Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Ellertshaar vergelijken

Energie besparen en je privacy verhogen met zonwering in Ellertshaar? Zonwering is te plaatsen aan de binnenkant en buitenkant van een raam. Een goedkoop systeem is er al voor €65,00. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een screen is geschikt om je woning koel te houden. Soms behaal je met een zonnescherm schaduwrijke plekken in de tuin. Binnenzonwering zoals gordijnen of lamellen is globaal gezien goedkoper en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Je kunt kiezen uit enorm veel afzonderlijke soorten. Via onze site verstrekken we een uitgebreide uitleg waar we alle soorten systemen behandelen. Tevens bekijk je gemiddelde tarieven en een lijst met regionale zonwering specialisten in Ellertshaar en omstreken.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Altijd een fijne temperatuur in de woning.
 • Het kan bijdragen aan de uitstraling van de woning.
 • Lager energieverbruik en dus lagere stookkosten.
 • Geen volle inkijk vanaf de weg in jouw woning.
 • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-ellertshaar

Zonnescherm laten plaatsen in Ellertshaar

Wil jij het laten monteren door een vakman of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Ellertshaar via een professionele zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je mag er dan vanuit gaan dat het scherm degelijk bevestigd wordt, dat je recht blijft houden op garantie en dat de bediening perfect werkt. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je heel eenvoudig bedrijven uit de buurt. In het volgende stappenplan lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten plaatsen door een vakspecialist

 1. Kies een systeem

  Kies allereerst welk soort systeem aansluit bij jouw eisen. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Denk ook na over de functie van het zonnescherm of de plissé gordijnen. Belangrijke functies zijn: een aangenaam binnenklimaat, het verlagen van de energierekening, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbraakkans verminderen, een schaduwplekje creëren, lichtinval tegengaan of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Meet alle maten goed op van jouw installatie. Geef ook aan waar het geplaatst moet worden. Onder andere aan de zijkant van het huis of op de 1e of 2e verdieping. Upload foto’s of bouwtekeningen om de opdracht te verduidelijken.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Kies de gewenste bediening. De meest gunstige mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een handige draaiknop, eventueel met een tijdschakelaar. De duurste en leukste keuzemogelijkheid is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Montagepartners vergelijken

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Ellertshaar en regio. Vergelijk de prijsindicaties en check betalingscondities, kosten en nazorg. Selecteer de beste aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Het ophangen van het systeem

  Probeer de oude zonwering te demonteren en leg de nieuwe producten klaar voor het montagebedrijf. De installateur levert de screens of de plissés zoals overeengekomen. Check of het nieuwe apparaat goed is geïnstalleerd. Laat hem/haar een demo geven. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Tevens kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Vraag direct een zonwering offerte aan

Snel een prijsindicatie van raambekleders in Ellertshaar

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Ellertshaar is het meest doeltreffend om een fijn binnenklimaat te creëren. Verder werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken in de tuin. Je hebt er dus binnen en buiten genot van. Enkele systemen zoals het welbekende rolluik zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is beschikbaar in veel kleuren en afmetingen. Houd rekening met kosten tussen de €275 – €2600. In het volgende gedeelte lees je informatie over de meest geziene keuzes.

Bestellen van terrasschermen en knikarmschermen

Een knikarmscherm is feitelijk een zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. Dankzij de handige knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Daardoor behoud je de vrije doorloop en creëer je een schaduwrijke plek op jouw terras. Tip: het doek kan kapot waaien bij wind. De tarieven komen uit tussen de €800 tot wel €2175.

 • Een van de populairste vormen van terraszonwering.
 • Een nette en strakke cassette aan de muur.
 • Moderne eigentijdse look.

Kiezen voor uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een eenvoudige manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Het geeft op een paar m2 veel schaduw zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Veel gekozen bij grote ramen of plekken waar geen doorloop nodig is. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De gemiddelde tarieven komen uit tussen de €450 t/m €1325.

 • Een zonnescherm voor ieder budget.
 • Voor flatgebouwen, kantoren, balkons en voortuinen.
 • Is bestand tegen hoge temperaturen.

De pluspunten van screens

Screens op maat laten maken in Ellertshaar is de perfecte keuze als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en behouden het zicht van binnen naar buiten. Het materiaal glasvezel of polyester. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). In situaties met daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, andersom is dat niet het geval. Advies: als het screendoek omlaag is kan je het raam niet even op een kier zetten. De verwachte kosten schommelen tussen de €250 tot wel €1175.

 • Verkrijgbaar in lengtes tot enkele meters hoog.
 • Binnen een minuut uitgedraaid.
 • Mogelijkheid om te integreren in het kozijn.

Genieten van rolluiken

Veel Nederlanders laten rolluiken plaatsen. Er zijn duidelijke pluspunten: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, ze zijn zeer warmtewerend, je hebt minder last van geluid, en ze verduisteren de slaapkamer. Tevens schrikken ze inbrekers af. Je kunt kiezen uit 3 keuzes: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De gemiddelde prijzen komen uit tussen de €260 tot wel €1325 voor rolluiken bestellen in Ellertshaar.

 • Verkrijgbaar met handbediening of elektrische motor.
 • Een fijne donkere slaapkamer zonder lawaai.
 • Je woning is aanzienlijk beter beschermd.

Kosten en pluspunten van markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. Het is eigenlijk een compact frame van o.a. staal wat afgewerkt is met een sterk doek. De markiezen zie je veel bij exclusieve woningen. Ze geven een boost aan een nostalgische uitstraling van het pand. Naast het standaard model is er ook een klapmodel en petmodel. Doorloop blijft dan gewoon mogelijk. De verwachte tarieven schommelen tussen de €630 tot zo’n €1975.

 • Bijzondere kleuren en motieven beschikbaar.
 • Men kan nog goed naar binnen en buiten kijken.
 • Relatief weinig windgevoelig.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: beschutting op jouw veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Een goede temperatuur in een pand via buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Ellertshaar: alle mogelijkheden voor binnen

In het geval van binnenzonwering worden de systemen aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Middels raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Hiermee voorkom je dat er warm zonlicht in huis komt zodat je geniet van een koel huis. Tevens zorgt het voor meer sfeer in huis. En het leuke is: met raamdecoratie verbeter jij de isolatie van je huis. De prijsindicaties schommelen tussen de €320 – €875. In het gedeelte hieronder geven we een toelichting op de meest geplaatste producten.

Rolgordijnen: praktische bestelinformatie

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Voordelig maatwerk, moeiteloos te plaatsen, gemakkelijk af te rollen en het is bijna in elke ruimte toepasbaar. Rolgordijnen kan je bestellen in velerlei prints en kleuren. wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Ze verkopen verschillende varianten zoals elektrische, dakraam, transparante, waterafstotende, lichtdoorlatende, kiepkantelraam en unieke duo rolgordijnen. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €47,50 tot €170.

 • Ruim aanbod binnen het segment goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Ellertshaar: zonder problemen zelf op te hangen.
 • Op maat verkrijgbaar in interessante stoffen en bijzondere modellen.

Vouwgordijnen: specificaties en kosten

Vouwgordijnen zorgen voor een warme en brocante ambiance aan een ruimte. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. De stof bepaalt de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Daarnaast zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Verwacht een tarief van €90 tot wel €375.

 • Nemen weinig ruimte in beslag.
 • Eenvoudig op maat laten maken (maatwerk).
 • Handig in onderhoud: je kan ze zelf wassen.

Plissé: vind het perfecte model

Plissé gordijnen kan je op soepele wijze omhoog en omlaag doen. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Fraaie raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Er zijn meerdere varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Wees voorbereid op een prijskaartje van €47,5 tot zo’n €175.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Eenvoudig aan te brengen d.m.v. plakstrips.
 • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën Ellertshaar: bekijk het aanbod

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je kunt ophalen of kunt kantelen met een handig koord of ketting. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit diverse soorten en materialen als onder andere stof, hout, kunststof, bamboe, PVC. Met houten jaloezieën heb je 100% controle over sfeer, licht en privacy. Disclaimer: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Raambekleders werken met prijzen van €77,5 oplopend tot €260.

 • Elke kamer optimaal belichten.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een rank en verfijnd karakter aan het raam.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een trendy uitstraling.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale strookjes gemaakt van bijv. aluminium, bamboe, kunststof, pvc, stof. Geschikt voor imposante / grote ramen en matchen goed met een chique en standaard interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De prijsindicaties starten vanaf €55. Voor dure modellen kun je rekenen op €210.

 • Eenvoudig lichtinval en inkijk bepalen.
 • Een populaire keuze bij grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: 100% maatwerk en eenvoudig zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Ellertshaar direct van de fabriek

Shutters zijn houten binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn echte blikvangers waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. Blinds zijn sfeervol, ze verhogen de waarde van jouw woning een zeer duurzaam (te recyclen). Past op bijna elk raam zoals dakramen, schuiframen, valramen, ronde ramen, draaikiepramen, uitzetramen. Disclaimer: shutters zijn wel relatief duur. De prijsindicaties beginnen bij circa €430. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €890.

 • Zit vast aan de woning (meefinancieren in hypotheek).
 • Makkelijk te bedienen en goed schoon te maken.
 • Houten kozijnen: mooie combinatie van natuurlijke producten.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Ellertshaar geven veel frisse lucht in de kamers en zijn goed in het tegenhouden van vliegen en muggen. Je kunt o.a. kiezen uit: hor met scharnier, voorzethor, lamellenhor, plissé hor, hordeur, rolhor. Last van allergieën of hooikoorts? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Belangrijk: horren hebben geen zonwerend effect. Je kunt wel kiezen voor een innovatieve duo-plissé hor. Deze variant beschermt tegen ongedierte en houdt ook nog eens de zon buiten. De kostprijzen starten bij om en nabij de €82,5. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €525.

 • Geschikt voor o.a.: uitzetraam, schuifraam, draai-kiepraam, tuimelraam, valraam, vast raam.
 • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk je woning ventileren.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

De perfecte raamdecoratie voor elk raam of deur

Snel een aanbieding op de mail

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 21 juli 2024 zijn afhankelijk van een aantal opties: de productcategorie, materiaaltypes, de gewenste afmeting en de manier van bedienen. In de tabel hieronder bieden wij de verwachte kosten van het laten plaatsen van zonwering in Ellertshaar in juli 2024.

Zonwering typeGrootteVerwachte prijzen
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€815 – €2225
Uitvalscherm2 – 4 meter breed€355 – €1275
Screens3 – 4 meter breed€255 – €1125
Rolluik300 – 450 cm breed€285 – €1300
Rolgordijn120 x 100 cm€80 – €165
Lamellen250 x 250 cm€45 – €190
Jaloezieën100 x 250 cm€85 – €200
Plisségordijnen100 x 180 cm€105 – €310
Verwachte tarieven zonnewering incl. monteren in de Provincie Drenthe.

Populaire merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er zijn tal van merken die je in je vergelijking kan meenemen. Iedere fabrikant heeft zijn unieke toepassingen en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Ellertshaar. In het overzicht hierna delen we een toelichting op de meest bekende merken. Op basis daarvan kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: functioneel, stijlvol en duurzame zonneschermen en rolluiken.
 • SunCircle: strakke lijnen, een luxe uitstraling en een kwalitatief product.
 • Verano: specialist op het gebied van zowel binnen- als buitenzonwering.
 • Zonnelux: flexibel maatwerk voor elk type raam of kozijn.
 • Heroal: hoogwaardige aluminium systemen.
 • Stobag: zon- en weerbeschermingsoplossingen voor huis en tuin.
 • Renson: hele mooie gevelbekleding voor elke type woning of tuin.
 • Velux: verduisterende buitenzonwering voor dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: kindveilige systemen op maat gemaakt en vakkundig gemonteerd.
 • Somfy: innovatieve en gemakkelijk te bedienen elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: kwaliteit maatwerk hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: zonder risico bestellen dankzij de gratis meetverzekering.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Hornbach, Praxis, Gamma, IKEA en Formido, FonQ, Wehkamp, Leen Bakker, Kwantum.
 • Check ook: Toppoint, Weinor, Deponti, Husol, Roma, Novoferm & Dickson, Lumenguard, Milano, Sunway, Swela, Schlappi.

Zonwering experts in de buurt van Borger-Odoorn

Goedkope zonwering kopen in Ellertshaar? Zoeken naar een erkend zonweringsbedrijf in jouw regio? In het schema hierna tref je adresgegevens van woonwinkels en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Vervolgens kunnen ze je advies geven. Op dit portaal vind je ook montagepartners en winkels in Borger, Ees en Drouwen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Elk raam vraagt om passende vitrage die in lijn is met de woonbehoefte en woonstijl. We gaan nu verder in op de meest gekozen zonweringsproducten voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: veel mensen kiezen voor shutters en duettes aan de binnenzijde.
 • Badkamer: kies een vochtbestendig materiaal zoals PVC of kunststof in de douche.
 • Woonkamer: kies voor vitrage, inbetween of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: het monteren van geluidswerende rolluiken is aan te raden voor een koelere en stillere ruimte.
 • Zolderraam: kies bijvoorbeeld voor betaalbare rolgordijnen voor jouw draai-kiepraam.
 • Dakkapel: denk aan rolgordijnen op maat (die je gemakkelijk zelf kunt plaatsen).
 • Balkon: in de zomer heerlijk genieten van je privé dakterras met balkondoek en/of zonnescherm.

Serre & Terras
Ook in Nederland kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Het huidige assortiment bestaat uit verschillende soorten buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, gewoon parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Bescherming voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten plaatsen. Bezoek ook onze pagina over: Zonwering offerte.

Vragen en antwoorden rondom woning verkoelen

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Elke huis heeft weer andere wensen. De juiste zonnewering voor jouw situatie kun je uitzoeken aan de hand van: de hoogte van je ramen, de ligging van je huis, jouw stijl en smaak en natuurlijk jouw maximale budget. De voordelen van binnenzonnewering zijn dat het te bestellen is in veel kleuren, dessins en maatvoeringen. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, geeft ook meer verkoeling, maar trekt wel meer de aandacht (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Ellertshaar?

De onkosten voor zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De verwachte prijzen hebben we hierna kort toegelicht. Denk bij markiezen aan +/- €625. Buitenscreens €225 op basis van 1 raam. Bij een terraszonwering moet je denken aan minimaal €1250. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €775). Een normaal rolluik kost €485. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €300 op basis van één kozijn. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (zo’n €750). Gunstiger geprijsde binnengordijnen zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (te verkrijgen vanaf €100 op basis van 1 raam). De totale onkosten worden opgesteld door te kijken naar het product, de gewenste afmeting, handmatige of elektrische bediening, het materiaal, dessins en montagekosten.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Ellertshaar?

Met betrekking tot zonweringsproducten is het assortiment enorm. Je moet altijd rekening houden met de afmetingen en montage-eisen. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, maar er is soms ook een optie voor de montage & inmeetservice in Ellertshaar. Hierbij komt er een deskundige expert die elk raam / kozijn inspecteert, gewoon op locatie. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een monteur de producten fatsoenlijk installeren. Dankzij deze dienstverlening geniet je van correct werkende zonnewering, extra fabrieksgarantie en een fraai afgewerkt product.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

Grofweg onderscheiden we de standaard handbediening, draadloze bediening of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Een handmatige installatie met windwerk of slingerstang is acceptabel, maar het kan gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (a.d.h.v. een handzender, mobiele app, tijdschakelaar, draaiknop) wordt steeds vaker gekozen omdat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Als het flink gaat waaien kan het zonnescherm zich automatisch inklappen Als de zon doorkomt kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Gordijnen, jaloezieën en shutters kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Bediening via internet geeft je meer flexibiliteit. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken of screens liggen rond de €400.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9535

Plaats een reactie