Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Geldermalsen vergelijken

Wil jij ook een bestelling doen voor zonwering in Geldermalsen? Zonwering kan je voor binnen en buiten de woning kopen en kan je al kopen vanaf €65,00. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een zonnescherm is praktisch om de zon buitenshuis te houden. In veel gevallen creëert een zonnescherm schaduwrijke plekken waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of duetten is globaal gezien goedkoper en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Winkels verkopen tegenwoordig gigantisch veel diverse toepassingen. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je een uitgebreide uitleg dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Daarnaast doorzoek je gemiddelde tarieven en een tabel met lokale zonwering specialisten in Geldermalsen en de directe omgeving.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Realiseer een prettige temperatuur in huis op warme dagen.
 • In de zomer heb je ook buiten altijd beschutting.
 • Besparen op de stookkosten door isolerende werking.
 • Het creëert extra privacy in huis.
 • Het schrikt inbrekers af.
zonwering-vergelijken-geldermalsen

Zonnescherm laten plaatsen in Geldermalsen

Ben je zelf niet technisch aangelegd of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Geldermalsen via een betrouwbare zonwering specialist is een goed idee. Je bent er dan zeker van dat alles volgens de documentatie vastgezet wordt, dat er niks kapot gaat en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via onze vergelijkingstool vind je gemakkelijk vakmannen die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In de onderstaande koopgids bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten plaatsen door een professional

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk type zonwering geschikt is voor jouw woning. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het zonnescherm of de rolgordijnen. Belangrijke functies zijn: een kamer koel maken, het verminderen van energiegebruik, de inkijk beperken (privacy), inbraak belemmerend, een fijne schaduwplek maken, een kamer verduisteren of de sfeer in huis versterken.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Noteer de afmetingen van het gewenste model. Geef ook door waar je het wilt laten aanbrengen. Zoals aan de voorkant of in de badkamer. Voeg een plattegrond toe zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Selecteer bediening

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De goedkoopste mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Dat werkt middels een draaiknop, eventueel met een tijdschakelaar. De meest luxe en meest comfortabele keuze is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Vergelijken van aanbieders

  Alles geïnventariseerd? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Geldermalsen en de directe omgeving. Vergelijk de aanbiedingen op kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Kies de beste totaal-aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Installatie

  Probeer de oude zonwering te demonteren en zorg dat er genoeg werkruimte is voor de specialisten. De vakman plaatst het zonnescherm, markiezen of de duettes zoals overeengekomen. Test of het volgens de handleiding is aangesloten. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Mogelijk kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Vraag direct een zonwering offerte aan

Krijg verschillende prijsvoorstellen van raambekleders in Geldermalsen

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Geldermalsen wordt gekocht door mensen om warmte in huis tegen te gaan. Ook geeft het je een prettige schaduwplek op jouw terras. Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Diverse systemen zoals het rolluik zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in veel verschillende vormen en formaten. De kosten variëren tussen de €450 tot zo’n €2875. In het volgende hoofdstuk leggen we alles uit over de meest geziene types.

Informatie over terrasschermen & knikarmschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat aan de gevel gemonteerd wordt. Met behulp van 2 uitstraai-knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Dankzij dit systeem is de ruimte vrij toegankelijk en zal het veel schaduw geven op het terras. Noemenswaardig: het doek is kwetsbaar bij harde wind. De kosten liggen zo tussen de €875 t/m €2175.

 • Zorg voor een aangename terraszonwering.
 • Je behoudt de leefruimte.
 • Te koop met afstandsbediening en schakelaar.

Het comfort van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een betaalbare manier om een raam in de schaduw te brengen. Je krijgt hierdoor voldoende schaduw zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Een goede keuze bij hoger gelegen ramen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De verwachte prijzen liggen tussen de €475 – €1200.

 • Zowel luxe zonneschermen als voordelige opties.
 • Voor flatgebouwen, kantoren, balkons en voortuinen.
 • Regen loopt er eenvoudig vanaf (weersbestendig).

Een aangenaam klimaat met screens

Screens op maat laten maken in Geldermalsen is een goed alternatief als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn bestand tegen extreem weer. Het materiaal polyestervezels of glasvezel. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. Tijdens daglicht is er voldoende zicht naar buiten. Andersom kan dat niet. Kanttekening: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid moet het raam dicht blijven. De verwachte tarieven komen uit tussen de €400 – €1200.

 • Compact en elegant systeem.
 • Verkrijgbaar in heel veel kleuren.
 • Ze laten wel licht, maar geen zicht door.

Meer informatie over rolluiken

Rolluiken zijn erg gewild. Dat is niet zo gek: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, ze weren de zon ontzettend goed, ze zijn geluiddempend en hebben een isolerende werking. Als extra pluspunt dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Tegenwoordig heb je 3 varianten: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, bij opbouwrolluiken vormt het raam en de rolluikkast één geheel (op de dag / in de dag montage) en een inbouwrolluik (wordt tussen het kozijn en de buitenmuur gezet). De normale prijzen komen uit tussen de €280 tot €1425 voor rolluiken bestellen in Geldermalsen.

 • Er komt helemaal geen licht meer binnen.
 • Een donkere en stillere slaapkamer.
 • Positief effect op inbraakpreventie.

Waar kiezen voor markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. Het bestaat uit een houten of aluminium geraamte waar het doek overheen komt. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van rijksmonumenten. Ze geven een boost aan de sfeer van de woning. Los van het normale model is er ook een klapmodel en petmodel die je bij terrassen en etalages vaak ziet. De tarieven komen uit tussen de €660 t/m €1650.

 • Bijzondere kleuren en motieven beschikbaar.
 • Het zicht van binnenuit wordt niet verstoord.
 • Relatief weinig windgevoelig.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: het hele jaar door een aangenaam koele woning.

Een koele temperatuur in een pand via buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Geldermalsen: alles over inmeten en ophangen

De montage van binnenzonwering gebeurt altijd aan de binnenkant van een raam of kozijn. Middels raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Zo kan je voorkomen dat de zon fel naar binnen schijnt zodat de warmte geweerd wordt. Tevens haal je hiermee extra sfeer in huis. Goed om te weten: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De tarieven bedragen tussen de €380 – €825. In het stukje hieronder lees je informatie over de meest aantrekkelijke toepassingen.

Rolgordijnen: bekijk het aanbod

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Ze zijn financieel aantrekkelijk, simpel te plaatsen, simpel te gebruiken en het is bijna in elke ruimte toepasbaar. Rolgordijnen kan je op maat laten maken in praktisch alle designs en kleuren wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Ze verkopen diverse varianten zoals dakraam, lichtdoorlatende, verduisterende, kiepkantelraam, elektrische, transparante en de duo rolgordijnen. De tarieven liggen tussen de €47,50 – €180.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Geldermalsen: eenvoudig zelf te plaatsen.
 • Te koop in prachtige stoffen en unieke uitvoeringen.

Vouwgordijnen: voor welke situaties is dit handig?

Vouwgordijnen dragen bij aan een warme en karaktervolle uitstraling aan je woning. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. De keuze voor de stof bepaalt de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Bovendien zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Wees voorbereid op prijzen van €115 tot wel €350.

 • Zowel open en dicht nemen ze weinig ruimte in.
 • 100% maatwerk is mogelijk.
 • Simpel onderhoud: je kunt ze uitwassen.

Plissé: bekijk het aanbod

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. De bediening is erg simpel en het past op bijna ieder raam. Luxueuze raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. In de winkel vind je diverse systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Raambekleders werken met een tarief van €55 tot €155.

 • Een speels en vrolijk systeem.
 • Eenvoudige montage (zonder boren).
 • Dupligordijnen op maat: zelf inmeten of laten opmeten.

Jaloezieën Geldermalsen: waarom is dit interessant?

Jaloezieën zijn horizontale latjes die je op veel standen kunt opendraaien met een ophaalsysteem. Je kunt kiezen uit tientallen soorten en materialen als bijv. bamboe, kunststof, stof, aluminium, PVC. Door de houten jaloezieën kies je zelf de zichtlijnen, licht en beschutting. Niet vergeten: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Verwacht kosten van €82,5 tot €230.

 • De hele dag door de stand eenvoudig veranderen.
 • Jaloezieënwinkel: een extra natuurlijke sfeer met bamboe.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: ga voor duurzame en recyclebare modellen.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale strookjes gefabriceerd van o.a. aluminium, pvc, hout, kunststof, stof. Geschikt voor grote ramen en zijn erg geschikt voor een trendy en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, eenvoudig te reinigen en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De kostprijzen beginnen bij €70 en bedragen voor een luxe model zo’n €190.

 • Makkelijk de lichtinval bepalen.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast in grotere panden.
 • Montage kunststof kozijn: goed installatiewerk verlengt de levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Geldermalsen op maat gemaakt

Shutters zijn strakke binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn ambachtelijke modellen die je niet in veel andere huizen tegenkomt. Blinds zijn erg trendy, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en een milieuvriendelijke keuze. Past op bijna elk raam zoals draaikiepramen, dakramen, ronde ramen, vaste ramen, valramen, schuiframen. Opmerking: shutters zijn niet heel erg voordelig. De onkosten beginnen bij zo’n €400. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €880.

 • Verhogen de waarde van de woning.
 • Een heel kindvriendelijk product.
 • Houten kozijnen: op verschillende manier te monteren.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Geldermalsen zorgen voor een hygiënische leefomgeving en zijn erg doeltreffend tegen muggen, vliegen en ander ongedierte. Er zijn talloze opties: voorzethor, lamellenhor, hor met scharnier, plissé hor, inzethor, rolhor. Hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor. Kooptip: de hor houdt de zon niet tegen. Je zou kunnen informeren naar een speciale duo-plissé hor. Dit alternatief houdt ongedierte buiten de deur en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De prijzen beginnen bij €87,5. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €725.

 • Geschikt voor o.a.: valraam, schuifraam, draai-kiepraam, uitzetraam, vast raam, tuimelraam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

De leukste raamdecoratie voor elke kamer

Vrijblijvend 3 aanbiedingen van erkende aanbieders

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 23 juli 2024 zijn afhankelijk van meerdere thema’s: het soort product, de materiaaltypes, het formaat en handmatige of elektrische bediening. In de tabel hierna delen we de huidige tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Geldermalsen in juli 2024.

Soort zonweringAfmetingGemiddelde prijzen
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€850 – €2075
Uitvalscherm1 – 6 meter breed€365 – €1575
Screens100 cm – 400 cm breed€245 – €975
Rolluik2 – 4 meter breed€330 – €1300
Rolgordijntot 3 meter breed€70 – €145
Lamellen100 x 50 cm€60 – €215
Jaloezieën100 x 160 cm€60 – €260
Plisségordijnen160 cm breed€125 – €300
Prijsindicatie zonnewering met monteren in de Provincie Gelderland.

Meest gekozen merken zonwering

Plannen om zonwering te kopen? Er bestaan veel fabrikanten die het overwegen waard zijn. Elke leveranciers heeft zijn pluspunten en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Geldermalsen. In de tabel hierna bekijk je informatie over de beste verkochte merken. Dankzij deze vergelijking kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: degelijk merk met een uitgebreid montagenetwerk.
 • SunCircle: montage door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: een begrip in de zonweringbranche.
 • Zonnelux: advies op maat, inmeten en montage.
 • Heroal: individueel ontwerp qua maat, materiaal, kleur en afwerking.
 • Stobag: de beste oplossingen tegen zon, wind en regen.
 • Renson: verbeter je binnenklimaat met innovatieve gevelbekleding.
 • Velux: o.a. verduisterende en transparante rolgordijnen en insectenhorren.
 • Luxaflex: producten zijn geschikt voor o.a. dakramen, serres en draai- en kiepramen.
 • Somfy: de handigste App voor het bedienen van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: extra comfort in huis met design shutters en horren.
 • Veneta: direct van de fabriek dus tot wel 40% goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Hornbach, Praxis, Karwei, IKEA & Leen Bakker, FonQ, Formido, Wehkamp, Kwantum.
 • Overweeg ook: Novoferm, Toppoint, Deponti, Roma, Husol, Bece en Dickson, Lumenguard, Sunway, Copaco, Swela, Milano.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij West Betuwe

Goedkope zonwering kopen in Geldermalsen? Of zoek je een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In het volgende blokje tonen wij adresgegevens van raambekleding winkels en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Eventueel kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Op dit portaal vind je ook installatiepartners en shops in Neerijnen, Meteren en Opijnen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk soorten zonwering per ruimte

Elk raam vraagt om een uniek type vitrage die rijmt met jouw interieurstijl. We geven nu een toelichting op de meest verkochte zonwering types per ruimte en kamer.

 • Keuken: zoek een goede combinatie tussen praktisch en mooi.
 • Badkamer: met waterafstotende plissés heb je meer privacy in de douche.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen of shutters kun je een prima sfeer realiseren.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerende gordijnen voor minder lawaai en betere akoestiek.
 • Zolderraam: onmisbaar op zolder zijn de rolgordijnen en plisse-gordijnen voor jouw draai-kiepramen.
 • Dakkapel: ideaal voor producten zoals rolgordijnen op maat en plaats ze zelf.
 • Balkon: koop een balkondoek met zonnescherm om maximaal te genieten van de zomer.

Terras en Serre
In de zomerperiode kan de temperatuur flink oplopen. Je kunt kiezen uit diverse producten buiten- en serrezonwering. Wat dacht jij van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, betaalbare parasols of exclusieve houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten toepassen. Bekijk ook meer informatie over: Rolgordijnen.

FAQ met vragen en antwoorden over je woning verkoelen

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Elke huis heeft weer andere wensen. De meest ideale zonnewering kan jij opzoeken door een check te doen op: de afmetingen van je ramen, de actuele situatie rondom de woning (tuin), de kozijnen (kunststof / hout) en je financiële middelen. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat het geleverd kan worden in verschillende kleuren, designs en maatvoeringen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, brengt significante verkoeling, maar zal wel wat meer opvallen (vanaf de buitenkant).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Geldermalsen?

De onkosten voor zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De huidige tarieven hebben we hierna voor je opgesomd. Markiezen kosten zo’n €550. Buitenscreens €285 op basis van 1 raam. Gaat je voorkeur uit naar een terraszonwering stijgen de kosten al gauw naar €1075. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €650). Een basis rolluik kost €500. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €265 per raam. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (+/- €780). Betaalbare keuzes zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (beginnend bij €105 per raam). De totale onkosten hangen af van: het type / model, de maximale breedte, elektrische of handmatige bediening, materiaalgebruik, kleur en montagetarieven.

Wat is het voordeel van de inmeetservice en montageservice in Geldermalsen?

Voor het bestellen van zonweringsproducten zijn de keuzes enorm. Daarbij moet je zeker goed letten op correct inmeten en de montage. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, echter kun jij soms beter kiezen voor montage met inmeetservice in Geldermalsen. Dan komt er een deskundige professional die de gevels en raamkozijnen inmeet bij je thuis. Als de gehele bestelling binnen is zal een vakman het systeem op de juiste wijze vastzetten. Dankzij deze service ben je zeker van effectieve zonnewering, langere garantie, klantenservice en ondersteuning bij problemen.

Wat is slimme zonwering?

In de basis heb je handbediening, draadloze bediening of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering levert veel op. Een handmatig systeem met windwerk of slingerstang is op zich ok, alleen het kan gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (handzender, draaiknop, tijdschakelaar, afstandsbediening) biedt al voordeel dat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij regen of wind is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. Bij de aanwezigheid van fel zonlicht kunnen de screens automatisch sluiten. Jaloezieën, gordijnen en shutters kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een product dat werkt met internet maakt jouw woning slimmer. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken en screens bedragen zo’n €425.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 4190, 4191

Plaats een reactie