Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Tuil vergelijken

Wil je jouw woning ook uitbreiden met zonwering in Tuil? Zonwering is te plaatsen aan de binnenkant en buitenkant van een raam en regel je al vanaf €95,00. Degelijke buitenzonwering zoals een markies is het meest effectief om je woning koel te houden. Soms geeft een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering als gordijnen of jaloezieën is vaak aantrekkelijk geprijsd en is direct een aanvulling op jouw interieur. Er zijn immens veel verschillende oplossing. Via onze site geven we een praktische handleiding waarin we alle mogelijkheden bespreken. Op dezelfde wijze delen we een kostenindicatie en een tabel met regionale zonwering specialisten in Tuil (werkgebied).

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Een aangename temperatuur in huis.
 • Voeg extra waarde toe aan je huis met professionele producten.
 • Het isoleert waardoor je energiekosten bespaart.
 • Bescherm je interieur tegen UV-straling.
 • Verminder de inbraakkans (preventieve werking van robuuste rolluiken).
zonwering-vergelijken-tuil

Zonnescherm laten plaatsen in Tuil

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Tuil middels een goed aangeschreven zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je mag er dan vanuit gaan dat de installatie juist vastgezet wordt, dat er niks kapot gaat en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Op deze website vind je snel en zonder gedoe specialisten die actief zijn in jouw postcodegebied. In het onderstaande blok vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten monteren door een expert

 1. Welk type heb ik nodig?

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk type systeem past bij jouw wensen. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het zonnescherm of de shutters. Interessante functionaliteiten zijn bijv. verkoelen, het verminderen van energiegebruik, je privacy verhogen, inbraak belemmerend, een fijne plek in de schaduw maken, de lichtinval reguleren of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Bereken de ideale maten van het product. Bepaal ook meteen waar je het wilt laten plaatsen. Je kunt kiezen voor o.a. achter- of naast het huis of op de 1e of 2e verdieping. Upload foto’s of bouwtekeningen om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De simpelste producten zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een knop/schakelaar in huis, optioneel met tijdschakelaar. De kostbaarste en meest hippe mogelijkheid is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Vergelijk merken en vakmannen

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je zal dan diverse offertes ontvangen van geschikte zonweringsbedrijven uit Tuil en regio. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Ga voor de beste aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Monteren

  Demonteer de oude zonwering en zorg voor een opgeruimde werkplek voor de specialisten. De specialist installeert het uitvalscherm of gordijnen op de afgesproken plekken. Test of het product goed is aangesloten. Een demonstratie is gebruikelijk. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Steeds vaker kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Krijg verschillende prijsvoorstellen van raambekleders in Tuil

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Tuil is ideaal om de temperatuur in de woning te beperken. Tevens geeft het je een prettige schaduwplek op je kavel (dicht bij de muren). Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Diverse opties zoals met name rolluiken hebben een inbraakwerende werking en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in veel materialen en formaten. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €350 – €2950. In de keuzegids hieronder delen we veel info over de meest gekozen oplossingen.

Informatie en voordelen van knikarmschermen / terrasschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. Door middel van 2 uitstraai-knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Door dit mechanisme is de ruimte vrij toegankelijk en levert het systeem veel schaduw op rondom de ramen. Tip: dit model moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De normale tarieven schommelen tussen de €800 tot wel €2025.

 • Ideale keuze voor terraszonwering.
 • Uitval tot wel drie meter.
 • Te bestellen met draadloze bediening.

Praktische uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een goedkope manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Het zorgt voor plaatselijk veel schaduw zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Een goede keuze bij grote ramen en waar geen doorloop vereist is. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De totale investeringen komen uit tussen de €375 tot wel €1275.

 • Een van de meest goedkope zonneschermen.
 • Voor ramen waaronder geen doorloop is.
 • Ook leverbaar met elektrische bediening.

Het kopen van screens

Screens op maat laten maken in Tuil is zeer geschikt als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en kan je helemaal integreren in een kozijn. De keuze qua doek-materiaal is polyestervezels of glasvezel. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. In situaties met daglicht heb je altijd zicht naar buiten. Andersom kan dat niet. Aandachtspunt: als het screendoek omlaag zit moet het raam dicht blijven. De gemiddelde tarieven komen uit tussen de €375 – €1150.

 • Te bestellen in iedere afmeting.
 • Uitdraaien kost maar weinig tijd.
 • Voorbijgangers kunnen niet naar binnen kijken.

Prijzen en voordelen van rolluiken

Rolluiken zijn erg gewild. De voordelen zijn eindeloos: ze zijn eenvoudig in gebruik, simpel op te meten en te monteren, je hebt geen inkijk, en je bespaart op de energiekosten dankzij de isolerende werking. Daarbij heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Tegenwoordig heb je 3 modellen: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik (wordt achter de stenen geplaatst). De gemiddelde prijzen variëren tussen de €320 tot zo’n €1225 voor rolluiken bestellen in Tuil.

 • Eenvoudige installatie met weinig voorbereiding.
 • Werkt zeer verduisterend wat zorgt voor betere slaap.
 • Positief effect op inbraakpreventie.

Informatie en voordelen van markiezen

Een markies is een traditionele zonwering en een echte blikvanger (bijzondere uitstraling). Het wordt gekenmerkt door een compact frame van o.a. staal dat afgespannen wordt middels een doek. Markiezen veelvuldig toegepast bij klassiek getinte huizen. Ze dragen bij aan de ambiance van (bedrijfs)panden. Naast de basismodellen is er nog een petmodel en klapmodel. Doorloop blijft dan gewoon mogelijk. De prijzen bedragen tussen de €640 en €1800.

 • Bijzondere kleuren en motieven beschikbaar.
 • Je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Er blijft loopruimte over onder de constructie.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: vervaardigd uit lamellen met hoge weerkaatsing van zonlicht.

Een aantrekkelijke temperatuur in een pand d.m.v. buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Tuil: alle soorten voor binnen op een rij

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. Via raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Dit verkleint de kans dat er warm zonlicht in huis komt zodat de warmte geweerd wordt. Tevens heeft het ook een decoratieve functie. Noemenswaardig: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De tarieven liggen zo tussen de €340 en €950. In de onderstaande keuzegids delen we veel info over de meest aantrekkelijke types.

Rolgordijnen: wat zijn de voordelen?

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Beschikbaar voor lage tarieven, probleemloos zelf te plaatsen, simpel af te rollen en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen kun jij kopen in meerdere prints en kleuren. zodat het een aanvulling is op jouw interieur. Men biedt allerlei types zoals elektrische, kiepkantelraam, lichtdoorlatende, verduisterende, transparante, dakraam en het duo rolgordijn. De minimale investeringen bedragen tussen de €47,50 en €190.

 • Zeer aantrekkelijke en goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Tuil: heel simpel zelf op te hangen.
 • Aanbod in interessante stoffen en exclusieve uitvoeringen.

Vouwgordijnen: specificaties en kosten

Vouwgordijnen zorgen voor een luxe en karaktervolle ambiance aan een kamer. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. Je kiest zelf hoe lichtdoorlatend het systeem is. Daarbij maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Wees voorbereid op een prijs van €100 tot €325.

 • Zowel open en dicht nemen ze weinig ruimte in.
 • Voor alle lengtes (maatwerk).
 • Goed te onderhouden: met water en zeep handmatig te reinigen / wassen.

Plissé: alle types, materialen en prijzen

Plissé gordijnen kan je op soepele wijze omhoog en omlaag doen. De bediening is erg simpel en ze houden de zon goed tegen. Een prachtig type raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Je hebt de keuze uit verschillende types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Houd rekening met een prijs van €60 tot zo’n €185.

 • Zeer flexibel en elegant systeem.
 • Eenvoudige montage (zonder boren).
 • Dupligordijnen op maat: voor elk raam een geschikte maat.

Jaloezieën Tuil: een veelzijdig aanbod

Jaloezieën zijn horizontale platen die omhoog gehaald kunnen worden met een trekkoord. Je kunt een selectie maken uit mega veel systemen en materialen zoals onder andere PVC, kunststof, aluminium, stof, bamboe. Met jouw houten jaloezieën regel je met één beweging de zichtlijnen, licht en beschutting. Tip: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Voorzie een tarief van €70 tot zo’n €280.

 • Eventueel ook half open te zetten.
 • Jaloezieënwinkel: lichtgewicht bamboe biedt een ruimte een bijzondere sfeer.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een milieuvriendelijke oplossing.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale strookjes gefabriceerd van o.a. aluminium, hout, pvc, kunststof, stof. Toe te passen voor brede / grote ramen en sluiten goed aan op een strak en basis interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, vragen niet om veel onderhoud en kan je ook in een badkamer ophangen. De prijsindicaties starten bij gemiddeld €85. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €180.

 • Een tijdloze aanblik voor jouw interieur.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast in grotere panden.
 • Montage kunststof kozijn: vaak met een verlengde garantieregeling.

Shutters: luxe raambekleding in Tuil op maat geproduceerd

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een unieke look. Het zijn echte blikvangers die jouw interieur helemaal compleet maken. Blinds zijn bijzonder, dragen veel bij aan de waarde van je huis en bovendien erg milieuvriendelijk. Past op bijna elk raam zoals draaikiepramen, ronde ramen, uitzetramen, vaste ramen, dakramen, schuiframen. Aankooptip: shutters zijn wel relatief duur. De prijsverwachtingen beginnen bij €420. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €860.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Vochtbestendig dus ook voor de badkamer geschikt.
 • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Tuil bieden frisse lucht in de woning en weren bovendien insecten en ongedierte. Je kunt o.a. kiezen uit: lamellenhor, plissé hor, hordeur, voorzethor, inzethor, hor met scharnier. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Opmerking: een hor is niet zonwerend. Tip: vraag eens om een speciale duo-plissé hor. Deze houdt vliegen, muggen en insecten buiten de deur en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De onkosten starten bij om en nabij de €77,5. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €800.

 • Geschikt voor o.a.: draairaam, valraam, uitzetraam, tuimelraam, schuifraam, draai-kiepraam.
 • Natuurlijk ventileren zonder muggen en vliegen in huis.
 • Ideaal voor mensen met hooikoorts.

De tofste raamdecoratie die matcht met jouw stijl

Direct meerdere aanbiedingen op de mail

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 12 april 2024 worden samengesteld a.d.h.v. diverse zaken: het soort model, het materiaal, de grootte (lengte en breedte) en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In de volgende tabel delen we de gemiddelde tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Tuil in april 2024.

Type zonweringAfmetingGemiddelde tarieven
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€800 – €2150
Uitvalscherm1 – 5 meter breed€400 – €1575
Screens100 cm – 400 cm breed€240 – €1150
Rolluiktot 4 meter breed€295 – €1400
Rolgordijn200 x 100 cm€55 – €175
Lamellen100 x 50 cm€45 – €225
Jaloezieën150 x 100 cm€70 – €220
Plisségordijnen195 cm breed€120 – €350
Verwachte prijzen zonnewering incl. monteren in de Provincie Gelderland.

Meest gekozen merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders met een uitstekend aanbod. Elke leveranciers heeft zijn voordelen en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Tuil. In de onderstaande tabel vind je een toelichting op de meest verkochte merken. Op basis daarvan kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: meer dan 50 jaar kennis en ervaring.
 • SunCircle: snelle leveringen en service door product in Nederland.
 • Verano: gratis brochure en gratis kleurstalen opvraagbaar.
 • Zonnelux: uitsluitend de beste en mooiste producten bij jou thuis.
 • Heroal: kwaliteitsproducten made in Germany.
 • Stobag: altijd optimaal en zorgeloos genieten van het terras.
 • Renson: maatwerk en inmeet- / montageservice voor de beste gevelbekleding.
 • Velux: binnengordijnen in alle kleuren en dessins.
 • Luxaflex: de marktleider op het gebied van raambekleding.
 • Somfy: langer genieten van je terras met elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: design horren, shutters en raamdecoratie.
 • Veneta: gratis kleurstalen, direct van de fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Hornbach, Gamma, Praxis, Hubo & FonQ, Leen Bakker, Formido, Kwantum, Wehkamp.
 • Bekijk ook: Toppoint, Novoferm, Husol, Roma, Deponti, Bece en Lumenguard, Milano, Sunway, Copaco, Dickson, Schlappi.

Bekijk zonwering experts in de buurt van West Betuwe

Goedkope zonwering kopen in Tuil? Wil jij contact leggen met een bekend zonweringsbedrijf uit de buurt? In het overzicht hierna vind je adresgegevens van raambekleders en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Vervolgens kunnen ze je advies geven. Op deze site kom je ook in contact met montagebedrijven en verkooppunten in Herwijnen, Waardenburg en Hellouw.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Elke kamer behoeft een vitrage die perfect past bij de individuele ruimte. We geven nu een toelichting op de meest verkochte buiten- en binnenzonweringsproducten voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: veel mensen kiezen voor shutters en duettes aan de binnenzijde.
 • Badkamer: plisségordijn in de douche kan je makkelijk schoonmaken en eenvoudig bedienen.
 • Woonkamer: ruime keuze uit o.a. overgordijnen of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerende gordijnen voor minder lawaai en betere akoestiek.
 • Zolderraam: rolgordijnen, jaloezieën of plisségordijnen bieden uitkomst voor draai-kiepramen.
 • Dakkapel: kies bijvoorbeeld voor rolgordijnen op maat (eenvoudig zelf aanbrengen).
 • Balkon: koop een balkondoek met zonnescherm om maximaal te genieten van de zomer.

Producten voor serre & terras
Van juni t/m september kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Je kunt kiezen uit allerlei type buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, slimme parasols of luxueuze houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten toepassen. Bekijk ook meer informatie over: Markiezen.

FAQ: meer schaduw en een gekoeld huis

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Elke huis heeft weer andere wensen. De meest optimale zonnewering kan jij opzoeken door een check te doen op: de benodigde afmetingen, hoe je tuin gelegen is, jouw stijl en smaak en je financiële middelen. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat het verkrijgbaar is in verschillende kleuren, materiaaltypes en budgetten. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, geeft ook buiten verkoeling, maar trekt wel meer de aandacht (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Tuil?

De tarieven van zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De gemiddelde kosten helder naast elkaar gezet. Denk bij markiezen aan +/- €700. Buitenscreens €210 per raampartij. Bij een terras-knikarmscherm betaal je al snel €1250. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €725). Een basis rolluik kost €495. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €295 per raampartij. Voor shutters ben je meer kwijt (zo’n €760). Betaalbare gordijnen voor binnen zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (te koop vanaf €130 per raampartij). De totale kosten zijn afhankelijk van; de gekozen constructie, de maximale breedte, elektrische of handmatige bediening, het materiaal, vormen / kleuren en kosten van installatie.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Tuil?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan is het assortiment enorm. Daarbij moet je zeker goed letten op inmeten en montage. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, echt kan je ook profiteren van de montage plus inmeetservice in Tuil. Dan komt er een deskundige professional die de deuren en/of ramen bekijkt en opmeet. Vervolgens kan de vakman het model op de juiste wijze installeren. Dankzij deze dienstverlening ben je verzekerd van effectieve zonnewering, maximale (verlengde) garantie en deskundige hulp bij vragen.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

Je kunt kiezen voor de normale handbediening, handzenders / afstandbedieningen of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Een handmatige installatie met stang of band werkt prima, toch kan het makkelijker. Draadloze bediening (a.d.h.v. een handzender, tijdschakelaar, mobiele app, draaiknop) biedt al voordeel dat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij harde wind kunnen de lamellen bijvoorbeeld automatisch sluiten. Als de zon hevig schijnt zal het scherm ook direct reageren. Shutters, jaloezieën en gordijnen kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De tarieven van smart rolluiken en screens liggen rond de €550.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 4176

Plaats een reactie