Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Hellouw vergelijken

Wil jij ook een bestelling doen voor zonwering in Hellouw? Zonwering heb je voor buiten en binnen en is al verkrijgbaar voor €70,00. Degelijke buitenzonwering zoals een uitvalscherm werkt het beste om zonnewarmte buiten te houden. Daarnaast win je met een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of jaloezieën is vaak aantrekkelijk geprijsd en geeft je woning ook warme uitstraling. Je hebt de keuze uit enorm veel verschillende producten. Op deze pagina bieden we een handig stappenplan waar we alle soorten systemen behandelen. In aanvulling daarop verstrekken we de huidige tarieven en adressen van diverse zonwering specialisten in Hellouw en omgeving.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Realiseer een prettige temperatuur in huis op warme dagen.
 • Je verhoogt de sfeer in en rond je woning.
 • Werkt i.c.m. een airco / warmtepomp ook energieverlagend.
 • Voorkomt verkleuring van meubels.
 • Verminder de inbraakkans (preventieve werking van robuuste rolluiken).
zonwering-vergelijken-hellouw

Zonnescherm laten plaatsen in Hellouw

Ben je zelf geen vakman of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Hellouw via een lokale zonwering specialist is een slim idee. Je mag er dan vanuit gaan dat het scherm op de juiste wijze aangebracht wordt, dat jouw garantie behouden blijft en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Op deze website vind je snel vakmannen in de gemeente. In het volgende stappenplan lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten installeren door een professional

 1. Welk type heb ik nodig?

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk model aansluit bij jouw eisen. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het uitvalscherm of de lamellen. Je kunt het gebruiken voor o.a. een aangenaam binnenklimaat, een extra isolerende laag, inkijk verminderen, inbraakkans verminderen, een fijne schaduwplek maken, lichtinval tegengaan of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Geef de maten door van het gewenste model. Geef ook aan waar het geplaatst moet worden. Zoals plaatsing achter het huis of bij de slaapkamers. Voeg schetsen toe om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Automatische of handbediening?

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De voordeligste bediening is zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een schakelaar of knop, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De kostbaarste en effectiefste keuze is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Vergelijk winkels en producenten

  Alles ingevuld? Voer jouw adresgegevens in. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Hellouw en nabije omgeving. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Ga in op de meest gunstige aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Montage

  Probeer de oude zonwering te demonteren en zorg dat er genoeg werkruimte is voor de installateurs. De montage-specialist plaatst het zonnescherm, markiezen of de lamellen zoals overeengekomen. Check of de totale constructie correct is aangebracht. Een demonstratie is gebruikelijk. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Mogelijk behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Zonnewering offertes vergelijken

Bekijk mooie deal bij raambekleders in Hellouw

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Hellouw wordt gebruikt om meer schaduw rondom je huis te realiseren. Verder werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken op buitenplekken. Je hebt er dus binnen en buiten genot van. Diverse opties zoals met name rolluiken zijn zelfs inbraakproof en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten kan je bestellen in velerlei vormen en maten. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €400 tot €2550. In het stukje hierna beoordelen we de meest populaire systemen.

Advies over terrasschermen & knikarmschermen

Een knikarmscherm is feitelijk een zonnescherm dat aan de gevel gemonteerd wordt. Dankzij twee uitdraai-knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Hierdoor is er een vrije doorloop en creëer je een schaduwrijke plek om te zitten. Disclaimer: het scherm kan verkleuren bij langdurig gebruik. De verwachte tarieven liggen tussen de €875 tot wel €2200.

 • Zorg voor een aangename terraszonwering.
 • Ramen en deuren kan je gewoon blijven openen.
 • Te bestellen met draadloze bediening.

Kiezen voor uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een goedkope manier om een raam in de schaduw te brengen. Je krijgt hierdoor plaatselijk veel schaduw zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Een vaak gekozen optie bij vaste ramen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De normale tarieven schommelen tussen de €425 en €1275.

 • Een zeer budgetvriendelijk zonnescherm.
 • Je kunt het scherm zelf zover uitdraaien als je wil.
 • Kan goed tegen een stootje.

Adviezen over screens

Screens op maat laten maken in Hellouw is een goed alternatief als je een systeem zoekt dat weinig ruimte inneemt. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn niet zo vatbaar voor wind. Het wordt gemaakt van glasvezel of polyester met een PVC-coating. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. Bij daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, maar andersom is niet mogelijk. Let op: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan het raam niet open en houd je het dicht. De tarieven liggen tussen de €225 tot wel €1175.

 • Het komt strak tegen het raam aan.
 • De zon krijgt geen kans om het raam te beschijnen.
 • Voorbijgangers kunnen niet naar binnen kijken.

Handige rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest toegepaste keuzes. De voordelen zijn eindeloos: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, simpel op te meten en te monteren, ze zijn geluidsisolerend en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Eveneens biedt het een preventieve werken bij inbraak. Tegenwoordig heb je 3 toepassingen: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De normale tarieven liggen tussen de €340 tot €1500 voor rolluiken bestellen in Hellouw.

 • Er komt helemaal geen licht meer binnen.
 • De rolluiken hebben uitstekende isolatiewaarden.
 • Minder kans op inbraak en vandalisme.

Waar kiezen voor markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering en een echte blikvanger (bijzondere uitstraling). Het systeem bestaat uit een houten of aluminium geraamte wat afgewerkt is met een sterk doek. We zien markiezen vaak bij klassieke woningen of restaurants. Ze hebben invloed op de uitstraling van het huis. Als extra opties naast het standaard product is er ook een klapmodel en petmodel die doorloop mogelijk maken. De verwachte tarieven liggen tussen de €680 t/m €1625.

 • Authentiek maatwerk mogelijk.
 • Zon wordt tegengehouden, je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Kan prima tegen een stootje (weersomstandigheden).

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Een lage temperatuur in je woning met buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Hellouw: alle systemen voor binnen

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. Middels raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Het voorkomt dat zonlicht fel de woning binnenkomt waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Daarnaast brengt het extra sfeer in huis. En daarbij komt: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De minimale investeringen liggen zo tussen de €360 – €875. In het gedeelte hieronder delen we veel info over de meest gekochte keuzes.

Rolgordijnen: bekijk het aanbod

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Beschikbaar voor lage tarieven, gemakkelijk aan te brengen, gemakkelijk af te rollen en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen kan je bestellen in verschillende prints en kleuren. wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Er zijn verschillende types zoals waterafstotende, elektrische, kiepkantelraam, verduisterende, lichtdoorlatende, dakraam en hippe duo rolgordijnen. De prijzen liggen zo tussen de €45,00 tot €185.

 • Prima keuze als je zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Hellouw: zonder problemen zelf aan te brengen.
 • Te bestellen in mooie stoffen en unieke uitvoeringen.

Vouwgordijnen: alle informatie op een rij

Vouwgordijnen dragen bij aan een sfeervolle en karaktervolle uitstraling aan een kamer. De bediening is heel erg gemakkelijk. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Ook kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Je moet denken aan tarieven van €115 tot +/- €325.

 • Geven een sfeervolle uitstraling.
 • Eenvoudig op maat laten maken (maatwerk).
 • Praktisch te onderhouden: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: bekijk het aanbod

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. De bediening is erg simpel en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Fraaie raamdeco die goed matched met jouw interieur. Je kunt kiezen uit verschillende types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Raambekleders werken met een prijs van €57,5 tot wel €155.

 • Laten jouw ruimte sfeervol tot leven komen.
 • Kies voor honingraad structuur voor extra isolatie.
 • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën Hellouw: soorten, kleuren en kosten

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je kunt ophalen of kunt kantelen met een ophaalsysteem. Je kunt kiezen uit ontzettend veel kleuren en materialen zoals onder andere hout, aluminium, bamboe, kunststof, stof. Door te kiezen voor houten jaloezieën regel je super eenvoudig sfeer, licht en privacy. Suggestie: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Denk aan een prijs van €77,5 tot zo’n €220.

 • Zelf de controle over de hoeveelheid licht in een kamer.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een rank en verfijnd karakter aan het raam.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een milieuvriendelijke oplossing.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale stroken van materialen zoals pvc, stof, hout, kunststof, bamboe. Geschikt voor grote ramen en zie je vaak terug bij een chique en simpel interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en kan je ook ophangen in de badkamer. De prijsverwachtingen starten bij om en nabij de €80 en lopen op tot €195.

 • Eenvoudig lichtinval en inkijk bepalen.
 • Zeer praktische binnenzonwering voor lange ramen.
 • Montage kunststof kozijn: 100% maatwerk en eenvoudig zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Hellouw op maat

Shutters zijn houten binnenluiken met een heel eigentijdse look. Het zijn echte blikvangers die je interieur de finishing touch geven. Blinds zijn erg trendy, ze verhogen de waarde van jouw woning een zeer duurzaam (te recyclen). Geschikt voor bijna elk raam zoals vaste ramen, dakramen, ronde ramen, valramen, draaikiepramen, uitzetramen. Aankooptip: shutters zijn vaak wel wat duurder. De onkosten starten bij om en nabij de €480. Voor dure modellen kun je rekenen op €910.

 • Verhogen de waarde van de woning.
 • Ook geschikt als roomdivider of kastdeur.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Hellouw zorgen voor een hygiënische leefomgeving en beschermen tegen vliegen, motten, wespen en muggen. Denk bijvoorbeeld aan: lamellenhor, rolhor, hor met scharnier, plissé hor, hordeur, inzethor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Opmerking: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Je zou kunnen informeren naar een speciale duo-plissé hor. Dit type weert muggen, vliegen en ongedierte en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De kosten beginnen bij circa €87,5. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €650.

 • Past op bijna elk type raam: tuimelraam, schuifraam, valraam, draairaam, vast raam, draai-kiepraam.
 • Eenvoudiger en veiliger ventileren.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

De perfecte raamdecoratie voor elke interieurstijl

Gratis een aanbieding op de mail

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 23 april 2024 zijn afhankelijk van verschillende factoren: het type systeem, materiaaltypes, de grootte van het systeem en de bedieningsopties. Hierna tonen wij de huidige tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Hellouw in april 2024.

Type zonweringGrootteVerwachte prijzen
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€800 – €2250
Uitvalschermtot 5 meter breed€400 – €1575
Screenstot 4 meter breed€285 – €950
Rolluik3 – 4 meter breed€295 – €1375
Rolgordijn150 x 250 cm€80 – €150
Lamellen200 x 250 cm€50 – €195
Jaloezieën100 x 220 cm€70 – €200
Plisségordijnen100 x 130 cm€125 – €350
Verwachte prijzen zonnewering incl. monteren in de Provincie Gelderland.

Vergelijk merken zonwering

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten die het overwegen waard zijn. Elk merk heeft zo zijn eigenschappen en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Hellouw. In het volgende blokje tref je een toelichting op de meest gekozen merken. Daardoor kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: functionele systemen die er ook mooi uit zien.
 • SunCircle: strakke en luxe modellen en kwalitatieve hoogwaardige producten.
 • Verano: een begrip in de zonweringbranche.
 • Zonnelux: breed assortiment aan kwalitatieve raamdecoratie.
 • Heroal: familiebedrijf sinds meer dan 140 jaar.
 • Stobag: terrasschermen die tegen een stootje kunnen.
 • Renson: sterk netwerk van lokale specialisten voor al jouw gevelbekleding.
 • Velux: altijd vrijblijvend een goed en passend advies van de specialisten.
 • Luxaflex: kwaliteitssystemen in talloze kleuren en dessins.
 • Somfy: jouw rolluiken, screens en elektrische zonneschermen geautomatiseerde bedienen.
 • Unilux / Fractions: de beste hordeuren en shutters van Nederland.
 • Veneta: standaard 8 jaar garantie inclusief gratis advies aan huis.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Hornbach, IKEA, Karwei, Hubo en Leen Bakker, Kwantum, Wehkamp, FonQ, Bol.com.
 • Check ook: Weinor, Husol, Novoferm, Bece, Roma, Deponti & Copaco, Lumenguard, Sunway, Swela, Dickson, Milano.

Zoek zonwering experts in de regio West Betuwe

Goedkope zonwering kopen in Hellouw? Wil jij contact leggen met een vakkundig zonweringsbedrijf in de omgeving? Hieronder vind je bedrijven en adressen van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Soms kan je hier terecht voor meer informatie. Op deze zonwering-website vergelijk je ook fabrikanten en showrooms in Heukelum, Haaften en Oosterwijk.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk type zonwering per ruimte

Elke raampartij vraagt weer om een ander type vitrage die afgestemd is op de individuele ruimte. We delen nu de meest verkochte soorten zonwering voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: kies voor een product met voldoende licht wat onderhoudsvriendelijk is.
 • Badkamer: onbezorgd douchen met waterafstotende jaloezieën en extra beschutting.
 • Woonkamer: kies bijvoorbeeld voor een verduisterend gordijn voor extra isolatie.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerende gordijnen voor minder lawaai en betere akoestiek.
 • Zolderraam: populaire keuzes voor het draai-kiepraam zijn rolgordijnen en plissés.
 • Dakkapel: meet alle is, koop rolgordijnen op maat en monteer de producten binnen enkele minuten.
 • Balkon: een betaalbaar zonnescherm maken met jouw eigen balkondoek.

Opties voor terras & serre
Tijdens hete dagen kan het al snel 30 graden worden. Het huidige assortiment bestaat uit diverse modellen buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, goedkope parasols of moderne buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Zonwering voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten aanbrengen. Check ook aanvullende info over: Zonnescherm.

Wat moet ik weten over mijn woning verkoelen?

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Elk pand is uniek. De meest ideale zonnewering voor jouw pand is afhankelijk van de benodigde afmetingen, de ligging van je huis, de stijl van de woning en wat je maximaal wilt uitgeven. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat het te koop is in een heleboel kleuren, vormen en prijssegmenten. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, geeft ook buiten verkoeling, maar trekt wel meer de aandacht (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Hellouw?

De tarieven van zonwering zijn weer anders per woning. De normale investeringen vind je hieronder. Denk bij markiezen aan +/- €725. Screens €270 per raam. Kies je voor een zonnescherm komen de prijzen uit op zo’n €1025. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €800). Een normaal rolluik kost €470. Voor jaloezieën betaal je zo’n €275 per kozijn. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (plusminus €805). Gunstiger geprijsde gordijnen voor binnen zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (te verkrijgen vanaf €140 op basis van 1 raam). De totale bedragen worden berekend a.d.h.v. het type / model, de maximale lengte, handmatige of elektrische bediening, het soort materiaal, motiefjes en installatiekosten.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Hellouw?

Zoek je zonweringsproducten? Dan is het aanbod gigantisch groot. Let goed op zaken als inmeten en montage. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, maar ook gebruik maken van montage en inmeetservice in Hellouw. In dat geval komt in lokale monteur die ieder raam deskundig bekijkt en opmeet. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een vakman het product degelijk bevestigen. Zo heb je gegarandeerd fantastische zonnewering, extra fabrieksgarantie en een fraai afgewerkt product.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

In de basis kennen we de standaard handmatige bediening, afstandsbediening of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Handmatige bediening met slinger of band is op zich ok, alleen het kan handzamer. Draadloze bediening (middels een tijdschakelaar, mobiele app, handzender, draaiknop) zorgt ervoor dat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij extreem weer kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. Bij de aanwezigheid van fel zonlicht kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet heeft veel voordelen. De tarieven van smart rolluiken en screens komen uit rond de €450.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 4174

Plaats een reactie