Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Steggerda vergelijken

Zoek jij een systeem voor zonwering in Steggerda? Zonwering kan je voor binnen en buiten de woning kopen. Het is er al vanaf €90,00. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een zonnescherm is geschikt tegen hevige zon. In veel situaties creëert een zonnescherm plekjes met schaduw waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of lamellen is globaal gezien goedkoper en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Gordijnwinkels hebben gigantisch veel diverse systemen. Op dit platform verstrekken we een concreet advies dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Ook geven we gemiddelde kosten en adressen van regionale zonwering specialisten in Steggerda en omliggende plekken.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Zorgen voor een aangename temperatuur in huis.
 • Je verhoogt de sfeer in en rond je woning.
 • Je bespaart op de energierekening.
 • Het creëert extra privacy in huis.
 • Met name rolluiken werken inbraakpreventief.
zonwering-vergelijken-steggerda

Zonnescherm laten plaatsen in Steggerda

Ben je zelf niet handig en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Steggerda door een betrouwbare zonwering specialist is een slim idee. Je mag er dan vanuit gaan dat het geheel op de juiste manier vastgezet wordt, dat de garantie niet vervalt en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je heel eenvoudig specialisten die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In de volgende alinea lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een specialist

 1. Systeem kiezen

  Ten eerste bepaal je welk type systeem geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het uitvalscherm of de lamellen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: verkoeling in huis, een extra isolerende laag, je privacy verhogen, inbraakkans verminderen, een fijne schaduwplek maken, de lichtinval reguleren of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Meet alle maten goed op van het product. Geef ook aan waar het geïnstalleerd moet worden. Je kunt kiezen voor o.a. aan de zijkant van het huis of op de eerste verdieping. Voeg een plattegrond toe om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Bedieningsmogelijkheden

  Er zijn verschillende soorten bediening. De standaard keuze is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Vaak gaat dit met een handige draaiknop, die ook als tijdschakelaar kan werken. De meest exclusieve en meest nieuwe manier is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Vergelijk merken en vakmannen

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Geef dan jouw contactgegevens door. Per mail ontvang je dan enkele offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Steggerda en omliggende plekken. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer prijs, referenties, merk producten en nazorg. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en plan de klus in.

 5. Monteren

  Haal de oude zonwering van de muur af en zorg dat er genoeg ruimte is voor het montagebedrijf. De installateur hangt de screens of de plissés zoals gewenst. Controleer zorgvuldig of het product goed is gemonteerd. Vraag altijd om een demonstratie. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Steeds vaker kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Offerte op maat van raambekleders in Steggerda

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Steggerda is geschikt om de temperatuur in de woning te beperken. Verder creëert het een heerlijke schaduwplek op je kavel (dicht bij de muren). Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Bekende producten zoals de populaire rolluiken schrikken inbrekers af en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in tientallen verschillende designs en afmetingen. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €450 tot zo’n €2650. In het volgende hoofdstuk beoordelen we de meest handige keuzes.

Genieten van terrasschermen en knikarmschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. Met behulp van de twee knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Door dit mechanisme blijft de ruimte gewoon beloopbaar en biedt het geheel veel schaduw op het terras. Belangrijk: het systeem is kwetsbaar bij harde wind. De tarieven variëren tussen de €800 en €2125.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • Uitval tot wel drie meter.
 • Meerdere bedieningsmogelijkheden.

De pluspunten van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een voordelige manier om een raam te beschermen tegen zon. Daardoor heb je op een paar m2 veel schaduw zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Een uitkomst voor kleinere ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De gemiddelde prijzen komen uit tussen de €425 tot €1375.

 • Een aantrekkelijk geprijsd type zonnescherm.
 • Perfect voor hoge gebouwen en kantoren.
 • Ook leverbaar met elektrische bediening.

Waar kiezen voor screens

Screens op maat laten maken in Steggerda komt perfect tot z’n recht als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn eenvoudig schoon te houden. Het doek bestaat veelal uit glasvezel of polyester met een PVC-coating. Je kunt het doek van het screen zelf samenstellen. In situaties met daglicht heb je altijd zicht naar buiten, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Aandachtspunt: wanneer je het screendoek uitdraait kan het raam niet open en houd je het dicht. De prijsindicaties schommelen tussen de €275 en €1100.

 • Beschikbaar voor ieders budget.
 • Zowel de cassette als het doek in diverse kleuren beschikbaar.
 • Ze laten wel licht, maar geen zicht door.

Kiezen voor rolluiken

Veel Nederlanders laten rolluiken plaatsen. En dat is niet vreemd: ze hebben een hoog gebruikersgemak, eenvoudig in te meten, je hebt geen inkijk, en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Tevens werken ze ook inbraakpreventief. Je kunt kiezen uit 3 mogelijkheden: het voorzetrolluik is geschikt voor bestaande bouw, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De tarieven komen uit tussen de €370 – €1450 voor rolluiken bestellen in Steggerda.

 • Te monteren op praktische elke gevel.
 • Ideaal als je graag helemaal in het donker slaapt.
 • Werkt inbraakwerend.

Effecten van markiezen

Een markies is een stijlvol systeem die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. Het systeem bestaat uit een houten of aluminium geraamte dat afgespannen wordt middels een doek. We zien markiezen vaak bij landelijke huizen. Ze beïnvloeden de uitstraling van de woning. Als extra opties naast het standaard product kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel. Doorloop blijft dan gewoon mogelijk. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €640 tot €1750.

 • Geven het huis een unieke en charmante uitstraling.
 • Je uitzicht blijft behouden.
 • Zeer effectief dankzij de zijschotten.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: koele zomers en aangename winters met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Een comfortabele temperatuur in de woonkamer met buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Steggerda: bekijk systemen voor binnen

Wanneer je kiest voor systemen aan de binnenkant van een raam spreken we over binnenzonwering. Middels raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Dit verkleint de kans dat de zon fel naar binnen schijnt waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Evenzeer kan het ook echt een eyecatcher zijn. Noemenswaardig: met raamdecoratie verbeter jij de isolatie van je huis. De prijsindicaties komen uit tussen de €350 – €800. In de box hieronder leggen we alles uit over de meest populaire mogelijkheden.

Rolgordijnen: praktische info en voordelen

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Ze zijn financieel aantrekkelijk, makkelijk te plaatsen, simpel te gebruiken en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen kun jij kopen in velerlei designs en kleuren zodat het in iedere woning past. Je hebt diverse modellen zoals lichtdoorlatende, elektrische, waterafstotende, kiepkantelraam, transparante, dakraam en unieke duo rolgordijnen. De prijsindicaties schommelen tussen de €45,00 en €175.

 • Ideaal voor iedereen die zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Steggerda: voor iedereen zelf te bevestigen.
 • Op maat verkrijgbaar in uiteenlopende stoffen en luxueuze modellen.

Vouwgordijnen: bekijk het aanbod

Vouwgordijnen zorgen voor een sfeervolle en brocante uitstraling aan een ruimte. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. De stof bepaalt de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Verder zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Wees voorbereid op een tarief van €90 tot +/- €325.

 • Eenvoudig in hoogte verstelbaar.
 • Zelf online samenstellen voor maatwerk.
 • Probleemloos te onderhouden: gemakkelijk wassen op 30 graden.

Plissé: wat zijn de voordelen?

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. De bediening is erg simpel en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Fraaie raamdeco die aansluit op elk interieur. Ze verkopen velerlei uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Denk aan prijsindicaties van €57,5 tot +/- €165.

 • Verkrijgbaar in veel verschillende kleuren.
 • Uitstekende isolatiewaarden en dus energiebesparend.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke lengte een geschikt model.

Jaloezieën Steggerda: soorten, kleuren en kosten

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je in verschillende standen kunt zetten met een handig koord of ketting. Je kunt kiezen uit diverse dessins en materialen zoals bijv. aluminium, PVC, bamboe, hout, stof. Door te kiezen voor houten jaloezieën regel je met één beweging de hoeveelheid licht en mate van privacy. Suggestie: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Houd rekening met een prijs van €80 tot €220.

 • Zelf de controle over de hoeveelheid licht in een kamer.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe voor een geraffineerde look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies voor een duurzaam gefabriceerd product.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale stroken die worden gemaakt van stof, hout, aluminium, bamboe, pvc. Toe te passen voor grote ramen en passen perfect bij een rustig en basis interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, zijn gemakkelijk schoon te houden en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De prijsindicaties beginnen bij zo’n €65. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €185.

 • Makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen.
 • Geschikte binnenzonwering voor hoge ramen.
 • Montage kunststof kozijn: bij goed onderhoud heb je lange garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Steggerda op maat gemaakt

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een heel eigentijdse look. Het zijn eyecatchers die jouw interieur helemaal compleet maken. Blinds zijn authentiek, ze verhogen de waarde van jouw woning en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Te plaatsen op diverse ramen als dakramen, vaste ramen, draaikiepramen, valramen, uitzetramen, schuiframen. Let op: shutters vergen een behoorlijke investering. De tarieven beginnen bij €440 en lopen op tot €940.

 • Gemaakt van hout uit verantwoord beheerde bossen.
 • Vochtbestendig dus ook voor de badkamer geschikt.
 • Houten kozijnen: op verschillende manier te monteren.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Steggerda geven veel frisse lucht in de kamers en werken uitstekend tegen vliegen, motten, wespen en muggen. Je kunt o.a. kiezen uit: inzethor, lamellenhor, rolhor, plissé hor, hor met scharnier, hordeur. Last van allergieën of hooikoorts? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Adviespunt: horren werken niet als zonnewering. Je zou kunnen informeren naar een slimme duo-plissé hor. Dit type weert kleine dieren en houdt ook nog eens de zon buiten. De prijsverwachtingen starten vanaf €70. Voor luxe versie moet je rekening houden met €675.

 • Voor bijna ieder raamtype: draai-kiepraam, schuifraam, vast raam, uitzetraam, draairaam, tuimelraam.
 • Ventileren zonder dat er insecten je huis binnenkomen.
 • Houden insecten en ongedierte buiten de deur.

Multifunctionele raamdecoratie voor elke kamer

Vrijblijvend 3 aanbiedingen van regionale montagebedrijven

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 25 juni 2024 worden gecalculeerd via allerlei onderdelen: het type systeem, de materiaalkeuze, het formaat en afwerking plus bediening. In de tabel hieronder verstrekken we de huidige prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Steggerda in juni 2024.

Zonwering systeemFormaatGemiddelde onkosten
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€850 – €2025
Uitvalscherm200 – 600 cm breed€375 – €1300
Screens200 cm – 400 cm breed€250 – €1000
Rolluik100 cm – 400 cm breed€320 – €1250
RolgordijnTot 250 cm breed€80 – €175
Lamellen250 x 250 cm€45 – €220
Jaloezieën150 x 250 cm€60 – €280
Plisségordijnen100 x 130 cm€110 – €330
Gemiddelde prijzen zonnewering met montage in de Provincie Friesland.

Vergelijk merken zonwering

Bezig met zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders met een uitstekend aanbod. Iedere leverancier heeft zo zijn kenmerken en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Steggerda. In het volgende schema bekijk je details over de grootste merken. Dankzij deze vergelijking kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: kwaliteitsproducten die zorgen voor een comfortabel buitenleven.
 • SunCircle: maatwerk producten gemaakt in Nederland.
 • Verano: specialist op het gebied van zowel binnen- als buitenzonwering.
 • Zonnelux: breed assortiment aan kwalitatieve raamdecoratie.
 • Heroal: sommige producten zijn geschikt voor je eigen smart-home systeem.
 • Stobag: bieden normale acryldoeken en zogenaamde screen-doeken (transparantie).
 • Renson: meer uitstraling van de buitengevel met unieke gevelbekleding.
 • Velux: de beste dakramen met verduisterend rolgordijn.
 • Luxaflex: van rolgordijnen, shades en shutters tot rolluiken en zonneschermen.
 • Somfy: de beste elektrische zonneschermen en slimme motoren voor raamdecoratie.
 • Unilux / Fractions: sterke horren voor elke raam of deur.
 • Veneta: productielocaties in China, Portugal, Tsjechië en Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Hubo, Hornbach, Karwei, Gamma en Formido, Bol.com, FonQ, Kwantum, Leen Bakker.
 • Overweeg ook: Weinor, Bece, Novoferm, Roma, Deponti, Toppoint en Milano, Lumenguard, Sunway, Swela, Schlappi, Dickson.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Weststellingwerf

Goedkope zonwering kopen in Steggerda? Wil jij contact leggen met een goed zonweringsbedrijf in de regio? In de volgende tabel vergelijk je gegevens en adressen van woonwinkels en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Eventueel kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Op deze site vergelijk je ook montagebedrijven en bedrijven in Boijl, Peperga en Vinkega.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Toelichtingen op zonwering per ruimte

Elke kamer vraagt weer om een ander type vitrage die in lijn is met jouw stijl. We gaan nu verder in op de meest handige buiten- en binnenzonweringsproducten voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: ga voor een type dat zowel praktisch is als stijlvol.
 • Badkamer: elke privé douche mooi afwerken met vochtafstotende modellen en materialen.
 • Woonkamer: je kunt je woning in de zomer goed koelen met verduisterende gordijnen of rolluiken.
 • Slaapkamer: rolluiken zorgen voor verkoeling en maken de omgeving extra stil (geluidswerend).
 • Zolderraam: je kunt kiezen voor betaalbare rolgordijnen voor het draai-kiepraam.
 • Dakkapel: stel rolgordijnen op maat online samen en plaats ze zelf.
 • Balkon: laat een zonnescherm of balkondoek plaatsen en maak schaduwrijke plekken.

Serre & Terras
Ook in Nederland wordt het al gauw 30 graden of warmer. Het actuele aanbod bestaat uit meerdere soorten buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, eenvoudige parasols of unieke houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Bescherming voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten toepassen. Bekijk ook meer informatie over: Jaloezieën.

Veelgestelde vragen over woning koel houden

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Elke situatie is weer verschillend. De best passende zonnewering in jouw specifieke situatie hangt af van de grootte van je ramen, de ligging van je huis, de gevels / kozijnen en natuurlijk jouw maximale budget. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat het geleverd kan worden in velerlei kleuren, soorten materialen en maatvoeringen. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, zorgt voor net wat meer schaduw, maar is wel meer zichtbaar (vanaf de buitenkant).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Steggerda?

De prijzen van zonwering zijn voor iedereen anders. De normale tarieven tref je hierna. Markiezen zijn zo’n €650. Zonnescreens €290 per raam. Wanneer je kiest voor een terras-knikarmscherm komen de prijzen uit op zo’n €1175. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €600). Een instap-rolluik kost €475. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €300 per raam / kozijn. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (+/- €815). Alternatieve soorten raamdecoratie zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (te bestellen vanaf €130 per raam / kozijn). De totale tarieven hangen af van: het type / model, het formaat, de bedieningsopties, type materiaal, dessins en installatiekosten.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Steggerda?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan heb jij genoeg te kiezen. Houdt wel altijd rekening met de afmetingen en montage-eisen. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, maar je kunt ook kiezen voor montage & inmeetservice in Steggerda. Dan komt er een ervaren monteur die de gevels en raamkozijnen deskundig bekijkt en opmeet. Hierna zal de professional de producten vakkundig monteren. Dankzij deze dienstverlening profiteer je van uitstekende zonnewering, langere garantie, klantenservice en soms een onderhoudsbeurt.

Wat is slimme zonwering?

Ga jij voor de handmatige bediening, bediening met een afstandsbediening of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Een handmatig model met slinger of band werkt prima, alleen het kan simpeler. Draadloze bediening (draaiknop, handzender, tijdschakelaar, afstandsbediening) biedt al voordeel dat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Als het flink gaat waaien kan het zonnescherm bijvoorbeeld zichzelf sluiten. Als de zon op het raam schijnt gaat het scherm automatisch omlaag. Jaloezieën, shutters en gordijnen kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een product dat werkt met internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De verwachte prijzen van smart rolluiken en schermen komen uit rond de €400.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 8395

Plaats een reactie