Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Meijel vergelijken

Genieten van een koel huis met zonwering in Meijel? Zonwering kan je zowel buiten als binnen toepassen. Het is er al vanaf €70,00. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een uitvalscherm is ideaal om zonnestralen te weren. Eveneens biedt een zonnescherm een aantal m2 schaduw waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of lamellen is doorgaans wat voordeliger en brengt extra sfeer in de woning. Je hebt de keuze uit ontzettend veel diverse toepassingen. Via onze site check je een praktische handleiding waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Tevens verstrekken we de geschatte kosten en adressen van lokale zonwering specialisten in Meijel en omgeving.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Een aangename temperatuur in huis.
 • Op RAL-kleur te bestellen (mooie uitstraling).
 • Ze houden je energierekening lager.
 • Minder last van inkijk.
 • Een veilige woning met rolluiken (inbraakpreventie).
zonwering-vergelijken-meijel

Zonnescherm laten plaatsen in Meijel

Wil je alles vakkundig laten installeren en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Meijel door een erkende zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je kunt er dan op vertrouwen dat alles volgens de documentatie geïnstalleerd wordt, dat er niks kapot gaat en dat de bediening perfect werkt. Via dit platform regel je gemakkelijk een offerte van leveranciers uit de buurt. In het volgende stappenplan geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een expert

 1. Selecteer een systeem

  Je begint met na te denken over welk soort zonwering aansluit bij jouw eisen. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het uitvalscherm of de gordijnen. Je kunt het gebruiken voor o.a. een kamer koel maken, energie besparen, wat extra privacy realiseren, inbraak belemmerend, een schaduwplekje creëren, de lichtinval reguleren of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Kies de afmetingen van het model dat je hebt uitgezocht. Geef ook aan waar het geplaatst moet worden. Je kunt kiezen voor o.a. aan de zijkant van het huis of op de eerste verdieping. Voeg foto’s toe van de situatie om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De voordeligste optie is zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Dat werkt middels een handige draaiknop, die ook als tijdschakelaar kan werken. De duurste en meest nieuwe mogelijkheid is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Aanbieders vergelijken

  Alles ingevuld? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Meijel en regio. Vergelijk alle prijzen en duik in de betalingscondities, kosten en nazorg. Kies de beste aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Het ophangen van het systeem

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en leg de nieuwe producten klaar voor het montagebedrijf. De montage-specialist levert het terrasscherm of de plissés zoals besproken. Controleer zorgvuldig of het netjes is geïnstalleerd. Vraag altijd om een demonstratie. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Eventueel kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Vraag gratis zonwering offerte op

Offerte op maat van raambekleders in Meijel

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Meijel is ideaal om je woning wat te verkoelen. Bovendien is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken op je kavel (dicht bij de muren). Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Veel varianten zoals het rolluik hebben een inbraakwerende werking en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in allerlei prints en formaten. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €425 tot €2900. In het gedeelte hieronder bespreken we de meest gekozen producten.

Het kopen van knikarmschermen en terrasschermen

De betekenis van een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel van het huis vast zit. Aan de hand van de twee knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Hierdoor blijft jouw terras optimaal begaanbaar en levert het systeem veel schaduw op in de tuin. Noemenswaardig: het scherm kan kapot waaien bij wind. De normale prijzen variëren tussen de €800 tot wel €2075.

 • Perfect voor terraszonwering.
 • Vrije doorloop met veel ruimte.
 • In verschillende kleuren, aanpasbaar op jouw woning.

Prijzen en voordelen van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een betaalbare manier om de zon in jouw woning te weren. Je bereikt hiermee voldoende schaduw zodat het binnen aangenaam koel blijft. Erg handig bij ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan en waar geen doorloop vereist is. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De normale tarieven komen uit tussen de €400 t/m €1325.

 • Zowel luxe zonneschermen als voordelige opties.
 • Voor ramen waaronder geen doorloop is.
 • Voorkomt inkijk en zorgt voor meer privacy.

Een aangenaam klimaat met screens

Screens op maat laten maken in Meijel is een goed alternatief als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn eenvoudig schoon te houden. De doeken worden gefabriceerd van glasvezel of polyester met een PVC-coating. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. In situaties met daglicht kun je deels naar buiten kijken, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Let op: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan je het raam niet openen. De verwachte kosten liggen zo tussen de €250 en €1075.

 • Een relatief onopvallend systeem.
 • Verkrijgbaar in heel veel kleuren.
 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.

Adviezen over rolluiken

Rolluiken worden steeds vaker toegepast. De redenen zijn duidelijk: ze hebben een hoog gebruikersgemak, ze weerkaatsen het zonlicht, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Eveneens biedt het een preventieve werken bij inbraak. Je hebt 3 modellen: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en een inbouwrolluik (wordt tussen het kozijn en de buitenmuur gezet). De kosten liggen zo tussen de €260 tot zo’n €1250 voor rolluiken bestellen in Meijel.

 • Verkrijgbaar in diverse kleuren.
 • Slapen in een volledig donkere slaapkamer.
 • Enorm lange levensduur.

Bestellen van markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering en een echte blikvanger (bijzondere uitstraling). Het is eigenlijk een houten of aluminium geraamte wat afgewerkt is met een sterk doek. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij klassieke woningen. Het heeft een positief effect op de authenticiteit van (bedrijfs)panden. Naast het standaard model kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De verwachte kosten liggen tussen de €660 t/m €1825.

 • Authentiek maatwerk mogelijk.
 • Zon wordt tegengehouden, je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Sterk systeem dat tegen een stootje kan.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: vervaardigd uit lamellen met hoge weerkaatsing van zonlicht.

Een aangename temperatuur in en rondom jouw woning d.m.v. buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Meijel: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. Via raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Zo kan je voorkomen dat er warm zonlicht in huis komt zodat je geniet van een koel huis. Ook zorgt het voor meer sfeer in huis. En daarbij komt: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De prijsindicaties liggen zo tussen de €370 tot €950. In het gedeelte hieronder geven we een toelichting op de meest populaire opties.

Rolgordijnen: bekijk het assortiment

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Het is een goedkoop model, makkelijk te installeren, simpel af te rollen en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen kan je op maat laten maken in veel kleuren en prints zodat het in iedere woning past. Je hebt verschillende varianten zoals waterafstotende, verduisterende, kiepkantelraam, dakraam, elektrische, lichtdoorlatende en het duo rolgordijn. De minimale investeringen liggen tussen de €45,00 tot €175.

 • Veel keuze binnen het goedkope raamdecoratie segment.
 • Rolgordijnen kopen in Meijel: relatief eenvoudig zelf te installeren.
 • Op maat verkrijgbaar in diverse stoffen en luxueuze uitvoeringen.

Vouwgordijnen: wanneer is dit geschikt?

Vouwgordijnen zorgen voor een exclusieve en authentieke ambiance aan je woning. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. De stof bepaalt hoe lichtdoorlatend het systeem is. Tevens helpen ze tegen een slechte akoestiek. Wees voorbereid op tarieven van €110 tot €325.

 • Nemen weinig plek in beslag.
 • Voor alle breedte (maatwerk).
 • Moeiteloos te onderhouden: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: bestellen in verschillende materialen

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Je kan ze moeiteloos bedienen en je kunt spelen met de lichtinval. Een stijlvolle raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Raambekleders bieden velerlei uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Wees voorbereid op tarieven van €62,5 tot €175.

 • Verkrijgbaar in veel verschillende kleuren.
 • Extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke lengte een geschikt model.

Jaloezieën Meijel: bekijk het aanbod

Jaloezieën zijn horizontale latten die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een koord of elektrisch systeem. In het assortiment zitten mega veel systemen en materialen zoals bamboe, kunststof, stof, PVC, hout. Door te kiezen voor houten jaloezieën regel je met één beweging de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Tip: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Denk aan een tarief van €65 oplopend tot €210.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: lichtgewicht bamboe biedt een ruimte een bijzondere sfeer.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale jaloezieën van materialen zoals aluminium, bamboe, hout, kunststof, pvc. Ideaal voor lange / grote ramen en zijn erg geschikt voor een smaakvol en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, zijn goed schoon te houden en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De kosten starten vanaf €65 en kunnen oplopen tot €195.

 • De koordbediening zorgt voor snel openen en sluiten.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast bij lange kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: correcte plaatsing zorgt voor een lange levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Meijel inclusief plaatsing

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een authentieke of juist industriële look. Het zijn echte blikvangers die iets toevoegen aan jouw interieur. Blinds zijn erg gewild, ze maken je woning meer waard een zeer duurzaam (te recyclen). Past op bijna elk raam zoals vaste ramen, draaikiepramen, ronde ramen, valramen, dakramen, uitzetramen. Noemenswaardig: shutters zijn vaak wel wat duurder. De prijzen beginnen bij €440. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €960.

 • Zit vast aan de woning (meefinancieren in hypotheek).
 • Vochtbestendig dus ook voor de badkamer geschikt.
 • Houten kozijnen: op verschillende manier te monteren.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Meijel zorgen voor ventilatie in huis en werken uitstekend tegen muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Vergelijk verschillende producten zoals: rolhor, hor met scharnier, plissé hor, hordeur, voorzethor, lamellenhor. Hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Let op: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een slimme duo-plissé hor. Deze variant houdt insecten buitenshuis en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De prijsverwachtingen starten bij om en nabij de €85 en bedragen voor een luxe model zo’n €525.

 • Past op bijna elk raam: schuifraam, tuimelraam, uitzetraam, draai-kiepraam, valraam, vast raam.
 • Ventileren en luchten zonder dat er beestjes binnenkomen.
 • Ook in de zomer probleemvrij je ramen openen.

Maatwerk raamdecoratie voor elke interieurstijl

Snel een aanbieding van professionele winkels

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op maandag, 22 juli 2024 worden samengesteld a.d.h.v. diverse thema’s: het model, de materiaalsoort, de afmetingen en de manier van bedienen. In het schema hierna verstrekken we de verwachte prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Meijel in juli 2024.

Zonwering systeemGrootteVerwachte prijzen
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€855 – €2100
Uitvalscherm1 – 5 meter breed€360 – €1300
Screens100 cm – 300 cm breed€265 – €1175
Rolluik300 – 450 cm breed€280 – €1275
Rolgordijn150 x 190 cm€65 – €170
Lamellen180 x 180 cm€65 – €190
Jaloezieën100 x 160 cm€60 – €210
Plisségordijnen100 breed€110 – €320
Verwachte tarieven zonnewering met montage in de Provincie Limburg.

Alle merken zonwering op een rij

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken die je in je vergelijking kan meenemen. Welke winkelier heeft zijn unieke toepassingen en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Meijel. Hierna bekijk je informatie over de beste verkochte merken. Zodoende kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: functionele systemen die er ook mooi uit zien.
 • SunCircle: tot 7 jaar garantie op alle geregistreerde producten.
 • Verano: specialist zonwering, terrasoverkappingen, glaswanden en raamdecoratie.
 • Zonnelux: hebben voor alle raamtypes geschikte maatwerk oplossingen aan te bieden.
 • Heroal: hoge kwaliteit rolluiken en roldeuren voor particulieren.
 • Stobag: bieden o.a. het prijswinnende cassettescherm CAMABOX BX4000.
 • Renson: meer uitstraling van de buitengevel met unieke gevelbekleding.
 • Velux: verduisterende buitenzonwering voor dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: de trendsetter in de wereld van raambekleding.
 • Somfy: langer genieten van je terras met elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: ramen beschermen met horren en shutters.
 • Veneta: altijd 100% maatwerk, gratis advies en goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Hornbach, IKEA, Karwei, Praxis en Wehkamp, Bol.com, Kwantum, FonQ, Formido.
 • Andere merken: Roma, Husol, Deponti, Bece, Toppoint, Novoferm & Copaco, Lumenguard, Swela, Milano, Dickson, Sunway.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Peel en Maas

Goedkope zonwering kopen in Meijel? Of zoek je een erkend zonweringsbedrijf in de omgeving? Hieronder tonen wij adresgegevens van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in de regio. Misschien kan je hier terecht voor meer informatie. Via dit platform vind je ook montagepartners en verkooppunten in Milheeze, Oirlo en De Rips.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk type zonwering per ruimte

Iedere ruimte heeft een bepaalde vitrage nodig die afgestemd is op jouw interieurstijl. We verstrekken hieronder wat details over de meest bestelde zonwering voor buiten en binnen per ruimte.

 • Keuken: kies bij voorkeur voor een vuil- en vochtbestendig materiaal.
 • Badkamer: elke privé douche mooi afwerken met vochtafstotende modellen en materialen.
 • Woonkamer: kies normale verduisterende gordijnen of screens aan de buitenzijde van de woning.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerende gordijnen voor minder lawaai en betere akoestiek.
 • Zolderraam: ook goede oplossingen voor draai-kiepramen op de zolder.
 • Dakkapel: jouw rolgordijnen op maat laten maken en zelf monteren.
 • Balkon: koop een balkondoek met zonnescherm om maximaal te genieten van de zomer.

Terras en Serre
Ook in ons land kan de temperatuur flink oplopen. Het huidige assortiment bestaat uit veel modellen buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, basic-parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten aanbrengen. Klik eventueel direct verder naar: Rolgordijnen.

FAQ: zo kan jij je woning eenvoudig verkoelen

Wat is de beste zonwering?

Elke huis heeft weer andere wensen. De ideaalste zonnewering in jouw individuele situatie heeft te maken met: de raamgrootte, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, de gevels / kozijnen en wat je eraan wilt uitgeven. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat het te bestellen is in verschillende kleuren, materiaaltypes en prijsgroepen. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar valt wel meer op (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Meijel?

De investingen in zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De gemiddelde tarieven helder naast elkaar gezet. Denk bij markiezen aan +/- €600. Zonnescreens €210 per raam. Bij een knikarmscherm betaal je om en nabij de €1000. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €600). Een gemiddeld rolluik kost €470. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €255 per kozijn. Voor shutters is de investering wat hoger (zo’n €805). Budget binnengordijnen zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (beginnend bij €110 per raam / kozijn). De totale tarieven hangen af van: het type / model, de noodzakelijke afmetingen, soort bediening, materiaaltypes, prints en aanlegkosten.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Meijel?

Rondom zonweringsproducten is het assortiment enorm. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om correct inmeten en de montage. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, echter bestaat er ook de de montage met inmeetservice in Meijel. Hierbij komt er een capabele montagepartner die de raampartij deskundig bekijkt en opmeet. Als de gehele bestelling binnen is zal een vakman het zonnescherm op de juiste wijze vastzetten. Dankzij deze service profiteer je van effectieve zonnewering, garantie en service en een perfect aangesloten product.

Hoe werkt slimme zonwering?

Grofweg onderscheiden we handbediening, afstandsbediening of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering is de toekomst. Een handmatig systeem met slinger of band is op zich ok, toch kan het simpeler. Draadloze bediening (via een afstandsbediening, draaiknop, mobiele app, handzender) is steeds meer in opkomst omdat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Als het regent kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. Als de zon gaat schijnen laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Gordijnen, jaloezieën en shutters kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een systeem dat je online kunt beheren geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De onkosten van smart rolluiken en screens zitten op zo’n €400.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5768

Plaats een reactie