Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Baaium vergelijken

Wil jij een koele woning met zonwering in Baaium? Zonwering kan je binnen- maar ook buiten aanbrengen. Het is er al vanaf €92,50. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een zonnescherm is het meest effectief om zonnewarmte buiten te houden. Ook win je met een zonnescherm plekjes met schaduw in de tuin. Binnenzonwering als gordijnen of luxaflex is in de basis wat betaalbaarder en brengt extra sfeer in de woning. Winkels verkopen tegenwoordig de wereld aan verschillende combinaties. Op dit platform verstrekken we een concreet advies waar we alle mogelijkheden bespreken. Eveneens check je de geschatte kosten en adresgegevens van erkende zonwering specialisten in Baaium en omstreken.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Zorgen voor een aangename temperatuur in huis.
 • Het kan bijdragen aan de uitstraling van de woning.
 • Lager energieverbruik en dus lagere stookkosten.
 • Het creëert extra privacy in huis.
 • Beveilig je huis met rolluiken / screens (inbraakwerend).
zonwering-vergelijken-baaium

Zonnescherm laten plaatsen in Baaium

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Baaium middels een goed aangeschreven zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je bent er dan zeker van dat de installatie op de juiste wijze geïnstalleerd wordt, dat de garantie niet vervalt en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Op deze website vind je gemakkelijk specialisten in de regio. In het volgende stappenplan bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een expert

 1. Selecteer een systeem

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk model geschikt is voor jouw woning. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het zonnescherm, markiezen of de plissé gordijnen. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: een kamer koel maken, energie besparen, de inkijk beperken (privacy), inbraakwerend, extra schaduw, lichtinval beter controleren of de sfeer in huis versterken.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Meet alle maten goed op van het gewenste model. Beschrijf ook waar het aangebracht moet worden. Dit kan zijn achter- of naast het huis of in de badkamer. Voeg schetsen toe zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De meest basic-optie is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Wil je iets meer comfort, dan kies je de elektrische bediening. Meestal met een knop aan de muur, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De duurste en meest nieuwe manier is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  Heb je alle vragen beantwoord? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Baaium en de directe omgeving. Vergelijk de aanbiedingen op referenties, garantie en betalingscondities. Ga voor de beste aanbieding en plan de klus in.

 5. Het ophangen van het systeem

  Haal de oude zonwering van de muur af en zorg dat alles opgeruimd is voor het installatiebedrijf. Het installatiebedrijf installeert het terrasscherm of gordijnen zoals besproken. Test of het netjes is opgehangen. Vraag altijd om een demonstratie. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Vaak kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Vraag direct een zonwering offerte aan

Ontvang de scherpste prijs van raambekleders in Baaium

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Baaium is het meest geschikt om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. Daarnaast zorgt het voor een aangename schaduwplek op korte afstand van je huis. Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Veel modellen zoals het welbekende rolluik zijn zelfs inbraakproof en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten kan je bestellen in tientallen verschillende designs en zowel met handmatige als automatische bediening. Houd rekening met kosten tussen de €350 t/m €2625. In het stukje hierna geven we een toelichting op de meest handige types.

Nieuwe knikarmschermen / terrasschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Dankzij 2 knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Hierdoor behoud je de vrije doorloop en creëer je een schaduwrijke plek onder het raam. Tip: het zonnescherm moet je direct inklappen bij harde wind. De tarieven variëren tussen de €900 tot zo’n €2075.

 • Zeer geschikt als terraszonwering.
 • Ramen en deuren kan je gewoon blijven openen.
 • Kan eenvoudig worden ingeschoven.

Adviezen over uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een relatief betaalbare manier om een raam in de schaduw te brengen. Het geeft lekker veel schaduw in huis zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Handig voor ramen zonder openslaande delen en waar geen doorloop vereist is. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De prijzen bedragen tussen de €375 tot zo’n €1225.

 • Een aantrekkelijk geprijsd type zonnescherm.
 • Zeer geschikt voor hoge kantoren, flats en gebouwen.
 • Is bestand tegen hoge temperaturen.

Het installeren van screens

Screens op maat laten maken in Baaium biedt je design rolluiken voor als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn bestand tegen weersinvloeden. Het doek van de screens bestaat uit glasvezel of polyester met een PVC-coating. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). In het geval van daglicht heb je altijd zicht naar buiten, maar andersom is niet mogelijk. Advies: op het moment dat het screendoek uit is kan het raam niet open en houd je het dicht. De normale tarieven variëren tussen de €275 tot €1200.

 • De cassette is klein en compact.
 • Houdt zon en warmte uitstekend buiten.
 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.

De pluspunten van rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. Er zijn duidelijke pluspunten: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, ze weerkaatsen het zonlicht, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en realiseren een duidelijke energiebesparing. Evenzeer houden ze inbrekers buiten de deur. Je kunt kiezen uit 3 modellen: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De onkosten variëren tussen de €370 en €1225 voor rolluiken bestellen in Baaium.

 • Zeer zonwerend en verduisterend.
 • Een donkere en stillere slaapkamer.
 • Werkt inbraakwerend.

Investeren in markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. Dit is een stevig frame van hout of aluminium waarover een doek wordt gelegd. We zien markiezen vaak bij landelijke huizen. Ze geven een boost aan de sfeer van (bedrijfs)panden. Naast de basismodellen heb je ook het klapmodel en het petmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De prijsindicaties bedragen tussen de €710 – €1600.

 • Volledig maatwerk mogelijk qua breedte, kleur en materiaal.
 • Je uitzicht blijft behouden.
 • Beschermt je woning ook van opzij.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: het hele jaar door een aangenaam koele woning.

Een fijne temperatuur in een pand d.m.v. buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Baaium: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

De montage van binnenzonwering gebeurt altijd aan de binnenkant van een raam of kozijn. Door raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Hierdoor minimaliseer je de kans dat de zon de hele dag de kamer in schijnt zodat het binnen aangenaam koel blijft. Vaak haal je hiermee extra sfeer in huis. Goed om te weten: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De tarieven variëren tussen de €370 tot €875. In het onderstaande stuk geven we een toelichting op de meest gekozen keuzes.

Rolgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Het is een goedkoop model, moeiteloos te monteren, eenvoudig in gebruik en het is bijna in elke ruimte toepasbaar. Rolgordijnen kun jij kopen in verschillende soorten materialen en kleuren zodat het in iedere woning past. Ze verkopen verschillende varianten zoals elektrische, dakraam, waterafstotende, lichtdoorlatende, kiepkantelraam, verduisterende en een duo rolgordijn. De prijzen schommelen tussen de €55,00 – €185.

 • Ruim aanbod binnen het segment goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Baaium: eenvoudig zelf te plaatsen.
 • Assortiment in allerlei stoffen en bijzondere uitvoeringen.

Vouwgordijnen: wanneer is dit geschikt?

Vouwgordijnen geven een warme en landelijke uitstraling aan je huis. De bediening is heel erg gemakkelijk. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. De keuze voor de stof bepaalt de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Daarbij kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Voorzie prijsindicaties van €110 tot +/- €400.

 • Nemen weinig plek in beslag.
 • Maatwerk is voor elk raam mogelijk.
 • Weinig onderhoud: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: assortiment, info en prijzen

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en je bepaalt zelf de lichtinval. Een stijlvolle raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Je hebt veel producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Wees voorbereid op prijsindicaties van €57,5 tot zo’n €160.

 • Verkrijgbaar in veel verschillende kleuren.
 • Uitstekende isolatiewaarden en dus energiebesparend.
 • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën Baaium: bekijk voordelen en info

Jaloezieën zijn horizontale latjes die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een ophaalsysteem. Leveranciers bieden tientallen kleuren en materialen als onder andere aluminium, stof, kunststof, bamboe, PVC. Door de houten jaloezieën heb je 100% controle over de lichtinval en privacy. Tip: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Wees voorbereid op onkosten van €67,5 oplopend tot €220.

 • Houd de warmte uitstekend tegen.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor Bamboe voor een natuurlijke look
 • PVC / Aluminium jaloezieën: ga voor duurzame en recyclebare modellen.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale strookjes die je hebt van aluminium, bamboe, hout, kunststof, stof. Perfect voor brede / grote ramen en zijn erg geschikt voor een modern en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, zijn makkelijk te reinigen en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De onkosten starten bij om en nabij de €85 en kunnen oplopen tot €210.

 • Eenvoudig lichtinval en inkijk bepalen.
 • Een populaire keuze bij grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: gemakkelijk te monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Baaium voor jouw woning

Shutters zijn houten binnenluiken met een romantische of strakke look. Het zijn unieke systemen die je interieur een boost geven. Blinds zijn erg gewild, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en een duurzame optie (goed voor het milieu). Past op bijna elk raam zoals vaste ramen, uitzetramen, dakramen, schuiframen, valramen, ronde ramen. Aankooptip: shutters zijn relatief kostbaar. De tarieven starten bij gemiddeld €420. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €870.

 • Duurzaam product.
 • Je kunt het snel reinigen met een vochtige doek.
 • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Baaium zorgen voor ventilatie in huis en zijn goed in het tegenhouden van muggen, vliegen en ander ongedierte. Je kunt o.a. kiezen uit: plissé hor, hor met scharnier, lamellenhor, hordeur, rolhor, voorzethor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Adviespunt: horren werken niet als zonnewering. Wel zit er in het assortiment een combinerende duo-plissé hor. Deze variant houdt ongedierte buiten de deur en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De investeringen starten bij om en nabij de €67,5. Voor dure modellen kun je rekenen op €600.

 • Past op bijna elk raam: schuifraam, vast raam, valraam, draai-kiepraam, uitzetraam, draairaam.
 • Ventileren zonder dat er ongedierte naar binnen komt.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

Passende raamdecoratie voor elke kamer

Vrijblijvend 3 aanbiedingen van lokale specialisten

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 21 juli 2024 hangen af van verschillende factoren: het type systeem, de materiaaltypes, de grootte (lengte en breedte) en handmatige of elektrische bediening. In het volgende blokje vergelijk je de verwachte kosten van het laten plaatsen van zonwering in Baaium in juli 2024.

Soort zonweringGrootteGemiddelde kosten
Knikarmscherm2 – 5 meter breed€815 – €2000
Uitvalschermtot 5 meter breed€370 – €1400
Screens1 – 4 meter breed€250 – €1000
Rolluik300 – 450 cm breed€305 – €1300
Rolgordijn150 x 190 cm€80 – €155
Lamellen200 x 200 cm€65 – €210
Jaloezieën150 x 150 cm€80 – €230
Plisségordijnen130 cm breed€110 – €380
Gemiddelde prijzen zonnewering met monteren in de Provincie Friesland.

Overzicht merken zonwering

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken die je in je vergelijking kan meenemen. Elke winkel heeft wel een onderscheidend aspect en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Baaium. In het schema hieronder vergelijk je uitleg over de beste verkochte merken. Zo hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: toonaangevende fabrikant van zonschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: buiten comfort in alle seizoenen.
 • Verano: altijd 100% passende maatwerk producten voor jouw woning.
 • Zonnelux: altijd verzekerd van raamdecoratie die perfect past.
 • Heroal: ook veel oplossingen voor overkappingen en tuinhuizen.
 • Stobag: van zonnerolgordijnen uit textiel tot en met glazen terrasdak.
 • Renson: unieke totaalconcepten voor gevelbekleding projecten groot en klein.
 • Velux: degelijke dakraamsystemen, daglichtsystemen, dakkapellen, lichtkoepels.
 • Luxaflex: ook voor serrezonwering, buitenjaloezieën en vensterzonwering.
 • Somfy: elektrische zonneschermen eenvoudig te bedienen.
 • Unilux / Fractions: sterke horren voor elke raam of deur.
 • Veneta: tot wel 40% goedkoper dan in de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Hornbach, Gamma, Praxis, Hubo en Bol.com, Leen Bakker, Kwantum, Wehkamp, FonQ.
 • Andere merken: Bece, Weinor, Roma, Novoferm, Husol, Toppoint & Lumenguard, Copaco, Swela, Schlappi, Sunway, Dickson.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Waadhoeke

Goedkope zonwering kopen in Baaium? Meer informatie over een professioneel zonweringsbedrijf in jouw regio? In het overzicht hierna delen we adresgegevens van raambekleders en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Misschien kunnen ze je advies geven. Via deze vergelijker vind je ook installateurs en verkooppunten in Leons, Wjelsryp en Baard.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk soorten zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur vraagt om een ander soort vitrage die matcht met jouw stijl. We delen nu de meest verkochte zonwering voor binnen en buiten voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: kies voor een product met voldoende licht wat onderhoudsvriendelijk is.
 • Badkamer: kies voor waterbestendige rolgordijnen of luiken om de privacy in de douche te waarborgen.
 • Woonkamer: bestel direct verduisterende gordijnen op maat om de belangrijkste plekken in huis te koelen.
 • Slaapkamer: het monteren van geluidswerende rolluiken is aan te raden voor een koelere en stillere ruimte.
 • Zolderraam: populaire keuzes voor het draai-kiepraam zijn rolgordijnen en plissés.
 • Dakkapel: gemakkelijk rolgordijnen op maat bestellen en zelf plaatsen.
 • Balkon: een betaalbaar zonnescherm maken met jouw eigen balkondoek.

Terras & Serre
Tijdens hete dagen kan het al snel 30 graden worden. We onderscheiden meerdere soorten buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, gewoon parasols of moderne buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Systemen voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten plaatsen. Bekijk snel meer details over: Plissegordijnen.

FAQ: zo kan jij je woning eenvoudig verkoelen

Wat is voor mij de beste zonwering?

Elke woning is anders. De best passende zonnewering voor jouw huis realiseer je door te kijken naar: de afmetingen van je ramen, de ligging van de tuin, jouw stijl en smaak en hoeveel je maximaal wilt investeren. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat je het kunt kopen in verschillende kleuren, dessins en maatvoeringen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, geeft ook meer verkoeling, maar zal wel wat meer opvallen (aan de buitenzijde van de woning).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Baaium?

De kosten van zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De huidige kosten tref je hierna. Voor markiezen betaal je zo’n €675. Buitenscreens €270 op basis van één kozijn. Wanneer je kiest voor een zonnescherm betaal je ongeveer €1000. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €725). Een normaal rolluik kost €450. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €270 op basis van één kozijn. Shutters zijn een stuk duurder (plusminus €785). Overige binnengordijnen zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (beginnend bij €145 per raampartij). De totale prijzen zijn afhankelijk van; de gekozen constructie, de gewenste afmeting, soort bediening, de materiaalsoort, kleuren en prints en montage.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Baaium?

Rondom zonweringsproducten heb je veel keuze. Zoek vooraf alles goed uit omtrent correct inmeten en de montage. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, maar je kunt ook kiezen voor montage & inmeetservice in Baaium. Hierbij komt een gediplomeerde vakman die de raampartij bekijkt en opmeet. Als alle dingen zijn besteld komt de vakman het product juist ophangen. Door te kiezen voor dit stukje service heb je gegarandeerd ideale zonnewering, langere garantieperiodes en een uitgebreide demonstratie.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

Grofweg onderscheiden we handmatig met slingerstang of band, afstandsbediening of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Een handmatig model met windwerk of slingerstang is werkbaar, toch kan het handzamer. Draadloze bediening (a.d.h.v. een mobiele app, draaiknop, tijdschakelaar, handzender) heeft als effect dat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Als het flink gaat waaien kan het zonnescherm zich automatisch inklappen Als de zon hevig schijnt kunnen de screens automatisch sluiten. Shutters, gordijnen en jaloezieën kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een product dat werkt met internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De verwachte kosten van smart rolluiken en schermen liggen rond de €400.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 8841

Plaats een reactie