Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Tzum vergelijken

Wil je extra verkoeling of meer privacy met zonwering in Tzum? Zonwering heb je voor buiten en binnen en is er al vanaf €67,50. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een rolluik is zeer handig om de zon buitenshuis te houden. Ook verkrijg je middels een zonnescherm schaduwrijke plekken in de tuin. Binnenzonwering zoals gordijnen of duetten is globaal gezien goedkoper en geeft je woning ook warme uitstraling. Winkels verkopen tegenwoordig tientallen afzonderlijke combinaties. Via zonweringaanbiedingen.nl doorzoek je een handig stappenplan dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Ook delen we gemiddelde tarieven en adresgegevens van diverse zonwering specialisten in Tzum en de directe omgeving.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een fijne temperatuur in de woning.
 • Buiten heb je een fijne plek in de schaduw op het terras.
 • Lager energieverbruik en dus lagere stookkosten.
 • Het verhoogt jouw privacy.
 • Het werkt inbraakvertragend.
zonwering-vergelijken-tzum

Zonnescherm laten plaatsen in Tzum

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Tzum door een bekende zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je bent dan verzekerd dat het geheel degelijk opgehangen wordt, dat er niks kapot gaat en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Op deze website kom je eenvoudig in contact met bedrijven die ook in jouw wijk werkzaam zijn. Hieronder vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten plaatsen door een specialist

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  De eerste vraag is welk type product het beste past bij jouw eisen. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het knikarmscherm of de lamellen. Je kunt het gebruiken voor o.a. verkoeling in huis, energie besparingen realiseren, de inkijk beperken (privacy), inbraak belemmerend, een fijne schaduwplek maken, lichtinval regelen of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Noteer de afmetingen van het product. Noteer ook waar het geïnstalleerd moet worden. Kies bijvoorbeeld voor aan de overkapping of bij de slaapkamers. Voeg eventueel afbeeldingen toe om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De goedkoopste bediening is zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een draaiknop, die ook als tijdschakelaar kan werken. De duurste en meest actuele optie is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Vergelijken van aanbieders

  Alles ingevuld? Voer jouw adresgegevens in. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Tzum en omliggende plekken. Vergelijk alle prijzen en duik in de keurmerken, garantie, levertijd. Selecteer de beste aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Installeren

  Haal de oude zonwering van de muur af en maak alles netjes voor het montagebedrijf. De professional installeert het zonneschermen of de shutters op de gewenste manier. Controleer zorgvuldig of het volgens de handleiding is aangebracht. Meestal geeft de monteur een korte demo. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Tevens kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Vergelijk de prijzen van raambekleders in Tzum

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Tzum is ideaal om een fijn binnenklimaat te creëren. Ook creëert het een heerlijke schaduwplek in je tuin of op het terras. Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Sommige toepassingen zoals de populaire rolluiken werken inbraakwerend en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is beschikbaar in diverse dessins en afmetingen. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €275 – €2850. In het gedeelte hieronder behandelen we de meest moderne types.

Laten plaatsen van terrasschermen en knikarmschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Via de vaste knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst is er een vrije doorloop en creëer je een schaduwrijke plek rondom de ramen. Tip: dit model is kwetsbaar bij harde wind. De totale investeringen liggen zo tussen de €925 en €2225.

 • Zorg voor een aangename terraszonwering.
 • Je behoudt de leefruimte.
 • Te bestellen met draadloze bediening.

Het kopen van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een goedkope manier om een raam te beschermen tegen zon. Het geeft plaatselijk veel schaduw zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Een goede keuze bij ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan of plekken waar je niet vaak langs loopt. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De kosten liggen tussen de €300 en €1250.

 • Een goedkoop zonnescherm voor iedere woning.
 • Je beperkt de inkijk in je woning (meer privacy).
 • Regen loopt er eenvoudig vanaf (weersbestendig).

Ontdek het gemak van screens

Screens op maat laten maken in Tzum is het beste advies als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn redelijk ongevoelig voor wind. De doeken worden gefabriceerd van polyester of glasvezel. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. In het geval van daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, maar niet andersom. Belangrijk: als het screendoek omlaag zit zal het raam niet te gebruiken zijn. De onkosten variëren tussen de €225 – €1200.

 • Beschikbaar voor ieders budget.
 • Een zeer effectieve manier om te zon te weren.
 • Vanuit de kamer kan je wel naar buiten kijken, niet andersom.

Laten monteren van rolluiken

Rolluiken zijn bijzonder populair. Wij zijn er uiterst positief over: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, ze weerkaatsen het zonlicht, ze houden lawaai tegen, en ze verduisteren ook heel goed. Evenzeer werken ze ook inbraakpreventief. Er zijn 3 type systemen: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De onkosten schommelen tussen de €330 tot €1400 voor rolluiken bestellen in Tzum.

 • Te koop met band/koord of motor.
 • Een fijne donkere slaapkamer zonder lawaai.
 • Houd inbrekers buiten de deur.

Koopgids markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. In de basis is het een frame fout hout of aluminium waar het doek overheen komt. Markiezen veelvuldig toegepast bij monumenten. Ze hebben invloed op het karakter van van de woning. Naast het standaard model kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De normale prijzen bedragen tussen de €600 en €1900.

 • Stijlvol en klassiek.
 • Het zicht van binnenuit wordt niet verstoord.
 • Zeer effectief dankzij de zijschotten.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: beschutting op jouw veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: het hele jaar door een aangenaam koele woning.

Een lage temperatuur in een pand door buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Tzum: alles over inmeten en ophangen

De montage van binnenzonwering gebeurt altijd aan de binnenkant van een raam of kozijn. Middels raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Dit maakt de kans kleiner dat zonlicht fel de woning binnenkomt zodat je geniet van een koel huis. Bovendien kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. En daarbij komt: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De minimale investeringen liggen zo tussen de €390 – €925. In deze koopgids leggen we alles uit over de veelbesproken systemen.

Rolgordijnen: alle informatie op een rij

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. De prijzen hiervan zijn laag, makkelijk aan te brengen, simpel af te rollen en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen stel je samen in veel designs en kleuren zodat ze niet misstaan bij je interieur. Er zijn verschillende varianten zoals dakraam, verduisterende, transparante, kiepkantelraam, elektrische, lichtdoorlatende en hippe duo rolgordijnen. De prijzen bedragen tussen de €50,00 tot €185.

 • Ruim aanbod binnen het segment goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Tzum: eenvoudig zelf te monteren.
 • Op maat verkrijgbaar in mooie stoffen en unieke modellen.

Vouwgordijnen: specificaties en kosten

Vouwgordijnen bieden een luxe en landelijke ambiance aan een kamer. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Bovendien kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Raambekleders werken met prijzen van €105 tot zo’n €325.

 • Nemen weinig plek in beslag.
 • Gemakkelijk te installeren dankzij maatwerk.
 • Weinig onderhoud: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: bekijk het aanbod

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. De bediening is erg simpel en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Het is een fraaie vorm van raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Er bestaan verschillende uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Raambekleders werken met een prijskaartje van €47,5 oplopend tot €165.

 • Zeer flexibel en elegant systeem.
 • Ook te monteren zonder boren.
 • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën Tzum: een veelzijdig aanbod

Jaloezieën zijn horizontale latjes die je op veel standen kunt opendraaien met een koord of ladderband. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit oneindig veel kleuren en materialen als onder andere PVC, kunststof, bamboe, aluminium, stof. Door te kiezen voor houten jaloezieën speel je eenvoudig met de lichtinval en privacy. Advies: je moet ze regelmatig afstoffen. Verwacht prijsindicaties van €70 oplopend tot €240.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: lichtgewicht bamboe biedt een ruimte een bijzondere sfeer.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale panelen die je hebt van hout, aluminium, bamboe, kunststof, pvc. Toe te passen voor hoge / grote ramen en zie je vaak terug bij een strak en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, vragen niet om veel onderhoud en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De investeringen beginnen bij €50 en lopen op tot €200.

 • Voor een strak en minimalistisch interieur.
 • Geschikte binnenzonwering voor hoge ramen.
 • Montage kunststof kozijn: online samenstellen, gemakkelijk zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Tzum op maat gemaakt

Shutters zijn luxe binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn ambachtelijke modellen die je interieur een boost geven. Blinds zijn authentiek, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en bovendien erg milieuvriendelijk. Aan te brengen op diverse ramen zoals draaikiepramen, uitzetramen, ronde ramen, vaste ramen, valramen, dakramen. Belangrijk: shutters zijn niet heel erg voordelig. De prijzen beginnen bij zo’n €430 en bedragen voor een luxe model zo’n €910.

 • Een echte blikvanger in huis.
 • Makkelijk te bedienen en goed schoon te maken.
 • Houten kozijnen: hout op hout staat erg mooi.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Tzum zorgen voor frisse lucht in huis en zijn goed in het tegenhouden van vliegen en muggen. Er zijn talloze opties: plissé hor, hor met scharnier, rolhor, lamellenhor, hordeur, inzethor. Last van allergieën of hooikoorts? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Belangrijk: horren hebben geen zonwerend effect. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een intelligente duo-plissé hor. Dit type weert vliegen, muggen en insecten en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De prijzen beginnen bij €82,5. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €625.

 • Geschikt voor o.a.: draai-kiepraam, tuimelraam, uitzetraam, draairaam, valraam, schuifraam.
 • Je woning ventileren op een gebruiksvriendelijke manier.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

De mooiste raamdecoratie voor elke interieurstijl

Ontvang gratis 3 aanbiedingen van professionele winkels

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 juli 2024 zijn altijd onderhevig aan allerlei keuzes: het type systeem, het materiaal, de afmeting en afwerking plus bediening. In de tabel hieronder tref je de verwachte tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Tzum in juli 2024.

Categorie zonweringFormaatGemiddelde kosten
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€820 – €2100
Uitvalscherm200 – 500 cm breed€380 – €1250
Screens3 – 4 meter breed€275 – €1125
Rolluik3 – 4 meter breed€325 – €1375
RolgordijnTot 300 cm breed€50 – €155
Lamellen150 x 100 cm€45 – €190
Jaloezieën100 x 130 cm€85 – €240
Plisségordijnen170 cm breed€110 – €300
Prijsindicatie zonnewering incl. montage in de Provincie Friesland.

Meest gekozen merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten die goede producten en service leveren. Elke winkel heeft zo zijn kenmerken en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Tzum. In de onderstaande tabel vind je een aanvulling op de meest gekozen merken. Zo heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: ruim 50 jaar toonaangevende producent van buitenzonwering.
 • SunCircle: oer-Hollandse leverancier met groot aanbod.
 • Verano: altijd 100% passende maatwerk producten voor jouw woning.
 • Zonnelux: voor elk raamtype en ruimte de juiste raamdeco.
 • Heroal: vervaardigd uit hoogwaardige aluminium grondstoffen.
 • Stobag: extra comfort door de automatisering en besturingssystemen.
 • Renson: kwalitatieve gevelbekleding die je huis een luxe uitstraling geven.
 • Velux: de beste dakramen met verduisterend rolgordijn.
 • Luxaflex: werken met materialen zoals Stof, Hout, Aluminium en PVC.
 • Somfy: elektrische zonneschermen, rolluiken, screens en raamdecoratie bedienen met een app.
 • Unilux / Fractions: perfect passende systemen, eenvoudig te monteren.
 • Veneta: bespaar tot wel 40% door directe levering vanaf fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Hubo, Karwei, Gamma, Praxis & Bol.com, Kwantum, Wehkamp, FonQ, Formido.
 • Overweeg ook: Bece, Husol, Toppoint, Roma, Deponti, Novoferm en Copaco, Milano, Swela, Dickson, Sunway, Schlappi.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Waadhoeke

Goedkope zonwering kopen in Tzum? Of ben je op zoek naar een professioneel zonweringsbedrijf in jouw omgeving? Hierna delen we adresgegevens van woonwinkels en gordijnwinkels in deze gemeente. Wellicht kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Op deze site check je ook fabrikanten en showrooms in Nijhuizum, Hitzum en Koudum.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Details over zonwering per ruimte

Elk raam vraagt om een uniek type vitrage die rijmt met jouw interieurstijl. We gaan nu verder in op de meest ideale zonweringsproducten per ruimte.

 • Keuken: veel mensen kiezen voor shutters en duettes aan de binnenzijde.
 • Badkamer: plisségordijn in de douche kan je makkelijk schoonmaken en eenvoudig bedienen.
 • Woonkamer: kies voor vitrage, inbetween of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: door rolluiken (geluidswerend) te installeren maak jij de ruimte koel, stil en aangenaam.
 • Zolderraam: kies bij draai-kiepramen voor montage op de dag.
 • Dakkapel: denk aan rolgordijnen op maat (die je gemakkelijk zelf kunt plaatsen).
 • Balkon: monteer een sterk balkondoek en/of zonnescherm om heerlijk te kunnen zitten.

Producten voor serre & terras
Tijdens hete dagen zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Er zijn diverse modellen buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, basic-parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Bescherming voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten werken. Bekijk snel meer details over: Buitenjaloezieën.

Veelgestelde vragen omtrent het koelen van je huis

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De meest geschikte zonnewering realiseer je door te kijken naar: de benodigde afmetingen, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, de staat van de gevels en het kozijn en je budget. Waarom wij binnenzonnewering aanraden? Omdat het geleverd kan worden in oneindig veel kleuren, prints en budgetten. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar zal wel wat meer opvallen (het zit aan de buitengevel vast).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Tzum?

De investingen in zonwering zijn weer anders per woning. De gemiddelde onkosten tref je hierna. Markiezen zijn zo’n €725. Screens €260 per raam / kozijn. Kies je voor een terras-knikarmscherm moet je rekening houden met minimaal €1050. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €825). Een instap-rolluik kost €455. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €285 per raam. Voor shutters is de investering wat hoger (plusminus €790). Voordelige opties zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (reken op minimaal €130 per kozijn). De totale kosten worden gecalculeerd door te kijken naar het model, de grootte van het systeem, de bedieningsopties, de materiaalsoort, dessins en installatiekosten.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Tzum?

Rondom zonweringsproducten is het aanbod gigantisch groot. Daarbij moet je zeker goed letten op het opmeten en monteren. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, maar je kunt ook kiezen voor montage & inmeetservice in Tzum. Er komt dan een capabele professional die kozijnen, gevels en ramen inspecteert, gewoon op locatie. Vervolgens kan de montagepartner de producten vakkundig aanbrengen. Door te kiezen voor dit stukje service heb je gegarandeerd uitstekende zonnewering, een gunstige garantieperiode en ondersteuning bij problemen.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

In de basis heb je de standaard handmatige bediening, handzender of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Een handmatig zonnescherm met stang of band werkt in de basis mooi, echter het kan eenvoudiger. Draadloze bediening (met een tijdschakelaar, afstandsbediening, mobiele app, draaiknop) is steeds meer in opkomst omdat je op afstand de installatie kan bedienen. Als het regent kan je ervoor zorgen dat het zonnescherm automatisch zal inklappen. In de zomerperiode met warm zonlicht kunnen de screens automatisch sluiten. Jaloezieën, shutters en gordijnen kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een toepassing met online functies maakt jouw woning slimmer. De prijzen van smart rolluiken & screens beginnen bij €450.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 8804

Plaats een reactie