Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Hallum vergelijken

Wil jij ook een bestelling doen voor zonwering in Hallum? Zonwering is zowel binnen- als buiten toepasbaar. Het is er al vanaf €55,00. Degelijke buitenzonwering zoals een uitvalscherm is praktisch om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Ook realiseert een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek om lekker te eten. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of luxaflex is te bestellen voor gunstige prijzen en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Tegenwoordig heb je geweldig veel afzonderlijke systemen. Op dit platform vind je een complete gids waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Daarnaast geven we een indicatie van de kosten en adressen van verschillende zonwering specialisten in Hallum en omgeving.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Realiseer een prettige temperatuur in huis op warme dagen.
 • Geeft je woning een mooie uitstraling.
 • Werkt i.c.m. een airco / warmtepomp ook energieverlagend.
 • Minder last van inkijk.
 • Een veilige woning met rolluiken (inbraakpreventie).
zonwering-vergelijken-hallum

Zonnescherm laten plaatsen in Hallum

Ben jij zelf niet heel erg handig en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Hallum middels een bekende zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je bent er dan zeker van dat het systeem degelijk aangebracht wordt, dat je garantie geldig blijft en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Op dit platform vind je snel en zonder gedoe vakspecialisten die actief zijn in jouw postcodegebied. Hierna lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten monteren door een vakman

 1. Selecteer een systeem

  Je begint met na te denken over welk soort zonwering past bij jouw wensen. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het knikarmscherm of de plissé gordijnen. Je kunt het gebruiken voor o.a. een aangenaam binnenklimaat, het verlagen van de energierekening, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbraak beperkend, schaduwplekken realiseren, een kamer verduisteren of de sfeer in huis versterken.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Meet alle maten goed op van het product. Geef ook door waar het opgehangen moet worden. Dit kan zijn plaatsing achter het huis of in de badkamer. Maak foto’s zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Er zijn verschillende soorten bediening. De eenvoudigste keuze is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een draaischakelaar, eventueel met een tijdschakelaar. De meest kostbare en meest hippe oplossing is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Aanbieders vergelijken

  Alles ingevuld? Voer jouw adresgegevens in. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Hallum en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de prijsindicaties en check kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Kies de beste aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Montage

  Ruim de oude zonwering netjes op en zorg dat er genoeg ruimte is voor de specialisten. De specialist monteert het uitvalscherm of de lamellen zoals jij dat wilt. Toets of de totale constructie correct is vastgezet. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Eventueel kun jij ook een onderhoudscontract nemen.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Een gespecificeerde prijsopgave van raambekleders in Hallum

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Hallum is heel erg handig om de warmte uit je huis te houden. Ook zorgt het voor een aangename schaduwplek op buitenplekken. Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Bekende toepassingen zoals bijvoorbeeld rolluiken zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in talloze kleuren en groottes. Houd rekening met kosten tussen de €300 tot zo’n €2800. In het volgende gedeelte beoordelen we de meest geziene oplossingen.

Kosten en pluspunten van terrasschermen en knikarmschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. Middels 2 telescopische knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Zo behoud je de vrije doorloop en geniet je van een fijne schaduwplek rondom de ramen. Noemenswaardig: het systeem kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De gemiddelde tarieven variëren tussen de €875 en €2200.

 • Zorg voor een aangename terraszonwering.
 • Je ziet er weinig van wanneer het scherm is ingedraaid.
 • Kan eenvoudig worden ingeschoven.

Informatie en voordelen van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een voordelige manier om een raam te beschermen tegen zon. Daardoor heb je lekker veel schaduw in huis zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Het is heel geschikt voor ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan of plekken waar geen doorloop nodig is. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De verwachte prijzen bedragen tussen de €425 t/m €1300.

 • Veel keuze in zonnescherm: van budget tot luxe.
 • Iets meer privacy in huis (ramen worden half afgeschermd).
 • Met sterke wind- en stormvaste armen.

Effecten van screens

Screens op maat laten maken in Hallum is ideaal als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn eenvoudig schoon te houden. Het doek wordt samengesteld met glasvezel of polyester. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). Tijdens daglicht heb je altijd zicht naar buiten. Andersom kan dat niet. Aandachtspunt: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan het raam niet open en houd je het dicht. De totale investeringen liggen zo tussen de €400 tot zo’n €1100.

 • Het hele raam wordt afgedekt.
 • Een zeer effectieve manier om te zon te weren.
 • Mogelijkheid om te integreren in het kozijn.

Het kopen van rolluiken

Veel Nederlanders laten rolluiken plaatsen. Wij zijn er uiterst positief over: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), op maat te bestellen, je hebt minder last van geluid, en realiseren een duidelijke energiebesparing. Ook heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). We onderscheiden 3 keuzes: het voorzetrolluik is geschikt voor bestaande bouw, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt toegepast bij montage van het kozijn (achter de buitenmuur). De verwachte prijzen bedragen tussen de €300 tot €1450 voor rolluiken bestellen in Hallum.

 • Perfecte / 100% verduistering.
 • Werkt isolerend en geluiddempend.
 • Schrikt inbrekers af.

Effecten van markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Het gaat hier om een compact frame van o.a. staal waar het doek overheen wordt gespannen. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van exclusieve woningen. Ze geven een boost aan de authenticiteit van (bedrijfs)panden. In aanvulling op de standaard markiezen is er nog een petmodel en klapmodel. Doorloop blijft dan gewoon mogelijk. De kosten liggen zo tussen de €730 tot wel €1700.

 • Verkrijgbaar in veel afmetingen en kleuren.
 • Gemakkelijk schoon te houden.
 • Je kunt er goed onderdoor lopen.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: een van de nieuwste trends op het gebied van zonwering.

Een goede temperatuur in een pand d.m.v. buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Hallum: alle systemen voor binnen

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. Middels raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Het voorkomt dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen zodat je de hitte buiten kunt houden. Daarbij is het een toevoeging aan jouw interieur. Goed om te weten: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De prijzen liggen tussen de €390 tot €900. In de onderstaande keuzegids leggen we alles uit over de meest aantrekkelijke systemen.

Rolgordijnen: alle informatie op een rij

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Het is betaalbaar, gemakkelijk te installeren, simpel af te rollen en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen kan je op maat laten maken in praktisch alle soorten materialen en kleuren wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Ze bieden diverse modellen zoals elektrische, lichtdoorlatende, verduisterende, transparante, dakraam, waterafstotende en het duo rolgordijn. De verwachte prijzen bedragen tussen de €55,00 – €185.

 • Zeer aantrekkelijke en goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Hallum: zonder problemen zelf te bevestigen.
 • Verkrijgbaar in mooie stoffen en unieke modellen.

Vouwgordijnen: een veelzijdig aanbod

Vouwgordijnen geven een luxe en landelijke ambiance aan je woning. De bediening is heel erg gemakkelijk. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. De keuze voor de stof bepaalt hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Tevens kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Verwacht een prijskaartje van €115 tot wel €400.

 • In bijna iedere stof leverbaar.
 • Zelf online samenstellen voor maatwerk.
 • Praktisch te onderhouden: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: een veelzijdig aanbod

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. De bediening is erg simpel en je bepaalt zelf de lichtinval. Luxe ogende raamdeco die goed matched met jouw interieur. Raambekleders bieden meerdere varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Verwacht tarieven van €55 oplopend tot €175.

 • Elegante vorm van raamdecoratie.
 • Ook te monteren zonder boren.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Hallum: bekijk het aanbod

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die je kunt kantelen en kunt optrekken met een koord of stang. Je kunt een selectie maken uit tientallen kleuren en materialen als onder andere bamboe, stof, hout, aluminium, kunststof. Door te kiezen voor houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Tip: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Je moet denken aan prijsindicaties van €80 tot wel €210.

 • Eventueel ook half open te zetten.
 • Jaloezieënwinkel: een extra natuurlijke sfeer met bamboe.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: sfeervolle en stoere uitstraling.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale platen van producten zoals aluminium, kunststof, bamboe, stof, pvc. Handig voor lange / grote ramen en zie je vaak terug bij een trendy en simpel interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, zijn makkelijk te reinigen en werken ook heel goed in natte ruimtes. De tarieven beginnen bij €50. Voor luxe versie moet je rekening houden met €195.

 • Een tijdloze aanblik voor jouw interieur.
 • Een populaire keuze bij grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: correcte plaatsing zorgt voor een lange levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Hallum direct van de fabriek

Shutters zijn luxe binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn unieke systemen die je niet in veel andere huizen tegenkomt. De blinds houden de zon perfect buiten, ze zijn overal toepasbaar en bovendien erg milieuvriendelijk. Te monteren op diverse ramen zoals draaikiepramen, valramen, dakramen, schuiframen, ronde ramen, vaste ramen. Aankooptip: shutters zijn niet goedkoop! De prijsindicaties starten bij om en nabij de €450. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €870.

 • Zit vast aan de woning (meefinancieren in hypotheek).
 • Gemakkelijk open te vouwen.
 • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Hallum zorgen voor een hygiënische leefomgeving en zijn goed in het tegenhouden van muggen, vliegen en ander ongedierte. Vergelijk verschillende producten zoals: inzethor, plissé hor, hor met scharnier, lamellenhor, voorzethor, rolhor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Opmerking: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Je zou kunnen informeren naar een totaal duo-plissé hor. Deze houdt insecten buitenshuis en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De prijzen starten vanaf €72,5 en bedragen voor een luxe model zo’n €550.

 • Geschikt voor o.a.: draai-kiepraam, tuimelraam, uitzetraam, vast raam, draairaam, schuifraam.
 • Eenvoudiger en veiliger ventileren.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

Maatwerk raamdecoratie voor elke kamer

Ontvang gratis 3 aanbiedingen in je mailbox

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op maandag, 22 juli 2024 worden gecalculeerd op basis van een aantal onderdelen: het soort systeem, het materiaal, de grootte (lengte en breedte) en de keuzes qua bediening (handmatig of automatisch). In de tabel hieronder verstrekken we de gemiddelde tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Hallum in juli 2024.

ZonweringAfmetingGemiddelde kosten
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€875 – €2000
Uitvalscherm2 – 5 meter breed€400 – €1275
Screens3 – 4 meter breed€245 – €1100
Rolluik3 – 4 meter breed€305 – €1350
Rolgordijn150 x 100 cm€75 – €175
Lamellen150 x 100 cm€55 – €215
Jaloezieën150 x 250 cm€65 – €270
Plisségordijnen200 cm breed€125 – €340
Verwachte kosten zonnewering inclusief montage in de Provincie Friesland.

Meest gekozen merken zonwering

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken die je kunt kiezen. Elk merk heeft zo zijn kenmerken en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Hallum. In de tabel hieronder vergelijk je een overzicht met de meest bekende merken. Daarmee heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: meesters in zonwering en rolluiken.
 • SunCircle: maatwerk producten gemaakt in Nederland.
 • Verano: winnaar van verschillende Red Dot Awards.
 • Zonnelux: voor grote als kleine ramen mooie op maat gemaakte raambekleding.
 • Heroal: vervaardigd uit hoogwaardige aluminium grondstoffen.
 • Stobag: met het Pergolino doek voorzie je grote oppervlaktes van terrasscherm.
 • Renson: ongekend mooie en unieke design gevelbekleding voor scherpe prijzen.
 • Velux: verduisterende buitenzonwering voor dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: de trendsetter in de wereld van raambekleding.
 • Somfy: leverancier van motoren voor elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: design horren, shutters en raamdecoratie.
 • Veneta: tot wel 40% goedkoper dan in de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Praxis, Hubo, Gamma, IKEA en Leen Bakker, Bol.com, Formido, Wehkamp, FonQ.
 • Overweeg ook: Weinor, Novoferm, Toppoint, Roma, Bece, Deponti & Lumenguard, Copaco, Dickson, Milano, Sunway, Swela.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Noardeast-Fryslân

Goedkope zonwering kopen in Hallum? Wil jij contact leggen met een professioneel zonweringsbedrijf in de omgeving? In de onderstaande tabel verstrekken we adresgegevens van raambekleders en gordijnwinkels in de regio. Soms kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Via dit platform vind je ook installatiepartners en shops in Alde Leie, Westhoek en Nij Altoenae.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Elke raampartij vraagt om passende vitrage die in lijn is met de stijl van de kamer. We geven nu een toelichting op de meest bestelde zonweringsmodellen voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: kies een onderhoudsvriendelijk materiaal dat vochtbestendig is.
 • Badkamer: kies voor waterbestendige rolgordijnen of luiken om de privacy in de douche te waarborgen.
 • Woonkamer: met een verduisterend gordijn houd je de warme in de winter binnen.
 • Slaapkamer: laat geluidswerende rolluiken installeren en je kunt rustig slapen.
 • Zolderraam: kies bij draai-kiepramen voor montage op de dag.
 • Dakkapel: je kunt de rolgordijnen op maat eenvoudig zelf monteren.
 • Balkon: koop een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Terras of Serre
Ook in ons land wordt het al gauw 30 graden of warmer. Er zijn diverse producten buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, betaalbare parasols of luxueuze houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Een zonnescherm voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten aanbrengen. Check ook aanvullende info over: Shutters.

FAQ met vragen over een koele woning

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De meest geschikte zonnewering die aansluit op jouw behoefte kan jij opzoeken door een check te doen op: de afmetingen van je ramen, hoe jouw tuin is ingericht, het karakter van jouw huis en je budget. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat je het kunt kopen in meerdere kleuren, dessins en prijssegmenten. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar is wel meer zichtbaar (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Hallum?

De investingen in zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De gemiddelde onkosten helder naast elkaar gezet. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €575. Buitenscreens €225 per raam / kozijn. Op het moment dat je kiest voor een knikarmscherm moet je denken aan minimaal €1200. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €675). Een instap-rolluik kost €490. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €265 per kozijn. Shutters zijn een stuk kostbaarder (+/- €750). Voordelige binnengordijnen zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (te koop vanaf €105 per raampartij). De totale onkosten worden opgesteld door te kijken naar het model, de noodzakelijke afmetingen, elektrische of handmatige bediening, het soort materiaal, dessins en montagetarieven.

Wat zijn de voordelen van inmeten en de montageservice in Hallum?

Zoek je zonweringsproducten? Dan kan je kiezen uit veel producten. Houdt wel altijd rekening met de afmetingen en montage-eisen. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, echter bestaat er ook de montage en inmeetservice in Hallum. Hierbij komt een lokale monteur die elk raam / kozijn goed inspecteert en opmeet. Als de gehele bestelling binnen is zal een expert het systeem vakkundig aanbrengen. Met deze klusservice geniet je van uitstekende zonnewering, langere garantie, klantenservice en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Wat is slimme zonwering?

Ga jij voor de de normale handmatige bediening, draadloze bediening of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering gaan we de komende jaren veel zien. Een handmatig systeem met windwerk of slingerstang werkt prima, alleen het kan makkelijker. Draadloze bediening (d.m.v. een draaiknop, tijdschakelaar, afstandsbediening, mobiele app) wordt steeds vaker gekozen omdat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij slecht weer kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. Als de zon gaat schijnen gaat het scherm automatisch omlaag. Shutters, gordijnen en jaloezieën kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat werkt via internet geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken en screens komen uit rond de €575.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9074

Plaats een reactie