Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Peins vergelijken

Privacy behouden en energie besparen met zonwering in Peins? Zonwering bestel je online eenvoudig voor de buiten- en binnenkant van je woning. De tarieven starten bij zo’n €85,00. Degelijke buitenzonwering zoals een knikarmscherm is zeer handig om zonnestralen te weren. Daarnaast win je met een zonnescherm een aantal m2 schaduw om lekker te eten. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of plissés is meestal een stuk goedkoper en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Er zijn immens veel afzonderlijke modellen. Op deze pagina verstrekken we een praktische keuzegids dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Daarbij check je gemiddelde kosten en een tabel met diverse zonwering specialisten in Peins en omgeving.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Een aangename temperatuur in huis.
 • Buiten heb je een fijne plek in de schaduw op het terras.
 • Werkt i.c.m. een airco / warmtepomp ook energieverlagend.
 • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
 • Beveilig je huis met rolluiken / screens (inbraakwerend).
zonwering-vergelijken-peins

Zonnescherm laten plaatsen in Peins

Ben je zelf geen vakman of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Peins middels een regionale zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je kunt er dan op vertrouwen dat alles op de juiste wijze vastgezet wordt, dat de garantie niet vervalt en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via deze vergelijker kom je eenvoudig in contact met specialisten die ook in jouw wijk werkzaam zijn. Hierna leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten plaatsen door een vakman

 1. Selecteer een systeem

  Kies allereerst wat voor soort installatie aansluit bij jouw eisen. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Denk ook na over de functie van het terrasscherm of de rolgordijnen. Belangrijke elementen zijn: een ruimte afkoelen, energie besparingen realiseren, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbraakpreventie, een schaduwplekje creëren, een kamer verduisteren of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Geef de maten door van jouw installatie. Selecteer ook waar het geïnstalleerd moet worden. Onder andere aan de achterkant van het huis of in de badkamer. Voeg foto’s toe om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Kies de gewenste bediening. De meest basic-optie is zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Een alternatief is elektrische bediening. Dat werkt middels een praktische draaischakelaar, die ook als tijdschakelaar kan werken. De duurste en handigste keuze is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  De details van het project ingevuld? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Je zal dan diverse offertes ontvangen van vakkundige zonweringsbedrijven uit Peins en regio. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar prijs, garantie review en klantenservice. Ga in op de meest gunstige aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Installatie van het systeem

  Probeer de oude zonwering te demonteren en leg de nieuwe producten klaar voor de montagepartner. De vakman hangt het knikarmscherm of de jaloezieën zoals overeengekomen. Test of alles juist is opgehangen. Meestal geeft de monteur een korte demo. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Soms is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Snel een prijsindicatie van raambekleders in Peins

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Peins wordt met name toegepast om een fijn binnenklimaat te creëren. In aanvulling daarop geeft het je een prettige schaduwplek bij ramen, deuren en overkappingen. Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Diverse opties zoals de populaire rolluiken hebben een inbraakwerende werking en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is beschikbaar in velerlei vormen en zowel met handmatige als automatische bediening. De kosten variëren tussen de €200 tot zo’n €2825. In de koopgids hierna geven we een toelichting op de meest geziene systemen.

Het gemak van knikarmschermen & terrasschermen

De betekenis van een knikarmscherm is een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Via de scharnierende knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Doordat het scherm hoog hangt kan je er gewoon onderdoor lopen en biedt het geheel veel schaduw bij de ramen. Belangrijk: dit model kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De verwachte tarieven variëren tussen de €925 tot zo’n €2175.

 • Zeer geschikt als terraszonwering.
 • Uitval tot wel drie meter.
 • Te koop met afstandsbediening en schakelaar.

Een aangenaam klimaat met uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een goedkope manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Het realiseert ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat je bijvoorbeeld lekker tv kunt kijken. Een vaak gekozen optie bij grote ramen en waar geen doorloop vereist is. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De verwachte kosten variëren tussen de €300 tot zo’n €1275.

 • Dit zonnescherm is verkrijgbaar in veel prijssegmenten.
 • Voor ramen die je niet open kunnen.
 • Kwalitatief product dat windvast is.

Informatie over screens

Screens op maat laten maken in Peins is een prima keuze als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn niet zo vatbaar voor wind. Het doek van de screens bestaat uit glasvezel of polyester. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. In situaties met daglicht heb je altijd zicht naar buiten. Andersom kan dat niet. Voorwaarden: wanneer je het screendoek uitdraait kan je het raam niet openen. De normale prijzen liggen zo tussen de €300 – €1175.

 • Het komt strak tegen het raam aan.
 • Binnen een minuut uitgedraaid.
 • Voorbijgangers kunnen niet naar binnen kijken.

Een aangenaam klimaat met rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. En dat is niet vreemd: ze zijn eenvoudig in gebruik, ze zijn zeer warmtewerend, ze zijn geluiddempend en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Als extra voordeel dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. We onderscheiden 3 keuzes: het voorzetrolluik is geschikt voor bestaande bouw, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De prijsindicaties bedragen tussen de €300 tot €1200 voor rolluiken bestellen in Peins.

 • Houd de warmte buiten je huis.
 • Een volledig verduisterde kamer.
 • Werkt inbraakwerend.

Bestellen van markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. Het bestaat uit een houten of aluminium geraamte waar het doek overheen komt. De markiezen zie je veel bij klassiek getinte huizen. Ze geven een boost aan de uitstraling van woonhuizen. Als extra opties naast het standaard product heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel die doorloop mogelijk maken. De onkosten bedragen tussen de €740 tot zo’n €1875.

 • Stijlvol en klassiek.
 • Zon wordt tegengehouden, je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Robuust systeem dat niet erg windgevoelig is.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Altijd de juiste temperatuur in een ruimte via buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Peins: bekijk systemen voor binnen

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. D.m.v. raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Hiermee voorkom je dat de zon fel naar binnen schijnt waardoor het aangenaam koel blijft. Eveneens kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Goed om te weten: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De kosten bedragen tussen de €360 tot €975. In deze koopgids lees je de voordelen en nadelen van de meest bestelde modellen.

Rolgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Het is voordelig, probleemloos te installeren, gemakkelijk af te rollen en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen kan je bestellen in praktisch alle prints en kleuren. wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Ze bieden diverse modellen zoals elektrische, transparante, lichtdoorlatende, verduisterende, dakraam, kiepkantelraam en hippe duo rolgordijnen. De onkosten liggen tussen de €57,50 tot €150.

 • Handige optie voor tijdelijke of goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Peins: voor iedereen zelf te bevestigen.
 • Aanbod in kleurrijke stoffen en luxe uitvoeringen.

Vouwgordijnen: wat zijn de voordelen?

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een warme en landelijke uitstraling aan een ruimte. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Ook kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Raambekleders werken met kosten van €115 tot zo’n €425.

 • Voor een knus interieur.
 • Online samenstellen voor maatwerk.
 • Probleemloos te onderhouden: je kunt ze uitwassen.

Plissé: bekijk het aanbod

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. De bediening is erg simpel en de zonwerendheid is optimaal. Luxueuze raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Er zijn veel variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Verwacht prijsindicaties van €60 tot +/- €155.

 • Een subtiel product voor ieder raam.
 • Uitstekende isolatiewaarden en dus energiebesparend.
 • Dupligordijnen op maat: laat een vakman de producten inmeten.

Jaloezieën Peins: waarom is dit interessant?

Jaloezieën zijn horizontale latjes die je op veel standen kunt opendraaien met een koord of stang. In het assortiment zitten gigantisch veel kleuren en materialen zoals o.a. stof, hout, PVC, kunststof, aluminium. Met jouw houten jaloezieën bepaal je zelf de lichtinval en privacy. Tip: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Houd rekening met een kostenplaatje van €72,5 oplopend tot €200.

 • Houd de warmte uitstekend tegen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een rank en verfijnd karakter aan het raam.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: Onderhoudsarm en een duurzaam product.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale stroken die je in verschillende materialen hebt zoals stof, pvc, bamboe, kunststof, aluminium. Toe te passen voor lange / grote ramen en passen perfect bij een modern en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, zijn gemakkelijk schoon te houden en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De investeringen beginnen bij circa €55. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €195.

 • Geven een lang en elegant beeld van de ruimte.
 • Binnenzonwering voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in Peins professioneel geïnstalleerd

Shutters zijn houten binnenluiken met een heel stoere look. Het zijn eyecatchers die je niet in veel andere huizen tegenkomt. Blinds zijn uniek, ze verhogen de waarde van jouw woning en een milieuvriendelijke keuze. Geschikt voor bijna elk raam zoals draaikiepramen, dakramen, uitzetramen, vaste ramen, ronde ramen, schuiframen. Aankooptip: shutters zijn duur in aanschaf. De investeringen starten vanaf €490. Voor luxe versie moet je rekening houden met €880.

 • Een echte blikvanger in huis.
 • Eenvoudig schoon te maken.
 • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Peins zorgen voor ventilatie in huis en zijn goed in het tegenhouden van muggen, vliegen en ander ongedierte. Er zijn talloze opties: hordeur, hor met scharnier, inzethor, plissé hor, voorzethor, rolhor. Hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Adviespunt: een hor is niet zonwerend. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een vernuftige duo-plissé hor. Deze variant beschermt tegen kleine dieren maar heeft ook een zonwerend doek. De onkosten starten bij gemiddeld €82,5. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €650.

 • Voor bijna ieder raamtype: tuimelraam, draairaam, vast raam, uitzetraam, draai-kiepraam, schuifraam.
 • Natuurlijk ventileren zonder muggen en vliegen in huis.
 • Ideaal voor mensen met hooikoorts.

De perfecte raamdecoratie voor elk raam of deur

Snel een aanbieding van erkende aanbieders

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 3 maart 2024 hangen af van verschillende factoren: de productcategorie, het materiaal, het inmeten (afmetingen) en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. Hierna tonen wij de actuele prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Peins in maart 2024.

Categorie zonweringFormaatKostenindicatie
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€820 – €2200
Uitvalscherm1 – 4 meter breed€390 – €1500
Screens200 cm – 400 cm breed€265 – €1050
Rolluiktot 4 meter breed€285 – €1300
RolgordijnTot 300 cm breed€50 – €140
Lamellen250 x 150 cm€70 – €215
Jaloezieën100 x 220 cm€80 – €240
Plisségordijnen160 cm breed€115 – €330
Gemiddelde prijzen zonnewering inclusief montage in de Provincie Friesland.

Populaire merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders die het overwegen waard zijn. Elke fabrikant heeft zo zijn eigenschappen en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Peins. In de tabel hierna bekijk je een toelichting op de populairste merken. Op die manier kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: sterke en duurzame materialen met veel aandacht voor design.
 • SunCircle: tot 7 jaar garantie op alle geregistreerde producten.
 • Verano: expert voor tuin, terras, gevel en raambekleding.
 • Zonnelux: levering via lokale retailer en specialisten in de buurt.
 • Heroal: tot 95% gerecycled aluminium gebruikt in de productie.
 • Stobag: van zonnerolgordijnen uit textiel tot en met glazen terrasdak.
 • Renson: maatwerk en inmeet- / montageservice voor de beste gevelbekleding.
 • Velux: een naam die staat voor hoge kwaliteit dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: raambekleding op maat gemaakt.
 • Somfy: elektrische zonneschermen eenvoudig te bedienen.
 • Unilux / Fractions: de beste hordeuren en shutters van Nederland.
 • Veneta: gratis meetverzekering dus bestellen zonder risico.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, IKEA, Gamma, Karwei, Praxis en Leen Bakker, Bol.com, FonQ, Wehkamp, Kwantum.
 • Bekijk ook: Toppoint, Novoferm, Weinor, Deponti, Roma, Bece & Swela, Dickson, Schlappi, Sunway, Lumenguard, Milano.

Zoek zonwering experts in de regio Waadhoeke

Goedkope zonwering kopen in Peins? Zoeken naar een vakkundig zonweringsbedrijf in de regio? In het overzicht hierna delen we bedrijven en adressen van woonwinkels en gordijnwinkels in de regio. Eventueel kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Via deze website ontdek je ook monteurs en winkels in Dongjum, Schalsum en Boer.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk soorten zonwering per ruimte

Elke raampartij heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die aansluit bij de uitstraling van de kamer. We vertellen graag wat meer over de meest populaire zonwering types voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: kies bij voorkeur voor een vuil- en vochtbestendig materiaal.
 • Badkamer: geen inkijk meer met waterbestendige jaloezieën en plissés in de douche.
 • Woonkamer: ruime keuze uit o.a. overgordijnen of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: met geluidswerend rolluiken maak jij de nachten stiller en koeler.
 • Zolderraam: voordelige raamdeco voor een draai-kiepraam op thuiskantoor of hobbykamer.
 • Dakkapel: meet alle is, koop rolgordijnen op maat en monteer de producten binnen enkele minuten.
 • Balkon: een goedkoop zonnescherm realiseer je met een balkondoek.

Opties voor terras & serre
Ook in ons land kan de temperatuur flink oplopen. Men biedt diverse modellen buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, innovatie parasols of houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten toepassen. Wellicht vind je dit ook interessant: Zonwering offerte.

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De best passende zonnewering die aansluit op jouw behoefte komt tot stand door: de breedte van de ramen, de ligging van je huis, jouw woonsituatie en jouw maximale budget. Het handige aan binnenzonnewering is dat je het kunt kopen in praktisch alle kleuren, materiaaltypes en prijssegmenten. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft een gezond binnenklimaat, maar is wel meer zichtbaar (het zit aan de buitengevel vast).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Peins?

De uitgaven voor zonwering zijn weer anders per woning. De geschatte tarieven tref je hierna. Markiezen zijn zo’n €575. Buitenscreens €255 per raam. Bij een terrasscherm moet je rekening houden met minimaal €1175. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €850). Een normaal rolluik kost €475. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €250 per raam. Shutters zijn een stuk duurder (zo’n €765). Voordelige soorten raambekleding zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (te koop vanaf €140 op basis van 1 raam). De totale onkosten hangen af van: het product, het formaat, de bedieningsmogelijkheden, de materiaaltypes, kleuren en montagekosten.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Peins?

Ten aanzien van zonweringsproducten zijn de keuzes enorm. Zoek vooraf alles goed uit omtrent correct inmeten en de montage. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, maar je kunt ook kiezen voor de montage & inmeetservice in Peins. Er komt dan een ervaren expert die kozijnen, gevels en ramen opmeet aan huis. Kort daarna kan de expert de zonwering op de juiste manier monteren. Met deze klusservice ben je verzekerd van efficiënte zonnewering, een gunstige garantieperiode en deskundige hulp bij vragen.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

In de basis kennen we de normale handbediening, bediening met een afstandsbediening of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering levert veel op. Een handmatige installatie met stang of band werkt in de basis mooi, echter het kan gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (met een draaiknop, handzender, tijdschakelaar, afstandsbediening) is steeds meer in opkomst omdat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij harde wind kan je ervoor zorgen dat het zonnescherm automatisch zal inklappen. In het geval van een felle zon kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Jaloezieën, shutters en gordijnen kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een toepassing met online functies geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De prijzen van smart rolluiken & schermen bedragen zo’n €475.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 maart 2024
Postcodegebied: 8812

Plaats een reactie