Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Varik vergelijken

Op zoek naar multifunctionele zonwering in Varik? Zonwering kan je binnen- maar ook buiten aanbrengen en is er al vanaf €80,00. Professionele buitenzonwering als een rolluik is het meest doeltreffend om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. In veel situaties realiseert een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of duetten kan je kopen voor een lagere prijs en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Je hebt de keuze uit ontzettend veel diverse combinaties. Op dit platform kan je aan de slag met een uitgebreid advies waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Daarbij vind je de huidige tarieven en contactgegevens van diverse zonwering specialisten in Varik en de omliggende regio.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Een aangename temperatuur in huis.
 • Je creëert een fijne schaduwrijke plek op het terras.
 • Je kunt besparen op de energierekening door het isolerende effect.
 • Geen volle inkijk vanaf de weg in jouw woning.
 • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-varik

Zonnescherm laten plaatsen in Varik

Ben je zelf niet technisch aangelegd en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Varik middels een regionale zonwering specialist is een goed idee. Je weet dan 100% zeker de installatie op de goede manier vastgezet wordt, dat er niks stuk gaat en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Via onze vergelijkingstool regel je gemakkelijk een offerte van bedrijven in de regio. Hieronder leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten ophangen door een vakspecialist

 1. Welk type heb ik nodig?

  Ten eerste bepaal je welk model aansluit bij jouw eisen. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het knikarmscherm of de vouwgordijnen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: een aangenaam binnenklimaat, energie besparingen realiseren, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbraak belemmerend, schaduwplekken realiseren, lichtinval tegengaan of de sfeer in huis versterken.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Geef de maten door van het product. Geef ook door waar het aangebracht moet worden. Dit kan zijn plaatsing achter het huis of op de eerste verdieping. Voeg een plattegrond toe zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Kies de gewenste bediening. De eenvoudigste optie is zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Vaak gaat dit met een draaiknop, indien gewenst met tijdschakelaar. De meest exclusieve en meest actuele keuze is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Vergelijk leveranciers

  Al jouw wensen doorgegeven? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Je zal dan diverse offertes ontvangen van professionele zonweringsbedrijven uit Varik en de directe omgeving. Vergelijk de prijsindicaties en check prijs, garantie review en klantenservice. Selecteer de beste aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Installatie

  Verwijder de oude zonwering en zorg dat er genoeg ruimte is voor de monteurs. De installateur monteert het zonneschermen of de rolgordijnen zoals besproken. Check of het volgens de handleiding is gemonteerd. Probeer alles direct even uit. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Mogelijk kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Inzicht in de kosten van raambekleders in Varik

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Varik is het meest effectief om de zon en warmte te weren. Daarnaast werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken op korte afstand van je huis. Dat is dus genieten binnen- en buitenshuis. Bekende systemen zoals de populaire rolluiken schrikken inbrekers af en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in velerlei materialen en formaten. Houd rekening met kosten tussen de €500 – €2575. In de koopgids hierna lees je de voordelen en nadelen van de meest verkochte systemen.

De beste terrasschermen / knikarmschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. D.m.v. de twee knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Zo blijft jouw terras optimaal begaanbaar en zal het veel schaduw geven bij het raam. Disclaimer: het doek kan kapot waaien bij wind. De onkosten variëren tussen de €925 en €2025.

 • Ideale keuze voor terraszonwering.
 • Kan compact worden ingerold.
 • Moderne eigentijdse look.

De pluspunten van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een betaalbare manier om de zon in jouw woning te weren. Je bereikt hiermee op een paar m2 veel schaduw zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Handig voor ramen zonder openslaande delen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De verwachte prijzen komen uit tussen de €450 en €1200.

 • Het zonnescherm kan geleverd worden in veel prijsklassen.
 • Voor ramen waar je niet onder hoeft te zitten.
 • Sterke constructies die tegen windstoten kunnen.

Het installeren van screens

Screens op maat laten maken in Varik is ideaal als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en behouden het zicht van binnen naar buiten. Het doek van de screens bestaat uit polyester of glasvezel. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. In het geval van daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, maar buitenstaanders kunnen niet naar binnen kijken. Let op: als het screendoek omlaag is kan je het raam niet openen. De normale prijzen liggen zo tussen de €400 tot €1200.

 • Zowel in het kozijn als op het kozijn mogelijk.
 • Houdt zon en warmte uitstekend buiten.
 • Het zicht naar buiten blijft behouden.

Korte info over rolluiken

Rolluiken worden steeds vaker toegepast. De voordelen zijn eindeloos: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), ze weerkaatsen het zonlicht, ze zijn geluidsisolerend en houden in de winter de kou buiten de deur. Als extra pluspunt dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Je kunt kiezen uit 3 modellen: het voorzetrolluik is geschikt voor bestaande bouw, bij opbouwrolluiken vormt het raam en de rolluikkast één geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De onkosten schommelen tussen de €310 – €1350 voor rolluiken bestellen in Varik.

 • Houd de warmte buiten je huis.
 • Ideaal als je graag helemaal in het donker slaapt.
 • Biedt ook bescherming tegen inbraak.

Handige markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling wat direct zal opvallen (authentieke uitstraling). Dit is een stevig frame van hout of aluminium waarover een doek wordt gelegd. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van exclusieve woningen. Ze dragen bij aan de sfeer van het gebouw. Daarnaast is er ook een klapmodel en petmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De verwachte kosten variëren tussen de €720 t/m €1775.

 • Bijzondere kleuren en motieven beschikbaar.
 • Je uitzicht blijft behouden.
 • Windvast en uv-lichtbestendig.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: het hele jaar door een aangenaam koele woning.

Een aantrekkelijke temperatuur in en rondom jouw woning door buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Varik: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. Door raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Dit maakt de kans kleiner dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen zodat het binnen aangenaam koel blijft. Vaak kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Goed om te weten: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De prijsindicaties bedragen tussen de €360 en €850. In het onderstaande stuk lees je informatie over de meest geplaatste producten.

Rolgordijnen: bekijk voordelen en info

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Een zeer betaalbaar systeem, probleemloos aan te brengen, simpele bediening en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen zijn te koop in praktisch alle kleuren en prints wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Je hebt diverse varianten zoals waterafstotende, dakraam, elektrische, verduisterende, lichtdoorlatende, transparante en unieke duo rolgordijnen. De tarieven bedragen tussen de €52,50 en €190.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Varik: zonder problemen zelf te monteren.
 • Verkrijgbaar in kleurrijke stoffen en bijzondere modellen.

Vouwgordijnen: bekijk het aanbod

Vouwgordijnen geven een luxueuze en unieke ambiance aan een kamer. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Bovendien zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Wees voorbereid op een tarief van €90 tot €325.

 • In bijna iedere stof leverbaar.
 • Eenvoudig te monteren dankzij maatwerk.
 • Probleemloos te onderhouden: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: specificaties en kosten

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. De bediening is erg simpel en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Een stijlvolle raamdeco die bij elke woonstijl past. In de winkel vind je velerlei producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Je moet denken aan tarieven van €52,5 tot zo’n €155.

 • Past bij elke interieurstijl.
 • Eenvoudig aan te brengen d.m.v. plakstrips.
 • Dupligordijnen op maat: geschikte maten voor elk type kozijn.

Jaloezieën Varik: voor welke situaties is dit handig?

Jaloezieën zijn horizontale platen die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een koord of band. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit gigantisch veel soorten en materialen als bijvoorbeeld aluminium, kunststof, bamboe, stof, hout. Via de houten jaloezieën heb je 100% controle over de lichtinval en privacy. Tip: je moet ze regelmatig afstoffen. Raambekleders werken met onkosten van €77,5 tot +/- €260.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: mooie uitstraling met bamboe producten.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale jaloezieën gemaakt van bijv. pvc, bamboe, stof, kunststof, hout. Toe te passen voor hoge / grote ramen en zijn erg geschikt voor een chique en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, eenvoudig te reinigen en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De kostprijzen beginnen bij zo’n €50. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €175.

 • Makkelijk de lichtinval bepalen.
 • Een populaire keuze bij grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: online samenstellen, gemakkelijk zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Varik op maat gemaakt

Shutters zijn luxe binnenluiken met een unieke look. Het zijn echte blikvangers die je interieur de finishing touch geven. Blinds zijn uniek, dragen veel bij aan de waarde van je huis en een milieuvriendelijke keuze. Geschikt voor bijna elk raam zoals dakramen, schuiframen, draaikiepramen, vaste ramen, uitzetramen, valramen. Belangrijk: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De tarieven beginnen bij zo’n €490. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €910.

 • Een echte blikvanger in huis.
 • Erg gemakkelijk in gebruik.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Varik zorgen voor een hygiënische leefomgeving en hebben een gunstig effect op insecten en ongedierte. Er zijn talloze opties: plissé hor, voorzethor, hordeur, hor met scharnier, lamellenhor, rolhor. Hooikoorts (of andere allergieën? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Advies: de hor houdt de zon niet tegen. Er bestaat ook een intelligente duo-plissé hor. Dit model houdt muggen, vliegen en ongedierte buiten de deur en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De prijsindicaties starten vanaf €87,5. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €700.

 • Voor bijna ieder raamtype: valraam, schuifraam, draai-kiepraam, draairaam, tuimelraam, uitzetraam.
 • Natuurlijk ventileren zonder muggen en vliegen in huis.
 • Ook erg geschikt voor mensen met hooikoorts.

Maatwerk raamdecoratie voor elke kamer

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen in je mailbox

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 april 2024 zijn altijd onderhevig aan allerlei factoren: het artikel, de materiaalkeuze, de afmeting en afwerking plus bediening. In de tabel hierna vind je de gemiddelde tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Varik in april 2024.

Soort zonweringFormaatGemiddelde onkosten
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€840 – €2300
Uitvalscherm1 – 5 meter breed€380 – €1625
Screens3 – 4 meter breed€245 – €975
Rolluiktot 4 meter breed€315 – €1200
Rolgordijn100 x 175 cm€70 – €150
Lamellen250 x 250 cm€65 – €220
Jaloezieën100 x 130 cm€65 – €240
Plisségordijnen150 cm breed€115 – €380
Verwachte tarieven zonnewering incl. monteren in de Provincie Gelderland.

Populaire merken zonwering

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten om uit te kiezen. Elke aanbieder heeft zijn voordelen en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Varik. In het schema hieronder vind je informatie over de beste verkochte merken. Op basis daarvan kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: functionele producten volgens de laatste lifestyle trends.
 • SunCircle: eersteklas kwaliteit door productie in eigen handen.
 • Verano: jarenlange ervaring op het gebied van buitenzonwering.
 • Zonnelux: hebben voor alle raamtypes geschikte maatwerk oplossingen aan te bieden.
 • Heroal: rolluiken, zonwering, roldeuren, ramen, deuren, gevels en overkappingen.
 • Stobag: terrasschermen die tegen een stootje kunnen.
 • Renson: design gevelbekleding voor woningen en kantoorpanden.
 • Velux: expert in dakkapellen, dakramen, zonwering en rolgordijnen.
 • Luxaflex: kwaliteitssystemen in talloze kleuren en dessins.
 • Somfy: ideale elektrische zonneschermen die je kunt koppelen aan een app.
 • Unilux / Fractions: kwaliteitsleverancier van horren, plissé deuren en shutters.
 • Veneta: gratis meetverzekering dus bestellen zonder risico.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Praxis, Karwei, Hubo, Gamma & FonQ, Kwantum, Leen Bakker, Formido, Wehkamp.
 • Overige merken: Weinor, Novoferm, Toppoint, Husol, Deponti, Roma & Copaco, Lumenguard, Milano, Dickson, Schlappi, Sunway.

Zonwering experts in regio van West Betuwe

Goedkope zonwering kopen in Varik? In contact komen met een ervaren zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In het schema hierna delen we bedrijven en adressen van raambekleding winkels en gordijnwinkels in de regio. Misschien kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Op deze zonwering-website vind je ook monteurs en shops in Ophemert, Zoelmond en Zennewijnen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk type zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur behoeft een vitrage die matcht met de uitstraling van de kamer. We vertellen graag wat meer over de meest gekozen binnen- en buitenzonweringsproducten per ruimte en kamer.

 • Keuken: let goed op vochtbestendigheid en hoe makkelijk het te reinigen is.
 • Badkamer: maak jouw douche echt privé met waterbestendige plissés en shutters.
 • Woonkamer: kies voor vitrage, inbetween of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: het monteren van geluidswerende rolluiken is aan te raden voor een koelere en stillere ruimte.
 • Zolderraam: je kunt kiezen voor betaalbare rolgordijnen voor het draai-kiepraam.
 • Dakkapel: kies voor een voordelige optie zoals rolgordijnen op maat en plaats het zelf.
 • Balkon: een goedkoop zonnescherm realiseer je met een balkondoek.

Serre & Terras
Tijdens de warme zomerdagen kan de temperatuur flink oplopen. Men biedt verschillende type buiten- en serrezonwering. Wat dacht jij van automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, goedkope parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten integreren. Check ook aanvullende info over: Buitenjaloezieën.

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Elke huis heeft weer andere wensen. De ideaalste zonnewering die past bij jouw wensen is afhankelijk van de raamgrootte, de actuele situatie rondom de woning (tuin), de buitenmuren (kozijnen) en hoeveel je maximaal wilt investeren. De voordelen van binnenzonnewering zijn dat het verkrijgbaar is in veel kleuren, modellen en prijsgroepen. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar zal wel wat meer opvallen (het zit aan de buitengevel vast).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Varik?

De uitgaven voor zonwering zijn per situatie anders. De huidige kosten bieden we hierna aan. Voor markiezen betaal je zo’n €700. Screens €205 per kozijn. Kies je voor een terrasscherm betaal je om en nabij de €1050. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €725). Een instap-rolluik kost €480. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €265 per raam. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (+/- €810). Gunstiger geprijsde producten voor binnen zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (te koop vanaf €135 op basis van 1 raam). De totale onkosten hangen af van: de gekozen constructie, het inmeten (afmetingen), bediening, type materiaal, vormen / kleuren en aanlegkosten.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Varik?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan zijn de keuzes enorm. Zoek vooraf alles goed uit omtrent het inmeten en monteren. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, maar je kunt ook kiezen voor montage met inmeetservice in Varik. Er komt dan een capabele vakman die kozijnen, gevels en ramen deskundig bekijkt en opmeet. Als alle spullen binnen zijn kan de expert het product op de juiste wijze ophangen. Op die manier ben je zeker van correct werkende zonnewering, garantie en nazorg en soms een onderhoudsbeurt.

Hoe werkt slimme zonwering?

In de basis kennen we de normale handbediening, bediening met een afstandsbediening of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering gaan we de komende jaren veel zien. Een handmatig model met stang of band werkt prima, maar het kan toch nog handzamer. Draadloze bediening (met een tijdschakelaar, draaiknop, afstandsbediening, mobiele app) maakt het mogelijk dat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij veel wind kan je ervoor zorgen dat het zonnescherm automatisch zal inklappen. Als de zon doorbreekt zal het scherm ook direct reageren. Gordijnen, jaloezieën en shutters kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een product dat werkt met internet maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De tarieven van smart rolluiken en screens zitten op zo’n €525.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 4064

Plaats een reactie