Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Blesdijke vergelijken

Ben je op zoek naar zonwering in Blesdijke? Zonwering is zowel binnen- als buiten toepasbaar en regel je al vanaf €60,00. Degelijke buitenzonwering zoals een zonnescherm is zeer handig om je woning koel te houden. Daarbij behaal je met een zonnescherm schaduwrijke plekken waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering zoals gordijnen of plissés is doorgaans wat voordeliger en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Er bestaan geweldig veel verschillende modellen. Via zonweringaanbiedingen.nl verstrekken we een handige keuzegids waar we alle soorten systemen behandelen. Daarnaast bekijk je de geschatte kosten en namen van betrouwbare zonwering specialisten in Blesdijke en de directe omgeving.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Op warme dagen beschutting zoeken in je woning.
 • Sfeervolle toevoeging op uitstraling huis.
 • Een lagere energierekening door meer controle over warmte.
 • Geen volle inkijk vanaf de weg in jouw woning.
 • Verminder de inbraakkans (preventieve werking van robuuste rolluiken).
zonwering-vergelijken-blesdijke

Zonnescherm laten plaatsen in Blesdijke

Beschik je niet over het juiste gereedschap en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Blesdijke via een lokale zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je bent er dan zeker van dat het geheel fatsoenlijk gemonteerd wordt, dat niets beschadigt en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Op dit platform vind je gemakkelijk specialisten in de regio. In het onderstaande blok staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten plaatsen door een professional

 1. Welk type heb ik nodig?

  Ten eerste bepaal je welk model matcht met jouw woning en wensen. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het knikarmscherm of de gordijnen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: een kamer koel maken, energie besparen, zorgen voor meer privacy, inbraak beperkend, schaduwplekken realiseren, een kamer verduisteren of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Afmetingen

  Bereken de ideale maten van het gewenste model. Verduidelijk ook waar je het wilt laten aanbrengen. Dit kan zijn achter- of naast het huis of in de badkamer. Voeg foto’s toe van de situatie om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Een belangrijk aspect is de bediening. De meest basic-producten zijn de zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Meestal met een knop/schakelaar in huis, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De duurste en meest actuele keuze is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Vergelijk leveranciers

  Heb je alle vragen beantwoord? Geef dan jouw contactgegevens door. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Blesdijke en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar referenties, garantie en betalingscondities. Ga in op de meest gunstige aanbieding en maak de deal rond.

 5. Montage

  Demonteer de oude zonwering en zorg dat er genoeg werkruimte is voor de specialisten. De montage-specialist hangt het terrasscherm of gordijnen zoals afgesproken. Loop na of het volgens de handleiding is aangesloten. Probeer alles direct even uit. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Tevens bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Direct actuele prijzen ontvangen van raambekleders in Blesdijke

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Blesdijke werkt het beste om het warme zonlicht in huis te blokkeren. Verder is het perfect om snel een schaduwplek te creëren in de tuin. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Veel modellen zoals bijvoorbeeld rolluiken zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is er in velerlei kleuren en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De kosten variëren tussen de €350 tot €2775. In het stukje hierna beoordelen we de meest geziene modellen.

Advies over knikarmschermen en terrasschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat aan de buitengevel van het huis vast zit. Middels 2 telescopische knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Dankzij dit systeem blijft de ruimte gewoon beloopbaar en zal het veel schaduw geven om te zitten. Tip: het systeem kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De normale prijzen bedragen tussen de €800 tot €2275.

 • Veel gekozen model als terraszonwering.
 • Je behoudt de leefruimte.
 • Optioneel met zon- en windsensor.

Kiezen voor uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een betaalbare manier om om zonlicht te beperken. Daardoor heb je voldoende schaduw zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Een vaak gekozen optie bij hoger gelegen ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De normale tarieven variëren tussen de €425 tot wel €1275.

 • Veel keuze in zonnescherm: van budget tot luxe.
 • Zorgt voor veel schaduw in huis.
 • Bediening met motor is mogelijk.

De beste screens

Screens op maat laten maken in Blesdijke is de perfecte keuze als je een systeem zoekt dat weinig ruimte inneemt. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn niet zo vatbaar voor wind. Het materiaal acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. Bij daglicht is er voldoende zicht naar buiten, van buiten naar binnen gaat niet. Advies: op het moment dat het screendoek uit is moet het raam dicht blijven. De prijsindicaties komen uit tussen de €200 tot €1175.

 • Het komt strak tegen het raam aan.
 • Binnen een minuut uitgedraaid.
 • Een stukje extra privacy in huis.

Waar kiezen voor rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. Er zijn duidelijke pluspunten: ze zijn eenvoudig in gebruik, eenvoudig in te meten, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en houden in de winter de kou buiten de deur. Ook heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Je hebt 3 producten: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De normale tarieven schommelen tussen de €270 tot €1300 voor rolluiken bestellen in Blesdijke.

 • Op te rollen in enkele seconden.
 • Werkt zeer verduisterend wat zorgt voor betere slaap.
 • Werkt inbraakwerend.

Laten monteren van markiezen

Een markies is een stijlvol systeem die de zon ook van opzij tegenhoudt. Het gaat hier om een compact frame van o.a. staal wat afgedekt wordt door middel van een doek. We zien markiezen vaak bij klassieke woningen of restaurants. Het levert een bijdrage aan de authenticiteit van het pand. Los van het normale model is er nog een petmodel en klapmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De normale tarieven komen uit tussen de €680 tot wel €1650.

 • Stijlvol en klassiek.
 • Je kunt gewoon naar buiten blijven kijken.
 • Windvast en uv-lichtbestendig.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: koele zomers en aangename winters met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: vervaardigd uit lamellen met hoge weerkaatsing van zonlicht.

Altijd de juiste temperatuur in huis met buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Blesdijke: alle systemen voor binnen

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. Door raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Hierdoor minimaliseer je de kans dat er warm zonlicht in huis komt zodat het minder heet wordt in huis. Tevens is het een toevoeging aan jouw interieur. En daarbij komt: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De minimale investeringen komen uit tussen de €360 en €875. In de onderstaande keuzegids lees je de voordelen en nadelen van de meest bestelde types.

Rolgordijnen: wat zijn de voordelen?

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Ze zijn voordelig, makkelijk zelf te plaatsen, iedereen kan het gebruiken en het is heel breed inzetbaar Rolgordijnen zijn te bestellen in verschillende kleuren en prints zodat het ook altijd in jouw interieur past. Ze bieden allerlei soorten zoals verduisterende, transparante, dakraam, kiepkantelraam, waterafstotende, elektrische en een duo rolgordijn. De prijzen komen uit tussen de €65,00 tot €180.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Blesdijke: relatief eenvoudig zelf op te hangen.
 • Verkrijgbaar in interessante stoffen en unieke uitvoeringen.

Vouwgordijnen: bestellen in verschillende materialen

Vouwgordijnen geven een speelse en rustieke ambiance aan je huis. De bediening is heel erg gemakkelijk. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Verder helpen ze tegen een slechte akoestiek. Raambekleders werken met kosten van €90 tot €400.

 • Zowel met lichtdoorlatende als verduisterende stof.
 • Altijd maatwerk (zelf samenstellen).
 • Handig in onderhoud: reinig de stof met water/zeep in een handwas.

Plissé: praktische bestelinformatie

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en ze houden de zon goed tegen. Fraaie raamdeco die bij elke woonstijl past. Je hebt de keuze uit veel varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Je moet denken aan een kostenplaatje van €47,5 oplopend tot €155.

 • Een subtiel product voor ieder raam.
 • Zowel voor houten- als kunststof kozijnen.
 • Dupligordijnen op maat: laat een vakman de producten inmeten.

Jaloezieën Blesdijke: praktische bestelinformatie

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je kunt kantelen en kunt optrekken met een handig koord of ketting. Het aanbod bestaat uit oneindig veel systemen en materialen zoals PVC, kunststof, aluminium, stof, bamboe. Met houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Disclaimer: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Denk aan een prijs van €85 tot €270.

 • Eventueel ook half open te zetten.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een natuurlijke look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale platen die worden gemaakt van bamboe, stof, aluminium, pvc, kunststof. Perfect voor imposante / grote ramen en bij een smaakvol en basis interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, eenvoudig te reinigen en werken ook heel goed in natte ruimtes. De prijzen beginnen bij circa €60. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €190.

 • Let op: ze kunnen klepperen voor een open raam.
 • Zeer praktische binnenzonwering voor lange ramen.
 • Montage kunststof kozijn: correcte plaatsing zorgt voor een lange levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Blesdijke op maat gemaakt

Shutters zijn houten binnenluiken met een luxueuze uitstraling. Het zijn unieke systemen die jouw interieur echt afmaken. Blinds zijn sfeervol, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en een milieuvriendelijke keuze. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals draaikiepramen, schuiframen, dakramen, valramen, uitzetramen, ronde ramen. Let op: shutters zijn duur in aanschaf. De prijsverwachtingen beginnen bij €490 en lopen op tot €870.

 • Een zeer exclusieve vorm van raamdecoratie.
 • Erg gemakkelijk in gebruik.
 • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Blesdijke zorgen voor frisse lucht in huis en zijn goed in het tegenhouden van vliegen en muggen. Vergelijk verschillende producten zoals: hor met scharnier, rolhor, hordeur, voorzethor, plissé hor, inzethor. Allergieën of hooikoorts? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Advies: horren werken niet als zonnewering. Je kunt je dan beter verdiepen in een innovatieve duo-plissé hor. Dit type beschermt tegen kleine dieren maar heeft ook een zonwerend doek. De prijsindicaties starten vanaf €70. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €575.

 • Geschikt voor o.a.: schuifraam, uitzetraam, vast raam, tuimelraam, draai-kiepraam, draairaam.
 • Natuurlijk ventileren zonder muggen en vliegen in huis.
 • Voor mensen die een hekel hebben aan insecten.

De tofste raamdecoratie die past in jouw interieur

Snel een aanbieding in je mailbox

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 21 juni 2024 worden samengesteld a.d.h.v. allerlei thema’s: het model, de materiaalsoort, de afmetingen en de bediening. In het schema hierna delen we de verwachte kosten van het laten plaatsen van zonwering in Blesdijke in juni 2024.

Zonwering systeemAfmetingVerwachte tarieven
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€875 – €2150
Uitvalschermtot 5 meter breed€390 – €1300
Screens1 – 4 meter breed€280 – €1025
Rolluik100 cm – 400 cm breed€295 – €1375
Rolgordijn150 x 100 cm€60 – €175
Lamellen250 x 250 cm€80 – €190
Jaloezieën100 x 250 cm€60 – €210
Plisségordijnen100 x 220 cm€125 – €320
Verwachte kosten zonnewering met monteren in de Provincie Friesland.

De beste merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken die je in je vergelijking kan meenemen. Elke leveranciers heeft wel een onderscheidend aspect en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Blesdijke. In de tabel hierna tonen wij een aanvulling op de grootste merken. Op basis daarvan kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: meer dan 50 jaar kennis en ervaring.
 • SunCircle: montage door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: altijd tot op de millimeter nauwkeurig.
 • Zonnelux: voor grote als kleine ramen mooie op maat gemaakte raambekleding.
 • Heroal: hoogwaardige producten vervaardigd in Duitse productielocaties.
 • Stobag: bieden normale acryldoeken en zogenaamde screen-doeken (transparantie).
 • Renson: moderne gevelbekleding systemen die gemakkelijk te plaatsen zijn.
 • Velux: verduisterend plisségordijnen voor lichtkoepels en lichtstraten.
 • Luxaflex: hoge kwaliteit raambekleding en uitgebreide kleurencollectie.
 • Somfy: bedien je elektrische zonneschermen met een handig app op je telefoon.
 • Unilux / Fractions: kwaliteitsleverancier van horren, plissé deuren en shutters.
 • Veneta: gratis meetverzekering dus bestellen zonder risico.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Hornbach, Hubo, Karwei, Praxis en FonQ, Leen Bakker, Bol.com, Formido, Wehkamp.
 • Check ook: Weinor, Bece, Deponti, Roma, Novoferm, Husol en Milano, Swela, Dickson, Lumenguard, Copaco, Sunway.

Zoek zonwering experts in de regio Weststellingwerf

Goedkope zonwering kopen in Blesdijke? Meer informatie over een ervaren zonweringsbedrijf in de regio? In het schema hieronder vind je gegevens en adressen van woonwinkels en gordijnwinkels in jouw omgeving. Vervolgens kan je hier terecht voor meer informatie. Via deze website check je ook montagepartners en winkels in Steggerda, Gorredijk en Peperga.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Tips voor zonwering per ruimte

Elke woning vraagt om een ander soort vitrage die afgestemd is op jouw interieurstijl. We delen nu de meest gekozen zonwering types voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: jaloezieën, shutters en plissés zijn de meest gekozen opties.
 • Badkamer: plisségordijn in de douche kan je makkelijk schoonmaken en eenvoudig bedienen.
 • Woonkamer: kies voor vitrage, inbetween of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: met geluidswerende raamdeco filter je zoveel mogelijk het geluid van buiten.
 • Zolderraam: mooie esthetische producten voor draai-kiepramen op jouw zolder.
 • Dakkapel: stel rolgordijnen op maat online samen en plaats ze zelf.
 • Balkon: monteer een sterk balkondoek en/of zonnescherm om heerlijk te kunnen zitten.

Opties voor terras & serre
Tijdens de warme zomerdagen kan de temperatuur flink oplopen. Er bestaan veel modellen buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, basic-parasols of unieke houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Zonwering voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten integreren. Check ook aanvullende info over: Plissegordijnen.

FAQ: op welke manier krijg ik schaduw en koele temperaturen in huis?

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Elke situatie is weer verschillend. De juiste zonnewering in jouw individuele situatie is afhankelijk van het soort raam, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, de stijl van de woning en wat je eraan wilt uitgeven. Het fijne van binnenzonnewering is dat het geleverd kan worden in oneindig veel kleuren, prints en afmetingen. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, geeft ook meer verkoeling, maar zal wel wat meer opvallen (vanaf de buitenkant).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Blesdijke?

De verwachte kosten van zonwering zijn voor iedereen anders. De normale onkosten hebben wij voor je op een rijtje gezet. Markiezen kosten zo’n €700. Screens €205 per kozijn. Op het moment dat je kiest voor een knikarmscherm betaal je ongeveer €1075. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €775). Een gemiddeld rolluik kost €495. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €295 per raam. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (+/- €800). Gunstiger geprijsde gordijnen voor binnen zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (verkrijgbaar vanaf €125 per kozijn). De totale kosten hangen af van: het product, de noodzakelijke afmetingen, de bedieningsopties, het gewenste materiaal, vormen / kleuren en installatiewerk.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Blesdijke?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan heb jij genoeg te kiezen. Houdt wel altijd rekening met de afmetingen en montage-eisen. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, echter bestaat er ook de de montage & inmeetservice in Blesdijke. In die situaties komt een gediplomeerde expert die ieder raam deskundig bekijkt en opmeet. Als de gehele bestelling binnen is zal een expert de zonwering volgens de documentatie bevestigen. Zo ben je verzekerd van ideale zonnewering, een gunstige garantieperiode en een mooi passend product.

Wat is slimme zonwering?

In de basis heb je handmatige bediening, draadloze bediening of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering levert veel op. Een handmatige installatie met een handslinger is werkbaar, toch kan het handzamer. Draadloze bediening (a.d.h.v. een tijdschakelaar, draaiknop, handzender, afstandsbediening) is ideaal omdat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Als het regent kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. Als de zon doorkomt gaat het scherm automatisch omlaag. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet geeft je meer flexibiliteit. De verwachte prijzen van smart rolluiken en schermen bedragen zo’n €525.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 8398

Plaats een reactie