Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Neerijnen vergelijken

Zoek jij meer informatie over zonwering in Neerijnen? Zonwering is geschikt voor binnen en buiten en is al verkrijgbaar voor €92,50. Buitenzonwering zoals een zonnescherm is het meest geschikt om je woning koel te houden. Vaak win je met een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw om lekker te eten. Binnenzonwering als gordijnen of luxaflex is doorgaans wat voordeliger en is direct een aanvulling op jouw interieur. Winkels verkopen tegenwoordig immens veel verschillende modellen. Via deze website doorzoek je een uitgebreide keuzehulp waarmee jij inzicht krijgt in de opties. Bovendien check je een indicatie van de kosten en namen van betrouwbare zonwering specialisten in Neerijnen en de omliggende regio.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een lekkere temperatuur in de woning.
 • Voeg extra waarde toe aan je huis met professionele producten.
 • Werkt i.c.m. een airco / warmtepomp ook energieverlagend.
 • Je interieur zal minder snel verkleuren.
 • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-neerijnen

Zonnescherm laten plaatsen in Neerijnen

Ben je zelf niet technisch aangelegd of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Neerijnen door een regionale zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je mag er dan vanuit gaan dat alles fatsoenlijk geïnstalleerd wordt, dat je garantie geldig blijft en dat het geheel goed werkt. Via dit platform vind je snel leveranciers uit de buurt. In de volgende alinea geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten installeren door een vakman

 1. Systeem kiezen

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk type zonwering past bij jouw wensen. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het knikarmscherm of de jaloezieën. Interessante functionaliteiten zijn bijv. verkoelen, energie besparingen realiseren, wat extra privacy realiseren, inbraakkans verminderen, een schaduwplekje creëren, de lichtinval bepalen of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Noteer de afmetingen van het model dat je hebt uitgezocht. Selecteer ook waar het aangebracht moet worden. Onder andere aan de achterkant van het huis of op de 1e of 2e verdieping. Voeg eventueel afbeeldingen toe voor een compleet en actueel beeld.

 3. Automatische of handbediening?

  Een belangrijk aspect is de bediening. De voordeligste producten zijn de zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een knop aan de muur, eventueel met een tijdschakelaar. De kostbaarste en meest actuele oplossing is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Leveranciers vergelijken

  Alles ingevuld? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Neerijnen en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk alle prijzen en duik in de prijs, garantie review en klantenservice. Selecteer de beste aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Monteren

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en zorg voor een opgeruimde werkplek voor de specialisten. De montage-specialist plaatst het knikarmscherm of de lamellen zoals gewenst. Test of het product goed is gemonteerd. Vraag altijd om een demonstratie. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. In sommige gevallen bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Vraag gratis zonwering offerte op

Bekijk mooie deal bij raambekleders in Neerijnen

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Neerijnen wordt met name toegepast om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. Bovendien geeft het je een prettige schaduwplek op korte afstand van je huis. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Bekende artikelen zoals het welbekende rolluik werken inbraakwerend en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in velerlei dessins en zowel met handmatige als automatische bediening. Houd rekening met kosten tussen de €200 en €2550. In het gedeelte hieronder vind je info, kosten en voordelen van de meest praktische modellen.

Bestellen van knikarmschermen en terrasschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Dankzij 2 telescopische knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Dankzij dit systeem is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en geniet je van een fijne schaduwplek om te zitten. Noemenswaardig: het zonnescherm is kwetsbaar bij harde wind. De onkosten liggen zo tussen de €900 tot €2075.

 • Perfect voor terraszonwering.
 • Ramen en deuren kan je gewoon blijven openen.
 • Meerdere bedieningsmogelijkheden.

Meer informatie over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een voordelige manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Je krijgt hierdoor voldoende schaduw zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Het is ideaal bij grote raampartijen of plekken waar geen doorloop nodig is. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €325 en €1350.

 • Dit zonnescherm is verkrijgbaar in veel prijssegmenten.
 • Je kunt het scherm zelf zover uitdraaien als je wil.
 • Is bestand tegen hoge temperaturen.

Tips voor screens

Screens op maat laten maken in Neerijnen is ideaal als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn bestand tegen weersinvloeden. De materialen van het doek zijn o.a. acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. Met daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Aandachtspunt: als het screendoek omlaag zit kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €275 – €1200.

 • Zowel in het kozijn als op het kozijn mogelijk.
 • Weersbestendig en houden jouw raam schoon.
 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.

Handige rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. Er zijn duidelijke pluspunten: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, op maat te bestellen, ze zijn geluiddempend en houden in de winter de kou buiten de deur. Tevens houden ze inbrekers buiten de deur. Er zijn 3 keuzes: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, bij het opbouwrolluik vormen raam en rolluikkast een geheel (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De prijsindicaties liggen zo tussen de €360 – €1475 voor rolluiken bestellen in Neerijnen.

 • Houd de warmte buiten je huis.
 • Slapen in een volledig donkere slaapkamer.
 • Schrikt inbrekers af.

Kiezen voor markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. Het systeem bestaat uit een houten of aluminium geraamte wat afgedekt wordt door middel van een doek. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van brocante woningen. Ze dragen bij aan een unieke uitstraling van (bedrijfs)panden. Los van het normale model kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel die doorloop mogelijk maken. De normale tarieven liggen tussen de €610 t/m €1975.

 • Geeft sfeer aan oudere panden en gebouwen.
 • Het vrije zicht blijft behouden.
 • Sterk systeem dat tegen een stootje kan.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: een effectief en super modern systeem.

Een aangename temperatuur in huis d.m.v. buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Neerijnen: alle mogelijkheden voor binnen

De montage van binnenzonwering gebeurt altijd aan de binnenkant van een raam of kozijn. Aan de hand van raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Dit verkleint de kans dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen zodat het minder heet wordt in huis. Eveneens heeft het ook een decoratieve functie. En het leuke is: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De tarieven liggen zo tussen de €310 – €975. In de onderstaande keuzegids lees je de voordelen en nadelen van de meest interessante types.

Rolgordijnen: alle informatie op een rij

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Een zeer betaalbaar systeem, eenvoudig zelf te plaatsen, simpel af te rollen en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen kan je op maat laten maken in oneindig veel kleuren en prints zodat het een aanvulling is op jouw interieur. Er zijn diverse modellen zoals lichtdoorlatende, transparante, verduisterende, waterafstotende, kiepkantelraam, elektrische en een duo rolgordijn. De kosten variëren tussen de €45,00 en €165.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Neerijnen: gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Aanbod in uiteenlopende stoffen en luxe modellen.

Vouwgordijnen: wanneer is dit geschikt?

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een luxueuze en karakteristieke uitstraling aan een ruimte. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. Je kiest zelf hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Bovendien kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Denk aan prijzen van €110 tot +/- €325.

 • Je hebt maar beperkt ruimte nodig boven het kozijn.
 • Eenvoudig op maat laten maken (maatwerk).
 • Eenvoudig onderhoud: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: voor welke situaties is dit handig?

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en ze zijn erg zonwerend. Het is een fraaie vorm van raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. In de winkel vind je meerdere types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Denk aan een tarief van €60 tot €170.

 • Een speels en vrolijk systeem.
 • Ook te monteren zonder boren.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Neerijnen: bestellen in verschillende materialen

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je op veel standen kunt opendraaien met een ophaalsysteem. Het aanbod bestaat uit oneindig veel kleuren en materialen zoals onder andere PVC, bamboe, aluminium, kunststof, hout. Met jouw houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Advies: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Raambekleders werken met een tarief van €75 tot wel €230.

 • Zelf de controle over de hoeveelheid licht in een kamer.
 • Jaloezieënwinkel: mooie uitstraling met bamboe producten.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale strookjes die je in verschillende materialen hebt zoals kunststof, stof, bamboe, pvc, hout. Handig voor brede / grote ramen en bij een rustig en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, zijn makkelijk te reinigen en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De prijsindicaties beginnen bij €50. Voor luxe versie moet je rekening houden met €180.

 • Snel open en dicht draaien met het handkoord.
 • Perfect voor grote ramen.
 • Montage kunststof kozijn: gemakkelijk te monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Neerijnen voor een unieke uitstraling

Shutters zijn houten binnenluiken met een heel stoere look. Het zijn unieke producten die je niet in veel andere huizen tegenkomt. Blinds zijn exclusief, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Aan te brengen op diverse ramen zoals uitzetramen, schuiframen, dakramen, valramen, draaikiepramen, ronde ramen. Opmerking: shutters zijn niet heel erg voordelig. De kosten starten bij gemiddeld €410 en lopen op tot €860.

 • Een echte blikvanger in huis.
 • Je kunt het snel reinigen met een vochtige doek.
 • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Neerijnen zorgen voor voldoende ventilatie en zijn goed in het tegenhouden van vliegen en muggen. Er zijn diverse modellen: hor met scharnier, inzethor, lamellenhor, rolhor, voorzethor, plissé hor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Kooptip: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Tip: vraag eens om een vernuftige duo-plissé hor. Dit type houdt ongedierte buitenshuis en houdt ook nog eens de zon buiten. De investeringen beginnen bij zo’n €80 en bedragen voor een luxe model zo’n €500.

 • Geschikt voor o.a.: schuifraam, vast raam, valraam, tuimelraam, draai-kiepraam, draairaam.
 • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk je woning ventileren.
 • Ook erg geschikt voor mensen met hooikoorts.

De tofste raamdecoratie die past bij jouw stijl

Vrijblijvend 3 aanbiedingen van vakmannen uit de buurt

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 juli 2024 zijn afhankelijk van een aantal keuzes: de productcategorie, de materiaalkeuze, de gewenste afmeting en de manier van bedienen. In de tabel hierna vind je de gemiddelde tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Neerijnen in juli 2024.

Zonwering typeGrootteGemiddelde tarieven
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€865 – €2300
Uitvalscherm200 – 500 cm breed€350 – €1500
Screens2 – 4 meter breed€290 – €1150
Rolluik300 – 400 cm breed€305 – €1325
Rolgordijn150 x 250 cm€60 – €150
Lamellen200 x 180 cm€75 – €200
Jaloezieën100 x 200 cm€60 – €220
Plisségordijnen180 cm breed€105 – €330
Gemiddelde kosten zonnewering inclusief montage in de Provincie Gelderland.

Vergelijk merken zonwering

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten die je kunt kiezen. Elk merk heeft zijn pluspunten en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Neerijnen. Hierna bespreken we een overzicht met de populairste merken. Daarmee kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: ruim 50 jaar toonaangevende producent van buitenzonwering.
 • SunCircle: maatwerk producten gemaakt in Nederland.
 • Verano: uitgebreide landelijk netwerk met winkels en monteurs.
 • Zonnelux: bieden leuke technologische oplossingen en online bediening.
 • Heroal: rolluiken, zonwering, roldeuren, ramen, deuren, gevels en overkappingen.
 • Stobag: bieden normale acryldoeken en zogenaamde screen-doeken (transparantie).
 • Renson: innovatieve gevelbekleding met aluminium lamellen.
 • Velux: altijd vrijblijvend een goed en passend advies van de specialisten.
 • Luxaflex: zelf ophangen of laten monteren door een ervaren monteur.
 • Somfy: jouw rolluiken, screens en elektrische zonneschermen geautomatiseerde bedienen.
 • Unilux / Fractions: de meest verkochte hor van NL.
 • Veneta: standaard 8 jaar garantie inclusief gratis advies aan huis.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Hornbach, Hubo, Gamma, IKEA en Leen Bakker, Kwantum, FonQ, Bol.com, Wehkamp.
 • Andere merken: Roma, Novoferm, Toppoint, Weinor, Husol, Deponti en Copaco, Milano, Sunway, Swela, Lumenguard, Schlappi.

Zonwering experts in regio van West Betuwe

Goedkope zonwering kopen in Neerijnen? Of ben je op zoek naar een vakkundig zonweringsbedrijf in jouw regio? In het schema hieronder delen we bedrijven en adressen van raambekleders en gordijnwinkels in de buurt. Misschien kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Op dit portaal vergelijk je ook montagepartners en verkooppunten in Haaften, Opijnen en Tuil.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Toelichtingen op zonwering per ruimte

Elke woning heeft een bepaalde vitrage nodig die in lijn is met jouw interieurstijl. We gaan nu verder in op de meest gekochte zonweringsproducten voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: kies voor praktische jaloezieën of voor sfeervolle vouwgordijnen.
 • Badkamer: privacy verhogen in de douche met vochtbestendige producten.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen of shutters kun je een prima sfeer realiseren.
 • Slaapkamer: met geluidswerend rolluiken maak jij de nachten stiller en koeler.
 • Zolderraam: kies voor mooie transparante- of beperk lichtdoorlatende screens voor de draai-kiepramen.
 • Dakkapel: denk aan rolgordijnen op maat (die je gemakkelijk zelf kunt plaatsen).
 • Balkon: koop een balkondoek met zonnescherm om maximaal te genieten van de zomer.

Terras & Serre
Tijdens hete dagen zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Men verkoopt veel modellen buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, slimme parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Bescherming voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten installeren. Check ook aanvullende info over: Binnenzonwering.

FAQ met vragen en antwoorden over je woning verkoelen

Wat is de beste zonwering?

Elke woning is anders. De perfecte zonnewering in jouw individuele situatie kan jij opzoeken door een check te doen op: de grootte van je ramen, hoe je tuin ligt, het karakter van jouw huis en wat je maximaal wilt uitgeven. Het handige aan binnenzonnewering is dat het geleverd kan worden in een groot aantal kleuren, vormen en prijscategorieën. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, geeft een gezond binnenklimaat, maar is wel meer zichtbaar (het zit aan de buitengevel vast).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Neerijnen?

De tarieven van zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De normale kosten hebben we hierna voor je opgesomd. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €675. Zonnescreens €240 per kozijn. Kies je voor een terrasscherm komen de prijzen uit op zo’n €1050. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €850). Een normaal rolluik kost €475. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €295 per raam / kozijn. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (+/- €820). Betaalbare producten voor binnen zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (te koop vanaf €140 per kozijn). De totale bedragen worden berekend a.d.h.v. het model, de grootte van het systeem, handmatige of elektrische bediening, het soort materiaal, kleuren en prints en montagekosten.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Neerijnen?

Zoek je zonweringsproducten? Dan heb jij genoeg te kiezen. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om de afmetingen en montage-eisen. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, maar ook gebruik maken van montage en inmeetservice in Neerijnen. Dan komt er een ervaren monteur die elk raam / kozijn deskundig bekijkt en opmeet. Als alle dingen zijn besteld komt de montagepartner het zonnescherm op de juiste manier monteren. Door te kiezen voor dit stukje service ben je zeker van efficiënte zonnewering, extra fabrieksgarantie en ondersteuning bij problemen.

Wat is slimme of automatische zonwering?

In de basis kennen we de standaard handbediening, handzender of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering is de toekomst. Een handmatig systeem met stang of band is acceptabel, echter het kan simpeler. Draadloze bediening (d.m.v. een draaiknop, handzender, tijdschakelaar, afstandsbediening) zorgt ervoor dat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij harde wind kan het zonnescherm zich automatisch inklappen Wanneer de zon aanwezig is kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet geeft je meer flexibiliteit. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken of screens beginnen bij €550.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 4181, 4182

Plaats een reactie