Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Nijeholtpade vergelijken

Zoek jij een systeem voor zonwering in Nijeholtpade? Zonwering is te plaatsen aan de binnenkant en buitenkant van een raam. Het is er al vanaf €85,00. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een uitvalscherm is praktisch om zonnestralen te weren. Meestal realiseert een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw op jouw terras. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of luxaflex is doorgaans wat voordeliger en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Je kunt kiezen uit enorm veel afzonderlijke systemen. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je een uitgebreid advies waarmee jij inzicht krijgt in de opties. Ook doorzoek je een kostenindicatie en een lijst met betrouwbare zonwering specialisten in Nijeholtpade en omstreken.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Schaduw en lage temperaturen in je huis.
 • Je creëert een fijne schaduwrijke plek op het terras.
 • Je bespaart op de energierekening.
 • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
 • Heeft een afschrik effect op inbrekers (werkt preventief).
zonwering-vergelijken-nijeholtpade

Zonnescherm laten plaatsen in Nijeholtpade

Wil jij het laten monteren door een vakman of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Nijeholtpade via een regionale zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je kunt er dan op vertrouwen dat het systeem op de juiste manier aangesloten wordt, dat er niks kapot gaat en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Via onze vergelijkingstool regel je gemakkelijk een offerte van leveranciers in de regio. In de volgende alinea lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten plaatsen door een specialist

 1. Selecteer een systeem

  Om te beginnen kies je welk soort systeem je nodig hebt. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Denk ook na over de functie van het zonnescherm, markiezen of de plissé gordijnen. Je kunt het gebruiken voor o.a. een kamer koel maken, het verlagen van de energierekening, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbraak beperkend, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, lichtinval regelen of een toevoeging voor het interieur.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Noteer de afmetingen van het gewenste model. Bepaal ook meteen waar je het wilt laten aanbrengen. Onder andere plaatsing achter het huis of op zolder / in de slaapkamer. Voeg schetsen toe zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Opties voor de bediening

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De meest gunstige bediening is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Dat werkt middels een draaiknop, die ook als tijdschakelaar kan werken. De kostbaarste en effectiefste oplossing is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Vergelijk merken en vakmannen

  Alles geïnventariseerd? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Nijeholtpade en omliggende plekken. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar prijs, referenties, merk producten en nazorg. Kies de beste aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Installatie

  Haal de oude zonwering van de muur af en leg de nieuwe producten klaar voor het montagebedrijf. De montage-specialist installeert het knikarmscherm of gordijnen zoals afgesproken. Ga altijd na of het netjes is vastgezet. Een demonstratie is gebruikelijk. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. In veel gevallen is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Bekijk mooie deal bij raambekleders in Nijeholtpade

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Nijeholtpade is geschikt om een fijn binnenklimaat te creëren. Verder is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken in je tuin of op het terras. Het maakt het leven binnen en buiten net wat prettiger. Bekende toepassingen zoals de populaire rolluiken verkleinen zelfs de kans op inbraak en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is beschikbaar in tientallen verschillende vormen en maten. Houd rekening met kosten tussen de €350 – €2800. In onderstaande alinea lees je de voordelen en nadelen van de meest bekende producten.

Het comfort van knikarmschermen / terrasschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. D.m.v. twee uitdraai-knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Dankzij dit systeem is de ruimte vrij toegankelijk en creëer je een heerlijke schaduwplek om te zitten. Advies: het scherm kan beschadigen bij harde wind. De verwachte kosten komen uit tussen de €850 tot zo’n €2000.

 • Veel gekozen model als terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • Te bestellen met draadloze bediening.

Bestellen van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een betaalbare manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Het biedt plaatselijk veel schaduw zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Een vaak gekozen optie bij ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan of plekken waar je niet vaak langs loopt. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De kosten liggen tussen de €400 en €1275.

 • Dit zonnescherm is verkrijgbaar in veel prijssegmenten.
 • Zeer geschikt voor hoge kantoren, flats en gebouwen.
 • Kwalitatief product dat windvast is.

Het kopen van screens

Screens op maat laten maken in Nijeholtpade is een uitstekende keuze als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn eenvoudig schoon te houden. Het wordt gemaakt van vezels van polyester of glasvezel. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende en verduisterende screens. Bij daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Voorwaarden: op het moment dat het screendoek uit is kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De gemiddelde tarieven liggen zo tussen de €325 en €1100.

 • De montage kan in de dag en op de dag.
 • Houdt zon en warmte uitstekend buiten.
 • Het zicht naar buiten blijft behouden.

Bestellen van rolluiken

Rolluiken zijn ontzettend populair in Nederland. Dat is niet zo gek: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, simpel op te meten en te monteren, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en hebben een isolerende werking. Eveneens hebben ze een inbraakpreventieve werking. We onderscheiden 3 varianten: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De prijzen liggen zo tussen de €290 tot €1250 voor rolluiken bestellen in Nijeholtpade.

 • Er komt helemaal geen licht meer binnen.
 • Ideaal als je graag helemaal in het donker slaapt.
 • Schrikt inbrekers af.

Meer informatie over markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering wat direct zal opvallen (authentieke uitstraling). Dit is een compact frame van o.a. staal waar het doek overheen komt. Markiezen zie je met name bij monumenten. Ze dragen bij aan een unieke uitstraling van de woning. Daarnaast kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De verwachte kosten liggen tussen de €670 en €1925.

 • Een ideale match met sfeervolle oude panden.
 • Je kunt gewoon naar buiten blijven kijken.
 • Sterk systeem dat tegen een stootje kan.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: een van de nieuwste trends op het gebied van zonwering.

Een comfortabele temperatuur in je woning via buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Nijeholtpade: alles over inmeten en ophangen

De montage van binnenzonwering gebeurt altijd aan de binnenkant van een raam of kozijn. Met raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Hierdoor minimaliseer je de kans dat de zon de hele dag de kamer in schijnt zodat de warmte geweerd wordt. Vaak heeft het ook een decoratieve functie. Een leuke bijkomstigheid: met raamdecoratie verbeter jij de isolatie van je huis. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €300 tot €900. Bijgaand delen we veel info over de meest bestelde keuzes.

Rolgordijnen: waarom is dit interessant?

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Het is een goedkoop model, eenvoudig te plaatsen, gemakkelijk af te rollen en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen zijn te koop in veel kleurtjes en motiefjes zodat het ook altijd in jouw interieur past. Je hebt verschillende varianten zoals verduisterende, kiepkantelraam, lichtdoorlatende, transparante, dakraam, elektrische en een duo rolgordijn. De verwachte prijzen bedragen tussen de €65,00 en €165.

 • Veel keuze binnen het goedkope raamdecoratie segment.
 • Rolgordijnen kopen in Nijeholtpade: zonder problemen zelf te installeren.
 • Op maat verkrijgbaar in allerlei stoffen en bijzondere modellen.

Vouwgordijnen: bekijk het aanbod

Vouwgordijnen bieden een luxe en karaktervolle uitstraling aan een kamer. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Ook helpen ze tegen een slechte akoestiek. Denk aan kosten van €115 tot €400.

 • Je hebt maar beperkt ruimte nodig boven het kozijn.
 • Eenvoudig te monteren dankzij maatwerk.
 • Probleemloos te onderhouden: je kunt ze uitwassen.

Plissé: vind het perfecte model

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en het past op bijna ieder raam. Een stijlvolle raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Je hebt meerdere systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Je moet denken aan een prijskaartje van €47,5 oplopend tot €180.

 • Laten jouw ruimte sfeervol tot leven komen.
 • Eenvoudig aan te brengen d.m.v. plakstrips.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Nijeholtpade: vind het perfecte model

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die je in verschillende standen kunt zetten met een koord of zelfs met afstandsbediening. Je kunt kiezen uit oneindig veel dessins en materialen zoals bijv. PVC, stof, aluminium, hout, kunststof. Door te kiezen voor houten jaloezieën heb je 100% controle over de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Disclaimer: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Je moet denken aan prijsindicaties van €77,5 tot zo’n €280.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor Bamboe voor een natuurlijke look
 • PVC / Aluminium jaloezieën: ga voor duurzame en recyclebare modellen.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale stroken gemaakt van bijv. aluminium, hout, kunststof, pvc, bamboe. Perfect voor imposante / grote ramen en bij een smaakvol en standaard interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, zijn makkelijk te reinigen en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De onkosten starten bij om en nabij de €85. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €210.

 • Voor een open raam kan het tikken en klepperen.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast bij lange kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in Nijeholtpade in alle vormen en maten

Shutters zijn luxe binnenluiken met een luxueuze uitstraling. Het zijn unieke producten die je niet in veel andere huizen tegenkomt. De blinds zijn decoratief en functioneel, dragen veel bij aan de waarde van je huis en een duurzame optie (goed voor het milieu). Past op bijna elk raam zoals schuiframen, uitzetramen, dakramen, ronde ramen, valramen, draaikiepramen. Aankooptip: shutters zijn wel relatief duur. De prijsverwachtingen beginnen bij zo’n €420. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €900.

 • Houtproducten worden afgelakt met speciale verf.
 • Erg gemakkelijk in gebruik.
 • Houten kozijnen: online samenstellen en eenvoudig ophangen.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Nijeholtpade zorgen voor ventilatie in huis en zijn erg doeltreffend tegen vliegen, motten, wespen en muggen. Er zijn talloze opties: hordeur, voorzethor, inzethor, hor met scharnier, lamellenhor, plissé hor. Hooikoorts (of andere allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor. Kooptip: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Wil je dit wel? Kies dan voor een vernuftige duo-plissé hor. Dit type houdt muggen en vliegen buiten de deur en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De onkosten starten bij gemiddeld €65. Voor dure modellen kun je rekenen op €625.

 • Geschikt voor o.a.: draai-kiepraam, schuifraam, tuimelraam, uitzetraam, vast raam, draairaam.
 • Ventileren en luchten zonder dat er beestjes binnenkomen.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

De tofste raamdecoratie voor elke kamer

Deze week diverse aanbiedingen van lokale specialisten

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 23 juni 2024 worden samengesteld a.d.h.v. allerlei factoren: het soort product, het soort materiaal, de afmetingen en het soort bediening. Hierna tonen wij de actuele tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Nijeholtpade in juni 2024.

Model zonweringAfmetingGemiddelde onkosten
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€865 – €2150
Uitvalscherm2 – 5 meter breed€390 – €1325
Screens2 – 4 meter breed€290 – €1000
Rolluik3 – 4 meter breed€285 – €1350
Rolgordijn100 x 150 cm€70 – €140
Lamellen200 x 180 cm€60 – €225
Jaloezieën100 x 130 cm€75 – €250
Plisségordijnen160 cm breed€100 – €350
Prijsindicatie zonnewering met monteren in de Provincie Friesland.

Meest gekozen merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten die goede producten en service leveren. Iedere leverancier heeft zijn voordelen en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Nijeholtpade. In het schema hieronder vergelijk je een aanvulling op de beste verkochte merken. Zodoende heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: functionele systemen die er ook mooi uit zien.
 • SunCircle: eersteklas kwaliteit door productie in eigen handen.
 • Verano: altijd 100% passende maatwerk producten voor jouw woning.
 • Zonnelux: altijd verzekerd van raamdecoratie die perfect past.
 • Heroal: rolluiken, zonwering, roldeuren, ramen, deuren, gevels en overkappingen.
 • Stobag: eigen producten met award winning designs en functionaliteiten.
 • Renson: sterk netwerk van lokale specialisten voor al jouw gevelbekleding.
 • Velux: gordijnen aanpassen aan jouw kamer, stijl en smaak.
 • Luxaflex: hoge kwaliteit raambekleding en uitgebreide kleurencollectie.
 • Somfy: de meest gemakkelijke bediening van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: tot de millimeter op maat gemaakte hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: gratis kleurstalen, direct van de fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Karwei, IKEA, Hubo, Gamma & Formido, Kwantum, Bol.com, Leen Bakker, Wehkamp.
 • Check ook: Toppoint, Deponti, Novoferm, Bece, Weinor, Husol en Milano, Schlappi, Lumenguard, Copaco, Sunway, Dickson.

Zoek zonwering experts in de regio Weststellingwerf

Goedkope zonwering kopen in Nijeholtpade? Wil jij contact leggen met een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf uit de buurt? In het volgende blokje verstrekken we adresgegevens van woonwinkels en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Tevens kunnen ze je advies geven. Op deze site bekijk je ook leveranciers en bedrijven in Nieuwebrug, Ter Idzard en Wolvega.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Elke gevel heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die afgestemd is op de woonbehoefte en woonstijl. We geven je nu een verdieping in de meest gekozen zonweringssystemen per ruimte en kamer.

 • Keuken: zorgt voor sfeer en heeft een praktische functie.
 • Badkamer: privacy verhogen in de douche met vochtbestendige producten.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen of shutters kun je een prima sfeer realiseren.
 • Slaapkamer: laat geluidswerende rolluiken installeren en je kunt rustig slapen.
 • Zolderraam: rolgordijnen, jaloezieën of plisségordijnen bieden uitkomst voor draai-kiepramen.
 • Dakkapel: ideaal voor producten zoals rolgordijnen op maat en plaats ze zelf.
 • Balkon: kies voor een balkondoek of zonnescherm voor schaduw op hoogte.

Terras & Serre
In de zomerperiode zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Het huidige assortiment bestaat uit veel soorten buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, innovatie parasols of bijzondere houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten aanbrengen. Bekijk snel meer details over: Markiezen.

Wat moet ik weten over mijn woning verkoelen?

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Elk pand is uniek. De juiste zonnewering die aansluit op jouw behoefte kun je uitzoeken aan de hand van: de raamgrootte, de actuele situatie rondom de woning (tuin), de staat van de gevels en het kozijn en wat je maximaal wilt uitgeven. Wat binnenzonnewering zo ideaal maakt is dat het geleverd kan worden in velerlei kleuren, materiaaltypes en prijssegmenten. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, geeft ook buiten verkoeling, maar is wel meer zichtbaar (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Nijeholtpade?

De kosten van zonwering zijn voor iedereen anders. De standaard tarieven hebben we voor je uitgezocht. Markiezen kosten zo’n €575. Buitenscreens €200 op basis van één kozijn. In het geval van een terrasscherm betaal je al snel €1050. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €675). Een gemiddeld rolluik kost €450. Voor jaloezieën betaal je zo’n €290 per raam. Voor shutters is de investering wat hoger (zo’n €840). Budget producten voor binnen zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (verkrijgbaar vanaf €105 op basis van één kozijn). De totale prijzen zijn afhankelijk van; het product, de maximale breedte, de bedieningsmogelijkheden, de materiaaltypes, vormen / kleuren en aanlegkosten.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Nijeholtpade?

Met betrekking tot zonweringsproducten is het assortiment enorm. Zoek vooraf alles goed uit omtrent inmeten en montage. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, echter kun jij soms beter kiezen voor de montage plus inmeetservice in Nijeholtpade. Hierbij komt er een lokale monteur die elk raam / kozijn deskundig bekijkt en opmeet. Hierna zal de professional het systeem op de juiste manier bevestigen. Op die manier ben je zeker van fantastische zonnewering, garantie en nazorg en een uitgebreide demonstratie.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

In de basis kennen we handmatige bediening, afstandsbediening of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering gaan we de komende jaren veel zien. Handmatige bediening met windwerk of slingerstang is acceptabel, toch kan het praktischer. Draadloze bediening (met een afstandsbediening, handzender, tijdschakelaar, draaiknop) heeft als effect dat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij veel wind kan het zonnescherm zich automatisch inklappen Als de zon doorkomt laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Gordijnen, jaloezieën en shutters kunnen op tijd automatisch open en dicht. Bediening via internet geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De gemiddelde kosten van smart rolluiken en schermen zitten op zo’n €400.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 8475

Plaats een reactie