Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Heukelum vergelijken

Zoek jij naar leveranciers van zonwering in Heukelum? Zonwering bestel je online eenvoudig voor de buiten- en binnenkant van je woning. Het is er al vanaf €85,00. Degelijke buitenzonwering zoals een rolluik is ideaal om zonnewarmte buiten te houden. Soms win je met een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw op jouw terras. Binnenzonwering zoals gordijnen of duetten is doorgaans wat voordeliger en is een prima aanvulling op jouw interieur. Er zijn bijzonder veel diverse systemen. Op deze pagina doorzoek je een handig stappenplan waarmee jij inzicht krijgt in de opties. Eveneens bekijk je de huidige tarieven en contactgegevens van diverse zonwering specialisten in Heukelum en omstreken.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een fijne temperatuur in de woning.
 • Voeg extra waarde toe aan je huis met professionele producten.
 • Kan warmte vasthouden en/of afstoten (lager energieverbruik).
 • Bescherm je interieur tegen UV-straling.
 • Vooral rolluiken verkleinen de kans op inbraak.
zonwering-vergelijken-heukelum

Zonnescherm laten plaatsen in Heukelum

Wil jij het laten monteren door een vakman of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Heukelum door een erkende zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je weet dan zeker dat alles juist gemonteerd wordt, dat er niks kapot gaat en dat de bediening perfect werkt. Op dit platform vind je heel eenvoudig specialisten in de gemeente. In de volgende alinea bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten monteren door een specialist

 1. Een soort kiezen

  Je begint met na te denken over welk soort zonwering aansluit bij jouw eisen. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van de screens of de rolgordijnen. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: het huis koeler maken, energie besparingen realiseren, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbraak beperkend, een fijne schaduwplek maken, lichtinval beter controleren of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Selecteer de gewenste afmetingen van het gekozen product. Beschrijf ook waar het geïnstalleerd moet worden. Kies bijvoorbeeld voor achter- of naast het huis of bij de slaapkamers. Maak foto’s om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Opties voor de bediening

  Een belangrijk aspect is de bediening. De voordeligste mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Wil je iets meer comfort, dan kies je de elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een praktische draaischakelaar, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en handigste mogelijkheid is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Geef dan jouw contactgegevens door. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Heukelum en regio. Vergelijk de aanbiedingen op prijs, garantie review en klantenservice. Ga voor de beste aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Monteren

  Verwijder de oude zonwering en zorg dat alles opgeruimd is voor de installateurs. De monteur levert het knikarmscherm of de jaloezieën zoals besproken. Ga altijd na of de totale constructie correct is aangebracht. Meestal geeft de monteur een korte demo. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Soms kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Zonnewering offertes vergelijken

Offerte op maat van raambekleders in Heukelum

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Heukelum wordt met name toegepast om warmte in huis te voorkomen. Tevens geeft het je een prettige schaduwplek op jouw terras. Je hebt er dus binnen en buiten genot van. Enkele producten zoals het rolluik verkleinen zelfs de kans op inbraak en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in velerlei materialen en maten. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €400 tot zo’n €2600. In het stukje hierna delen we veel info over de meest bekende producten.

Waar kiezen voor terrasschermen en knikarmschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. Dankzij twee uitdraai-knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Door dit mechanisme is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en creëer je een heerlijke schaduwplek rondom de ramen. Belangrijk: het doek kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De totale investeringen variëren tussen de €925 tot €2050.

 • Een van de populairste vormen van terraszonwering.
 • Uitval tot wel drie meter.
 • Meerdere bedieningsmogelijkheden.

Effecten van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een relatief betaalbare manier om een raam in de schaduw te brengen. Het geeft op een paar m2 veel schaduw zodat het binnen aangenaam koel blijft. Het is ideaal bij ramen die dicht blijven en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De onkosten liggen zo tussen de €300 tot zo’n €1250.

 • Zowel luxe zonneschermen als voordelige opties.
 • Voor ramen waar je niet onder hoeft te zitten.
 • Kwalitatief product dat windvast is.

Praktische screens

Screens op maat laten maken in Heukelum is een prima keuze als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn bestand tegen weersinvloeden. Ze worden vaak gemaakt van acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. Tijdens daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, maar niet andersom. Aandachtspunt: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De verwachte tarieven variëren tussen de €300 – €1200.

 • Een relatief onopvallend systeem.
 • Uitdraaien kost maar weinig tijd.
 • Je kunt er wel door naar buiten kijken, maar niet andersom.

Prijzen en voordelen van rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. De voordelen zijn eindeloos: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, simpel op te meten en te monteren, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en houden in de winter de kou buiten de deur. Als extra pluspunt schrikken ze inbrekers af. Er zijn 3 varianten: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De normale prijzen komen uit tussen de €370 tot wel €1500 voor rolluiken bestellen in Heukelum.

 • Eenvoudige installatie met weinig voorbereiding.
 • Een volledig verduisterde kamer.
 • Meer privacy en inbraakwerend.

Nieuwe markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. Het bestaat uit een houten of aluminium geraamte dat afgespannen wordt middels een doek. We zien markiezen vaak bij rijksmonumenten. Het levert een bijdrage aan de uitstraling van de woning. Behalve dit model kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De verwachte prijzen liggen tussen de €630 tot zo’n €1675.

 • Idyllische uitstraling door de vele kleuren en dessins.
 • Je blijft een deel van het zicht houden.
 • Windvast en uv-lichtbestendig.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Altijd de juiste temperatuur in een pand via buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Heukelum: bekijk systemen voor binnen

Binnenzonwering wordt aan de binnenkant van het raam geplaatst. D.m.v. raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Dit maakt de kans kleiner dat er veel licht in de woning komt zodat het binnen aangenaam koel blijft. Vaak kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Belangrijk: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De tarieven liggen tussen de €350 en €800. In deze koopgids behandelen we de meest populaire mogelijkheden.

Rolgordijnen: praktische info en voordelen

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Het is betaalbaar, moeiteloos te monteren, simpel te gebruiken en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen worden aangeboden in diverse kleurtjes en motiefjes zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Je hebt allerlei types zoals lichtdoorlatende, verduisterende, elektrische, kiepkantelraam, transparante, waterafstotende en een duo rolgordijn. De verwachte prijzen schommelen tussen de €47,50 tot €175.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Heukelum: zonder problemen zelf aan te brengen.
 • Aanbod in uiteenlopende stoffen en exclusieve uitvoeringen.

Vouwgordijnen: praktische info en voordelen

Vouwgordijnen helpen mee voor een exclusieve en rustieke ambiance aan je woning. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Verder maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Voorzie onkosten van €105 tot €350.

 • In bijna iedere stof leverbaar.
 • Eenvoudig te monteren dankzij maatwerk.
 • Handig in onderhoud: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: voor welke situaties is dit handig?

Plissé gordijnen kan je op soepele wijze omhoog en omlaag doen. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Het is een fraaie vorm van raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Je kunt kiezen uit velerlei types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Je moet denken aan prijsindicaties van €60 tot +/- €180.

 • Past bij elke interieurstijl.
 • Eenvoudige montage (zonder boren).
 • Dupligordijnen op maat: laat een vakman de producten inmeten.

Jaloezieën Heukelum: soorten, kleuren en kosten

Jaloezieën zijn horizontale paneeltjes die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een handig koord of ketting. Je kunt een selectie maken uit diverse systemen en materialen zoals bijv. kunststof, stof, bamboe, hout, aluminium. Door te kiezen voor houten jaloezieën regel je super eenvoudig de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Let op: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Raambekleders werken met tarieven van €80 oplopend tot €270.

 • De hele dag door de stand eenvoudig veranderen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een rank en verfijnd karakter aan het raam.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: Onderhoudsarm en een duurzaam product.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale platen die worden gemaakt van hout, aluminium, pvc, bamboe, stof. Handig voor hoge / grote ramen en sluiten goed aan op een elegant en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, zijn makkelijk te reinigen en kan je ook in een badkamer ophangen. De prijsverwachtingen starten vanaf €50. Voor dure modellen kun je rekenen op €205.

 • Een tijdloze aanblik voor jouw interieur.
 • Perfect voor grote ramen.
 • Montage kunststof kozijn: online samenstellen, gemakkelijk zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Heukelum in alle vormen en maten

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een heel stoere look. Het zijn unieke producten die je niet in veel andere huizen tegenkomt. Blinds zijn erg gewild, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en een milieuvriendelijke keuze. Te plaatsen op diverse ramen als draaikiepramen, vaste ramen, valramen, ronde ramen, schuiframen, dakramen. Goed om te weten: shutters zijn niet goedkoop! De prijsverwachtingen beginnen bij €410. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €900.

 • Meefinancieren bij het afsluiten van hypotheek.
 • Erg kindvriendelijk systeem.
 • Houten kozijnen: online samenstellen en eenvoudig ophangen.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Heukelum zorgen voor frisse lucht in huis en werken uitstekend tegen muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Er zijn diverse modellen: plissé hor, rolhor, lamellenhor, inzethor, voorzethor, hor met scharnier. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Disclaimer: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Je zou kunnen informeren naar een totaal duo-plissé hor. Dit alternatief beschermt tegen vliegen, muggen en insecten en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De tarieven starten vanaf €77,5 en bedragen voor een luxe model zo’n €675.

 • Te monteren op: uitzetraam, draai-kiepraam, valraam, vast raam, schuifraam, draairaam.
 • Natuurlijk ventileren zonder muggen en vliegen in huis.
 • Voor mensen die een hekel hebben aan insecten.

Maatwerk raamdecoratie voor elke interieurstijl

Deze week diverse aanbiedingen in je mailbox

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 juli 2024 worden berekend door te kijken naar diverse onderdelen: het model, het materiaal, het inmeten (afmetingen) en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In het overzicht hierna verstrekken we de huidige prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Heukelum in juli 2024.

ZonweringAfmetingVerwachte prijzen
Knikarmscherm200 – 500 cm breed€850 – €2225
Uitvalscherm1 – 5 meter breed€350 – €1300
Screens200 cm – 400 cm breed€285 – €950
Rolluik200 cm – 400 cm breed€315 – €1450
Rolgordijntot 3 meter breed€80 – €140
Lamellen100 x 250 cm€65 – €200
Jaloezieën100 x 220 cm€70 – €260
Plisségordijnen100 x 130 cm€125 – €360
Gemiddelde onkosten zonnewering incl. monteren in de Provincie Gelderland.

Meest gekozen merken zonwering

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten die je in je vergelijking kan meenemen. Iedere leveranciers heeft zijn voordelen en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Heukelum. In het schema hierna tref je een aanvulling op de meest bekende merken. Zo kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: degelijk merk met een uitgebreid montagenetwerk.
 • SunCircle: snelle leveringen en service door product in Nederland.
 • Verano: staat garantie voor maximale kwaliteit en garantie.
 • Zonnelux: hebben voor alle raamtypes geschikte maatwerk oplossingen aan te bieden.
 • Heroal: toonaangevend aluminium zonwering systemen.
 • Stobag: bieden normale acryldoeken en zogenaamde screen-doeken (transparantie).
 • Renson: laat de gevelbekleding inmeten en plaatsen door echte professionals.
 • Velux: complete ramen inclusief gordijnen en horren.
 • Luxaflex: grote variatie aan o.a. horren, jaloezieën, shades, en gordijnen.
 • Somfy: elektrische zonneschermen, rolluiken, screens en raamdecoratie bedienen met een app.
 • Unilux / Fractions: kwaliteit maatwerk hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: vraag gratis kleurstalen aan de designs te inspecteren.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Praxis, Gamma, Karwei, Hubo & Leen Bakker, Kwantum, Formido, Wehkamp, Bol.com.
 • Ook interessant: Toppoint, Husol, Roma, Novoferm, Bece, Weinor & Milano, Copaco, Schlappi, Swela, Lumenguard, Dickson.

Zoek zonwering experts in de regio West Betuwe

Goedkope zonwering kopen in Heukelum? Meer informatie over een vakkundig zonweringsbedrijf in de omgeving? In de tabel hieronder tref je contactgegevens van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in jouw omgeving. Vaak kunnen ze je advies geven. Op deze site kom je ook in contact met installateurs en verkooppunten in Rumpt, Oosterwijk en Enspijk.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Elke gevel vraagt om een ander soort vitrage die rijmt met jouw interieurstijl. We delen nu de meest bestelde soorten zonwering per ruimte en kamer.

 • Keuken: kies een onderhoudsvriendelijk materiaal dat vochtbestendig is.
 • Badkamer: let met name op vochtbestendigheid en privacy in de douche.
 • Woonkamer: met een verduisterend gordijn houd je de warme in de winter binnen.
 • Slaapkamer: het monteren van geluidswerende rolluiken is aan te raden voor een koelere en stillere ruimte.
 • Zolderraam: verduister jouw draai kiepraam bijvoorbeeld met VELUX of FAKRO.
 • Dakkapel: laat jouw rolgordijnen op maat bestellen voor een uitbouw.
 • Balkon: een balkondoek of zonnescherm beschermt jouw balkon tegen wind en zon.

Producten voor serre & terras
Van juni t/m september wordt het al gauw 30 graden of warmer. Er bestaan allerlei type buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, slimme parasols of unieke houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten toepassen. Bekijk ook meer informatie over: Buitenzonwering.

Wat moet ik weten over mijn woning verkoelen?

Wat is voor mij de beste zonwering?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De juiste zonnewering die past bij jouw wensen kan jij opzoeken door een check te doen op: het soort raam, hoe jouw tuin is ingericht, de gevels / kozijnen en jouw maximale budget. Het handige aan binnenzonnewering is dat het geleverd kan worden in meerdere kleuren, vormen en maatvoeringen. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar trekt wel meer de aandacht (het zit aan de buitengevel vast).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Heukelum?

De tarieven van zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De gemiddelde prijsindicaties tref je hierna. Markiezen kosten zo’n €625. Buitenscreens €230 per kozijn. In het geval van een knikarmscherm stijgen de kosten al gauw naar €1025. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €850). Een normaal rolluik kost €475. Voor jaloezieën betaal je zo’n €275 per kozijn. Shutters zijn een stuk kostbaarder (+/- €825). Alternatieve opties zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (verkrijgbaar vanaf €145 op basis van één kozijn). De totale onkosten worden beïnvloed door: de gewenste producten, de grootte (lengte en breedte), elektrische of handmatige bediening, materiaalgebruik, prints en montagekosten.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Heukelum?

Zoek je zonweringsproducten? Dan kan je kiezen uit veel producten. Daarbij moet je zeker goed letten op inmeten en montage. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, echter bestaat er ook de montage met inmeetservice in Heukelum. Hierbij komt een deskundige vakman die de gevels en raamkozijnen bekijkt en opmeet. Vervolgens kan de expert het zonnescherm vakkundig installeren. Dankzij de montageservice ben je verzekerd van goede zonnewering, extra fabrieksgarantie en een uitgebreide demonstratie.

Hoe werkt slimme zonwering?

De meest gangbare keuzes zijn de normale handmatige bediening, handzenders / afstandbedieningen of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Handmatige zonwering met slinger of band werkt in de basis mooi, alleen het kan praktischer. Draadloze bediening (met een handzender, afstandsbediening, tijdschakelaar, draaiknop) biedt al voordeel dat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij harde wind kan je ervoor zorgen dat het zonnescherm automatisch zal inklappen. Als de zon doorbreekt gaat het scherm automatisch omlaag. Gordijnen, shutters en jaloezieën kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De gemiddelde kosten van smart rolluiken en screens liggen rond de €425.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 4161

Plaats een reactie