Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Castenray vergelijken

Wil je extra verkoeling of meer privacy met zonwering in Castenray? Zonwering heb je voor buiten en binnen. Het is er al vanaf €57,50. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een knikarmscherm werkt het beste om de zon buitenshuis te houden. Meestal verkrijg je middels een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw op jouw terrasruimte. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of lamellen is doorgaans wat voordeliger en is direct een aanvulling op jouw interieur. Tegenwoordig heb je tientallen verschillende oplossing. Op dit portaal doorzoek je een praktische keuzegids waar we alle soorten systemen behandelen. Ook doorzoek je gemiddelde tarieven en namen van erkende zonwering specialisten in Castenray en de omliggende regio.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een lekkere temperatuur in de woning.
 • Geeft je woning een mooie uitstraling.
 • Besparen op de stookkosten door isolerende werking.
 • Je behoudt je privacy.
 • Vooral rolluiken verkleinen de kans op inbraak.
zonwering-vergelijken-castenray

Zonnescherm laten plaatsen in Castenray

Ben jij zelf niet heel erg handig en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Castenray via een erkende zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je weet dan 100% zeker alles goed vastgezet wordt, dat er niks kapot gaat en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via deze vergelijker vind je heel eenvoudig specialisten die actief zijn in jouw postcodegebied. In de onderstaande koopgids staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten ophangen door een vakspecialist

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  Ten eerste bepaal je wat voor soort installatie matcht met jouw woning en wensen. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het knikarmscherm of de lamellen. Belangrijke elementen zijn: een aangenaam binnenklimaat, het verminderen van energiegebruik, de inkijk beperken (privacy), inbraakwerend, een schaduwplekje creëren, een kamer verduisteren of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Geef de maten door van jouw installatie. Noteer ook waar het aangebracht moet worden. Onder andere aan de zijkant van het huis of op zolder / in de slaapkamer. Upload foto’s of bouwtekeningen zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De voordeligste keuze is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Dan heb je de elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een draaischakelaar, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De kostbaarste en praktische manier is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Vergelijk winkels en producenten

  Alles geïnventariseerd? Voer jouw adresgegevens in. Per mail ontvang je dan enkele offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Castenray en omliggende plekken. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk referenties, garantie en betalingscondities. Ga in op de meest gunstige aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Het ophangen van het systeem

  Ruim de oude zonwering netjes op en zorg dat er genoeg ruimte is voor de specialisten. De specialist levert het zonnescherm, markiezen of de vouwgordijnen zoals overeengekomen. Loop na of het netjes is vastgezet. Laat hem/haar een demo geven. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Soms kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Zonnewering offertes vergelijken

Offerte op maat van raambekleders in Castenray

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Castenray is het meest effectief om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Bovendien is het perfect om snel een schaduwplek te creëren op je kavel (dicht bij de muren). Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Sommige toepassingen zoals met name rolluiken zijn zelfs inbraakproof en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is beschikbaar in diverse vormen en groottes. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €450 tot zo’n €2700. In het stukje hierna delen we veel info over de meest handige keuzes.

Investeren in terrasschermen & knikarmschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. Met behulp van de speciale knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Zo kan je er gewoon onderdoor lopen en creëer je een heerlijke schaduwplek onder het raam. Belangrijk: het systeem kan vies worden door regen. De prijzen liggen tussen de €925 en €2275.

 • Prettige en comfortabele terraszonwering.
 • Je behoudt de leefruimte.
 • In verschillende kleuren, aanpasbaar op jouw woning.

Meer informatie over uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een betaalbare manier om een raam in de schaduw te brengen. Je bereikt hiermee voldoende schaduw zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Handig voor kleinere ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De verwachte kosten komen uit tussen de €325 tot zo’n €1350.

 • Zowel luxe zonneschermen als voordelige opties.
 • Voor flatgebouwen, kantoren, balkons en voortuinen.
 • Zeer windbestendig.

De pluspunten van screens

Screens op maat laten maken in Castenray komt perfect tot z’n recht als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en kan je helemaal integreren in een kozijn. De doeken worden gefabriceerd van glasvezel of polyester. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. Tijdens daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Let op: als het screendoek omlaag is moet het raam dicht blijven. De verwachte prijzen bedragen tussen de €250 tot €1125.

 • Compact en elegant systeem.
 • Ook in de winter te gebruiken ter isolatie.
 • Het zicht naar buiten blijft behouden.

Alles wat je moet weten over rolluiken

Rolluiken zijn bijzonder populair. Er zijn duidelijke pluspunten: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), ze weren de zon ontzettend goed, ze houden lawaai tegen, en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Tevens hebben ze een inbraakpreventieve werking. Je hebt 3 opties: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De totale investeringen bedragen tussen de €360 tot wel €1425 voor rolluiken bestellen in Castenray.

 • Eenvoudige installatie met weinig voorbereiding.
 • Een koele en donkere slaapkamer (ook overdag).
 • Werkt inbraakwerend.

Meer informatie over markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. Het systeem bestaat uit een frame fout hout of aluminium waarover een doek wordt gelegd. We zien markiezen vaak bij huizen van begin 1900. Het levert een bijdrage aan een romantische uitstraling van de woning. Als extra opties naast het standaard product is er ook een klapmodel en petmodel. Doorloop blijft dan gewoon mogelijk. De tarieven variëren tussen de €680 – €1725.

 • Past perfect bij oudere gebouwen en huizen.
 • Je blijft een deel van het zicht houden.
 • Zeer effectief dankzij de zijschotten.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: beschutting op jouw veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: een van de nieuwste trends op het gebied van zonwering.

Een lage temperatuur binnen en buiten d.m.v. buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Castenray: alle mogelijkheden voor binnen

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. Door raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Dit verkleint de kans dat er warm zonlicht in huis komt zodat je geniet van een koel huis. Evenzeer heeft het ook een decoratieve functie. Een leuke bijkomstigheid: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De minimale investeringen schommelen tussen de €320 tot €875. Bijgaand lees je de voordelen en nadelen van de meest gekozen opties.

Rolgordijnen: informatie en voordelen

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Beschikbaar voor lage tarieven, gemakkelijk te monteren, gemakkelijk af te rollen en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen kan je op maat laten maken in verschillende kleuren en prints zodat het in iedere woning past. Ze bieden verschillende varianten zoals waterafstotende, elektrische, kiepkantelraam, lichtdoorlatende, verduisterende, dakraam en hippe duo rolgordijnen. De tarieven komen uit tussen de €57,50 – €150.

 • Prima keuze als je zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Castenray: zonder problemen zelf te monteren.
 • Beschikbaar in mooie stoffen en indrukwekkende modellen.

Vouwgordijnen: bestellen in verschillende materialen

Vouwgordijnen bieden een sfeervolle en landelijke ambiance aan je huis. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. Je kunt zelf keuzes maken omtrent het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Daarnaast zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Voorzie een kostenplaatje van €115 tot €375.

 • Nemen weinig ruimte in beslag.
 • Online samenstellen voor maatwerk.
 • Praktisch te onderhouden: je kunt ze uitwassen.

Plissé: wat zijn de pluspunten?

Plissé gordijnen kan je op soepele wijze omhoog en omlaag doen. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en de zonwerendheid is optimaal. Luxe ogende raamdeco die aansluit op elk interieur. Er bestaan meerdere varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Verwacht een tarief van €52,5 oplopend tot €180.

 • Elegante vorm van raamdecoratie.
 • Eenvoudig monteren met wandsteun of plafondclip.
 • Dupligordijnen op maat: de inmeetservice komt bij je thuis.

Jaloezieën Castenray: praktische info en voordelen

Jaloezieën zijn horizontale latjes die je in verschillende standen kunt zetten met een koord of ladderband. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit mega veel kleuren en materialen zoals bijv. PVC, hout, kunststof, bamboe, stof. Dankzij houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor de hoeveelheid licht en mate van privacy. Disclaimer: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Wees voorbereid op een kostenplaatje van €82,5 tot +/- €270.

 • Zonder moeite open te zetten (of te sluiten).
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een natuurlijke look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: duurzame oplossing voor raamdeco.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale strookjes gemaakt van bijv. pvc, kunststof, bamboe, aluminium, stof. Praktisch voor lange / grote ramen en sluiten goed aan op een chique en basis interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, vragen niet om veel onderhoud en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De prijzen beginnen bij zo’n €65. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €195.

 • Makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen.
 • Binnenzonwering voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aanbrengen en monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Castenray inclusief plaatsing

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een unieke look. Het zijn ambachtelijke modellen die je interieur een boost geven. De blinds zijn decoratief en functioneel, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en een milieuvriendelijke keuze. Past op bijna elk raam zoals uitzetramen, ronde ramen, dakramen, valramen, schuiframen, vaste ramen. Let op: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De investeringen beginnen bij circa €440. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €940.

 • Eventueel in de hypotheek mee te financieren.
 • Eenvoudig schoon te maken.
 • Houten kozijnen: mooie combinatie van natuurlijke producten.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Castenray zorgen voor frisse lucht in huis en werken uitstekend tegen vliegen en muggen. Je kunt o.a. kiezen uit: plissé hor, hor met scharnier, lamellenhor, rolhor, inzethor, hordeur. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Adviespunt: horren werken niet als zonnewering. Je zou kunnen informeren naar een intelligente duo-plissé hor. Dit systeem houdt muggen, vliegen en ongedierte buiten de deur en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De onkosten beginnen bij circa €87,5. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €675.

 • Geschikt voor o.a.: uitzetraam, vast raam, draairaam, draai-kiepraam, tuimelraam, valraam.
 • Je ramen en deuren gemakkelijk openzetten om te ventileren.
 • Ook in de zomer probleemvrij je ramen openen.

Multifunctionele raamdecoratie voor elke woning

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen in je mailbox

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 26 mei 2024 zijn afhankelijk van velerlei factoren: het soort product, de materiaalkeuze, het inmeten (afmetingen) en de bediening. In het schema hieronder verstrekken we de huidige prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Castenray in mei 2024.

Model zonweringFormaatPrijsindicatie
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€870 – €2100
Uitvalschermtot 5 meter breed€375 – €1625
Screens1 – 3 meter breed€255 – €1175
Rolluik1 – 4 meter breed€305 – €1250
Rolgordijn100 x 150 cm€75 – €155
Lamellen200 x 200 cm€55 – €210
Jaloezieën100 x 130 cm€75 – €280
Plisségordijnen195 cm breed€100 – €310
Gemiddelde kosten zonnewering met monteren in de Provincie Limburg.

Alle merken zonwering op een rij

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er zijn tal van merken met een uitstekend aanbod. Iedere leveranciers heeft zijn pluspunten en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Castenray. Hierna vergelijk je een overzicht met de beste verkochte merken. Dankzij deze vergelijking kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: functioneel, stijlvol en duurzame zonneschermen en rolluiken.
 • SunCircle: buiten comfort in alle seizoenen.
 • Verano: altijd tot op de millimeter nauwkeurig.
 • Zonnelux: flexibel maatwerk voor elk type raam of kozijn.
 • Heroal: hoogwaardige aluminium systemen.
 • Stobag: van zonnerolgordijnen uit textiel tot en met glazen terrasdak.
 • Renson: creëer bijzondere sferen in de voor- en achtertuin met gevelbekleding.
 • Velux: een van de bekendste producenten van dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: producten zijn geschikt voor o.a. dakramen, serres en draai- en kiepramen.
 • Somfy: smart home merk met o.a. elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: extra comfort in huis met design shutters en horren.
 • Veneta: zonder risico bestellen dankzij de gratis meetverzekering.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Gamma, Hornbach, Karwei, IKEA & FonQ, Wehkamp, Formido, Bol.com, Kwantum.
 • Ook interessant: Roma, Deponti, Toppoint, Novoferm, Weinor, Husol & Sunway, Lumenguard, Copaco, Milano, Schlappi, Swela.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Venray

Goedkope zonwering kopen in Castenray? Meer informatie over een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in de regio? In de tabel hierna vergelijk je adresgegevens van raambekleders en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Misschien kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Via dit platform check je ook montagebedrijven en verkopers in Meijel, Heide en Oirlo.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Details over zonwering per ruimte

Elke woning vraagt weer om een ander type vitrage die matcht met de stijl van de kamer. We vertellen graag wat meer over de meest bestelde zonweringsproducten per ruimte.

 • Keuken: populair zijn de plisségordijnen en de jaloezieën.
 • Badkamer: ideaal zijn waterafstotende plisse gordijnen (privacy verhogend).
 • Woonkamer: kies bijvoorbeeld voor een verduisterend gordijn voor extra isolatie.
 • Slaapkamer: met geluidswerend rolluiken maak jij de nachten stiller en koeler.
 • Zolderraam: kies bijvoorbeeld voor betaalbare rolgordijnen voor jouw draai-kiepraam.
 • Dakkapel: denk aan rolgordijnen op maat (die je gemakkelijk zelf kunt plaatsen).
 • Balkon: koop een balkondoek met zonnescherm om maximaal te genieten van de zomer.

Terras & Serre
Ook in Nederland kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. We onderscheiden diverse producten buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, basic-parasols of moderne buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Bescherming voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten ophangen. Check ook aanvullende info over: Zonwering offerte.

FAQ met vragen over een koele woning

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De juiste zonnewering die past bij jouw wensen komt tot stand door: de benodigde afmetingen, hoe je tuin ligt, de staat van de gevels en het kozijn en jouw maximale budget. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat je het kunt kopen in veel kleuren, modellen en prijzen. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar trekt wel meer de aandacht (aan de buitenzijde van de woning).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Castenray?

De uitgaven voor zonwering zijn per situatie anders. De normale tarieven hebben we kort uiteengezet. Markiezen zijn zo’n €575. Zonnescreens €275 per raam / kozijn. Wanneer je de voorkeur geeft aan een terras-knikarmscherm betaal je al snel €1250. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €775). Een instap-rolluik kost €475. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €295 per raam. Voor shutters ben je meer kwijt (+/- €760). Voordelige soorten raambekleding zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (verkrijgbaar vanaf €110 per raampartij). De totale bedragen worden opgesteld door te kijken naar het product, de maximale breedte, handmatige of elektrische bediening, de materiaaltypes, prints en kosten van installatie.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Castenray?

Zoek je zonweringsproducten? Dan is het assortiment enorm. Houdt wel altijd rekening met het opmeten en monteren. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, maar je kunt ook kiezen voor montage plus inmeetservice in Castenray. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een gespecialiseerde monteur die elk raam / kozijn inspecteert, gewoon op locatie. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de montagepartner het product op de goede manier aanbrengen. Dankzij deze service profiteer je van correct werkende zonnewering, garantie en service en ondersteuning bij problemen.

Wat is slimme zonwering?

De meest gangbare keuzes zijn handmatige bediening, bediening met een afstandsbediening of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering wordt door steeds meer mensen gekocht. Handmatige zonwering met slinger of band is op zich ok, niettemin kan het praktischer. Draadloze bediening (met een tijdschakelaar, draaiknop, afstandsbediening, mobiele app) wordt steeds vaker gekozen omdat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij extreem weer kan het zonnescherm bijvoorbeeld zichzelf sluiten. Bij de aanwezigheid van fel zonlicht gaat het scherm automatisch omlaag. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat werkt via internet biedt nieuwe mogelijkheden. De gemiddelde kosten van smart rolluiken of screens liggen rond de €525.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 5811

Plaats een reactie