Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering St.-Annaparochie vergelijken

Wil je jouw woning ook uitbreiden met zonwering in St.-Annaparochie? Zonwering kan je voor binnen en buiten de woning kopen. Een goedkoop systeem is er al voor €60,00. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een rolluik is zeer handig om zonnewarmte buiten te houden. Soms realiseert een zonnescherm een schaduwrijke plek waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering als gordijnen of rolgordijnen is te bestellen voor gunstige prijzen en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Er zijn ontzettend veel verschillende systemen. Via deze website doorzoek je een gratis keuzegids waar we alle soorten systemen behandelen. Daarnaast bekijk je de geschatte kosten en contactgegevens van regionale zonwering specialisten in St.-Annaparochie en omgeving.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Op warme dagen beschutting zoeken in je woning.
 • In de zomer heb je ook buiten altijd beschutting.
 • Kan warmte vasthouden en/of afstoten (lager energieverbruik).
 • Bescherm je interieur tegen UV-straling.
 • Het schrikt inbrekers af.
zonwering-vergelijken-st-annaparochie

Zonnescherm laten plaatsen in St.-Annaparochie

Beschik je niet over het juiste gereedschap of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in St.-Annaparochie via een bekende zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je kunt er dan op vertrouwen dat het product fatsoenlijk aangebracht wordt, dat je recht blijft houden op garantie en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Op deze website vind je snel en zonder gedoe vakspecialisten die actief zijn in jouw postcodegebied. Hieronder bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten monteren door een expert

 1. Selecteer een systeem

  Ten eerste bepaal je welk soort zonwering het beste past bij jouw eisen. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het terrasscherm of de jaloezieën. Dit kan bijvoorbeeld zijn: verkoelen, het verlagen van de energierekening, inkijk verminderen, inbraakkans verminderen, extra schaduw, lichtinval beter controleren of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Selecteer de gewenste afmetingen van het product. Geef ook door waar het geplaatst moet worden. Bijvoorbeeld aan de achterkant van het huis of in de badkamer. Voeg eventueel afbeeldingen toe om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Automatische of handbediening?

  Kies de gewenste bediening. De meest gunstige optie is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Meestal met een knop aan de muur, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De kostbaarste en comfortabelste keuzemogelijkheid is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Per mail ontvang je dan enkele offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit St.-Annaparochie en nabije omgeving. Vergelijk de prijsindicaties en check referenties, garantie en betalingscondities. Ga voor de beste aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Montage

  Demonteer de oude zonwering en zorg voor een opgeruimde werkplek voor de experts. De montage-specialist levert de screens of de lamellen op de gewenste manier. Controleer zorgvuldig of alles juist is aangesloten. Een demonstratie is gebruikelijk. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. In veel gevallen kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Direct zonwering offertes in je mail?

Een gespecificeerde prijsopgave van raambekleders in St.-Annaparochie

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering St.-Annaparochie is het meest effectief om warmte in huis tegen te gaan. Verder zorgt het voor een aangename schaduwplek op jouw terras. Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Veel systemen zoals bijvoorbeeld rolluiken zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten kan je bestellen in talloze designs en maten. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €250 en €2700. In de koopgids hierna geven we een toelichting op de meest praktische systemen.

De beste knikarmschermen en terrasschermen

Een knikarmscherm is feitelijk een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Met behulp van 2 uitstraai-knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst blijft de ruimte gewoon beloopbaar en creëer je een schaduwrijke plek in de tuin. Disclaimer: het scherm kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De verwachte kosten schommelen tussen de €925 tot €2250.

 • Een heerlijk overdekt terras met terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • Te bestellen met draadloze bediening.

Bestellen van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een voordelige manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Je kunt rekenen op plaatselijk veel schaduw zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Erg handig bij grote raampartijen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De gemiddelde tarieven liggen zo tussen de €475 en €1275.

 • Een zeer betaalbaar zonnescherm.
 • Zorgt voor veel schaduw in huis.
 • Met sterke wind- en stormvaste armen.

De pluspunten van screens

Screens op maat laten maken in St.-Annaparochie komt perfect tot z’n recht als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn eenvoudig schoon te houden. Het materiaal glasvezel of polyester. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. Met daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning. Andersom kan dat niet. Belangrijk: wanneer je het screendoek uitdraait kan je het raam niet openen. De totale investeringen komen uit tussen de €400 en €1150.

 • Het hele raam wordt afgedekt.
 • Weersbestendig en houden jouw raam schoon.
 • Je behoudt jouw privacy.

Kosten en pluspunten van rolluiken

Veel Nederlanders laten rolluiken plaatsen. Dat is goed te verklaren: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, op maat te bestellen, ze zijn geluiddempend en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Tevens heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Binnen dit segment heb je 3 keuzes: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De verwachte kosten liggen zo tussen de €260 tot zo’n €1475 voor rolluiken bestellen in St.-Annaparochie.

 • Houd de warmte buiten je huis.
 • Dempt het geluid en houdt warmte buiten.
 • Biedt ook bescherming tegen inbraak.

Offerte voor markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling die de zon ook van opzij tegenhoudt. Het bestaat uit een houten of aluminium geraamte dat afgespannen wordt middels een doek. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij oudere woningen. Ze geven een boost aan een unieke uitstraling van het gebouw. Als extra opties naast het standaard product is er ook een klapmodel en petmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De prijzen komen uit tussen de €720 en €1750.

 • Geeft sfeer aan oudere panden en gebouwen.
 • Je uitzicht blijft behouden.
 • Er blijft loopruimte over onder de constructie.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Een koele temperatuur in een pand door buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie St.-Annaparochie: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

In het geval van binnenzonwering worden de systemen aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Middels raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Hiermee voorkom je dat de zon fel naar binnen schijnt zodat het binnen aangenaam koel blijft. Soms heeft het ook een decoratieve functie. Een mooi neveneffect: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De onkosten variëren tussen de €300 en €975. In het stukje hieronder lees je de voordelen en nadelen van de meest gekozen producten.

Rolgordijnen: praktische info en voordelen

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Het is betaalbaar, simpel aan te brengen, eenvoudig in gebruik en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen stel je samen in veel kleurtjes en motiefjes zodat het ook altijd in jouw interieur past. Ze bieden allerlei types zoals transparante, kiepkantelraam, lichtdoorlatende, verduisterende, waterafstotende, dakraam en hippe duo rolgordijnen. De minimale investeringen liggen zo tussen de €60,00 – €190.

 • Zeer aantrekkelijke en goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in St.-Annaparochie: heel simpel zelf aan te brengen.
 • Op maat verkrijgbaar in uiteenlopende stoffen en luxe uitvoeringen.

Vouwgordijnen: soorten, kleuren en kosten

Vouwgordijnen helpen mee voor een warme en huiselijke ambiance aan je huis. De bediening is heel erg gemakkelijk. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. De keuze voor de stof bepaalt hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Daarbij kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Denk aan een tarief van €90 tot €425.

 • Nemen weinig ruimte in beslag.
 • Eenvoudig te monteren dankzij maatwerk.
 • Goed te onderhouden: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: wat zijn de pluspunten?

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. De bediening is erg simpel en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Luxe ogende raamdeco die aansluit op elk interieur. Er bestaan velerlei uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Je moet denken aan onkosten van €57,5 tot €170.

 • Zelf lichtinval en inkijk in je huis bepalen.
 • Eenvoudig aan te brengen d.m.v. plakstrips.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën St.-Annaparochie: alle informatie op een rij

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een handig koord of ketting. Je kunt een selectie maken uit ontzettend veel vormen en materialen als bijv. aluminium, bamboe, kunststof, hout, stof. Door te kiezen voor houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende de zichtlijnen, licht en beschutting. Disclaimer: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Verwacht prijzen van €67,5 tot wel €210.

 • De hele dag door de stand eenvoudig veranderen.
 • Jaloezieënwinkel: een extra natuurlijke sfeer met bamboe.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale jaloezieën gemaakt van bijv. kunststof, stof, hout, aluminium, pvc. Perfect voor imposante / grote ramen en passen perfect bij een eigentijds en basis interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en kan je ook in een badkamer ophangen. De prijsverwachtingen beginnen bij €85 en lopen op tot €205.

 • Eenvoudig lichtinval en inkijk bepalen.
 • Zeer praktische binnenzonwering voor lange ramen.
 • Montage kunststof kozijn: goed installatiewerk verlengt de levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in St.-Annaparochie met exclusieve afwerking

Shutters zijn populaire binnenluiken met een heel stoere look. Het zijn echte blikvangers die jouw interieur helemaal compleet maken. Blinds zijn uniek, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en zijn erg duurzaam. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals uitzetramen, valramen, vaste ramen, draaikiepramen, dakramen, ronde ramen. Belangrijk: shutters zijn niet goedkoop! De onkosten starten bij om en nabij de €410 en lopen op tot €880.

 • Meefinancieren bij het afsluiten van hypotheek.
 • Makkelijk te bedienen en goed schoon te maken.
 • Houten kozijnen: hout op hout staat erg mooi.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in St.-Annaparochie bieden frisse lucht in de woning en zorgen dat je eindelijk af bent van vliegen en muggen. Er zijn diverse modellen: hordeur, voorzethor, rolhor, inzethor, hor met scharnier, plissé hor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Opmerking: horren hebben geen zonwerend effect. Je kunt je dan beter verdiepen in een vernuftige duo-plissé hor. Dit type houdt vliegen, muggen en insecten tegen en houdt ook nog eens de zon buiten. De prijzen starten vanaf €85. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €550.

 • Geschikt voor o.a.: uitzetraam, vast raam, schuifraam, valraam, tuimelraam, draairaam.
 • Ventileren zonder dat er ongedierte naar binnen komt.
 • Ideaal als je last hebt van hooikoorts.

Maatwerk raamdecoratie voor elke ruimte in huis

Vrijblijvend 3 aanbiedingen op de mail

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 juli 2024 zijn altijd onderhevig aan meerdere thema’s: het type product, het gewenste materiaal, de grootte (lengte en breedte) en de manier van bedienen. In het volgende schema vind je de huidige kosten van het laten plaatsen van zonwering in St.-Annaparochie in juli 2024.

Zonwering typeFormaatGemiddelde onkosten
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€830 – €2350
Uitvalschermtot 4 meter breed€380 – €1450
Screens2 – 4 meter breed€245 – €950
Rolluik100 cm – 400 cm breed€325 – €1400
Rolgordijntot 3 meter breed€55 – €170
Lamellen250 x 250 cm€70 – €195
Jaloezieën100 x 250 cm€60 – €230
Plisségordijnen100 x 130 cm€105 – €310
Gemiddelde onkosten zonnewering incl. montage in de Provincie Friesland.

Overzicht merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken die goede producten en service leveren. Welke winkelier heeft wel een onderscheidend aspect en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in St.-Annaparochie. In het volgende blokje bieden wij details over de populairste merken. Zo hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: toonaangevende fabrikant van zonschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: eigen Nederlandse productie, montage en service-afdeling.
 • Verano: gratis brochure en gratis kleurstalen opvraagbaar.
 • Zonnelux: advies op maat, inmeten en montage.
 • Heroal: hoogwaardige producten vervaardigd in Duitse productielocaties.
 • Stobag: zon- en weerbeschermingsoplossingen voor huis en tuin.
 • Renson: unieke totaalconcepten voor gevelbekleding projecten groot en klein.
 • Velux: verduisterende buitenzonwering voor dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: een begrip als het gaat om raambekleding.
 • Somfy: geautomatiseerde jaloezieën, gordijnen en elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: robuuste horren op maat voor elk raam of deur.
 • Veneta: direct van de fabriek dus tot wel 40% goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, IKEA, Hubo, Hornbach, Praxis en Kwantum, Wehkamp, Leen Bakker, Formido, Bol.com.
 • Overige merken: Husol, Novoferm, Roma, Bece, Deponti, Weinor en Schlappi, Sunway, Dickson, Copaco, Lumenguard, Milano.

Vergelijk zonwering experts in de regio Waadhoeke

Goedkope zonwering kopen in St.-Annaparochie? Of ben je op zoek naar een bekend zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In het overzicht hierna tref je gegevens en adressen van raambekleding winkels en gordijnwinkels in de buurt. Misschien kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Op deze site kom je ook in contact met leveranciers en verkooppunten in Marrum, Vrouwenparochie en Hallum.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Elke gevel heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die perfect past bij de stijl van de woning. We informeren je graag verder over de meest gekozen zonweringsproducten voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: kies bij voorkeur voor een vuil- en vochtbestendig materiaal.
 • Badkamer: kies voor raamdeco in de douche die veel privacy biedt en vochtbestendig is.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen kun je genieten van meer schaduw en comfort in de living.
 • Slaapkamer: door rolluiken (geluidswerend) te installeren maak jij de ruimte koel, stil en aangenaam.
 • Zolderraam: handig duettes, horren en plissés voor de draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: kies voor een voordelige optie zoals rolgordijnen op maat en plaats het zelf.
 • Balkon: kies voor een balkondoek of zonnescherm voor schaduw op hoogte.

Terras & Serre
In de zomerperiode wordt het al gauw 30 graden of warmer. Men verkoopt verschillende type buiten- en serrezonwering. Wat dacht jij van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, handige parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten integreren. Bekijk snel meer details over: Buitenzonwering.

FAQ: hoe zorg ik voor schaduw en een koele woning?

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Elke huis heeft weer andere wensen. De ideaalste zonnewering voor jouw situatie realiseer je door te kijken naar: de grootte van je ramen, hoe je tuin gelegen is, de stijl van de woning en je budget. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat het te bestellen is in meerdere kleuren, soorten materialen en prijssegmenten. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, zorgt voor net wat meer schaduw, maar valt wel meer op (aan de buitenzijde van de woning).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in St.-Annaparochie?

De tarieven van zonwering wisselen enorm. De actuele onkosten hebben we voor je uitgezocht. Voor markiezen betaal je zo’n €650. Buitenscreens €235 per raam. Op het moment dat je kiest voor een terrasscherm betaal je om en nabij de €1250. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €750). Een gemiddeld rolluik kost €500. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €255 per raampartij. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (plusminus €805). Betaalbare gordijnen voor binnen zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (te verkrijgen vanaf €110 per raam). De totale prijzen zijn afhankelijk van; het product, de grootte van het systeem, de bedieningsopties, materiaalgebruik, dessins en montagekosten.

Wat betekent inmeten en de montageservice in St.-Annaparochie?

Rondom zonweringsproducten kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Houdt wel altijd rekening met het opmeten en monteren. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, maar je kunt ook kiezen voor montage & inmeetservice in St.-Annaparochie. Hierbij komt een deskundige expert die de deuren en/of ramen inmeet bij je thuis. Als alle spullen binnen zijn kan de monteur het systeem volgens de documentatie bevestigen. Dankzij deze dienstverlening ben je zeker van ideale zonnewering, een gunstige garantieperiode en ondersteuning bij problemen.

Hoe werkt slimme zonwering?

In de basis kennen we handbediening, draadloze bediening of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering wordt door steeds meer mensen gekocht. Een handmatige installatie met opwindmechanisme is op zich ok, maar het kan handzamer. Draadloze bediening (met een tijdschakelaar, mobiele app, draaiknop, afstandsbediening) is steeds meer in opkomst omdat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij harde wind kunnen de lamellen bijvoorbeeld automatisch sluiten. Als de zon doorbreekt kunnen de screens automatisch sluiten. Jaloezieën, shutters en gordijnen kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een toepassing met online functies maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De verwachte prijzen van smart rolluiken & schermen bedragen zo’n €550.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9076

Plaats een reactie