Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Edam vergelijken

Genieten van een koel huis met zonwering in Edam? Zonwering heb je in een binnen- en buitenuitvoering. Het is er al vanaf €67,50. Degelijke buitenzonwering zoals een rolluik werkt het beste tegen hevige zon. Daarbij realiseert een zonnescherm schaduwrijke plekken waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of plissés is meestal een stuk goedkoper en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Tegenwoordig heb je immens veel afzonderlijke systemen. Via zonweringaanbiedingen.nl check je een handige keuzegids waarmee jij inzicht krijgt in de opties. In aanvulling daarop bekijk je de geschatte kosten en contactgegevens van lokale zonwering specialisten in Edam (werkgebied).

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Realiseer een prettige temperatuur in huis op warme dagen.
 • Je creëert een fijne schaduwrijke plek op het terras.
 • Je kunt besparen op de energierekening door het isolerende effect.
 • Je interieur zal minder snel verkleuren.
 • Vooral rolluiken verkleinen de kans op inbraak.
zonwering-vergelijken-edam

Zonnescherm laten plaatsen in Edam

Ben je zelf niet technisch aangelegd of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Edam via een goede zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je bent dan verzekerd dat het product op de juiste manier aangebracht wordt, dat je garantie geldig blijft en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Op dit platform vind je gemakkelijk bedrijven uit de buurt. In de volgende alinea vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten monteren door een specialist

 1. Een soort kiezen

  De eerste vraag is welk type zonwering het beste past bij jouw eisen. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het uitvalscherm of de rolgordijnen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: verkoeling in huis, de energiekosten verlagen, de inkijk beperken (privacy), inbrekers afschrikken, een fijne schaduwplek maken, de lichtinval bepalen of een toevoeging voor het interieur.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Geef de maten door van het model dat je hebt uitgezocht. Geef ook door waar het aangebracht moet worden. Je kunt kiezen voor o.a. aan de overkapping of bij de slaapkamers. Upload foto’s of bouwtekeningen voor een compleet en actueel beeld.

 3. Handmatige of elektrische bediening

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De simpelste optie is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Wil je iets meer comfort, dan kies je de elektrische bediening. Vaak gaat dit met een handige draaiknop, die ook als tijdschakelaar kan werken. De meest exclusieve en effectiefste mogelijkheid is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  De details van het project ingevuld? Voer jouw adresgegevens in. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Edam en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de prijsindicaties en check referenties, garantie en betalingscondities. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en plan de klus in.

 5. Installatie van het systeem

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en zorg dat alles opgeruimd is voor de montagepartner. De installateur levert het terrasscherm of de vouwgordijnen zoals besproken. Controleer zorgvuldig of het product goed is opgehangen. Probeer alles direct even uit. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Eventueel kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Ontvang offerte van raambekleders in Edam

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Edam is het meest geschikt om meer schaduw rondom je huis te realiseren. Daarnaast creëert het een heerlijke schaduwplek op je kavel (dicht bij de muren). Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Meerdere artikelen zoals het rolluik hebben een inbraakwerende werking en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten kan je bestellen in tientallen verschillende designs en formaten. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €200 tot €2575. In de koopgids hierna lees je informatie over de meest moderne producten.

Effecten van knikarmschermen / terrasschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat aan de gevel gemonteerd wordt. Middels 2 knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst blijft de ruimte gewoon beloopbaar en creëer je een schaduwrijke plek in de tuin. Noemenswaardig: dit model moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De verwachte kosten variëren tussen de €850 – €2200.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • Vrije doorloop met veel ruimte.
 • Meerdere bedieningsmogelijkheden.

Uitleg over uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een voordelige manier om een raam in de schaduw te brengen. Het biedt voldoende schaduw zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Zeer praktisch bij hoger gelegen ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De verwachte prijzen komen uit tussen de €450 t/m €1250.

 • Zeer goedkoop zonnescherm.
 • Zeer geschikt voor hoge kantoren, flats en gebouwen.
 • Minder gevoelig voor wind en regen.

Advies over screens

Screens op maat laten maken in Edam komt perfect tot z’n recht als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn niet zo vatbaar voor wind. De keuze qua doek-materiaal is polyester of glasvezel. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. Met daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, van buiten naar binnen gaat niet. Belangrijk: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid moet het raam dicht blijven. De verwachte tarieven komen uit tussen de €375 tot €1075.

 • Het hele raam wordt afgedekt.
 • Uitdraaien kost maar weinig tijd.
 • Je behoudt jouw privacy.

Korte info over rolluiken

Rolluiken zijn erg gewild. De voordelen zijn eindeloos: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), ze zijn zeer warmtewerend, ze zijn geluiddempend en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Daarbij biedt het een preventieve werken bij inbraak. Binnen dit segment heb je 3 opties: het voorzetrolluik is geschikt voor bestaande bouw, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal weggewerkt in de gevel. De onkosten komen uit tussen de €270 – €1500 voor rolluiken bestellen in Edam.

 • Zeer zonwerend en verduisterend.
 • Werkt zeer verduisterend wat zorgt voor betere slaap.
 • Positief effect op inbraakpreventie.

Bestellen van markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. Het is eigenlijk een constructie van hout of aluminium waar het doek overheen wordt gespannen. De markiezen zie je veel bij klassieke woningen of restaurants. Ze dragen bij aan de uitstraling van huizen. Behalve dit model is er nog een petmodel en klapmodel die doorloop mogelijk maken. De prijsindicaties liggen tussen de €620 tot €1700.

 • Volledig maatwerk mogelijk qua breedte, kleur en materiaal.
 • Gemakkelijk schoon te houden.
 • Windvast en uv-lichtbestendig.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: koele zomers en aangename winters met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Altijd de juiste temperatuur in huis d.m.v. buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Edam: bekijk systemen voor binnen

Binnenzonwering wordt altijd aan de binnenzijde van het raam gemonteerd. Met raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Dit beperkt dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen zodat je de hitte buiten kunt houden. Daarnaast is het een toevoeging aan jouw interieur. Een leuke bijkomstigheid: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De kosten variëren tussen de €340 – €825. In het stukje hieronder lees je de voordelen en nadelen van de meest gekozen toepassingen.

Rolgordijnen: wat zijn de voordelen?

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Het is betaalbaar, moeiteloos te monteren, simpel af te rollen en het is heel breed inzetbaar Rolgordijnen zijn te bestellen in meerdere dessins en kleuren zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Men biedt allerlei soorten zoals transparante, kiepkantelraam, waterafstotende, dakraam, lichtdoorlatende, verduisterende en speciale duo rolgordijnen. De prijsindicaties liggen tussen de €65,00 en €150.

 • Ruim aanbod binnen het segment goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Edam: relatief eenvoudig zelf te bevestigen.
 • Verkrijgbaar in kleurrijke stoffen en exclusieve modellen.

Vouwgordijnen: waarom is dit interessant?

Vouwgordijnen geven een luxe en karaktervolle uitstraling aan je huis. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. De keuze voor de stof bepaalt de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Ook zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Je moet denken aan kosten van €95 tot wel €425.

 • In bijna iedere stof leverbaar.
 • Online samenstellen voor maatwerk.
 • Eenvoudig onderhoud: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: waarom is dit interessant?

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Het bedienen gaat middels een koord en de zonwerendheid is optimaal. Een prachtig type raamdeco die aansluit op elk interieur. Raambekleders bieden veel uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Houd rekening met kosten van €60 tot €185.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Kies voor honingraad structuur voor extra isolatie.
 • Dupligordijnen op maat: laat een vakman de producten inmeten.

Jaloezieën Edam: wat zijn de voordelen?

Jaloezieën zijn horizontale latten die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een handig koord of ketting. Leveranciers bieden ontzettend veel soorten en materialen als o.a. kunststof, PVC, aluminium, bamboe, stof. Via de houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor de gewenste lichtinval en privacy. Tip: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Houd rekening met prijsindicaties van €70 tot +/- €240.

 • Elke kamer optimaal belichten.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor Bamboe voor een natuurlijke look
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een milieuvriendelijke oplossing.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale strookjes van materialen zoals stof, bamboe, kunststof, hout, aluminium. Praktisch voor brede / grote ramen en bij een eigentijds en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, eenvoudig te reinigen en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De investeringen starten bij gemiddeld €70. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €175.

 • Past heel mooi bij een lang en brede raampartij.
 • Geschikte binnenzonwering voor hoge ramen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aanbrengen en monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Edam direct van de fabriek

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een heel eigentijdse look. Het zijn unieke producten waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. De blinds houden de zon perfect buiten, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Past op bijna elk raam zoals valramen, schuiframen, draaikiepramen, uitzetramen, vaste ramen, ronde ramen. Kooptip: shutters zijn niet heel erg voordelig. De kostprijzen starten bij om en nabij de €470 en bedragen voor een luxe model zo’n €930.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Erg gemakkelijk in gebruik.
 • Houten kozijnen: hout op hout staat erg mooi.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Edam bieden frisse lucht in de woning en werken uitstekend tegen insecten en ongedierte. Er zijn talloze opties: hor met scharnier, hordeur, plissé hor, rolhor, voorzethor, inzethor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Belangrijk: de hor houdt de zon niet tegen. Wel zit er in het assortiment een combinerende duo-plissé hor. Dit alternatief houdt vliegen, muggen en insecten tegen maar heeft ook een zonwerend doek. De kostprijzen starten vanaf €80. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €750.

 • Breed inzetbaar: vast raam, uitzetraam, draairaam, draai-kiepraam, tuimelraam, valraam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Ideaal als je last hebt van hooikoorts.

Vind de perfecte raamdecoratie voor elke interieurstijl

Vrijblijvend 3 aanbiedingen in je mailbox

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 21 april 2024 worden gecalculeerd via meerdere aspecten: het type product, de materiaalsoort, de maximale lengte en handmatige of elektrische bediening. In het schema hieronder delen we de verwachte kosten van het laten plaatsen van zonwering in Edam in april 2024.

Zonwering systeemAfmetingKostenindicatie
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€850 – €2100
Uitvalscherm100 – 500 cm breed€385 – €1275
Screenstot 4 meter breed€265 – €1125
Rolluik100 cm – 400 cm breed€330 – €1400
RolgordijnTot 300 cm breed€55 – €170
Lamellen200 x 200 cm€65 – €205
Jaloezieën100 x 200 cm€65 – €230
Plisségordijnen100 breed€115 – €350
Verwachte tarieven zonnewering incl. montage in de Provincie Noord-Holland.

Alle merken zonwering op een rij

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er zijn tal van merken om uit te kiezen. Welke winkelier heeft zijn pluspunten en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Edam. In het schema hierna delen we een toelichting op de beste verkochte merken. Dankzij deze vergelijking hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: specialisten in heel Nederland.
 • SunCircle: strakke en luxe modellen en kwalitatieve hoogwaardige producten.
 • Verano: gratis brochure en gratis kleurstalen opvraagbaar.
 • Zonnelux: advies op maat, inmeten en montage.
 • Heroal: vervaardigd uit hoogwaardige aluminium grondstoffen.
 • Stobag: zon- en weerbeschermingsoplossingen voor huis en tuin.
 • Renson: innovatieve gevelbekleding met aluminium lamellen.
 • Velux: expert in dakramen, dakkapellen, lichtkoepels en raamdecoratie.
 • Luxaflex: van rolgordijnen, shades en shutters tot rolluiken en zonneschermen.
 • Somfy: de beste elektrische zonneschermen en slimme motoren voor raamdecoratie.
 • Unilux / Fractions: extra comfort in huis met design shutters en horren.
 • Veneta: meer dan 3.200.000 ramen bekleed.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Gamma, IKEA, Hornbach, Karwei en Kwantum, Bol.com, FonQ, Wehkamp, Leen Bakker.
 • Bekijk ook: Roma, Novoferm, Bece, Toppoint, Deponti, Weinor & Swela, Copaco, Dickson, Lumenguard, Milano, Sunway.

Zonwering experts in regio van Edam-Volendam

Goedkope zonwering kopen in Edam? Zoeken naar een goed zonweringsbedrijf in de regio? Hieronder vergelijk je namen en adressen van woonwinkels en gordijnwinkels in jouw omgeving. Vaak kan je hier terecht voor meer informatie. Via deze website vergelijk je ook monteurs en shops in Schiphol-Rijk, Monnickendam en Den Ilp.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Elk raam vraagt om een uniek type vitrage die in lijn is met de individuele ruimte. We gaan nu verder in op de meest gekozen binnen- en buitenzonweringsproducten per ruimte.

 • Keuken: zorgt voor sfeer en heeft een praktische functie.
 • Badkamer: elke privé douche mooi afwerken met vochtafstotende modellen en materialen.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen kun je genieten van meer schaduw en comfort in de living.
 • Slaapkamer: maak jouw slaapkamer helemaal geluidsdicht met geluidswerende gordijnen.
 • Zolderraam: mooie esthetische producten voor draai-kiepramen op jouw zolder.
 • Dakkapel: gemakkelijk rolgordijnen op maat bestellen en zelf plaatsen.
 • Balkon: laat een zonnescherm of balkondoek plaatsen en maak schaduwrijke plekken.

Serre & Terras
In de zomerperiode kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Er zijn veel modellen buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, gewoon parasols of moderne buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Zonwering voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten installeren. Bekijk ook meer informatie over: Buitenjaloezieën.

FAQ: meer schaduw en een gekoeld huis

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De juiste zonnewering voor jouw pand hangt af van de hoogte van je ramen, hoe jouw tuin is ingericht, jouw stijl en smaak en wat je maximaal wilt uitgeven. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat het te bestellen is in een groot aantal kleuren, motiefjes en prijssegmenten. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar springt wel meer in het oog (het zit aan de buitengevel vast).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Edam?

De prijzen van zonwering wisselen enorm. De standaard kosten tref je hierna. Markiezen zijn zo’n €675. Screens €230 per raam. Op het moment dat je kiest voor een terrasscherm betaal je ongeveer €1150. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €700). Een instap-rolluik kost €455. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €300 per raam. Voor shutters ben je meer kwijt (+/- €805). Voordelige soorten raambekleding zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (reken op minimaal €110 per raampartij). De totale tarieven worden beïnvloed door: de gekozen constructie, de gewenste afmeting, de bedieningsopties, het materiaal, designs en installatiewerk.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Edam?

Zoek je zonweringsproducten? Dan is het assortiment enorm. Daarbij moet je zeker goed letten op het juist inmeten en monteren van de producten. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, maar je kunt ook kiezen voor de montage & inmeetservice in Edam. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een lokale expert die de gevels en raamkozijnen deskundig bekijkt en opmeet. Als de gehele bestelling binnen is zal een professional het product goed monteren. Op die manier heb je gegarandeerd optimale zonnewering, garantie en service en een perfect aangesloten product.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

De meest gangbare keuzes zijn de normale handbediening, elektrische bediening met zender of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering wordt door steeds meer mensen gekocht. Een handmatig zonnescherm met een handslinger is werkbaar, maar het kan toch nog handzamer. Draadloze bediening (middels een draaiknop, mobiele app, afstandsbediening, handzender) is steeds meer in opkomst omdat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij extreem weer kunnen de lamellen bijvoorbeeld automatisch sluiten. Als de zon op het raam schijnt laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Shutters, jaloezieën en gordijnen kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De verwachte prijzen van smart rolluiken & screens beginnen bij €425.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 1135

Plaats een reactie