Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Marsum vergelijken

Wil jij een koele woning met zonwering in Marsum? Zonwering heb je voor buiten en binnen. De tarieven starten bij zo’n €57,50. Degelijke buitenzonwering zoals een screen is het meest doeltreffend om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Tevens creëert een zonnescherm schaduwrijke plekken waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering zoals gordijnen of plissés is minder duur en is direct een aanvulling op jouw interieur. Je kunt kiezen uit de wereld aan diverse systemen. Via deze website doorzoek je een handig stappenplan waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Ook delen we de geschatte kosten en contactgegevens van diverse zonwering specialisten in Marsum en de directe omgeving.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Altijd een fijne en comfortabele temperatuur in je woning.
 • Een verzorgd uitstraling van de woning (mooie afwerking).
 • Ze houden je energierekening lager.
 • Geen volle inkijk vanaf de weg in jouw woning.
 • Met name rolluiken werken inbraakpreventief.
zonwering-vergelijken-marsum

Zonnescherm laten plaatsen in Marsum

Wil je alles vakkundig laten installeren of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Marsum door een lokale zonwering specialist is een goed idee. Je bent er dan zeker van dat de installatie volgens de documentatie vastgezet wordt, dat niets beschadigt en dat het geheel goed werkt. Op dit platform vind je snel specialisten in de gemeente. Hierna lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten monteren door een specialist

 1. Een soort kiezen

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk soort systeem het beste past bij jouw eisen. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het uitvalscherm of de rolgordijnen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: de warmte buitenshuis houden, de energiekosten verlagen, de privacy verbeteren, inbraak beperkend, een fijne schaduwplek maken, lichtinval regelen of de sfeer in huis versterken.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Selecteer de gewenste afmetingen van het model dat je hebt uitgezocht. Bepaal ook meteen waar je het wilt laten aanbrengen. Kies bijvoorbeeld voor aan de voorkant of bij de slaapkamers. Voeg foto’s toe om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Kies de gewenste bediening. De meest gunstige bediening is zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Dan heb je de elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een handige draaiknop, indien gewenst met tijdschakelaar. De kostbaarste en gebruiksvriendelijkste mogelijkheid is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Montagepartners vergelijken

  Heb je alle vragen beantwoord? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Marsum en omgeving. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer prijs, referenties, merk producten en nazorg. Ga in op de meest gunstige aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Installatie

  Probeer de oude zonwering te demonteren en zorg dat er genoeg werkruimte is voor het installatiebedrijf. De specialist monteert het uitvalscherm of de vouwgordijnen zoals jij dat wilt. Check of alles juist is aangebracht. Meestal geeft de monteur een korte demo. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. In veel gevallen kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Een gespecificeerde prijsopgave van raambekleders in Marsum

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Marsum is het meest geschikt om je woning wat te verkoelen. Ook geeft het je een prettige schaduwplek in de tuin. Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Diverse toepassingen zoals het welbekende rolluik werken inbraakwerend en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in velerlei prints en afmetingen. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €350 – €2525. In het volgende hoofdstuk behandelen we de meest gekozen systemen.

Advies over terrasschermen / knikarmschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. Via de scharnierende knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Hiermee is de ruimte vrij toegankelijk en levert het systeem veel schaduw op om te zitten. Tip: het zonnescherm kan kapot waaien bij wind. De tarieven liggen zo tussen de €875 – €2100.

 • Voor iedere woning een geschikte terraszonwering.
 • Binnen in huis blijft het heerlijk koel.
 • Moderne eigentijdse look.

Kiezen voor uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een relatief betaalbare manier om om zonlicht te beperken. Het geeft voldoende schaduw zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Zeer praktisch bij kleinere ramen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €350 tot wel €1225.

 • Het zonnescherm kan geleverd worden in veel prijsklassen.
 • Ook geschikt voor hoge gebouwen en appartementencomplexen.
 • Zeer windbestendig.

Effecten van screens

Screens op maat laten maken in Marsum is een goed alternatief als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn bestand tegen weersinvloeden. Het materiaal glasvezel of polyester. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. Bij daglicht is er voldoende zicht naar buiten. Andersom kan dat niet. Kanttekening: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is moet het raam dicht blijven. De totale investeringen liggen zo tussen de €300 tot wel €1150.

 • De cassette is klein en compact.
 • Houdt zon en warmte uitstekend buiten.
 • Je kunt gewoon van binnen naar buiten kijken.

Genieten van rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest gekozen opties. De voordelen zijn eindeloos: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, je geniet van een aangenaam klimaat in huis, ze zijn geluidsisolerend en realiseren een duidelijke energiebesparing. Tevens houden ze inbrekers buiten de deur. We onderscheiden 3 mogelijkheden: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, bij het opbouwrolluik vormen raam en rolluikkast een geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal weggewerkt in de gevel. De tarieven liggen zo tussen de €310 en €1500 voor rolluiken bestellen in Marsum.

 • Te bestellen op kozijnkleur.
 • Werkt isolerend en geluiddempend.
 • Schrikt inbrekers af.

De beste markiezen

Een markies is een traditionele zonwering wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. Het gaat hier om een houten, stalen of aluminium frame waarover een doek wordt gelegd. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van monumenten. Ze dragen bij aan een nostalgische uitstraling van het pand. Naast de basismodellen kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De verwachte prijzen variëren tussen de €620 tot wel €1625.

 • Verkrijgbaar in veel afmetingen en kleuren.
 • Het zicht van binnenuit wordt niet verstoord.
 • Relatief weinig windgevoelig.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: een van de nieuwste trends op het gebied van zonwering.

Een heerlijke temperatuur in een pand met buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Marsum: alles over inmeten en ophangen

In het geval van binnenzonwering worden de systemen aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. D.m.v. raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Hierdoor minimaliseer je de kans dat er warm zonlicht in huis komt zodat je de hitte buiten kunt houden. Vaak zorgt het voor meer sfeer in huis. Een mooi neveneffect: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De prijzen liggen tussen de €310 – €925. In de onderstaande keuzegids leggen we alles uit over de meest populaire keuzes.

Rolgordijnen: informatie en voordelen

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. De prijzen hiervan zijn laag, simpel te monteren, gemakkelijk af te rollen en het is heel breed inzetbaar Rolgordijnen kan je bestellen in tientallen dessins en kleuren wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Ze bieden verschillende varianten zoals waterafstotende, elektrische, verduisterende, dakraam, transparante, kiepkantelraam en een duo rolgordijn. De kosten liggen zo tussen de €45,00 en €175.

 • Prima keuze als je zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Marsum: relatief eenvoudig zelf te monteren.
 • Verkrijgbaar in kleurrijke stoffen en luxueuze modellen.

Vouwgordijnen: vind het perfecte model

Vouwgordijnen bieden een knusse en landelijke uitstraling aan een ruimte. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. Je kiest zelf hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Ook zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Voorzie kosten van €95 tot €400.

 • Eenvoudig in hoogte verstelbaar.
 • 100% maatwerk is mogelijk.
 • Goed te onderhouden: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: praktische info en voordelen

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. Het bedienen gaat middels een koord en het past op bijna ieder raam. Het is een fraaie vorm van raamdeco die bij elke woonstijl past. Je hebt de keuze uit diverse producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Raambekleders werken met een tarief van €55 tot €150.

 • Past bij elke interieurstijl.
 • Eenvoudig monteren met wandsteun of plafondclip.
 • Dupligordijnen op maat: de inmeetservice komt bij je thuis.

Jaloezieën Marsum: informatie en voordelen

Jaloezieën zijn horizontale platen die je kunt kantelen en kunt optrekken met een koord of zelfs met afstandsbediening. Je kunt kiezen uit gigantisch veel kleuren en materialen als bijvoorbeeld stof, bamboe, PVC, kunststof, hout. Met houten jaloezieën regel je met één beweging sfeer, licht en privacy. Let op: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Wees voorbereid op prijsindicaties van €72,5 tot €280.

 • De hele dag door de stand eenvoudig veranderen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe maakt het gordijn eenvoudig en licht te bedienen.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale stroken gefabriceerd van o.a. bamboe, pvc, kunststof, hout, aluminium. Handig voor brede / grote ramen en matchen goed met een elegant en simpel interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, zijn goed schoon te houden en kan je ook ophangen in de badkamer. De prijzen beginnen bij circa €65. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €200.

 • Geven een lang en elegant beeld van de ruimte.
 • Prima binnenzonwering voor hoge ramen en brede kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aanbrengen en monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Marsum met exclusieve afwerking

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een luxueuze uitstraling. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die jouw interieur echt afmaken. Blinds zijn authentiek, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en een duurzame keuze. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals valramen, ronde ramen, vaste ramen, draaikiepramen, schuiframen, uitzetramen. Belangrijk: shutters zijn vaak wel wat duurder. De onkosten beginnen bij circa €460. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €920.

 • Duurzaam product.
 • Geen touwtjes waar kinderen in vast kunnen blijven zitten.
 • Houten kozijnen: op verschillende manier te monteren.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Marsum zorgen voor frisse lucht in huis en zorgen dat je eindelijk af bent van muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Er zijn diverse modellen: lamellenhor, hor met scharnier, hordeur, plissé hor, voorzethor, rolhor. Hooikoorts of allergieën? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Adviespunt: horren hebben geen zonwerend effect. Je kunt wel kiezen voor een totaaloplossing, de duo-plissé hor. Dit alternatief houdt ongedierte tegen maar heeft ook een zonwerend doek. De kostprijzen beginnen bij €72,5 en lopen op tot €700.

 • Breed inzetbaar: valraam, schuifraam, vast raam, uitzetraam, draai-kiepraam, tuimelraam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Ideaal als je last hebt van hooikoorts.

Vind de perfecte raamdecoratie voor elke smaak

Gratis een aanbieding per e-mail

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op woensdag, 24 juli 2024 worden gecalculeerd op basis van velerlei onderdelen: het type systeem, materiaaltypes, het formaat en het soort bediening. In de onderstaande tabel bekijk je de verwachte tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Marsum in juli 2024.

Zonwering systeemFormaatVerwachte prijzen
Knikarmschermtot 7 meter breed€860 – €2175
Uitvalschermtot 4 meter breed€365 – €1300
Screens300 cm – 400 cm breed€255 – €1150
Rolluik2 – 4 meter breed€300 – €1450
Rolgordijn150 x 250 cm€60 – €155
Lamellen100 x 50 cm€75 – €200
Jaloezieën100 x 180 cm€75 – €210
Plisségordijnen100 x 220 cm€115 – €310
Kostenindicatie zonnewering met montage in de Provincie Friesland.

Alle merken zonwering op een rij

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten met een groot assortiment. Elke fabrikant heeft zijn unieke toepassingen en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Marsum. Hierna vind je een toelichting op de populairste merken. Daardoor kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: specialisten in heel Nederland.
 • SunCircle: altijd gemonteerd door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: een van de grootste fabrikanten in de Benelux.
 • Zonnelux: voor elk raamtype en ruimte de juiste raamdeco.
 • Heroal: ook veel oplossingen voor overkappingen en tuinhuizen.
 • Stobag: veel keuze in doeken qua kleuren, materialen en UV-bescherming.
 • Renson: laat de gevelbekleding inmeten en plaatsen door echte professionals.
 • Velux: verduisterend plisségordijnen voor lichtkoepels en lichtstraten.
 • Luxaflex: hoge kwaliteit raambekleding en uitgebreide kleurencollectie.
 • Somfy: ideale elektrische zonneschermen die je kunt koppelen aan een app.
 • Unilux / Fractions: op maat gemaakte shutters en horren.
 • Veneta: tot wel 40% goedkoper dan in de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, IKEA, Karwei, Hubo, Praxis & FonQ, Kwantum, Wehkamp, Leen Bakker, Bol.com.
 • Ook interessant: Weinor, Bece, Husol, Novoferm, Roma, Toppoint en Sunway, Dickson, Schlappi, Milano, Lumenguard, Swela.

Zonwering experts in de buurt van Waadhoeke

Goedkope zonwering kopen in Marsum? Of ben je op zoek naar een bekend zonweringsbedrijf in de regio? In het volgende blokje tonen wij namen en adressen van zonwering specialisten en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Mogelijk kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Via deze vergelijker vind je ook installateurs en shops in Boksum, Dronryp en Blessum.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Elk raam heeft weer andere vitrage nodig die perfect past bij de individuele ruimte. We verstrekken hieronder wat details over de meest praktische zonwering types per ruimte.

 • Keuken: zorgt voor sfeer en heeft een praktische functie.
 • Badkamer: let met name op vochtbestendigheid en privacy in de douche.
 • Woonkamer: je kunt je woning in de zomer goed koelen met verduisterende gordijnen of rolluiken.
 • Slaapkamer: het monteren van geluidswerende rolluiken is aan te raden voor een koelere en stillere ruimte.
 • Zolderraam: ook goede oplossingen voor draai-kiepramen op de zolder.
 • Dakkapel: stel rolgordijnen op maat online samen en plaats ze zelf.
 • Balkon: in de zomer heerlijk genieten van je privé dakterras met balkondoek en/of zonnescherm.

Producten voor serre & terras
In de de zomermaanden wordt het al gauw 30 graden of warmer. Men verkoopt veel modellen buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, gewoon parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten installeren. Bekijk ook meer informatie over: Knikarmscherm.

Vragen en antwoorden rondom woning verkoelen

Wat is de beste zonwering?

Iedere woning is anders. De best passende zonnewering voor jouw situatie realiseer je door te kijken naar: het soort raam, hoe je tuin ligt, het karakter van jouw huis en je financiële middelen. Wat binnenzonnewering zo ideaal maakt is dat het te verkrijgen is in velerlei kleuren, modellen en prijssegmenten. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft ook meer verkoeling, maar trekt wel meer de aandacht (het zit aan de buitengevel vast).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Marsum?

De verwachte kosten van zonwering wisselen enorm. De standaard kosten hebben we voor je uitgezocht. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €700. Buitenscreens €275 per raampartij. Wanneer je de voorkeur geeft aan een zonnescherm ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1125. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €850). Een gemiddeld rolluik kost €470. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €290 op basis van 1 raam. Shutters zijn een stuk kostbaarder (+/- €765). Betaalbare soorten raamdecoratie zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (verkrijgbaar vanaf €125 per raampartij). De totale prijzen worden berekend a.d.h.v. het type / model, de maximale lengte, soort bediening, de materiaaltypes, designs en plaatsingskosten.

Wat is het voordeel van de inmeetservice en montageservice in Marsum?

Zoek je zonweringsproducten? Dan heb jij genoeg te kiezen. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om correct inmeten en de montage. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, maar ook gebruik maken van de montage en inmeetservice in Marsum. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een deskundige installateur die de raampartij inspecteert, gewoon op locatie. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de installateur de zonwering volgens de documentatie installeren. Dankzij deze service geniet je van uitstekende zonnewering, extra fabrieksgarantie en een fraai afgewerkt product.

Wat is slimme of automatische zonwering?

De meest gangbare keuzes zijn de normale handmatige bediening, elektrische bediening met zender of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Handmatige bediening met slinger of band werkt in de basis mooi, echter het kan handzamer. Draadloze bediening (middels een handzender, mobiele app, tijdschakelaar, afstandsbediening) is steeds meer in opkomst omdat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Als het flink gaat waaien kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. Wanneer de zon aanwezig is zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Jaloezieën, gordijnen en shutters kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De tarieven van smart rolluiken of screens starten bij €500.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9034

Plaats een reactie