Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering West Maas en Waal vergelijken

Ben je op zoek naar zonwering in West Maas en Waal? Zonwering heb je voor buiten en binnen. Je laat dit al plaatsen vanaf €92,50. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een uitvalscherm is het meest geschikt om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Mogelijk creëert een zonnescherm plekjes met schaduw op jouw terrasruimte. Binnenzonwering als gordijnen of duetten is vaak aantrekkelijk geprijsd en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Er bestaan immens veel verschillende modellen. Op dit platform check je een handig stappenplan dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Bovendien geven we gemiddelde tarieven en adresgegevens van verschillende zonwering specialisten in West Maas en Waal en de directe omgeving.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Altijd een fijne temperatuur in de woning.
 • Buiten heb je een fijne plek in de schaduw op het terras.
 • Kan warmte vasthouden en/of afstoten (lager energieverbruik).
 • Voorkomt verkleuring van meubels.
 • Het sluit de openingen in huis goed af (inbraakpreventief).
zonwering-vergelijken-west-maas-en-waal

Zonnescherm laten plaatsen in West Maas en Waal

Ben je zelf niet technisch aangelegd of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in West Maas en Waal middels een professionele zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je kunt er dan op vertrouwen dat het geheel op de juiste manier gemonteerd wordt, dat jouw garantie behouden blijft en dat de bediening perfect werkt. Via onze vergelijkingstool kom je eenvoudig in contact met experts in de gemeente. In de onderstaande koopgids staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten ophangen door een specialist

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  De beginvraag is altijd om er achter te komen wat voor soort installatie geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Denk ook na over de functie van het terrasscherm of de gordijnen. Je kunt het gebruiken voor o.a. het huis koeler maken, extra isolatie, de privacy verbeteren, inbraakwerend, schaduwplekken realiseren, lichtinval beter controleren of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Bereken de ideale maten van jouw installatie. Geef ook door waar je het wilt laten plaatsen. Dit kan zijn aan de zijkant van het huis of op zolder / in de slaapkamer. Voeg een plattegrond toe om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De standaard systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Wil je iets meer comfort, dan kies je de elektrische bediening. Meestal met een knop aan de muur, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De meest exclusieve en gebruiksvriendelijkste keuzemogelijkheid is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Leveranciers vergelijken

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Je zal dan diverse offertes ontvangen van vakkundige zonweringsbedrijven uit West Maas en Waal en omgeving. Vergelijk de prijsindicaties en check prijs, referenties, merk producten en nazorg. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Installatie van het systeem

  Haal de oude zonwering van de muur af en maak alles netjes voor de montagepartner. De monteur plaatst het terrasscherm of de houten jaloezieën op de afgesproken plekken. Controleer zorgvuldig of het product goed is aangesloten. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Mogelijk kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Zonnewering offertes vergelijken

Inzicht in de kosten van raambekleders in West Maas en Waal

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering West Maas en Waal is het meest effectief om een fijn binnenklimaat te creëren. Tevens creëert het een heerlijke schaduwplek op buitenplekken. Dat is dus genieten binnen- en buitenshuis. Veel producten zoals het rolluik schrikken inbrekers af en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in allerlei vormen en formaten. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €475 en €2850. In het volgende hoofdstuk behandelen we de meest praktische keuzes.

Offerte voor terrasschermen & knikarmschermen

De betekenis van een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Dankzij de slimme knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Zo behoud je de vrije doorloop en creëer je een heerlijke schaduwplek om te zitten. Let op: het doek moet je direct inklappen bij harde wind. De gemiddelde tarieven bedragen tussen de €900 – €2225.

 • Ideale keuze voor terraszonwering.
 • Een nette en strakke cassette aan de muur.
 • Moderne eigentijdse look.

Het gemak van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een relatief betaalbare manier om een raam in de schaduw te brengen. Het realiseert lekker veel schaduw in huis zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Het is ideaal bij vaste ramen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De onkosten liggen zo tussen de €475 tot €1300.

 • Voordelig zonnescherm voor elke woning.
 • Voor flatgebouwen, kantoren, balkons en voortuinen.
 • Zeer windbestendig.

Alles wat je moet weten over screens

Screens op maat laten maken in West Maas en Waal is de perfecte keuze als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn bestand tegen weersinvloeden. De keuze qua doek-materiaal is glasvezel of polyester met een PVC-coating. Je kunt het doek van het screen zelf samenstellen. In situaties met daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken, maar andersom is niet mogelijk. Aandachtspunt: op het moment dat het screendoek uit is kan het raam niet open en houd je het dicht. De normale prijzen variëren tussen de €350 – €1025.

 • Compact en elegant systeem.
 • Houdt zon en warmte uitstekend buiten.
 • Ze laten wel licht, maar geen zicht door.

Investeren in rolluiken

Rolluiken zijn bijzonder populair. Er zijn duidelijke pluspunten: ze zijn eenvoudig in gebruik, eenvoudig in te meten, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en houden in de winter de kou buiten de deur. Daarbij dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Je kunt kiezen uit 3 producten: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De verwachte kosten liggen zo tussen de €350 en €1350 voor rolluiken bestellen in West Maas en Waal.

 • Ramen en kozijnen beschermd tegen extreem weer.
 • Werkt zeer verduisterend wat zorgt voor betere slaap.
 • Belangrijke inbraakwerende eigenschappen.

Een aangenaam klimaat met markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Het systeem bestaat uit een frame fout hout of aluminium waar het doek overheen wordt gespannen. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij landelijke huizen. Het levert een bijdrage aan de ambiance van (bedrijfs)panden. Daarnaast is er nog een petmodel en klapmodel die doorloop mogelijk maken. De tarieven liggen tussen de €720 tot €1700.

 • Geeft een sfeervolle uitstraling aan het pand.
 • Je uitzicht blijft behouden.
 • Windvast en uv-lichtbestendig.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: een effectief en super modern systeem.

Een aantrekkelijke temperatuur in een ruimte via buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie West Maas en Waal: alles over inmeten en ophangen

De montage van binnenzonwering gebeurt altijd aan de binnenkant van een raam of kozijn. Via raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Dit maakt de kans kleiner dat de zon fel naar binnen schijnt waardoor het aangenaam koel blijft. Bovendien kan het ook echt een eyecatcher zijn. Belangrijk: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De prijsindicaties variëren tussen de €380 – €825. In het onderstaande stuk vind je info, kosten en voordelen van de meest interessante installaties.

Rolgordijnen: wat zijn de voordelen?

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Ze hebben gunstige prijzen, makkelijk te monteren, iedereen kan het gebruiken en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen kun jij kopen in verschillende soorten materialen en kleuren zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Er zijn allerlei soorten zoals lichtdoorlatende, kiepkantelraam, elektrische, dakraam, verduisterende, transparante en het duo rolgordijn. De tarieven variëren tussen de €47,50 – €160.

 • Goede keuze voor goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in West Maas en Waal: zonder problemen zelf te bevestigen.
 • Aanbod in allerlei stoffen en indrukwekkende uitvoeringen.

Vouwgordijnen: wat zijn de voordelen?

Vouwgordijnen bieden een speelse en karakteristieke ambiance aan een ruimte. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. De keuze voor de stof bepaalt hoe lichtdoorlatend het systeem is. Daarnaast zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Wees voorbereid op prijsindicaties van €95 tot +/- €375.

 • Zowel open en dicht nemen ze weinig ruimte in.
 • Gemakkelijk te installeren dankzij maatwerk.
 • Simpel onderhoud: reinig de stof met water/zeep in een handwas.

Plissé: praktische info en voordelen

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. De bediening is erg simpel en ze houden de zon goed tegen. Luxueuze raamdeco die aansluit op elk interieur. Je kunt kiezen uit verschillende soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Voorzie een kostenplaatje van €47,5 tot €160.

 • Een speels en vrolijk systeem.
 • Eenvoudig monteren met wandsteun of plafondclip.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën West Maas en Waal: alle informatie op een rij

Jaloezieën zijn horizontale latten die omhoog gehaald kunnen worden met een ophaalsysteem. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit aanzienlijk veel systemen en materialen zoals bijv. bamboe, kunststof, PVC, aluminium, hout. Met jouw houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende de gewenste lichtinval en privacy. Tip: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Wees voorbereid op een prijskaartje van €82,5 tot zo’n €260.

 • Houd de warmte uitstekend tegen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe maakt het gordijn eenvoudig en licht te bedienen.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: makkelijker schoonmaken en duurzaam.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale latten gefabriceerd van o.a. aluminium, pvc, bamboe, stof, hout. Toe te passen voor brede / grote ramen en matchen goed met een eigentijds en simpel interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, zijn gemakkelijk schoon te houden en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De investeringen starten bij gemiddeld €55. Voor luxe versie moet je rekening houden met €205.

 • Van elegant tot robuust.
 • Prima binnenzonwering voor hoge ramen en brede kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: gemakkelijk te monteren.

Shutters: luxe raambekleding in West Maas en Waal direct van de fabriek

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een heel natuurlijke look. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die je niet in veel andere huizen tegenkomt. De blinds houden de zon perfect buiten, ze zijn overal toepasbaar en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Te plaatsen op diverse ramen als draaikiepramen, ronde ramen, valramen, schuiframen, uitzetramen, dakramen. Noemenswaardig: shutters vergen een behoorlijke investering. De onkosten beginnen bij zo’n €440 en bedragen voor een luxe model zo’n €900.

 • Gemaakt van hout uit verantwoord beheerde bossen.
 • Je kunt het snel reinigen met een vochtige doek.
 • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in West Maas en Waal zorgen voor voldoende ventilatie en beschermen tegen muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Denk bijvoorbeeld aan: plissé hor, rolhor, voorzethor, hordeur, hor met scharnier, inzethor. Last van allergieën of hooikoorts? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Opmerking: horren hebben geen zonwerend effect. Wel zit er in het assortiment een speciale duo-plissé hor. Dit type weert kleine dieren en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De prijsindicaties starten bij gemiddeld €87,5. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €775.

 • Breed inzetbaar: schuifraam, vast raam, uitzetraam, draairaam, tuimelraam, draai-kiepraam.
 • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk je woning ventileren.
 • Ook erg geschikt voor mensen met hooikoorts.

De juiste raamdecoratie die matcht met jouw stijl

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen per e-mail

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 juli 2024 worden gecalculeerd op basis van velerlei factoren: de productcategorie, de materiaalkeuze, de grootte van het systeem en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). Hierna tonen wij de gemiddelde kosten van het laten plaatsen van zonwering in West Maas en Waal in juli 2024.

Type zonweringGrootteGemiddelde tarieven
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€870 – €2375
Uitvalscherm2 – 4 meter breed€385 – €1575
Screenstot 4 meter breed€240 – €975
Rolluiktot 4 meter breed€315 – €1225
Rolgordijn200 x 100 cm€80 – €170
Lamellen200 x 250 cm€70 – €190
Jaloezieën150 x 250 cm€70 – €250
Plisségordijnen100 x 220 cm€105 – €320
Prijsindicatie zonnewering incl. montage in de Provincie Gelderland.

Meest gekozen merken zonwering

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers met een uitstekend aanbod. Ieder merk heeft wel een onderscheidend aspect en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in West Maas en Waal. In het volgende schema tref je informatie over de meest gekozen merken. Op die manier kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: sterke en duurzame materialen met veel aandacht voor design.
 • SunCircle: snelle leveringen en service door product in Nederland.
 • Verano: specialist zonwering, terrasoverkappingen, glaswanden en raamdecoratie.
 • Zonnelux: 100% op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: innovatieven oplossingen voor ramen en (schuif)deuren.
 • Stobag: een uitgebreid assortiment voor particulieren en zakelijke markt.
 • Renson: unieke totaalconcepten voor gevelbekleding projecten groot en klein.
 • Velux: expert in dakkapellen, dakramen, zonwering en rolgordijnen.
 • Luxaflex: producten zijn geschikt voor o.a. dakramen, serres en draai- en kiepramen.
 • Somfy: koppel je elektrische zonneschermen, screens, luiken en raamdeco aan een smart-home app.
 • Unilux / Fractions: op maat gemaakte shutters en horren.
 • Veneta: uitstekende kwaliteit raamdecoratie op maat gemaakt.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Gamma, Hornbach, Praxis, IKEA en Kwantum, Bol.com, Formido, Wehkamp, Leen Bakker.
 • Overweeg ook: Deponti, Toppoint, Bece, Weinor, Roma, Novoferm en Lumenguard, Dickson, Sunway, Schlappi, Copaco, Swela.

Zonwering experts in de buurt van West Maas en Waal

Goedkope zonwering kopen in West Maas en Waal? Zoeken naar een bekend zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In de tabel hieronder vind je gegevens en adressen van woonwinkels en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Misschien kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Op dit portaal check je ook fabrikanten en verkopers in Overbetuwe, Beuningen en Wijchen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Elke gevel heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die in lijn is met de woonbehoefte en woonstijl. We gaan nu verder in op de meest verkochte zonweringssystemen voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: kies voor praktische jaloezieën of voor sfeervolle vouwgordijnen.
 • Badkamer: met waterafstotende plissés heb je meer privacy in de douche.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen kun je genieten van meer schaduw en comfort in de living.
 • Slaapkamer: met comfortabele geluidswerend rolluiken en shades creëer jij een stille en aangename ruimte.
 • Zolderraam: voordelige raamdeco voor een draai-kiepraam op thuiskantoor of hobbykamer.
 • Dakkapel: ideaal voor producten zoals rolgordijnen op maat en plaats ze zelf.
 • Balkon: een betaalbaar zonnescherm maken met jouw eigen balkondoek.

Terras & Serre
Ook in ons land zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Men verkoopt diverse modellen buiten- en serrezonwering. Wat dacht jij van automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, handige parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten ophangen. Klik eventueel direct verder naar:

FAQ met vragen over een koele woning

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Elk pand is uniek. De meest ideale zonnewering is afhankelijk van de afmetingen van je ramen, hoe je tuin gelegen is, jouw woonsituatie en je budget. Het handige aan binnenzonnewering is dat je het kunt kopen in verschillende kleuren, prints en prijzen. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, geeft ook buiten verkoeling, maar is wel meer zichtbaar (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in West Maas en Waal?

De verwachte prijzen van zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De huidige onkosten hebben wij voor je op een rijtje gezet. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €675. Screens €235 per raam / kozijn. Wanneer je de voorkeur geeft aan een knikarmscherm moet je denken aan minimaal €1175. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €600). Een normaal rolluik kost €485. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €275 per raampartij. Shutters zijn een stuk kostbaarder (zo’n €810). Budget keuzes zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (te verkrijgen vanaf €135 per raam). De totale onkosten zijn afhankelijk van; het model, de noodzakelijke afmetingen, de bedieningsopties, de materiaaltypes, prints en montagetarieven.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in West Maas en Waal?

Rondom zonweringsproducten is het aanbod gigantisch groot. Daarbij moet je zeker goed letten op het inmeten en monteren. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, maar je kunt ook kiezen voor montage & inmeetservice in West Maas en Waal. Hierbij komt er een deskundige professional die ieder raam opmeet aan huis. Hierna zal de montagepartner het product juist bevestigen. Met deze klusservice profiteer je van optimale zonnewering, langere garantieperiodes en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Wil jij een handmatige bediening, handzender of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering wordt door steeds meer mensen gekocht. Een handmatig zonnescherm met stang of band is werkbaar, toch kan het gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (a.d.h.v. een mobiele app, afstandsbediening, handzender, tijdschakelaar) wordt steeds vaker gekozen omdat je op afstand de installatie kan bedienen. Als het flink gaat waaien kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. In de zomerperiode met warm zonlicht zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Jaloezieën, shutters en gordijnen kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een systeem dat werkt via internet geeft je meer flexibiliteit. De prijzen van smart rolluiken & schermen komen uit rond de €450.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 6659Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie