Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Acquoy vergelijken

Wil jij ook een bestelling doen voor zonwering in Acquoy? Zonwering kan je voor binnen en buiten de woning kopen. Je laat dit al plaatsen vanaf €82,50. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een knikarmscherm is zeer handig om zonnewarmte buiten te houden. Vaak win je met een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek op jouw terras. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of rolgordijnen is vaak aantrekkelijk geprijsd en geeft je woning ook warme uitstraling. Gordijnwinkels hebben geweldig veel verschillende oplossing. Via zonweringaanbiedingen.nl delen we een handige keuzegids waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Eveneens bieden we de huidige tarieven en een tabel met erkende zonwering specialisten in Acquoy (werkgebied).

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Op warme dagen beschutting zoeken in je woning.
 • Voeg extra waarde toe aan je huis met professionele producten.
 • Het isolerende effect maakt dat jouw energieverbruik kan dalen.
 • Het verhoogt jouw privacy.
 • Het werkt ook als inbraakpreventie.
zonwering-vergelijken-acquoy

Zonnescherm laten plaatsen in Acquoy

Ben je zelf niet technisch aangelegd of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Acquoy via een bekende zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je weet dan zeker dat alles juist gemonteerd wordt, dat de garantie niet vervalt en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Via onze vergelijkingstool vind je snel vakspecialisten in de regio. In het volgende stappenplan lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten plaatsen door een specialist

 1. Kies een systeem

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk model past bij jouw wensen. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het knikarmscherm of de lamellen. Belangrijke functies zijn: een ruimte afkoelen, het verminderen van energiegebruik, inkijk verminderen, inbraakkans verminderen, een schaduwplekje creëren, lichtinval tegengaan of een toevoeging voor het interieur.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Geef de maten door van het model dat je hebt uitgezocht. Selecteer ook waar het geplaatst moet worden. Onder andere plaatsing achter het huis of bij de slaapkamers. Maak foto’s om de opdracht te verduidelijken.

 3. Automatische of handbediening?

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De meest basic-keuze is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een praktische draaischakelaar, eventueel met een tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en comfortabelste keuze is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  Alles geïnventariseerd? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Acquoy en regio. Vergelijk alle prijzen en duik in de keurmerken, garantie, levertijd. Kies de beste totaal-aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Installeren

  Ruim de oude zonwering netjes op en leg eventuele spullen al klaar voor het montagebedrijf. Het installatiebedrijf monteert het terrasscherm of de duettes zoals besproken. Toets of de totale constructie correct is geïnstalleerd. Een demonstratie is gebruikelijk. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Steeds vaker bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Direct actuele prijzen ontvangen van raambekleders in Acquoy

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Acquoy is het meest doeltreffend om een fijn binnenklimaat te creëren. Ook zorgt het voor een aangename schaduwplek op korte afstand van je huis. Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Veel varianten zoals het rolluik zijn zelfs inbraakproof en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in diverse kleuren en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €450 t/m €2525. In het volgende hoofdstuk geven we een toelichting op de meest praktische oplossingen.

Informatie en voordelen van terrasschermen & knikarmschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. Via 2 knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Zo is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en levert het systeem veel schaduw op op het terras. Belangrijk: het systeem kan vies worden door regen. De verwachte tarieven variëren tussen de €925 tot €2250.

 • Zeer geschikt als terraszonwering.
 • Vrije doorloop met veel ruimte.
 • Kan eenvoudig worden ingeschoven.

Offerte voor uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een relatief betaalbare manier om een raam te beschermen tegen zon. Je kunt rekenen op op een paar m2 veel schaduw zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Erg handig bij grote ramen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De totale investeringen bedragen tussen de €425 – €1250.

 • Een zeer budgetvriendelijk zonnescherm.
 • Voor ramen die alleen naar binnen opengaan.
 • Ook leverbaar met elektrische bediening.

Korte info over screens

Screens op maat laten maken in Acquoy biedt je design rolluiken voor als je een systeem zoekt dat weinig ruimte inneemt. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn bestand tegen extreem weer. Het doek wordt samengesteld met glasvezel of polyester. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende en verduisterende screens. Tijdens daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, andersom is dat niet het geval. Aandachtspunt: wanneer je het screendoek uitdraait kan je het raam niet even op een kier zetten. De verwachte prijzen bedragen tussen de €375 en €1200.

 • Maatwerk mogelijk: alle breedtes.
 • Binnen een minuut uitgedraaid.
 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.

Investeren in rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest toegepaste keuzes. Dat is goed te verklaren: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, ze zijn zeer warmtewerend, ze houden lawaai tegen, en houden in de winter de kou buiten de deur. Eveneens biedt het een preventieve werken bij inbraak. Je hebt 3 varianten: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt toegepast bij montage van het kozijn (achter de buitenmuur). De totale investeringen schommelen tussen de €340 tot €1350 voor rolluiken bestellen in Acquoy.

 • Houd de warmte buiten je huis.
 • De rolluiken hebben uitstekende isolatiewaarden.
 • Positief effect op inbraakpreventie.

Details over markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Het systeem bestaat uit een compact frame van o.a. staal waar het doek overheen wordt gespannen. We zien markiezen vaak bij exclusieve woningen. Ze geven een boost aan de ambiance van (bedrijfs)panden. Naast het standaard model kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel die doorloop mogelijk maken. De prijsindicaties komen uit tussen de €730 tot wel €1775.

 • Volledig te customizen (kleur, thema’s en afmetingen).
 • Het zicht van binnenuit wordt niet verstoord.
 • Relatief weinig windgevoelig.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: een hypermodern systeem voor jouw woning.

Een koele temperatuur in een pand d.m.v. buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Acquoy: alle mogelijkheden voor binnen

Binnenzonwering noemen we ook wel raamdecoratie. D.m.v. raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Dit verkleint de kans dat er warm zonlicht in huis komt zodat het binnen aangenaam koel blijft. Evenzeer kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. En daarbij komt: met raamdecoratie verbeter jij de isolatie van je huis. De tarieven liggen tussen de €380 tot €950. In het bijgaande stukje lees je de voordelen en nadelen van de meest bestelde mogelijkheden.

Rolgordijnen: specificaties en kosten

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Ze hebben gunstige prijzen, eenvoudig te plaatsen, simpel te gebruiken en het is bijna in elke ruimte toepasbaar. Rolgordijnen kun jij kopen in velerlei dessins en kleuren zodat het in iedere woning past. Er bestaan verschillende types zoals kiepkantelraam, elektrische, verduisterende, waterafstotende, dakraam, transparante en een duo rolgordijn. De kosten liggen zo tussen de €65,00 en €160.

 • Handige optie voor tijdelijke of goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Acquoy: voor iedereen zelf op te hangen.
 • Aanbod in prachtige stoffen en indrukwekkende modellen.

Vouwgordijnen: specificaties en kosten

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een luxe en karaktervolle ambiance aan je woning. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. Je kunt zelf keuzes maken omtrent het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Daarnaast helpen ze tegen een slechte akoestiek. Voorzie tarieven van €100 tot €400.

 • Zijn netjes weg te werken.
 • Ruime kleurkeuze en altijd maatwerk.
 • Eenvoudig onderhoud: reinig de stof met water/zeep in een handwas.

Plissé: verkrijgbaar in veel kleuren

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. De bediening is erg simpel en het past op bijna ieder raam. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die goed matched met jouw interieur. Je hebt veel varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Voorzie kosten van €57,5 tot +/- €155.

 • Elegante vorm van raamdecoratie.
 • Eenvoudige montage (zonder boren).
 • Dupligordijnen op maat: zelf inmeten of laten opmeten.

Jaloezieën Acquoy: soorten, kleuren en kosten

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die je op veel standen kunt opendraaien met een koord of stang. Je kunt kiezen uit mega veel soorten en materialen als bijv. bamboe, stof, aluminium, PVC, kunststof. Dankzij houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende de lichtinval en privacy. Niet vergeten: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Houd rekening met een prijs van €85 tot wel €250.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: een extra natuurlijke sfeer met bamboe.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: Onderhoudsarm en een duurzaam product.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale latten van bouwstoffen zoals kunststof, bamboe, stof, aluminium, hout. Perfect voor kolossale / grote ramen en zijn erg geschikt voor een eigentijds en basis interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, zijn makkelijk te reinigen en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De prijsverwachtingen starten bij gemiddeld €70 en bedragen voor een luxe model zo’n €180.

 • Een tijdloze aanblik voor jouw interieur.
 • Voor hoge kozijnen is deze binnenzonwering een ideale oplossing.
 • Montage kunststof kozijn: 100% maatwerk en eenvoudig zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Acquoy voor je huis

Shutters zijn populaire binnenluiken met een unieke look. Het zijn unieke systemen die je interieur de finishing touch geven. Blinds zijn exclusief, ze maken je woning meer waard en een milieuvriendelijke keuze. Aan te brengen op diverse ramen zoals vaste ramen, draaikiepramen, ronde ramen, schuiframen, dakramen, valramen. Kooptip: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De investeringen beginnen bij zo’n €430 en lopen op tot €870.

 • Verhogen de waarde van de woning.
 • Prettig te bedienen.
 • Houten kozijnen: mooie combinatie van natuurlijke producten.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Acquoy zorgen voor ventilatie in huis en zijn goed in het tegenhouden van ongedierte en andere insecten. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: hor met scharnier, lamellenhor, inzethor, plissé hor, rolhor, voorzethor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Advies: horren werken niet als zonnewering. Er bestaat ook een totaaloplossing, de duo-plissé hor. Deze weert kleine dieren en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De prijsverwachtingen starten bij om en nabij de €85 en lopen op tot €675.

 • Breed inzetbaar: vast raam, draai-kiepraam, tuimelraam, schuifraam, valraam, draairaam.
 • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk je woning ventileren.
 • Voor mensen die een hekel hebben aan insecten.

De leukste raamdecoratie voor elke smaak

Snel een aanbieding van lokale specialisten

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 23 april 2024 zijn altijd onderhevig aan velerlei thema’s: het type product, type materiaal, het formaat en de manier van bedienen. In de tabel hierna vergelijk je de actuele prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Acquoy in april 2024.

Zonwering systeemFormaatVerwachte kosten
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€840 – €2200
Uitvalscherm1 – 6 meter breed€395 – €1600
Screens1 – 4 meter breed€255 – €950
Rolluik2 – 4 meter breed€305 – €1350
RolgordijnTot 300 cm breed€50 – €175
Lamellen180 x 180 cm€75 – €210
Jaloezieën100 x 250 cm€70 – €210
Plisségordijnen100 x 130 cm€110 – €320
Gemiddelde prijzen zonnewering met montage in de Provincie Gelderland.

Meest gekozen merken zonwering

Plannen om zonwering te kopen? Er zijn veel leveranciers die je in je overweging mee moet nemen. Elke aanbieder heeft zijn pluspunten en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Acquoy. In de tabel hieronder delen we uitleg over de beste verkochte merken. Daarmee kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: specialisten in heel Nederland.
 • SunCircle: montage door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: specialist voor luxe en exclusieve producten en oplossingen.
 • Zonnelux: de sfeerbepaler in jouw interieur.
 • Heroal: duurzame, kwalitatieve en veilige systemen.
 • Stobag: zonwering en weerbescherming op maat.
 • Renson: unieke totaalconcepten voor gevelbekleding projecten groot en klein.
 • Velux: o.a. verduisterende en transparante rolgordijnen en insectenhorren.
 • Luxaflex: kwaliteitssystemen in talloze kleuren en dessins.
 • Somfy: jouw rolluiken, screens en elektrische zonneschermen geautomatiseerde bedienen.
 • Unilux / Fractions: kwaliteitsleverancier van horren, plissé deuren en shutters.
 • Veneta: standaard 8 jaar garantie inclusief gratis advies aan huis.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Praxis, Hornbach, Hubo, Gamma en Kwantum, Wehkamp, FonQ, Bol.com, Formido.
 • Overige merken: Roma, Husol, Bece, Toppoint, Weinor, Novoferm en Dickson, Swela, Copaco, Lumenguard, Schlappi, Sunway.

Zonwering experts zoeken in de buurt van West Betuwe

Goedkope zonwering kopen in Acquoy? In contact komen met een professioneel zonweringsbedrijf in de omgeving? In de onderstaande tabel tonen wij namen en adressen van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in de buurt. Soms kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Via deze vergelijker bekijk je ook installateurs en winkels in Leerdam, Rhenoy en Schoonrewoerd.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Elke woning heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die perfect past bij de individuele ruimte. We gaan nu verder in op de mooiste zonwering voor binnen en buiten voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: kies voor praktische jaloezieën of voor sfeervolle vouwgordijnen.
 • Badkamer: let met name op vochtbestendigheid en privacy in de douche.
 • Woonkamer: verduisterende gordijnen maken de centrale ruimtes in huis tot een aangename plek.
 • Slaapkamer: met geluidswerend rolluiken maak jij de nachten stiller en koeler.
 • Zolderraam: rolgordijnen, jaloezieën of plisségordijnen bieden uitkomst voor draai-kiepramen.
 • Dakkapel: denk aan rolgordijnen op maat (die je gemakkelijk zelf kunt plaatsen).
 • Balkon: kies voor een balkondoek of zonnescherm voor schaduw op hoogte.

Terras en Serre
In de zomerperiode kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Men verkoopt veel soorten buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, basic-parasols of luxueuze houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Zonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten integreren. Bezoek ook onze pagina over: Binnenzonwering.

FAQ: meer schaduw en een gekoeld huis

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De meest optimale zonnewering komt tot stand door: het soort raam, hoe je tuin gelegen is, het karakter van jouw huis en wat je eraan wilt uitgeven. De voordelen van binnenzonnewering zijn dat het te bestellen is in veel kleuren, soorten materialen en maatvoeringen. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, zorgt voor net wat meer schaduw, maar trekt wel meer de aandacht (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Acquoy?

De uitgaven voor zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De gemiddelde prijsindicaties hebben we kort uiteengezet. Markiezen kosten zo’n €650. Screens €210 per raam / kozijn. Bij een terrasscherm betaal je ongeveer €1125. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €625). Een standaard rolluik kost €475. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €280 per kozijn. Shutters zijn een stuk kostbaarder (zo’n €810). Overige keuzes zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (te verkrijgen vanaf €120 per raam). De totale prijzen hangen af van: type systeem, de grootte van het systeem, de bedieningsopties, type materiaal, vormen / kleuren en installatiewerk.

Wat is het voordeel van de inmeetservice en montageservice in Acquoy?

Zoek je zonweringsproducten? Dan heb jij genoeg te kiezen. Je moet altijd rekening houden met het juist inmeten en monteren van de producten. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, echter bestaat er ook de de montage en inmeetservice in Acquoy. In die situaties komt een gediplomeerde monteur die kozijnen, gevels en ramen deskundig bekijkt en opmeet. Als alle spullen binnen zijn kan de expert het zonnescherm juist installeren. Dankzij de montageservice geniet je van fantastische zonnewering, langere garantieperiodes en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Wat is slimme zonwering?

Wil jij een de normale handbediening, bediening met een afstandsbediening of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering levert veel op. Handmatige zonwering met stang of band is werkbaar, alleen het kan gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (handzender, tijdschakelaar, mobiele app, afstandsbediening) biedt al voordeel dat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Als het regent kan het zonnescherm zich automatisch inklappen Bij de aanwezigheid van fel zonlicht zal het scherm ook direct reageren. Jaloezieën, shutters en gordijnen kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet geeft je meer flexibiliteit. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken en screens komen uit rond de €575.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 4151

Plaats een reactie