Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Broek in Waterland vergelijken

Ben je op zoek naar zonwering in Broek in Waterland? Zonwering heb je in een binnen- en buitenuitvoering. Je laat dit al plaatsen vanaf €87,50. Degelijke buitenzonwering zoals een screen is het meest doeltreffend tegen hevige zon. Daarnaast geeft een zonnescherm schaduwrijke plekken op jouw terras. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of plissés is meestal een stuk goedkoper en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Gordijnwinkels hebben geweldig veel diverse producten. Op deze pagina verstrekken we een gratis keuzegids dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Bovendien bekijk je gemiddelde tarieven en namen van diverse zonwering specialisten in Broek in Waterland en de omliggende regio.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Schaduw en lage temperaturen in je huis.
 • Een verzorgd uitstraling van de woning (mooie afwerking).
 • Lager energieverbruik en dus lagere stookkosten.
 • Je interieur zal minder snel verkleuren.
 • Vooral rolluiken verkleinen de kans op inbraak.
zonwering-vergelijken-broek-in-waterland

Zonnescherm laten plaatsen in Broek in Waterland

Ben je zelf geen vakman en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Broek in Waterland middels een goede zonwering specialist is een goed idee. Je bent dan verzekerd dat het geheel op de juiste manier gemonteerd wordt, dat jouw garantie behouden blijft en dat het geheel goed werkt. Via deze vergelijker vind je snel en zonder gedoe vakspecialisten die actief zijn in jouw postcodegebied. In de volgende alinea bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten plaatsen door een vakspecialist

 1. Selecteer een systeem

  Om te beginnen kies je welk type systeem past bij jouw wensen. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het uitvalscherm of de shutters. Zonwering kan diverse rollen vervullen: een kamer koel maken, het verminderen van energiegebruik, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbraak belemmerend, een schaduwplekje creëren, lichtinval regelen of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Noteer de afmetingen van het gewenste model. Verduidelijk ook waar je het wilt laten aanbrengen. Je kunt kiezen voor o.a. achter- of naast het huis of bij de slaapkamers. Voeg een plattegrond toe zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Kies bediening

  Een belangrijk aspect is de bediening. De meest gunstige keuze is zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Dan heb je de elektrische bediening. Vaak gaat dit met een knop/schakelaar in huis, indien gewenst met tijdschakelaar. De kostbaarste en gebruiksvriendelijkste manier is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Leveranciers vergelijken

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Geef dan jouw contactgegevens door. Per mail ontvang je dan enkele offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Broek in Waterland en omgeving. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer prijs, garantie review en klantenservice. Selecteer de beste aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Installatie van het systeem

  Probeer de oude zonwering te demonteren en zorg dat er genoeg ruimte is voor het montageteam. De monteur hangt de screens of de houten jaloezieën zoals overeengekomen. Loop na of de totale constructie correct is aangesloten. Probeer alles direct even uit. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Soms kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Direct actuele prijzen ontvangen van raambekleders in Broek in Waterland

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Broek in Waterland is de meest efficiënte manier om de temperatuur in de woning te beperken. Bovendien creëert het een heerlijke schaduwplek op buitenplekken. Je hebt er dus binnen en buiten genot van. Bekende opties zoals bijvoorbeeld rolluiken verkleinen zelfs de kans op inbraak en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in tientallen verschillende vormen en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €400 en €2775. In het volgende gedeelte bespreken we de meest geziene producten.

Uitleg over terrasschermen & knikarmschermen

De betekenis van een knikarmscherm is een zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. D.m.v. de vaste knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Hierdoor is de ruimte vrij toegankelijk en geniet je van een fijne schaduwplek bij de ramen. Noemenswaardig: het doek moet je direct inklappen bij harde wind. De normale prijzen variëren tussen de €850 en €2275.

 • Ideale keuze voor terraszonwering.
 • Vrije doorloop met veel ruimte.
 • Eventueel ook digitaal te bedienen (app).

Handige uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een relatief betaalbare manier om om zonlicht te beperken. Het realiseert ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat het binnen aangenaam koel blijft. Het is ideaal bij grotere ramen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De normale tarieven bedragen tussen de €375 tot zo’n €1325.

 • Dit zonnescherm is verkrijgbaar in veel prijssegmenten.
 • Ook geschikt voor hoge gebouwen en appartementencomplexen.
 • Kwalitatief product dat windvast is.

Praktische screens

Screens op maat laten maken in Broek in Waterland is een uitstekende keuze als je een systeem zoekt dat weinig ruimte inneemt. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn redelijk ongevoelig voor wind. De materialen van het doek zijn o.a. glasvezel of polyester. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende en verduisterende screens. Bij daglicht is er voldoende zicht naar buiten, maar andersom is niet mogelijk. Let op: als het screendoek omlaag zit kan het raam niet open en houd je het dicht. De gemiddelde tarieven variëren tussen de €200 tot wel €1175.

 • Maatwerk mogelijk: alle breedtes.
 • Doeltreffende manier om zon te weren.
 • Ze laten wel licht, maar geen zicht door.

Effecten van rolluiken

Veel Nederlanders laten rolluiken plaatsen. De redenen zijn duidelijk: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), ze weerkaatsen het zonlicht, ze zijn geluidsisolerend en je bespaart ook nog eens op de airco kosten. Tevens schrikken ze inbrekers af. Je hebt 3 keuzes: voorzetrolluiken worden aan de buitengevel voor het raam gezet, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en een inbouwrolluik (wordt tussen het kozijn en de buitenmuur gezet). De gemiddelde prijzen variëren tussen de €360 – €1300 voor rolluiken bestellen in Broek in Waterland.

 • Houd de warmte buiten je huis.
 • Werkt zeer verduisterend wat zorgt voor betere slaap.
 • Positief effect op inbraakpreventie.

Informatie over markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering die de zon ook van opzij tegenhoudt. Het systeem bestaat uit een houten, stalen of aluminium frame waarover een doek wordt gelegd. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij jaren 50 woningen. Ze beïnvloeden de ambiance van gebouwen. Daarnaast kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel die doorloop mogelijk maken. De normale tarieven liggen tussen de €650 tot €1950.

 • Bijzondere kleuren en motieven beschikbaar.
 • Je kunt gewoon naar buiten blijven kijken.
 • Zeer effectief dankzij de zijschotten.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: modieus en flexibel systeem dat goed beschermt tegen de zon.

Een aangename temperatuur in je woning via buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Broek in Waterland: alle soorten voor binnen op een rij

Binnenzonwering wordt aan de binnenkant van het raam geplaatst. Door raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Dit beperkt dat zonlicht fel de woning binnenkomt zodat het binnen aangenaam koel blijft. Eveneens heeft het ook een decoratieve functie. Handig om te noemen: met raamdecoratie verbeter jij de isolatie van je huis. De verwachte prijzen variëren tussen de €340 tot €850. In het stukje hieronder geven we een toelichting op de meest bestelde toepassingen.

Rolgordijnen: wat zijn de voordelen?

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Het is voordelig, gemakkelijk te monteren, gemakkelijk af te rollen en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen kun jij kopen in meerdere soorten materialen en kleuren zodat het ook altijd in jouw interieur past. Ze verkopen verschillende varianten zoals waterafstotende, elektrische, kiepkantelraam, transparante, verduisterende, lichtdoorlatende en unieke duo rolgordijnen. De kosten liggen tussen de €55,00 tot €150.

 • Zeer aantrekkelijke en goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Broek in Waterland: voor iedereen zelf op te hangen.
 • Verkrijgbaar in uiteenlopende stoffen en indrukwekkende uitvoeringen.

Vouwgordijnen: specificaties en kosten

Vouwgordijnen helpen mee voor een speelse en landelijke uitstraling aan een ruimte. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. Je kunt zelf keuzes maken omtrent hoe lichtdoorlatend het systeem is. Daarbij kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Houd rekening met onkosten van €100 tot zo’n €300.

 • Voor een knus interieur.
 • Zelf online samenstellen voor maatwerk.
 • Eenvoudig onderhoud: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: bekijk het aanbod

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. De bediening is erg simpel en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Je hebt de keuze uit veel producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Verwacht tarieven van €57,5 tot wel €175.

 • Een speels en vrolijk systeem.
 • Zowel voor houten- als kunststof kozijnen.
 • Dupligordijnen op maat: voor elk raam een geschikte maat.

Jaloezieën Broek in Waterland: wat zijn de voordelen?

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je kunt kantelen en kunt optrekken met een koord of elektrisch systeem. Je kunt kiezen uit diverse systemen en materialen als onder andere kunststof, stof, aluminium, hout, bamboe. Met jouw houten jaloezieën heb je 100% controle over de hoeveelheid licht en mate van privacy. Suggestie: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Verwacht prijsindicaties van €82,5 tot +/- €260.

 • In enkele seconden een ruimte verduisterd.
 • Jaloezieënwinkel: een extra natuurlijke sfeer met bamboe.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale strookjes die je hebt van stof, bamboe, pvc, aluminium, hout. Toe te passen voor hoge / grote ramen en bij een smaakvol en standaard interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De investeringen beginnen bij zo’n €70 en bedragen voor een luxe model zo’n €175.

 • Let op: ze kunnen klepperen voor een open raam.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast bij lange kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: 100% maatwerk en eenvoudig zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Broek in Waterland direct van de fabriek

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een authentieke of juist industriële look. Het zijn echte blikvangers die je interieur de finishing touch geven. Blinds zijn sfeervol, ze verhogen de waarde van jouw woning en een duurzame keuze. Te plaatsen op diverse ramen als dakramen, draaikiepramen, schuiframen, uitzetramen, vaste ramen, valramen. Kooptip: shutters zijn vaak wel wat duurder. De tarieven beginnen bij zo’n €490. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €880.

 • Meefinancieren bij het afsluiten van hypotheek.
 • Je kunt het snel reinigen met een vochtige doek.
 • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Broek in Waterland zorgen voor voldoende ventilatie en zijn erg doeltreffend tegen insecten en ongedierte. Denk bijvoorbeeld aan: voorzethor, hor met scharnier, rolhor, lamellenhor, plissé hor, inzethor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Opmerking: horren hebben geen zonwerend effect. Je kunt wel kiezen voor een intelligente duo-plissé hor. Dit type beschermt tegen insecten en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De onkosten beginnen bij €70 en kunnen oplopen tot €625.

 • Te monteren op: uitzetraam, tuimelraam, vast raam, valraam, schuifraam, draai-kiepraam.
 • Je ramen en deuren gemakkelijk openzetten om te ventileren.
 • Ideaal voor mensen met hooikoorts.

De juiste raamdecoratie voor elke smaak

Vrijblijvend 3 aanbiedingen van professionele winkels

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 23 april 2024 worden berekend door te kijken naar velerlei aspecten: het model, het materiaal, de afmeting en de manier van bedienen. In de onderstaande tabel delen we de actuele prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Broek in Waterland in april 2024.

Soort zonweringFormaatVerwachte kosten
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€830 – €2250
Uitvalscherm2 – 6 meter breed€385 – €1475
Screens300 cm – 400 cm breed€270 – €1125
Rolluik200 cm – 400 cm breed€300 – €1400
Rolgordijn100 x 150 cm€50 – €175
Lamellen250 x 250 cm€55 – €195
Jaloezieën100 x 130 cm€70 – €260
Plisségordijnen140 cm breed€120 – €380
Gemiddelde tarieven zonnewering met monteren in de Provincie Noord-Holland.

Vergelijk merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken met een uitstekend aanbod. Elke leveranciers heeft zo zijn kenmerken en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Broek in Waterland. In de tabel hierna bespreken we een toelichting op de meest bekende merken. Zodoende kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: de beste knikarmschermen, uitvalschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: levert een groot aantal producten overal in Nederland.
 • Verano: altijd een Verano partner bij jou in de buurt.
 • Zonnelux: uitsluitend de beste en mooiste producten bij jou thuis.
 • Heroal: duurzame, kwalitatieve en veilige systemen.
 • Stobag: eigen producten met award winning designs en functionaliteiten.
 • Renson: Gevelbekleding voor een gezond binnenklimaat.
 • Velux: de VELUX montageservice komt bij jou aan huis.
 • Luxaflex: werken met materialen zoals Stof, Hout, Aluminium en PVC.
 • Somfy: koppel je elektrische zonneschermen, screens, luiken en raamdeco aan een smart-home app.
 • Unilux / Fractions: design horren, shutters en raamdecoratie.
 • Veneta: standaard 8 jaar garantie inclusief gratis advies aan huis.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, IKEA, Hornbach, Gamma, Karwei & Wehkamp, FonQ, Formido, Leen Bakker, Kwantum.
 • Overige merken: Roma, Weinor, Toppoint, Bece, Husol, Deponti en Swela, Sunway, Copaco, Dickson, Schlappi, Milano.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Waterland

Goedkope zonwering kopen in Broek in Waterland? In contact komen met een erkend zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In de tabel hieronder tonen wij bedrijven en adressen van raambekleding winkels en gordijnwinkels in de regio. Eventueel kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Via dit platform ontdek je ook montagepartners en bedrijven in Edam, Zuiderwoude en Monnickendam.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Toelichtingen op zonwering per ruimte

Elke gevel vraagt weer om een ander type vitrage die matcht met de stijl van de woning. We informeren je graag verder over de meest bestelde soorten zonwering voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: kies voor een product met voldoende licht wat onderhoudsvriendelijk is.
 • Badkamer: ideaal zijn waterafstotende plisse gordijnen (privacy verhogend).
 • Woonkamer: door het toepassen van verduisterende gordijnen of duettes bepaal je zelf hoeveel lichtinval je hebt.
 • Slaapkamer: maak jouw slaapkamer helemaal geluidsdicht met geluidswerende gordijnen.
 • Zolderraam: draai-kiepramen afschermen maakt de zolder in de zomer weer leefbaar (Verkoelend).
 • Dakkapel: jouw rolgordijnen op maat laten maken en zelf monteren.
 • Balkon: een zonnescherm of balkondoek is de perfecte manier voor extra schaduw.

Mogelijkheden voor serre & terras
Van juni t/m september wordt het al gauw 30 graden of warmer. Er bestaan verschillende soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, innovatie parasols of bijzondere houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Een zonnescherm voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten plaatsen. Bekijk snel meer details over: Houten jaloezieën.

Veelgestelde vragen omtrent het koelen van je huis

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De meest optimale zonnewering die aansluit op jouw behoefte kun je uitzoeken aan de hand van: de afmetingen van je ramen, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, jouw woonsituatie en hoeveel je maximaal wilt investeren. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat het verkrijgbaar is in verschillende kleuren, soorten materialen en prijsgroepen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar zit wel altijd in het zicht (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Broek in Waterland?

De tarieven van zonwering zijn weer anders per woning. De normale prijsindicaties hebben we hierna voor je opgesomd. Markiezen zijn zo’n €550. Screens €265 per raam. Op het moment dat je kiest voor een terrasscherm moet je rekening houden met minimaal €1025. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €675). Een normaal rolluik kost €490. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €285 per raampartij. Shutters zijn een stuk kostbaarder (+/- €795). Overige gordijnen voor binnen zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (te koop vanaf €100 per raam). De totale onkosten worden gecalculeerd door te kijken naar het model, de maximale breedte, bediening, materiaaltypes, motiefjes en montagekosten.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Broek in Waterland?

Voor het bestellen van zonweringsproducten heb je veel keuze. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om de afmetingen en montage-eisen. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, echter bestaat er ook de de montage met inmeetservice in Broek in Waterland. In die situaties komt een deskundige vakman die elk raam / kozijn inmeet bij je thuis. Vervolgens kan de vakman het product volgens de documentatie monteren. Dankzij de montageservice geniet je altijd van efficiënte zonnewering, garantie en nazorg en soms een onderhoudsbeurt.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Ga jij voor de de normale handbediening, handzender of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering levert veel op. Een handmatige installatie met een handslinger is werkbaar, echter het kan simpeler. Draadloze bediening (a.d.h.v. een handzender, draaiknop, tijdschakelaar, mobiele app) is steeds meer in opkomst omdat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij veel wind kan het zonnescherm zich automatisch inklappen Wanneer de zon aanwezig is kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Gordijnen, shutters en jaloezieën kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet maakt jouw woning slimmer. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken & screens starten bij €400.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 1150, 1151

Plaats een reactie