Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Wolvega vergelijken

Ben je op zoek naar zonwering in Wolvega? Zonwering is er voor binnen en buiten en regel je al vanaf €92,50. Degelijke buitenzonwering zoals een rolluik is ideaal om je woning koel te houden. Mogelijk realiseert een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of lamellen is vaak aantrekkelijk geprijsd en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Winkels verkopen tegenwoordig tientallen verschillende combinaties. Via zonweringaanbiedingen.nl kan je aan de slag met een praktische keuzegids dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Op dezelfde wijze doorzoek je de geschatte kosten en contactgegevens van regionale zonwering specialisten in Wolvega en omstreken.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Realiseer een prettige temperatuur in huis op warme dagen.
 • Buiten heb je een fijne plek in de schaduw op het terras.
 • Het isoleert jouw huis wat zorgt voor lagere energiekosten.
 • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
 • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-wolvega

Zonnescherm laten plaatsen in Wolvega

Beschik je niet over het juiste gereedschap of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Wolvega door een regionale zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je weet dan zeker dat de installatie juist aangebracht wordt, dat de garantie niet vervalt en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je snel experts die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In de onderstaande koopgids leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten ophangen door een expert

 1. Een soort kiezen

  De eerste vraag is welk model je nodig hebt. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van de screens of de jaloezieën. Interessante functionaliteiten zijn bijv. een kamer koel maken, energie besparen, de inkijk beperken (privacy), inbraak belemmerend, een fijne plek in de schaduw maken, lichtinval tegengaan of een toevoeging voor het interieur.

 2. Afmetingen

  Meet alle maten goed op van het model dat je hebt uitgezocht. Selecteer ook waar je het wilt laten aanbrengen. Bijvoorbeeld achter- of naast het huis of bij de slaapkamers. Selecteer eventueel foto’s zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Handmatige of elektrische bediening

  Een belangrijk aspect is de bediening. De goedkoopste systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Dan heb je de elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een schakelaar of knop, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De meest kostbare en innovatiefste oplossing is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Montagepartners vergelijken

  Alles ingevuld? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Per mail ontvang je dan enkele offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Wolvega en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de aanbiedingen op prijs, referenties, merk producten en nazorg. Ga voor de beste aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Installeren

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en leg eventuele spullen al klaar voor het installatiebedrijf. De professional monteert de screens of de plissés zoals gewenst. Check of het netjes is aangesloten. Een demonstratie is gebruikelijk. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Mogelijk kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Vraag direct een zonwering offerte aan

Een gespecificeerde prijsopgave van raambekleders in Wolvega

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Wolvega is praktisch om je woning wat te verkoelen. Bovendien is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken bij ramen, deuren en overkappingen. Het maakt het leven binnen en buiten net wat prettiger. Diverse modellen zoals bijvoorbeeld rolluiken hebben een inbraakwerende werking en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten kan je bestellen in veel verschillende vormen en formaten. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €450 t/m €2600. In het volgende gedeelte leggen we alles uit over de meest verkochte systemen.

Adviezen over terrasschermen en knikarmschermen

De betekenis van een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Aan de hand van 2 telescopische knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Dankzij dit systeem behoud je de vrije doorloop en biedt het geheel veel schaduw bij de ramen. Disclaimer: het schermdoek kan verkleuren bij langdurig gebruik. De prijsindicaties bedragen tussen de €925 – €2200.

 • Prettige en comfortabele terraszonwering.
 • Kan compact worden ingerold.
 • Moderne eigentijdse look.

Het gemak van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een betaalbare manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Het geeft op een paar m2 veel schaduw zodat het binnen aangenaam koel blijft. Het is ideaal bij kleinere ramen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De verwachte prijzen liggen tussen de €375 tot wel €1250.

 • Een zeer budgetvriendelijk zonnescherm.
 • Voor ramen die je niet open kunnen.
 • Is bestand tegen hoge temperaturen.

Adviezen over screens

Screens op maat laten maken in Wolvega is een goed alternatief als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn bestand tegen weersinvloeden. Het doek van de screens bestaat uit glasvezel of polyester met een PVC-coating. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. In het geval van daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Aandachtspunt: wanneer je het screendoek uitdraait kan je het raam niet even op een kier zetten. De tarieven schommelen tussen de €325 tot wel €1000.

 • Maatwerk mogelijk: alle breedtes.
 • Doeken in o.a. de kleuren grijs, zwart, antraciet, metallic etc.
 • Ze laten wel licht, maar geen zicht door.

Een aangenaam klimaat met rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. Dat is goed te verklaren: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), simpel op te meten en te monteren, ze zijn geluidsisolerend en je bespaart op de energiekosten dankzij de isolerende werking. Als extra voordeel dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Tegenwoordig heb je 3 modellen: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De prijsindicaties liggen zo tussen de €260 tot wel €1275 voor rolluiken bestellen in Wolvega.

 • Er komt helemaal geen licht meer binnen.
 • Een fijne donkere slaapkamer zonder lawaai.
 • Werkt inbraakwerend.

Advies over markiezen

Een markies is een stijlvol systeem die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. Het bestaat uit een compact frame van o.a. staal wat afgedekt wordt door middel van een doek. Markiezen veelvuldig toegepast bij klassieke woningen. Ze dragen bij aan de ambiance van (bedrijfs)panden. Behalve dit model heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel die je bij terrassen en etalages vaak ziet. De onkosten bedragen tussen de €720 tot zo’n €1675.

 • Stijlvol en klassiek.
 • Men kan nog goed naar binnen en buiten kijken.
 • Windvast en uv-lichtbestendig.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: een van de nieuwste trends op het gebied van zonwering.

Een koele temperatuur in de kamer met buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Wolvega: bekijk systemen voor binnen

Als we het over binnenzonwering hebben dan doelen we ook wel op raamdecoratie. Aan de hand van raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Het voorkomt dat er warm zonlicht in huis komt zodat het minder heet wordt in huis. Ook brengt het extra sfeer in huis. Een mooi neveneffect: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De onkosten schommelen tussen de €310 – €975. In het gedeelte hieronder leggen we alles uit over de meest populaire systemen.

Rolgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Het is voordelig, eenvoudig te plaatsen, eenvoudig in gebruik en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in verschillende kleurtjes en motiefjes zodat het in iedere woning past. Men biedt diverse varianten zoals kiepkantelraam, dakraam, verduisterende, transparante, elektrische, lichtdoorlatende en unieke duo rolgordijnen. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €45,00 en €180.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Wolvega: zonder problemen zelf te plaatsen.
 • Op maat verkrijgbaar in uiteenlopende stoffen en bijzondere uitvoeringen.

Vouwgordijnen: waarom is dit interessant?

Vouwgordijnen bieden een knusse en rustieke ambiance aan een kamer. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. De stof bepaalt de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Ook zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Je moet denken aan prijsindicaties van €95 tot €350.

 • Je hebt maar beperkt ruimte nodig boven het kozijn.
 • Online samenstellen voor maatwerk.
 • Praktisch te onderhouden: gemakkelijk wassen op 30 graden.

Plissé: een veelzijdig aanbod

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. De bediening is erg simpel en je bepaalt zelf de lichtinval. Een prachtig type raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Je hebt allerlei uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Voorzie een tarief van €65 tot zo’n €160.

 • Een subtiel product voor ieder raam.
 • Eenvoudig monteren met wandsteun of plafondclip.
 • Dupligordijnen op maat: opmeten en monteren voor perfect passende producten.

Jaloezieën Wolvega: informatie en voordelen

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die je kunt ophalen of kunt kantelen met een koord of elektrisch systeem. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit gigantisch veel systemen en materialen zoals stof, hout, aluminium, PVC, kunststof. Door de houten jaloezieën heb je 100% controle over de zichtlijnen, licht en beschutting. Disclaimer: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Wees voorbereid op prijsindicaties van €67,5 tot +/- €200.

 • Zonder moeite open te zetten (of te sluiten).
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een rank en verfijnd karakter aan het raam.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: makkelijker schoonmaken en duurzaam.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale jaloezieën gefabriceerd van o.a. hout, aluminium, bamboe, stof, kunststof. Perfect voor hoge / grote ramen en zijn erg geschikt voor een chique en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, eenvoudig te reinigen en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De prijsindicaties beginnen bij €70. Voor dure modellen kun je rekenen op €205.

 • Let op: ze kunnen klepperen voor een open raam.
 • Binnenzonwering voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: online samenstellen, gemakkelijk zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Wolvega op maat

Shutters zijn populaire binnenluiken met een heel stoere look. Het zijn unieke systemen die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. De blinds houden de zon perfect buiten, ze zijn overal toepasbaar een zeer duurzaam (te recyclen). Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals uitzetramen, valramen, schuiframen, draaikiepramen, dakramen, ronde ramen. Opmerking: shutters zijn niet goedkoop! De kostprijzen beginnen bij €480. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €850.

 • Gemaakt van hout uit verantwoord beheerde bossen.
 • Ook geschikt als roomdivider of kastdeur.
 • Houten kozijnen: de combinaties van hout maken het een luxe geheel.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Wolvega zorgen voor frisse lucht in huis en weren bovendien muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Er zijn diverse modellen: lamellenhor, voorzethor, plissé hor, rolhor, hor met scharnier, inzethor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Opmerking: horren werken niet als zonnewering. Je kunt wel kiezen voor een combinerende duo-plissé hor. Deze beschermt tegen muggen en vliegen en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De prijsverwachtingen beginnen bij €75. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €725.

 • Past op bijna elk raam: schuifraam, uitzetraam, valraam, draairaam, tuimelraam, vast raam.
 • Ventileren zonder dat er insecten je huis binnenkomen.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

Multifunctionele raamdecoratie voor elke ruimte in huis

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen van lokale specialisten

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op woensdag, 12 juni 2024 worden gecalculeerd op basis van velerlei opties: de productcategorie, de materiaaltypes, de maximale lengte en afwerking plus bediening. In het overzicht hierna vergelijk je de verwachte prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Wolvega in juni 2024.

Zonwering typeFormaatGemiddelde kosten
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€815 – €2325
Uitvalscherm200 – 600 cm breed€350 – €1325
Screens1 – 3 meter breed€250 – €1200
Rolluiktot 4 meter breed€300 – €1450
Rolgordijn150 x 250 cm€45 – €170
Lamellen100 x 250 cm€70 – €190
Jaloezieën100 x 220 cm€70 – €220
Plisségordijnen100 x 200 cm€125 – €320
Kostenindicatie zonnewering met montage in de Provincie Friesland.

Meest gekozen merken zonwering

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers die je kunt kiezen. Ieder merk heeft zijn voordelen en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Wolvega. In de volgende tabel bespreken we een toelichting op de meest bekende merken. Dankzij deze vergelijking kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: oerdegelijke producten met een hoog gebruikersgemak.
 • SunCircle: zeven jaar garantie op de Excellent en 5 jaar op basic producten.
 • Verano: winnaar van verschillende Red Dot Awards.
 • Zonnelux: uitsluitend de beste en mooiste producten bij jou thuis.
 • Heroal: tot 95% gerecycled aluminium gebruikt in de productie.
 • Stobag: mooie producten voor veranda’s, overkappingen en glazen daken.
 • Renson: laat de gevelbekleding inmeten en plaatsen door echte professionals.
 • Velux: gordijnen aanpassen aan jouw kamer, stijl en smaak.
 • Luxaflex: een begrip als het gaat om raambekleding.
 • Somfy: innovatieve en gemakkelijk te bedienen elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: perfect passende systemen, eenvoudig te monteren.
 • Veneta: zonder risico bestellen dankzij de gratis meetverzekering.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Hornbach, Hubo, IKEA, Karwei en Formido, Bol.com, FonQ, Leen Bakker, Wehkamp.
 • Overige merken: Husol, Bece, Novoferm, Deponti, Toppoint, Roma en Lumenguard, Dickson, Copaco, Schlappi, Swela, Milano.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Weststellingwerf

Goedkope zonwering kopen in Wolvega? Wil jij contact leggen met een erkend zonweringsbedrijf in jouw regio? Hierna bieden wij bedrijven en adresgegevens van raambekleders en gordijnwinkels in deze gemeente. Soms kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Via deze vergelijker bekijk je ook installateurs en showrooms in Vegelinsoord, Oldeholtpade en Haskerdijken.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Elke woning heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die in lijn is met de uitstraling van de kamer. We gaan nu verder in op de meest verkochte soorten zonwering voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: kies een onderhoudsvriendelijk materiaal dat vochtbestendig is.
 • Badkamer: elke privé douche mooi afwerken met vochtafstotende modellen en materialen.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen kun je genieten van meer schaduw en comfort in de living.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerend rolluiken of screens om rustig en ontspannen de nacht door te komen.
 • Zolderraam: kies voor mooie transparante- of beperk lichtdoorlatende screens voor de draai-kiepramen.
 • Dakkapel: ideaal voor producten zoals rolgordijnen op maat en plaats ze zelf.
 • Balkon: neem een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Terras en Serre
In de de zomermaanden kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Het huidige assortiment bestaat uit allerlei type buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, innovatie parasols of unieke houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Buitenzonwering voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten ophangen. Bezoek ook onze pagina over: Zonnescherm.

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

Wat is de beste zonwering?

Elk pand is uniek. De meest geschikte zonnewering voor jouw woning kun je uitzoeken aan de hand van: de afmetingen van je ramen, de ligging van je huis, de stijl van de woning en jouw maximale budget. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat het te bestellen is in verschillende kleuren, vormen en prijsgroepen. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar trekt wel meer de aandacht (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Wolvega?

De tarieven van zonwering zijn per situatie anders. De geschatte investeringen tref je hierna. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €675. Zonnescreens €225 per kozijn. Op het moment dat je kiest voor een terraszonwering betaal je ongeveer €1250. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €650). Een gemiddeld rolluik kost €460. Voor jaloezieën betaal je zo’n €250 per raam. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (zo’n €815). Voordelige opties zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (reken op minimaal €145 per raampartij). De totale kosten zijn afhankelijk van; type systeem, de grootte van het systeem, elektrische of handmatige bediening, de materiaalsoort, prints en montagekosten.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Wolvega?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan kan je kiezen uit veel producten. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om het opmeten en monteren. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, echter kun jij soms beter kiezen voor montage & inmeetservice in Wolvega. In dat geval komt in gediplomeerde monteur die ieder kozijn inmeet bij je thuis. Als de gehele bestelling binnen is zal een installateur het product goed monteren. Zo profiteer je van ideale zonnewering, langere garantieperiodes en een mooi passend product.

Wat is slimme zonwering?

Grofweg onderscheiden we de standaard handmatige bediening, elektrische bediening met zender of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Een handmatig zonnescherm met windwerk of slingerstang werkt in de basis mooi, maar het kan slimmer. Draadloze bediening (d.m.v. een draaiknop, handzender, afstandsbediening, tijdschakelaar) wordt steeds vaker gekozen omdat je op afstand de installatie kan bedienen. Als het regent kan je ervoor zorgen dat het zonnescherm automatisch zal inklappen. In het geval van een felle zon zal het scherm ook direct reageren. Shutters, gordijnen en jaloezieën kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een model dat je kunt aansluiten op het internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken & screens liggen rond de €575.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 8470, 8471, 8472

Plaats een reactie