Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Blessum vergelijken

Privacy behouden en energie besparen met zonwering in Blessum? Zonwering kan je zowel buiten als binnen toepassen en is al verkrijgbaar voor €75,00. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een screen is het meest effectief om zonnewarmte buiten te houden. Daarnaast realiseert een zonnescherm schaduwrijke plekken waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of rolgordijnen is in de basis wat betaalbaarder en is direct een aanvulling op jouw interieur. Je kunt kiezen uit geweldig veel afzonderlijke soorten. Op dit portaal bieden we een complete gids waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Ook check je een indicatie van de kosten en contactgegevens van lokale zonwering specialisten in Blessum en omgeving.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een fijne temperatuur in de woning.
 • Je creëert een fijne schaduwrijke plek op het terras.
 • Je kunt besparen op de energierekening door het isolerende effect.
 • Minder last van inkijk.
 • Het sluit de openingen in huis goed af (inbraakpreventief).
zonwering-vergelijken-blessum

Zonnescherm laten plaatsen in Blessum

Wil jij het laten monteren door een vakman of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Blessum via een goede zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je bent er dan zeker van dat het systeem op de juiste manier gemonteerd wordt, dat je garantie geldig blijft en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Via deze vergelijker vind je heel eenvoudig leveranciers die ook in jouw wijk werkzaam zijn. Hieronder staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten aanleggen door een vakspecialist

 1. Systeem kiezen

  Kies allereerst welk model je nodig hebt. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het zonnescherm of de lamellen. Belangrijke functies zijn: een kamer koel maken, het verlagen van de energierekening, je privacy verhogen, inbraak belemmerend, extra schaduw, lichtinval beter controleren of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Afmetingen

  Meet alle maten goed op van het model dat je hebt uitgezocht. Verduidelijk ook waar het opgehangen moet worden. Je kunt kiezen voor o.a. aan de voorkant of boven bij de slaapvertrekken. Voeg eventueel afbeeldingen toe voor een compleet en actueel beeld.

 3. Kies bediening

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De voordeligste modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Vaak gaat dit met een schakelaar of knop, die ook als tijdschakelaar kan werken. De meest luxe en meest moderne oplossing is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Leveranciers vergelijken

  Alles ingevuld? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je zal dan diverse offertes ontvangen van erkende zonweringsbedrijven uit Blessum en nabije omgeving. Vergelijk alle prijzen en duik in de prijs, referenties, merk producten en nazorg. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en maak de deal rond.

 5. Installatie

  Verwijder de oude zonwering en zorg dat er genoeg ruimte is voor de montagepartner. De vakman levert de screens of de plissés op de afgesproken plekken. Loop na of de totale constructie correct is vastgezet. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Vaak kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Vergelijk de prijzen van raambekleders in Blessum

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Blessum is het meest effectief om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. In aanvulling daarop is het perfect om snel een schaduwplek te creëren op buitenplekken. Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Sommige modellen zoals het rolluik hebben een inbraakwerende werking en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in veel verschillende materialen en maten. Houd rekening met kosten tussen de €250 – €2800. In het volgende gedeelte vind je info, kosten en voordelen van de meest gekozen modellen.

Korte info over knikarmschermen en terrasschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. Dankzij de slimme knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst is de ruimte vrij toegankelijk en creëer je een heerlijke schaduwplek bij de muren. Belangrijk: het schermdoek is kwetsbaar bij harde wind. De verwachte tarieven liggen tussen de €925 tot zo’n €2075.

 • Prettige en comfortabele terraszonwering.
 • Kan compact worden ingerold.
 • Te bestellen met draadloze bediening.

Adviezen over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een slimme manier om de zon in jouw woning te weren. Daardoor heb je lekker veel schaduw in huis zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Handig voor grote ramen of plekken waar geen doorloop nodig is. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De prijsindicaties komen uit tussen de €375 en €1350.

 • Dit zonnescherm is verkrijgbaar in veel prijssegmenten.
 • Je kunt het scherm zelf zover uitdraaien als je wil.
 • Kwalitatief product dat windvast is.

Een aangenaam klimaat met screens

Screens op maat laten maken in Blessum is de perfecte keuze als je een systeem zoekt dat weinig ruimte inneemt. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn eenvoudig schoon te houden. Het materiaal acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. Bij daglicht heb je altijd zicht naar buiten, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Let op: wanneer je het screendoek uitdraait kan je het raam niet openen. De verwachte kosten bedragen tussen de €375 tot wel €1175.

 • De cassette is klein en compact.
 • Doeltreffende manier om zon te weren.
 • Vanuit de kamer kan je wel naar buiten kijken, niet andersom.

Een aangenaam klimaat met rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest toegepaste keuzes. En dat is niet vreemd: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), je geniet van een aangenaam klimaat in huis, je hebt minder last van geluid, en je bespaart op de energiekosten dankzij de isolerende werking. Tevens dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Er zijn 3 producten: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal geïntegreerd in de gevel. De gemiddelde prijzen komen uit tussen de €330 tot wel €1400 voor rolluiken bestellen in Blessum.

 • Te bestellen op kozijnkleur.
 • Een donkere en stillere slaapkamer.
 • Altijd met goede garantie.

Offerte voor markiezen

Een markies is een traditionele zonwering die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. Het gaat hier om een constructie van hout of aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van monumenten. Ze dragen bij aan de authenticiteit van huizen. Naast de basismodellen is er ook een klapmodel en petmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De normale tarieven liggen zo tussen de €660 tot €1725.

 • Geeft een sfeervolle uitstraling aan het pand.
 • Je blijft een deel van het zicht houden.
 • Robuust systeem dat niet erg windgevoelig is.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: een hypermodern systeem voor jouw woning.

Een goede temperatuur in een ruimte via buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Blessum: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

De montage van binnenzonwering gebeurt altijd aan de binnenkant van een raam of kozijn. Met raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Dit beperkt dat er warm zonlicht in huis komt zodat de warmte geweerd wordt. Eveneens haal je hiermee extra sfeer in huis. En het leuke is: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De kosten schommelen tussen de €300 tot €875. In het stukje hieronder lees je informatie over de meest gekozen systemen.

Rolgordijnen: praktische info en voordelen

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Een zeer betaalbaar systeem, probleemloos te installeren, gemakkelijk af te rollen en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in praktisch alle designs en kleuren zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Er bestaan allerlei soorten zoals kiepkantelraam, lichtdoorlatende, transparante, elektrische, dakraam, verduisterende en speciale duo rolgordijnen. De minimale investeringen variëren tussen de €55,00 tot €180.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Blessum: heel simpel zelf te bevestigen.
 • Te koop in prachtige stoffen en luxueuze uitvoeringen.

Vouwgordijnen: vind het perfecte model

Vouwgordijnen zorgen voor een knusse en huiselijke uitstraling aan je huis. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. De keuze voor de stof bepaalt hoe lichtdoorlatend het systeem is. Daarbij zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Verwacht prijsindicaties van €115 tot zo’n €400.

 • Je hebt maar beperkt ruimte nodig boven het kozijn.
 • Ruime kleurkeuze en altijd maatwerk.
 • Handig in onderhoud: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: praktische bestelinformatie

Plissé gordijnen kan je op soepele wijze omhoog en omlaag doen. Het bedienen gaat middels een koord en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Luxueuze raamdeco die bij elke woonstijl past. Je hebt verschillende modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Raambekleders werken met een prijs van €62,5 tot wel €150.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Eenvoudig monteren met wandsteun of plafondclip.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke lengte een geschikt model.

Jaloezieën Blessum: bekijk voordelen en info

Jaloezieën zijn horizontale paneeltjes die je kunt kantelen en kunt optrekken met een koord of band. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit diverse soorten en materialen zoals onder andere PVC, kunststof, aluminium, bamboe, hout. Met jouw houten jaloezieën heb je 100% controle over sfeer, licht en privacy. Tip: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Je moet denken aan tarieven van €82,5 oplopend tot €240.

 • De hele dag door de stand eenvoudig veranderen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe maakt het gordijn eenvoudig en licht te bedienen.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: Onderhoudsarm en een duurzaam product.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale latten die je in verschillende materialen hebt zoals aluminium, stof, hout, bamboe, kunststof. Handig voor imposante / grote ramen en passen perfect bij een trendy en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, eenvoudig te reinigen en kan je ook ophangen in de badkamer. De tarieven starten vanaf €60. Voor luxe versie moet je rekening houden met €185.

 • Makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen.
 • Binnenzonwering voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: 100% maatwerk en eenvoudig zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Blessum in alle vormen en maten

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een luxueuze uitstraling. Het zijn eyecatchers die je interieur de finishing touch geven. Blinds zijn uniek, ze maken je woning meer waard en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Te plaatsen op diverse ramen als dakramen, valramen, ronde ramen, schuiframen, vaste ramen, draaikiepramen. Noemenswaardig: shutters zijn niet heel erg voordelig. De kosten beginnen bij €480. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €890.

 • Meefinancieren bij het afsluiten van hypotheek.
 • Geen touwtjes waar kinderen in vast kunnen blijven zitten.
 • Houten kozijnen: de houtstructuur maakt het 1 geheel.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Blessum zorgen voor voldoende ventilatie en zorgen dat je eindelijk af bent van muggen, vliegen en ander ongedierte. Denk bijvoorbeeld aan: plissé hor, rolhor, inzethor, hordeur, lamellenhor, hor met scharnier. Hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor. Kooptip: een hor is niet zonwerend. Je zou kunnen informeren naar een speciale duo-plissé hor. Dit type houdt muggen en vliegen buiten de deur en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De prijzen beginnen bij circa €67,5. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €625.

 • Past op bijna elk raam: valraam, draairaam, tuimelraam, uitzetraam, schuifraam, vast raam.
 • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk je woning ventileren.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

Maatwerk raamdecoratie voor elke kamer

Vrijblijvend 3 aanbiedingen van professionele winkels

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 juli 2024 zijn altijd onderhevig aan verschillende zaken: het soort product, materiaalgebruik, de maximale lengte en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). Hieronder bekijk je de actuele tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Blessum in juli 2024.

Soort zonweringGrootteGemiddelde prijzen
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€835 – €2050
Uitvalscherm1 – 4 meter breed€380 – €1300
Screens3 – 4 meter breed€240 – €950
Rolluik200 cm – 400 cm breed€330 – €1350
Rolgordijn150 x 250 cm€65 – €155
Lamellen250 x 250 cm€65 – €205
Jaloezieën100 x 200 cm€60 – €220
Plisségordijnen100 x 220 cm€115 – €370
Kostenindicatie zonnewering incl. monteren in de Provincie Friesland.

Overzicht merken zonwering

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er zijn tal van merken met allemaal een uniek aanbod. Elk merk heeft zijn voordelen en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Blessum. In het volgende schema vind je een overzicht met de meest gekozen merken. Op die manier kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: sterke en gebruiksvriendelijke producten met een mooi design.
 • SunCircle: montage door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: een begrip in de zonweringbranche.
 • Zonnelux: voor grote als kleine ramen mooie op maat gemaakte raambekleding.
 • Heroal: innovatieven oplossingen voor ramen en (schuif)deuren.
 • Stobag: terrasschermen die tegen een stootje kunnen.
 • Renson: innovatieve gevelbekleding met aluminium lamellen.
 • Velux: een naam die staat voor hoge kwaliteit dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: uitgebreide collectie met raamdeco en binnenzonwering.
 • Somfy: langer genieten van je terras met elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: de hoogste kwaliteit hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: goedkoop, uitstekende garantie en volledig op maakt.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Praxis, IKEA, Hornbach, Hubo & Bol.com, Formido, FonQ, Kwantum, Wehkamp.
 • Check ook: Deponti, Weinor, Bece, Roma, Husol, Novoferm en Lumenguard, Swela, Copaco, Sunway, Dickson, Milano.

Zonwering experts in de buurt van Waadhoeke

Goedkope zonwering kopen in Blessum? Of ben je op zoek naar een vakkundig zonweringsbedrijf uit de buurt? In de onderstaande tabel bieden wij bedrijven en adresgegevens van zonwering specialisten en gordijnwinkels in de buurt. Tevens kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Via dit platform kom je ook in contact met monteurs en bedrijven in Jellum, Deinum en Hilaard.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Details over zonwering per ruimte

Elke raampartij heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die rijmt met de uitstraling van de kamer. We verstrekken hieronder wat details over de meest praktische soorten zonwering per ruimte en kamer.

 • Keuken: jaloezieën, shutters en plissés zijn de meest gekozen opties.
 • Badkamer: maak jouw douche echt privé met waterbestendige plissés en shutters.
 • Woonkamer: bestel direct verduisterende gordijnen op maat om de belangrijkste plekken in huis te koelen.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerende gordijnen voor minder lawaai en betere akoestiek.
 • Zolderraam: kies voor mooie transparante- of beperk lichtdoorlatende screens voor de draai-kiepramen.
 • Dakkapel: kies voor een voordelige optie zoals rolgordijnen op maat en plaats het zelf.
 • Balkon: neem een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Serre of Terras
In de zomerperiode kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Men verkoopt diverse modellen buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, eenvoudige parasols of luxueuze houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Systemen voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten installeren. Klik eventueel direct verder naar: Buitenzonwering.

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Elke woning is anders. De best passende zonnewering die aansluit op jouw behoefte komt tot stand door: de breedte van de ramen, hoe jouw tuin is ingericht, de gevels / kozijnen en je financiële middelen. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat het geleverd kan worden in een groot aantal kleuren, dessins en prijzen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, geeft ook meer verkoeling, maar is wel meer zichtbaar (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Blessum?

De uitgaven voor zonwering zijn per situatie anders. De standaard onkosten bieden we hierna aan. Markiezen kosten zo’n €575. Buitenscreens €225 per raam. In het geval van een knikarmscherm moet je rekening houden met minimaal €1050. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €650). Een instap-rolluik kost €485. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €280 op basis van één kozijn. Shutters zijn een stuk duurder (+/- €815). Gunstiger geprijsde gordijnen voor binnen zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (verkrijgbaar vanaf €120 per raam). De totale tarieven worden opgesteld door te kijken naar de gekozen constructie, de noodzakelijke afmetingen, soort bediening, materiaalgebruik, kleuren en kosten van installatie.

Wat zijn de voordelen van inmeten en de montageservice in Blessum?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Zoek vooraf alles goed uit omtrent de afmetingen en montage-eisen. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, maar ook gebruik maken van montage & inmeetservice in Blessum. Er komt dan een lokale professional die de raampartij opmeet aan huis. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een monteur de zonwering volgens de documentatie vastzetten. Dankzij de montageservice heb je gegarandeerd fantastische zonnewering, garantie en service en deskundige hulp bij vragen.

Hoe werkt slimme zonwering?

Wil jij een handmatig met slingerstang of band, handzender of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Een handmatig zonnescherm met een handslinger is acceptabel, niettemin kan het gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (met een draaiknop, handzender, tijdschakelaar, afstandsbediening) is ideaal omdat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij slecht weer kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. In het geval van een felle zon laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Jaloezieën, gordijnen en shutters kunnen op tijd automatisch open en dicht. Bediening via internet maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De kosten van smart rolluiken of screens komen uit rond de €400.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9032

Plaats een reactie