Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Munnekeburen vergelijken

Wil je extra verkoeling of meer privacy met zonwering in Munnekeburen? Zonwering kan je binnen- maar ook buiten aanbrengen en kan je al kopen vanaf €50,00. Professionele buitenzonwering als een uitvalscherm werkt het beste om de zon buitenshuis te houden. Eveneens biedt een zonnescherm een schaduwrijke plek op jouw terras. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of luxaflex is te bestellen voor gunstige prijzen en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Tegenwoordig heb je de wereld aan verschillende producten. Op dit platform vind je een handige keuzegids waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Op dezelfde wijze bieden we gemiddelde tarieven en een tabel met erkende zonwering specialisten in Munnekeburen en omgeving.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Zorgen voor een aangename temperatuur in huis.
 • Buiten heb je een fijne plek in de schaduw op het terras.
 • Lager energieverbruik en dus lagere stookkosten.
 • Bescherm je interieur tegen UV-straling.
 • Met name rolluiken werken inbraakpreventief.
zonwering-vergelijken-munnekeburen

Zonnescherm laten plaatsen in Munnekeburen

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Munnekeburen middels een goed aangeschreven zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je bent er dan zeker van dat het systeem juist opgehangen wordt, dat de garantie niet vervalt en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via dit platform kom je eenvoudig in contact met experts die werkzaam zijn in de regio. In de onderstaande koopgids lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten monteren door een vakman

 1. Welk type heb ik nodig?

  Om te beginnen kies je welk soort zonwering matcht met jouw woning en wensen. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het zonnescherm of de shutters. Je kunt het gebruiken voor o.a. een aangenaam binnenklimaat, het verlagen van de energierekening, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbraken beperken, een fijne plek in de schaduw maken, de lichtinval reguleren of een toevoeging voor het interieur.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Noteer de afmetingen van het systeem. Beschrijf ook waar je het wilt laten plaatsen. Onder andere achter- of naast het huis of op de 1e of 2e verdieping. Voeg foto’s toe zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Selecteer bediening

  Er zijn verschillende soorten bediening. De simpelste mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Een alternatief is elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een knop/schakelaar in huis, optioneel met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en meest actuele keuzemogelijkheid is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Leveranciers vergelijken

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Voer jouw adresgegevens in. Je zal dan diverse offertes ontvangen van erkende zonweringsbedrijven uit Munnekeburen en regio. Vergelijk de prijsindicaties en check kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Ga voor de beste aanbieding en maak de deal rond.

 5. Het ophangen van het systeem

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en maak alles netjes voor het montageteam. De montage-specialist installeert het uitvalscherm of de houten jaloezieën zoals jij dat wilt. Check of het nieuwe apparaat goed is gemonteerd. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Eventueel kun jij ook een onderhoudscontract nemen.

Direct zonwering offertes in je mail?

Vergelijk de prijzen van raambekleders in Munnekeburen

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Munnekeburen is geschikt om warmte in huis te voorkomen. Daarnaast is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken op je kavel (dicht bij de muren). Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Sommige toepassingen zoals bijvoorbeeld rolluiken verkleinen zelfs de kans op inbraak en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in talloze kleuren en formaten. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €350 – €2625. In de keuzegids hieronder vind je info, kosten en voordelen van de meest gekozen keuzes.

De beste knikarmschermen / terrasschermen

De betekenis van een knikarmscherm is een zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. Met behulp van de knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Zo is er een vrije doorloop en geniet je van een fijne schaduwplek op jouw terras. Let op: het systeem moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €800 tot wel €2025.

 • Ideale keuze voor terraszonwering.
 • Kan compact worden ingerold.
 • In verschillende kleuren, aanpasbaar op jouw woning.

Kosten en pluspunten van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een voordelige manier om de zon in jouw woning te weren. Het geeft veel schaduw in huis zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Een vaak gekozen optie bij ramen zonder openslaande delen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De prijzen bedragen tussen de €300 tot wel €1250.

 • Voordelig zonnescherm voor elke woning.
 • Voor flatgebouwen, kantoren, balkons en voortuinen.
 • Met sterke wind- en stormvaste armen.

Laten monteren van screens

Screens op maat laten maken in Munnekeburen is zeer geschikt als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn bestand tegen extreem weer. Het doek is vaak gemaakt van polyestervezels of glasvezel. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). In het geval van daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken, maar buitenstaanders kunnen niet naar binnen kijken. Advies: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De tarieven liggen tussen de €300 – €1125.

 • Verkrijgbaar in lengtes tot enkele meters hoog.
 • De zon krijgt geen kans om het raam te beschijnen.
 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.

Prijzen en voordelen van rolluiken

Rolluiken zie je steeds vaker hangen. Wij zijn er uiterst positief over: ze zijn eenvoudig in gebruik, ze zijn zeer warmtewerend, je hebt geen inkijk, en realiseren een duidelijke energiebesparing. Daarbij biedt het een preventieve werken bij inbraak. Je hebt 3 varianten: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, bij het opbouwrolluik vormen raam en rolluikkast een geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik (wordt achter de stenen geplaatst). De onkosten liggen zo tussen de €250 tot €1425 voor rolluiken bestellen in Munnekeburen.

 • Verkrijgbaar in diverse kleuren.
 • Slapen in een volledig donkere slaapkamer.
 • Je woning is aanzienlijk beter beschermd.

Bestellen van markiezen

Een markies is een stijlvol systeem die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. Het is eigenlijk een constructie van hout of aluminium waarover een doek wordt gelegd. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij brocante woningen. Ze hebben invloed op een romantische uitstraling van het pand. Behalve dit model heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel die je bij terrassen en etalages vaak ziet. De verwachte tarieven komen uit tussen de €670 tot €1775.

 • Volledig maatwerk mogelijk qua breedte, kleur en materiaal.
 • Het vrije zicht blijft behouden.
 • Robuust systeem dat niet erg windgevoelig is.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: eenvoudig open, dicht of half dicht te draaien.

Een comfortabele temperatuur in een pand met buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Munnekeburen: alle mogelijkheden voor binnen

Binnenzonwering wordt aan de binnenkant van het raam geplaatst. Middels raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Hiermee voorkom je dat de zon de hele dag de kamer in schijnt zodat het binnen aangenaam koel blijft. Tevens is het een toevoeging aan jouw interieur. Een leuke bijkomstigheid: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €380 en €925. In het onderstaande stuk geven we een toelichting op de veelbesproken keuzes.

Rolgordijnen: vind het perfecte model

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Voordelig maatwerk, moeiteloos te installeren, gemakkelijk af te rollen en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen kun jij kopen in honderden dessins en kleuren zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Er zijn allerlei types zoals dakraam, kiepkantelraam, elektrische, lichtdoorlatende, verduisterende, waterafstotende en hippe duo rolgordijnen. De prijsindicaties liggen tussen de €55,00 en €175.

 • Ruim aanbod binnen het segment goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Munnekeburen: gemakkelijk zelf te bevestigen.
 • Verkrijgbaar in interessante stoffen en luxueuze modellen.

Vouwgordijnen: alle types, materialen en prijzen

Vouwgordijnen dragen bij aan een sfeervolle en brocante ambiance aan een kamer. De bediening is heel erg gemakkelijk. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Daarnaast zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Je moet denken aan kosten van €115 tot zo’n €325.

 • In bijna iedere stof leverbaar.
 • Altijd maatwerk (zelf samenstellen).
 • Moeiteloos te onderhouden: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: bekijk voordelen en info

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en je bepaalt zelf de lichtinval. Een stijlvolle raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Er bestaan velerlei varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Denk aan onkosten van €60 tot €165.

 • Past bij elke interieurstijl.
 • Eenvoudig aan te brengen d.m.v. plakstrips.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Munnekeburen: waarom is dit interessant?

Jaloezieën zijn horizontale panelen die je 2 kanten op kan openzetten met een koord of elektrisch systeem. Leveranciers bieden oneindig veel modellen en materialen zoals bijv. stof, bamboe, aluminium, kunststof, PVC. Door de houten jaloezieën regel je met één beweging sfeer, licht en privacy. Suggestie: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Denk aan een tarief van €67,5 tot zo’n €230.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: mooie uitstraling met bamboe producten.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: ga voor duurzame en recyclebare modellen.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale platen die je hebt van hout, kunststof, stof, aluminium, pvc. Handig voor lange / grote ramen en matchen goed met een trendy en basis interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, vragen niet om veel onderhoud en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De kosten starten bij om en nabij de €70. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €205.

 • Geven een lang en elegant beeld van de ruimte.
 • Zeer praktische binnenzonwering voor lange ramen.
 • Montage kunststof kozijn: altijd met enkele jaren garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Munnekeburen direct van de fabriek

Shutters zijn luxe binnenluiken met een heel eigentijdse look. Het zijn unieke producten die iets toevoegen aan jouw interieur. Blinds zijn erg trendy, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en een duurzame optie (goed voor het milieu). Aan te brengen op diverse ramen zoals uitzetramen, draaikiepramen, dakramen, vaste ramen, ronde ramen, valramen. Belangrijk: shutters zijn vaak wel wat duurder. De kosten beginnen bij zo’n €400. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €860.

 • Een van de meest luxe soorten raambekleding.
 • Ook geschikt als roomdivider of kastdeur.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Munnekeburen geven veel frisse lucht in de kamers en beschermen tegen muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: rolhor, hor met scharnier, lamellenhor, hordeur, inzethor, plissé hor. Hooikoorts (of andere allergieën? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Kooptip: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Je zou kunnen informeren naar een speciale duo-plissé hor. Dit type beschermt tegen muggen en vliegen en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De prijsverwachtingen beginnen bij circa €70 en kunnen oplopen tot €725.

 • Voor bijna ieder raamtype: valraam, tuimelraam, draai-kiepraam, schuifraam, vast raam, uitzetraam.
 • Je ramen en deuren gemakkelijk openzetten om te ventileren.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

Vind de perfecte raamdecoratie voor elke smaak

Gratis een aanbieding van regionale montagebedrijven

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op woensdag, 12 juni 2024 worden samengesteld a.d.h.v. velerlei factoren: het type model, het materiaal, het formaat en de bediening. In de volgende tabel vind je de verwachte prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Munnekeburen in juni 2024.

Type zonweringGroottePrijsindicatie
Knikarmschermtot 7 meter breed€835 – €2175
Uitvalscherm2 – 5 meter breed€355 – €1250
Screens1 – 3 meter breed€245 – €1175
Rolluiktot 4,5 meter breed€280 – €1275
Rolgordijn100 x 175 cm€70 – €145
Lamellen200 x 180 cm€70 – €195
Jaloezieën100 x 250 cm€80 – €260
Plisségordijnen150 x 100 cm€120 – €340
Gemiddelde kosten zonnewering incl. monteren in de Provincie Friesland.

Populaire merken zonwering

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers met een groot assortiment. Elk merk heeft zo zijn kenmerken en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Munnekeburen. Hierna tref je een toelichting op de meest verkochte merken. Daarmee heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: functionele producten volgens de laatste lifestyle trends.
 • SunCircle: levert een groot aantal producten overal in Nederland.
 • Verano: specialist op het gebied van zowel binnen- als buitenzonwering.
 • Zonnelux: flexibel maatwerk voor elk type raam of kozijn.
 • Heroal: vervaardigd uit hoogwaardige aluminium grondstoffen.
 • Stobag: mooie producten voor veranda’s, overkappingen en glazen daken.
 • Renson: hoogwaardige architecturale gevelbekleding.
 • Velux: bekend door zijn hoogwaardige dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: van rolgordijnen, shades en shutters tot rolluiken en zonneschermen.
 • Somfy: innovatieve en gemakkelijk te bedienen elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: extra comfort in huis met design shutters en horren.
 • Veneta: direct van de fabriek geleverd (snel in huis).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Gamma, Karwei, Hornbach, Praxis en Leen Bakker, Wehkamp, Kwantum, FonQ, Formido.
 • Ook interessant: Deponti, Weinor, Roma, Bece, Husol, Novoferm en Dickson, Schlappi, Sunway, Milano, Swela, Lumenguard.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Weststellingwerf

Goedkope zonwering kopen in Munnekeburen? Of ben je op zoek naar een vakkundig zonweringsbedrijf in de regio? Hieronder bekijk je adresgegevens van woonwinkels en gordijnwinkels in de regio. Misschien kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Via deze vergelijker vind je ook leveranciers en shops in Spanga, Oldelamer en Scherpenzeel.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Toelichtingen op zonwering per ruimte

Elke kamer behoeft een vitrage die rijmt met de woonbehoefte en woonstijl. We informeren je graag verder over de meest populaire binnen- en buitenzonweringsproducten voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: kies voor een product met voldoende licht wat onderhoudsvriendelijk is.
 • Badkamer: let met name op vochtbestendigheid en privacy in de douche.
 • Woonkamer: kies voor vitrage, inbetween of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: maak jouw slaapkamer helemaal geluidsdicht met geluidswerende gordijnen.
 • Zolderraam: onmisbaar op zolder zijn de rolgordijnen en plisse-gordijnen voor jouw draai-kiepramen.
 • Dakkapel: ideaal voor producten zoals rolgordijnen op maat en plaats ze zelf.
 • Balkon: met een zonnescherm of balkondoek zit je altijd lekker in de schaduw.

Terras en Serre
Tijdens hete dagen kan het anders erg warm worden. Je kunt kiezen uit verschillende type buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, innovatie parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Systemen voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten werken. Bekijk ook meer informatie over: Buitenzonwering.

FAQ met vragen en antwoorden over je woning verkoelen

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De best passende zonnewering die aansluit op jouw behoefte kun je uitzoeken aan de hand van: de raamgrootte, hoe jouw tuin is ingericht, de buitenmuren (kozijnen) en je financiële middelen. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat het verkrijgbaar is in diverse kleuren, vormen en afmetingen. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft ook meer verkoeling, maar valt wel meer op (aan de buitenzijde van de woning).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Munnekeburen?

De prijzen van zonwering lopen flink uiteen. De actuele kosten hebben we hierna voor je opgesomd. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €750. Zonnescreens €225 per raampartij. Gaat je voorkeur uit naar een terrasscherm moet je rekening houden met minimaal €1150. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €800). Een handmatig-rolluik kost €450. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €275 per raam / kozijn. Shutters zijn een stuk duurder (plusminus €825). Betaalbare soorten raambekleding zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (beginnend bij €115 per kozijn). De totale bedragen worden beïnvloed door: de gewenste producten, de afmetingen, bediening, type materiaal, kleur en montagetarieven.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Munnekeburen?

Rondom zonweringsproducten zijn de keuzes enorm. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om de afmetingen en montage-eisen. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, echt kan je ook profiteren van montage en inmeetservice in Munnekeburen. Hierbij komt er een capabele professional die de raampartij deskundig bekijkt en opmeet. Als alle spullen binnen zijn kan de professional het product vakkundig ophangen. Op die manier profiteer je van optimale zonnewering, extra fabrieksgarantie en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Wil jij een de standaard handbediening, elektrische bediening met zender of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Een handmatig model met windwerk of slingerstang werkt prima, echter het kan praktischer. Draadloze bediening (middels een draaiknop, handzender, mobiele app, afstandsbediening) is ideaal omdat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Als het flink gaat waaien kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. Wanneer de zon aanwezig is gaat het scherm automatisch omlaag. Jaloezieën, gordijnen en shutters kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet maakt jouw woning slimmer. De onkosten van smart rolluiken en screens bedragen zo’n €450.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 8485

Plaats een reactie