Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Nijensleek vergelijken

Zoek jij een systeem voor zonwering in Nijensleek? Zonwering is geschikt voor binnen en buiten. De prijzen beginnen vanaf €60,00. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een markies werkt erg goed tegen hevige zon. Vaak verkrijg je middels een zonnescherm een aantal m2 schaduw waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering zoals gordijnen of rolgordijnen is vaak aantrekkelijk geprijsd en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Er bestaan tientallen verschillende soorten. Op dit portaal geven we een uitgebreid advies waar we alle mogelijkheden bespreken. Ook delen we een kostenindicatie en een tabel met diverse zonwering specialisten in Nijensleek en omgeving.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Tijdens warme zomerdagen toch koel in huis.
 • Een verzorgd uitstraling van de woning (mooie afwerking).
 • Het isoleert jouw huis wat zorgt voor lagere energiekosten.
 • Bescherm je interieur tegen UV-straling.
 • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-nijensleek

Zonnescherm laten plaatsen in Nijensleek

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Nijensleek middels een betrouwbare zonwering specialist is een slim idee. Je bent dan verzekerd dat de installatie op de goede manier aangesloten wordt, dat de garantie niet vervalt en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Via deze vergelijker vind je heel eenvoudig leveranciers die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In de onderstaande koopgids lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een expert

 1. Welk type heb ik nodig?

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk soort systeem matcht met jouw woning en wensen. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het zonnescherm of de vouwgordijnen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: een ruimte afkoelen, een extra isolerende laag, wat extra privacy realiseren, inbraak belemmerend, schaduwplekken realiseren, lichtinval regelen of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Noteer de afmetingen van jouw installatie. Bepaal ook meteen waar het aangebracht moet worden. Dit kan zijn aan de achterkant van het huis of op de 1e of 2e verdieping. Voeg foto’s toe van de situatie om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Kies bediening

  Kies de gewenste bediening. De goedkoopste producten zijn de zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Dan heb je de elektrische bediening. Meestal met een schakelaar of knop, indien gewenst met tijdschakelaar. De kostbaarste en handigste optie is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Aanbieders vergelijken

  De details van het project ingevuld? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Nijensleek en omgeving. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer keurmerken, garantie, levertijd. Neem de beste aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Monteren

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en zorg dat er genoeg werkruimte is voor de monteurs. De vakman hangt het zonneschermen of de vouwgordijnen op de gewenste manier. Ga altijd na of de totale constructie correct is opgehangen. Een demonstratie is gebruikelijk. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. In sommige gevallen kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Krijg verschillende prijsvoorstellen van raambekleders in Nijensleek

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Nijensleek is het meest geschikt om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Verder is het perfect om snel een schaduwplek te creëren in je tuin of op het terras. Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Enkele varianten zoals met name rolluiken zijn zelfs inbraakproof en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is beschikbaar in talloze dessins en groottes. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €475 en €2675. In de keuzegids hieronder vind je info, kosten en voordelen van de meest populaire toepassingen.

Nieuwe knikarmschermen & terrasschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. D.m.v. twee uitdraai-knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Door dit mechanisme is de ruimte vrij toegankelijk en heb je een mooie schaduwrijke plek om te zitten. Let op: het systeem kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De normale prijzen komen uit tussen de €875 tot wel €2150.

 • Voor iedere woning een geschikte terraszonwering.
 • Vrije doorloop met veel ruimte.
 • In verschillende kleuren, aanpasbaar op jouw woning.

Praktische uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een goedkope manier om een raam te beschermen tegen zon. Je kunt rekenen op veel schaduw in huis zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Veel gekozen bij hoger gelegen ramen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De totale investeringen bedragen tussen de €400 t/m €1325.

 • Het zonnescherm kan geleverd worden in veel prijsklassen.
 • Voor ramen waaronder geen doorloop is.
 • Ook leverbaar met elektrische bediening.

Prijzen en voordelen van screens

Screens op maat laten maken in Nijensleek is het beste advies als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en kan je helemaal integreren in een kozijn. Het wordt gemaakt van glasvezel of polyester met een PVC-coating. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). Bij daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken, maar niet andersom. Let op: wanneer je het screendoek uitdraait kan je het raam niet openen. De totale investeringen komen uit tussen de €300 tot zo’n €1175.

 • Bedekt het hele raam.
 • Uitdraaien kost maar weinig tijd.
 • Mogelijkheid om te integreren in het kozijn.

Praktische rolluiken

Rolluiken zie je steeds vaker hangen. Dat is goed te verklaren: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, op maat te bestellen, ze zijn geluidsisolerend en ze verduisteren de slaapkamer. Evenzeer hebben ze een inbraakpreventieve werking. Je hebt 3 producten: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal geïntegreerd in de gevel. De normale prijzen komen uit tussen de €290 tot wel €1450 voor rolluiken bestellen in Nijensleek.

 • Eenvoudige installatie met weinig voorbereiding.
 • Werkt isolerend en geluiddempend.
 • Enorm lange levensduur.

Informatie over markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem wat direct zal opvallen (authentieke uitstraling). Het bestaat uit een compact frame van o.a. staal waarover een doek wordt gelegd. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van oudere woningen. Ze beïnvloeden een unieke uitstraling van (bedrijfs)panden. Naast de basismodellen is er ook een klapmodel en petmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De tarieven bedragen tussen de €730 tot wel €1600.

 • Verkrijgbaar in veel afmetingen en kleuren.
 • Je uitzicht blijft behouden.
 • Beschermt je woning ook van opzij.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: koele zomers en aangename winters met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Altijd de juiste temperatuur binnen en buiten d.m.v. buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Nijensleek: alle gordijnen voor binnen

De montage van binnenzonwering gebeurt altijd aan de binnenkant van een raam of kozijn. Aan de hand van raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Hierdoor minimaliseer je de kans dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Daarbij kan het ook echt een eyecatcher zijn. Handig om te noemen: met raamdecoratie verbeter jij de isolatie van je huis. De onkosten komen uit tussen de €300 tot €875. In het stukje hieronder lees je informatie over de meest gekochte modellen.

Rolgordijnen: waarom is dit interessant?

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Ze zijn financieel aantrekkelijk, gemakkelijk te bevestigen, simpel te gebruiken en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in praktisch alle kleurtjes en motiefjes zodat het in iedere woning past. Je hebt allerlei types zoals waterafstotende, lichtdoorlatende, elektrische, dakraam, kiepkantelraam, transparante en unieke duo rolgordijnen. De verwachte prijzen bedragen tussen de €52,50 – €170.

 • Prima keuze als je zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Nijensleek: eenvoudig zelf te monteren.
 • Op maat verkrijgbaar in prachtige stoffen en exclusieve modellen.

Vouwgordijnen: praktische bestelinformatie

Vouwgordijnen helpen mee voor een sfeervolle en karaktervolle uitstraling aan je huis. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. De keuze voor de stof bepaalt de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Verder zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Denk aan een prijskaartje van €115 oplopend tot €325.

 • Zowel met lichtdoorlatende als verduisterende stof.
 • Altijd maatwerk (zelf samenstellen).
 • Probleemloos te onderhouden: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: waarom is dit interessant?

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. De bediening is erg simpel en ze zijn erg zonwerend. Het is een fraaie vorm van raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Raambekleders bieden velerlei varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Verwacht prijzen van €50 tot €175.

 • Elegante vorm van raamdecoratie.
 • Ook heel geschikt voor kiepkantelramen.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Nijensleek: praktische info en voordelen

Jaloezieën zijn horizontale paneeltjes die omhoog gehaald kunnen worden met een koord of stang. In het assortiment zitten oneindig veel dessins en materialen zoals onder andere PVC, kunststof, hout, aluminium, stof. Via de houten jaloezieën regel je super eenvoudig de gewenste lichtinval en privacy. Tip: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Denk aan onkosten van €77,5 tot zo’n €280.

 • In enkele seconden een ruimte verduisterd.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een natuurlijke look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: ga voor duurzame en recyclebare modellen.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale platen die worden gemaakt van hout, bamboe, aluminium, kunststof, pvc. Ideaal voor grote ramen en zijn erg geschikt voor een rustig en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, eenvoudig te reinigen en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De kostprijzen starten vanaf €50. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €195.

 • Voor een open raam kan het tikken en klepperen.
 • Zeer praktische binnenzonwering voor lange ramen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in Nijensleek direct van de fabriek

Shutters zijn luxe binnenluiken met een authentieke of juist industriële look. Het zijn eyecatchers die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. De blinds zijn decoratief en functioneel, ze verhogen de waarde van jouw woning en een milieuvriendelijke keuze. Past op bijna elk raam zoals vaste ramen, dakramen, valramen, uitzetramen, ronde ramen, schuiframen. Let op: shutters zijn wel relatief duur. De prijsindicaties beginnen bij zo’n €480. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €880.

 • Eventueel in de hypotheek mee te financieren.
 • Ook geschikt als roomdivider of kastdeur.
 • Houten kozijnen: op verschillende manier te monteren.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Nijensleek zorgen voor voldoende ventilatie en blokkeren de toegang voor muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Vergelijk verschillende producten zoals: rolhor, hordeur, hor met scharnier, plissé hor, voorzethor, inzethor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Let op: horren werken niet als zonnewering. Je kunt wel kiezen voor een vernuftige duo-plissé hor. Dit model houdt ongedierte tegen en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De tarieven beginnen bij €75. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €525.

 • Te monteren op: schuifraam, draairaam, tuimelraam, draai-kiepraam, vast raam, uitzetraam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

Multifunctionele raamdecoratie voor elk raam of deur

Ontvang verschillende aanbiedingen van plaatselijke leveranciers

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op maandag, 24 juni 2024 zijn afhankelijk van meerdere onderdelen: de productcategorie, het materiaal, de grootte (lengte en breedte) en de manier van bedienen. Hieronder bespreken we de huidige tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Nijensleek in juni 2024.

Model zonweringFormaatVerwachte prijzen
Knikarmscherm2 – 5 meter breed€820 – €2175
Uitvalschermtot 5 meter breed€365 – €1300
Screens2 – 4 meter breed€280 – €1175
Rolluik300 – 400 cm breed€315 – €1450
Rolgordijn150 x 250 cm€80 – €140
Lamellen100 x 250 cm€75 – €215
Jaloezieën150 x 150 cm€65 – €210
Plisségordijnen160 cm breed€115 – €320
Gemiddelde onkosten zonnewering incl. montage in de Provincie Drenthe.

Alle merken zonwering op een rij

Bezig met zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten met een uitstekend aanbod. Iedere leveranciers heeft zo zijn eigenschappen en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Nijensleek. In het volgende schema bekijk je details over de meest bekende merken. Zo kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: aandacht voor lifestyle en design.
 • SunCircle: zonwering op maat, gemaakt in Nederland.
 • Verano: uitgebreide landelijk netwerk met winkels en monteurs.
 • Zonnelux: flexibel maatwerk voor elk type raam of kozijn.
 • Heroal: kwaliteitsproducten made in Germany.
 • Stobag: bieden normale acryldoeken en zogenaamde screen-doeken (transparantie).
 • Renson: kwalitatieve gevelbekleding die je huis een luxe uitstraling geven.
 • Velux: bekend door zijn hoogwaardige dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: zelf ophangen of laten monteren door een ervaren monteur.
 • Somfy: geautomatiseerde jaloezieën, gordijnen en elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: ramen beschermen met horren en shutters.
 • Veneta: altijd 100% maatwerk, gratis advies en goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Hornbach, Hubo, Praxis, IKEA en Leen Bakker, Wehkamp, Bol.com, Kwantum, Formido.
 • Overweeg ook: Bece, Husol, Toppoint, Novoferm, Weinor, Deponti en Copaco, Swela, Sunway, Milano, Dickson, Schlappi.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Westerveld

Goedkope zonwering kopen in Nijensleek? In contact komen met een vakkundig zonweringsbedrijf uit de buurt? In het schema hierna tref je namen en adressen van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Mogelijk kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Op dit portaal vind je ook montagepartners en bedrijven in Paasloo, Wilhelminaoord en Vledder.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Details over zonwering per ruimte

Ieder pand heeft weer andere vitrage nodig die in lijn is met de stijl van de kamer. We vertellen graag wat meer over de meest bestelde zonweringsmodellen voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: ga voor een type dat zowel praktisch is als stijlvol.
 • Badkamer: ideaal zijn waterafstotende plisse gordijnen (privacy verhogend).
 • Woonkamer: kies normale verduisterende gordijnen of screens aan de buitenzijde van de woning.
 • Slaapkamer: met geluidswerende raamdeco filter je zoveel mogelijk het geluid van buiten.
 • Zolderraam: handig duettes, horren en plissés voor de draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: je kunt de rolgordijnen op maat eenvoudig zelf monteren.
 • Balkon: monteer een sterk balkondoek en/of zonnescherm om heerlijk te kunnen zitten.

Serre of Terras
Ook in Nederland kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. We onderscheiden veel soorten buiten- en serrezonwering. Wat dacht jij van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, gewoon parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Zonwering voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten ophangen. Check ook aanvullende info over: Shutters.

Veelgestelde vragen over woning koel houden

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Iedere woning is anders. De meest ideale zonnewering komt tot stand door: de afmetingen van je ramen, de actuele situatie rondom de woning (tuin), de buitenmuren (kozijnen) en hoeveel je maximaal wilt investeren. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat het te koop is in oneindig veel kleuren, materiaaltypes en prijsgroepen. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar trekt wel meer de aandacht (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Nijensleek?

De verwachte prijzen van zonwering wisselen enorm. De verwachte kosten tref je hierna. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €550. Screens €205 per raampartij. Kies je voor een terraszonwering moet je rekening houden met minimaal €1225. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €850). Een normaal rolluik kost €500. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €295 per raampartij. Voor shutters ben je meer kwijt (zo’n €830). Alternatieve binnengordijnen zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (te verkrijgen vanaf €130 op basis van één kozijn). De totale kosten worden opgesteld door te kijken naar het product, de grootte (lengte en breedte), de bedieningsmogelijkheden, materiaalgebruik, kleuren en prints en aanlegkosten.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Nijensleek?

Rondom zonweringsproducten kan je kiezen uit veel producten. Je moet altijd rekening houden met correct inmeten en de montage. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, maar er is soms ook een optie voor de montage met inmeetservice in Nijensleek. Er komt dan een gediplomeerde professional die de gevels en raamkozijnen bekijkt en opmeet. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de installateur het zonnescherm op de juiste manier vastzetten. Dankzij deze dienstverlening heb je gegarandeerd efficiënte zonnewering, langere garantie, klantenservice en soms een onderhoudsbeurt.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

Grofweg onderscheiden we de normale handmatige bediening, elektrische bediening met zender of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering wordt door steeds meer mensen gekocht. Een handmatige installatie met slinger of band werkt prima, maar het kan toch nog eenvoudiger. Draadloze bediening (met een afstandsbediening, tijdschakelaar, mobiele app, handzender) heeft als effect dat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij harde wind kunnen de lamellen bijvoorbeeld automatisch sluiten. In de zomerperiode met warm zonlicht laat je het rolluik of de screens snel zakken. Shutters, gordijnen en jaloezieën kunnen op tijd automatisch open en dicht. Bediening via internet maakt jouw woning slimmer. De kosten van smart rolluiken of screens beginnen bij €575.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 8383

Plaats een reactie