatsen zijn.
 • Velux: een van de bekendste producenten van dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: kindveilige systemen op maat gemaakt en vakkundig gemonteerd.
 • Somfy: elektrische zonneschermen, rolluiken, screens en raamdecoratie bedienen met een app.
 • Unilux / Fractions: op maat gemaakte shutters en horren.
 • Veneta: goedkoop, uitstekende garantie en volledig op maakt.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, IKEA, Praxis, Karwei, Hubo en Formido, Kwantum, Leen Bakker, Wehkamp, Bol.com.
 • Bekijk ook: Novoferm, Toppoint, Deponti, Roma, Weinor, Bece & Lumenguard, Copaco, Dickson, Sunway, Swela, Schlappi.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Bergen Noord-Holland

Goedkope zonwering kopen in Egmond-Binnen? Meer informatie over een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf uit de buurt? In de tabel hieronder vind je adresgegevens van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in de regio. Mogelijk kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Via deze website ontdek je ook montagebedrijven en verkooppunten in Akersloot, Wijk aan Zee en Egmond aan Zee.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk type zonwering per ruimte

Elke raampartij heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die in lijn is met de stijl van de kamer. We delen nu de meest handige zonwering voor binnen en buiten per ruimte en kamer.

 • Keuken: kies voor een product met voldoende licht wat onderhoudsvriendelijk is.
 • Badkamer: kies voor raamdeco in de douche die veel privacy biedt en vochtbestendig is.
 • Woonkamer: door het toepassen van verduisterende gordijnen of duettes bepaal je zelf hoeveel lichtinval je hebt.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerende gordijnen voor minder lawaai en betere akoestiek.
 • Zolderraam: kies bijvoorbeeld voor betaalbare rolgordijnen voor jouw draai-kiepraam.
 • Dakkapel: meet alle is, koop rolgordijnen op maat en monteer de producten binnen enkele minuten.
 • Balkon: een goedkoop zonnescherm realiseer je met een balkondoek.

Mogelijkheden voor serre & terras
Ook in ons land wordt het al gauw 30 graden of warmer. Men verkoopt meerdere soorten buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, slimme parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten plaatsen. Bekijk snel meer details over: Plissegordijnen.

FAQ: hoe zorg ik voor schaduw en een koele woning?

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Iedere woning is anders. De beste zonnewering voor jouw pand heeft te maken met: de raamgrootte, de actuele situatie rondom de woning (tuin), de gevels / kozijnen en je budget. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat het geleverd kan worden in praktisch alle kleuren, modellen en maatvoeringen. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar trekt wel meer de aandacht (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Egmond-Binnen?

De prijsindicaties van zonwering zijn weer anders per woning. De standaard onkosten hebben we voor je uitgezocht. Markiezen kosten zo’n €725. Zonnescreens €275 per kozijn. Op het moment dat je kiest voor een knikarmscherm stijgen de kosten al gauw naar €1225. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €675). Een instap-rolluik kost €475. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €270 per kozijn. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (zo’n €785). Gunstiger geprijsde producten voor binnen zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (verkrijgbaar vanaf €120 op basis van 1 raam). De totale kosten zijn afhankelijk van; het type / model, de noodzakelijke afmetingen, soort bediening, het materiaal, prints en installatiewerk.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Egmond-Binnen?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan kan je kiezen uit veel producten. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om het opmeten en monteren. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, echter bestaat er ook de de montage plus inmeetservice in Egmond-Binnen. Er komt dan een deskundige professional die ieder raam goed inspecteert en opmeet. Als alle dingen zijn besteld komt de monteur het systeem juist monteren. Dankzij deze service profiteer je van goede zonnewering, langere garantie, klantenservice en een mooi passend product.

Wat is slimme zonwering?

Kies jij voor de standaard handbediening, draadloze bediening of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering gaan we de komende jaren veel zien. Een handmatig zonnescherm met een handslinger is op zich ok, alleen het kan gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (d.m.v. een mobiele app, tijdschakelaar, handzender, draaiknop) wordt steeds vaker gekozen omdat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij regen of wind kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. In de zomerperiode met warm zonlicht laat je het rolluik of de screens snel zakken. Gordijnen, shutters en jaloezieën kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De gemiddelde kosten van smart rolluiken en schermen liggen rond de €475.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 1935

Plaats een reactie