Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Hitzum vergelijken

Ben je op zoek naar zonwering in Hitzum? Zonwering kan je binnen- maar ook buiten aanbrengen en is er al vanaf €92,50. Degelijke buitenzonwering zoals een rolluik is het meest geschikt tegen hevige zon. Tevens win je met een zonnescherm plekjes met schaduw waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering als gordijnen of duetten is minder duur en geeft je woning ook warme uitstraling. Gordijnwinkels hebben bijzonder veel diverse soorten. Via deze website kan je aan de slag met een complete gids waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Daarnaast delen we een indicatie van de kosten en contactgegevens van regionale zonwering specialisten in Hitzum en omliggende plekken.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Op warme dagen beschutting zoeken in je woning.
 • Het kan bijdragen aan de uitstraling van de woning.
 • Het isolerende effect maakt dat jouw energieverbruik kan dalen.
 • Het voorkomt inkijk.
 • Verminder de inbraakkans (preventieve werking van robuuste rolluiken).
zonwering-vergelijken-hitzum

Zonnescherm laten plaatsen in Hitzum

Ben je zelf geen vakman of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Hitzum via een regionale zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je weet dan zeker dat alles juist gemonteerd wordt, dat de garantie niet vervalt en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via deze vergelijker vind je heel eenvoudig leveranciers in de regio. In het volgende stappenplan staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een specialist

 1. Een soort kiezen

  Je begint met na te denken over wat voor soort installatie matcht met jouw woning en wensen. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het zonnescherm, markiezen of de jaloezieën. Dit kan bijvoorbeeld zijn: het huis koeler maken, de energiekosten verlagen, wat extra privacy realiseren, inbrekers tegenhouden, schaduwplekken realiseren, lichtinval regelen of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Meet alle maten goed op van het model dat je hebt uitgezocht. Verduidelijk ook waar je het wilt laten aanbrengen. Kies bijvoorbeeld voor aan de zijkant van het huis of op de eerste verdieping. Voeg foto’s toe van de situatie zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Een belangrijk aspect is de bediening. De eenvoudigste modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een praktische draaischakelaar, indien gewenst met tijdschakelaar. De meest exclusieve en meest moderne oplossing is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Vergelijken van aanbieders

  Al jouw wensen doorgegeven? Voer jouw adresgegevens in. Je zal dan diverse offertes ontvangen van geschikte zonweringsbedrijven uit Hitzum en regio. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk betalingscondities, kosten en nazorg. Kies de beste totaal-aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Monteren

  Probeer de oude zonwering te demonteren en leg de nieuwe producten klaar voor de vakmannen. De monteur plaatst het zonnescherm, markiezen of de shutters op de gewenste manier. Controleer of het nieuwe apparaat goed is geïnstalleerd. Probeer alles direct even uit. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Vaak bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Direct zonwering offertes in je mail?

Snel een prijsindicatie van raambekleders in Hitzum

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Hitzum is het meest doeltreffend om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. Verder is het perfect om snel een schaduwplek te creëren op jouw terras. Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Meerdere toepassingen zoals de populaire rolluiken houden inbrekers buiten de deur en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is er in tientallen verschillende kleuren en afmetingen. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €475 – €2600. In onderstaande alinea lees je de voordelen en nadelen van de meest verkochte keuzes.

Tips voor knikarmschermen / terrasschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Middels de knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Zodoende blijft de ruimte gewoon beloopbaar en geniet je van een fijne schaduwplek op het terras. Tip: dit model kan verkleuren bij langdurig gebruik. De gemiddelde prijzen komen uit tussen de €925 tot wel €2200.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • Je kan er gewoon onderdoor lopen en onder zitten.
 • Moderne eigentijdse look.

Alles wat je moet weten over uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een eenvoudige manier om de zon buitenshuis te houden. Het realiseert lekker veel schaduw in huis zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Erg handig bij kleine ramen of plekken waar geen doorloop nodig is. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De verwachte tarieven komen uit tussen de €325 – €1375.

 • Een aantrekkelijk geprijsd type zonnescherm.
 • Perfect voor hoge gebouwen en kantoren.
 • Minder gevoelig voor wind en regen.

De beste screens

Screens op maat laten maken in Hitzum is de perfecte keuze als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn eenvoudig schoon te houden. Het doek is vaak gemaakt van polyester of glasvezel. Je kunt het doek van het screen zelf samenstellen. Bij daglicht is er voldoende zicht naar buiten, van buiten naar binnen gaat niet. Advies: als het screendoek omlaag is kan je het raam niet openen. De normale tarieven bedragen tussen de €250 tot wel €1150.

 • De cassette is klein en compact.
 • Doeltreffende manier om zon te weren.
 • Voorbijgangers kunnen niet naar binnen kijken.

Effecten van rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. En dat is niet vreemd: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, simpel op te meten en te monteren, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en realiseren een duidelijke energiebesparing. Daarbij dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Je kunt kiezen uit 3 opties: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De prijsindicaties komen uit tussen de €270 – €1425 voor rolluiken bestellen in Hitzum.

 • Te koop met band/koord of motor.
 • Werkt isolerend en geluiddempend.
 • Belangrijke inbraakwerende eigenschappen.

Meer informatie over markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Het systeem bestaat uit een constructie van hout of aluminium wat afgewerkt is met een sterk doek. Markiezen veelvuldig toegepast bij oudere woningen. Het levert een bijdrage aan een unieke uitstraling van het pand. Los van het normale model is er nog een petmodel en klapmodel die je bij terrassen en etalages vaak ziet. De kosten komen uit tussen de €740 t/m €1750.

 • Geeft sfeer aan oudere panden en gebouwen.
 • Het vrije zicht blijft behouden.
 • Relatief weinig windgevoelig.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: het hele jaar door een aangenaam koele woning.

Een goede temperatuur in een pand met buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Hitzum: bekijk systemen voor binnen

De montage van binnenzonwering gebeurt altijd aan de binnenkant van een raam of kozijn. Aan de hand van raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Het voorkomt dat er veel licht in de woning komt zodat het binnen aangenaam koel blijft. Daarbij heeft het ook een decoratieve functie. Noemenswaardig: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De prijsindicaties liggen zo tussen de €310 en €850. In het gedeelte hieronder behandelen we de meest gekozen toepassingen.

Rolgordijnen: bekijk het aanbod

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Het is een goedkoop model, makkelijk aan te brengen, eenvoudig in gebruik en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen zijn te koop in veel designs en kleuren wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Je hebt allerlei types zoals kiepkantelraam, lichtdoorlatende, verduisterende, dakraam, waterafstotende, transparante en de duo rolgordijnen. De tarieven schommelen tussen de €45,00 tot €175.

 • Ruim aanbod binnen het segment goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Hitzum: heel simpel zelf te bevestigen.
 • Te koop in verschillende stoffen en exclusieve uitvoeringen.

Vouwgordijnen: praktische bestelinformatie

Vouwgordijnen geven een warme en landelijke ambiance aan je huis. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. De keuze voor de stof bepaalt hoe lichtdoorlatend het systeem is. Tevens kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Wees voorbereid op prijzen van €110 tot zo’n €300.

 • Nemen weinig plek in beslag.
 • Voor alle lengtes (maatwerk).
 • Simpel onderhoud: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: alle types, materialen en prijzen

Plissé gordijnen kan je op soepele wijze omhoog en omlaag doen. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Fraaie raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Ze verkopen meerdere systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Wees voorbereid op een kostenplaatje van €57,5 tot wel €180.

 • Voor elke stijl, van industrieel tot landelijk.
 • Ook heel geschikt voor kiepkantelramen.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Hitzum: waarom is dit interessant?

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een koord of ladderband. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit mega veel modellen en materialen als onder andere stof, aluminium, kunststof, bamboe, hout. Met houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de gewenste lichtinval en privacy. Let op: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Raambekleders werken met prijsindicaties van €77,5 tot +/- €270.

 • Snel en simpel bij te stellen wanneer de zon schijnt.
 • Jaloezieënwinkel: een extra natuurlijke sfeer met bamboe.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: ga voor duurzame en recyclebare modellen.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale strookjes die je hebt van stof, kunststof, hout, aluminium, pvc. Toe te passen voor imposante / grote ramen en passen perfect bij een smaakvol en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, eenvoudig te reinigen en kan je ook in een badkamer ophangen. De tarieven beginnen bij €50 en bedragen voor een luxe model zo’n €195.

 • Van elegant tot robuust.
 • Perfect voor grote ramen.
 • Montage kunststof kozijn: altijd met enkele jaren garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Hitzum in alle vormen en maten

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een unieke look. Het zijn eyecatchers die je niet in veel andere huizen tegenkomt. Blinds zijn erg trendy, ze maken je woning meer waard en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Aan te brengen op diverse ramen zoals dakramen, vaste ramen, draaikiepramen, uitzetramen, valramen, schuiframen. Noemenswaardig: shutters zijn relatief kostbaar. De kosten beginnen bij zo’n €470. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €850.

 • Een van de meest luxe soorten raambekleding.
 • Prettig te bedienen.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Hitzum zorgen voor voldoende ventilatie en weren bovendien vliegen, motten, wespen en muggen. Vergelijk verschillende producten zoals: hordeur, inzethor, rolhor, plissé hor, lamellenhor, voorzethor. Last van allergieën of hooikoorts? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Belangrijk: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Je kunt je dan beter verdiepen in een innovatieve duo-plissé hor. Deze variant houdt muggen en vliegen buitenshuis en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De prijsverwachtingen starten bij gemiddeld €82,5. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €675.

 • Voor bijna ieder raamtype: vast raam, draai-kiepraam, schuifraam, uitzetraam, tuimelraam, valraam.
 • Eenvoudiger en veiliger ventileren.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

Multifunctionele raamdecoratie voor iedere ruimte in huis

Gratis een aanbieding van professionele winkels

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 juli 2024 worden gecalculeerd op basis van een aantal thema’s: het soort systeem, het soort materiaal, de noodzakelijke afmetingen en de bedieningsopties. In het schema hieronder bieden wij de actuele kosten van het laten plaatsen van zonwering in Hitzum in juli 2024.

Zonwering systeemFormaatKostenindicatie
Knikarmscherm200 – 500 cm breed€820 – €2250
Uitvalschermtot 5 meter breed€390 – €1425
Screens100 cm – 300 cm breed€250 – €1125
Rolluik200 cm – 400 cm breed€300 – €1225
Rolgordijntot 2 meter breed€45 – €155
Lamellen200 x 250 cm€65 – €210
Jaloezieën150 x 250 cm€65 – €280
Plisségordijnen100 x 130 cm€105 – €360
Verwachte tarieven zonnewering incl. monteren in de Provincie Friesland.

Meest gekozen merken zonwering

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers die het overwegen waard zijn. Iedere leverancier heeft zijn pluspunten en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Hitzum. In het overzicht hierna vind je informatie over de populairste merken. Daarmee hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: ruim 50 jaar toonaangevende producent van buitenzonwering.
 • SunCircle: strakke lijnen, een luxe uitstraling en een kwalitatief product.
 • Verano: expert voor tuin, terras, gevel en raambekleding.
 • Zonnelux: de sfeerbepaler in jouw interieur.
 • Heroal: hoogwaardige aluminium systemen.
 • Stobag: een uitgebreid assortiment voor particulieren en zakelijke markt.
 • Renson: Gevelbekleding voor een gezond binnenklimaat.
 • Velux: een van de bekendste producenten van dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: inspirerend ontwerp, innovatieve bediening en hoge kwaliteit.
 • Somfy: de beste elektrische zonneschermen en slimme motoren voor raamdecoratie.
 • Unilux / Fractions: de hoogste kwaliteit hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: 100% maatwerk en 100% tevredenheidsgarantie op jouw bestellingen.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Hubo, Karwei, Hornbach, Gamma & Formido, Bol.com, Wehkamp, Leen Bakker, FonQ.
 • Overige merken: Novoferm, Husol, Weinor, Deponti, Bece, Roma en Lumenguard, Swela, Schlappi, Milano, Dickson, Sunway.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Waadhoeke

Goedkope zonwering kopen in Hitzum? In contact komen met een ervaren zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In het volgende schema bieden wij bedrijven en adressen van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Eventueel kan je hier terecht voor meer informatie. Via dit platform kom je ook in contact met monteurs en verkooppunten in Koudum, Achlum en Franeker.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk soorten zonwering per ruimte

Elke woning heeft weer andere vitrage nodig die matcht met de woonbehoefte en woonstijl. We geven je nu een verdieping in de meest ideale zonweringsproducten voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: populair zijn de plisségordijnen en de jaloezieën.
 • Badkamer: kies voor waterbestendige rolgordijnen of luiken om de privacy in de douche te waarborgen.
 • Woonkamer: met een verduisterend gordijn houd je de warme in de winter binnen.
 • Slaapkamer: rolluiken zorgen voor verkoeling en maken de omgeving extra stil (geluidswerend).
 • Zolderraam: onmisbaar op zolder zijn de rolgordijnen en plisse-gordijnen voor jouw draai-kiepramen.
 • Dakkapel: kies voor een voordelige optie zoals rolgordijnen op maat en plaats het zelf.
 • Balkon: een betaalbaar zonnescherm maken met jouw eigen balkondoek.

Terras & Serre
Van juni t/m september kan het anders erg warm worden. Er bestaan veel soorten buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, handige parasols of luxueuze houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Zonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten aanbrengen. Bezoek ook onze pagina over: Binnenzonwering.

FAQ: hoe kan ik mijn huis koel houden?

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Elke situatie is weer verschillend. De meest ideale zonnewering heeft te maken met: de breedte van de ramen, hoe je tuin gelegen is, jouw stijl en smaak en hoeveel je maximaal wilt investeren. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat het geleverd kan worden in een groot aantal kleuren, materiaaltypes en prijzen. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, geeft ook buiten verkoeling, maar zit wel altijd in het zicht (het zit aan de buitengevel vast).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Hitzum?

De prijsindicaties van zonwering zijn weer anders per woning. De geschatte tarieven hebben we hierna kort toegelicht. Voor markiezen betaal je zo’n €675. Buitenscreens €265 per raam / kozijn. Kies je voor een terraszonwering lopen de kosten op tot zo’n €1050. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €625). Een gemiddeld rolluik kost €470. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €280 per kozijn. Voor shutters is de investering wat hoger (plusminus €810). Alternatieve gordijnen voor binnen zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (te koop vanaf €105 per raampartij). De totale onkosten worden beïnvloed door: het type / model, het inmeten (afmetingen), de keuzes in bediening, het gewenste materiaal, kleuren en montage.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Hitzum?

Rondom zonweringsproducten zijn de keuzes enorm. Let goed op zaken als inmeten en montage. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, echter kun jij soms beter kiezen voor montage met inmeetservice in Hitzum. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een gediplomeerde professional die ieder raam bekijkt en opmeet. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een monteur het product fatsoenlijk monteren. Dankzij deze dienstverlening heb je gegarandeerd correct werkende zonnewering, langere garantie, klantenservice en een perfect aangesloten product.

Wat is slimme zonwering?

Grofweg onderscheiden we de standaard handbediening, bediening met een afstandsbediening of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering levert veel op. Een handmatig model met stang of band is voldoende, maar het kan praktischer. Draadloze bediening (middels een afstandsbediening, draaiknop, mobiele app, handzender) is steeds meer in opkomst omdat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij slecht weer kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. Als de zon op het raam schijnt zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Jaloezieën, shutters en gordijnen kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies heeft veel voordelen. De gemiddelde kosten van smart rolluiken en schermen bedragen zo’n €500.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 8805

Plaats een reactie