Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Oosterstreek vergelijken

Genieten van een koel huis met zonwering in Oosterstreek? Zonwering heb je zowel voor binnen als buiten en kan je al kopen vanaf €92,50. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een uitvalscherm is praktisch om de zon buitenshuis te houden. Tevens creëert een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of jaloezieën kan je kopen voor een lagere prijs en geeft je woning ook warme uitstraling. Gordijnwinkels hebben enorm veel verschillende combinaties. Via zonweringaanbiedingen.nl check je een praktische handleiding waarmee jij inzicht krijgt in de opties. Op dezelfde wijze bekijk je een indicatie van de kosten en een tabel met betrouwbare zonwering specialisten in Oosterstreek en omliggende plekken.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Altijd een fijne en comfortabele temperatuur in je woning.
 • Het kan bijdragen aan de uitstraling van de woning.
 • Je kunt besparen op de energierekening door het isolerende effect.
 • Minder last van inkijk.
 • Een veilige woning met rolluiken (inbraakpreventie).
zonwering-vergelijken-oosterstreek

Zonnescherm laten plaatsen in Oosterstreek

Wil je alles vakkundig laten installeren en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Oosterstreek middels een goed aangeschreven zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je weet dan 100% zeker het scherm degelijk gemonteerd wordt, dat er niks stuk gaat en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Op dit platform vind je snel en zonder gedoe bedrijven die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In de onderstaande koopgids leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een professional

 1. Welk type heb ik nodig?

  Kies allereerst welk type zonwering geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Denk ook na over de functie van het zonnescherm of de plissé gordijnen. Je kunt het gebruiken voor o.a. de warmte buitenshuis houden, de energiekosten verlagen, zorgen voor meer privacy, inbraken beperken, extra schaduw, de lichtinval reguleren of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Meet alle maten goed op van jouw installatie. Selecteer ook waar het geplaatst moet worden. Onder andere aan de achterkant van het huis of bij de slaapkamers. Selecteer eventueel foto’s voor een compleet en actueel beeld.

 3. Automatische of handbediening?

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De simpelste systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Dan heb je de elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een handige draaiknop, eventueel met een tijdschakelaar. De meest kostbare en handigste keuzemogelijkheid is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  Alles geïnventariseerd? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Je zal dan diverse offertes ontvangen van geschikte zonweringsbedrijven uit Oosterstreek en nabije omgeving. Vergelijk alle prijzen en duik in de betalingscondities, kosten en nazorg. Ga in op de meest gunstige aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Het ophangen van het systeem

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en zorg dat er genoeg ruimte is voor het montagebedrijf. De montage-specialist installeert het uitvalscherm of de plissés op de gewenste manier. Controleer zorgvuldig of het product goed is vastgezet. Meestal geeft de monteur een korte demo. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Steeds vaker kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Meteen een prijsopgave van raambekleders in Oosterstreek

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Oosterstreek is zeer handig om warmte in huis te voorkomen. In aanvulling daarop werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken bij ramen, deuren en overkappingen. Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Enkele toepassingen zoals het rolluik verkleinen zelfs de kans op inbraak en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is er in tientallen verschillende designs en zowel met handmatige als automatische bediening. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €325 tot zo’n €2900. In het stukje hierna lees je de voordelen en nadelen van de meest geziene systemen.

Een aangenaam klimaat met terrasschermen / knikarmschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. Met behulp van de knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Door dit mechanisme blijft jouw terras optimaal begaanbaar en levert het systeem veel schaduw op bij de ramen. Belangrijk: het systeem is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De tarieven bedragen tussen de €800 – €2250.

 • Perfect voor terraszonwering.
 • De doorloop blijft vrij.
 • Handmatige of elektrische bediening.

Een aangenaam klimaat met uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een voordelige manier om om zonlicht te beperken. Je kunt rekenen op plaatselijk veel schaduw zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Het is heel geschikt voor ramen zonder openslaande delen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De normale prijzen komen uit tussen de €400 tot wel €1350.

 • Zeer goedkoop zonnescherm.
 • Voor ramen die alleen naar binnen opengaan.
 • Sterke constructies die tegen windstoten kunnen.

Tips voor screens

Screens op maat laten maken in Oosterstreek is onmisbaar als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn niet zo vatbaar voor wind. Het doek van de screens bestaat uit glasvezel of polyester met een PVC-coating. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). Bij daglicht is er voldoende zicht naar buiten. Andersom kan dat niet. Disclaimer: wanneer je het screendoek uitdraait kan je het raam niet even op een kier zetten. De gemiddelde prijzen variëren tussen de €300 tot zo’n €1075.

 • Compact en elegant systeem.
 • De zon krijgt geen kans om het raam te beschijnen.
 • Mogelijkheid om te integreren in het kozijn.

Korte info over rolluiken

Veel Nederlanders laten rolluiken plaatsen. De voordelen zijn eindeloos: ze zijn eenvoudig in gebruik, op maat te bestellen, ze zijn geluiddempend en ze verduisteren ook heel goed. Ook schrikken ze inbrekers af. Je hebt 3 varianten: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de gevel gemonteerd. De prijzen bedragen tussen de €260 – €1225 voor rolluiken bestellen in Oosterstreek.

 • Perfecte / 100% verduistering.
 • Een donkere en stillere slaapkamer.
 • Enorm lange levensduur.

Ontdek het gemak van markiezen

Een markies is een traditionele zonwering met een prachtige uitstraling. In de basis is het een compact frame van o.a. staal waar het doek overheen wordt gespannen. Markiezen veelvuldig toegepast bij jaren 50 woningen. Ze beïnvloeden de uitstraling van het pand. Behalve dit model kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De normale prijzen bedragen tussen de €600 t/m €1775.

 • Bijzondere kleuren en motieven beschikbaar.
 • Gemakkelijk schoon te houden.
 • Er blijft loopruimte over onder de constructie.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: koele zomers en aangename winters met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: handige verrijdbare parasol voor het terras.
 • Buitenjaloezieën: modieus en flexibel systeem dat goed beschermt tegen de zon.

Het hele jaar door een fijne temperatuur in en rondom jouw woning met buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Oosterstreek: alles over inmeten en ophangen

Binnenzonwering wordt aan de binnenkant van het raam geplaatst. Via raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Zo kan je voorkomen dat zonlicht fel de woning binnenkomt zodat het minder heet wordt in huis. Daarnaast zorgt het voor meer sfeer in huis. En het leuke is: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De prijsindicaties liggen zo tussen de €390 tot €925. Bijgaand bespreken we de meest interessante systemen.

Rolgordijnen: praktische bestelinformatie

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Ze zijn financieel aantrekkelijk, moeiteloos te installeren, simpel te gebruiken en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen zijn te bestellen in diverse kleurtjes en motiefjes wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Je hebt verschillende varianten zoals elektrische, lichtdoorlatende, transparante, kiepkantelraam, dakraam, waterafstotende en een duo rolgordijn. De tarieven liggen zo tussen de €45,00 en €190.

 • Ideaal voor iedereen die zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Oosterstreek: zonder problemen zelf te bevestigen.
 • Assortiment in mooie stoffen en luxueuze modellen.

Vouwgordijnen: soorten, kleuren en kosten

Vouwgordijnen geven een sfeervolle en landelijke ambiance aan je woning. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. Je kiest zelf de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Bovendien helpen ze tegen een slechte akoestiek. Houd rekening met een kostenplaatje van €100 tot +/- €400.

 • Zijn netjes weg te werken.
 • Altijd maatwerk (zelf samenstellen).
 • Handig in onderhoud: je kan ze zelf wassen.

Plissé: informatie en voordelen

Plissé gordijnen kan je op soepele wijze omhoog en omlaag doen. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Er bestaan verschillende modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Je moet denken aan prijsindicaties van €62,5 tot wel €150.

 • Zeer flexibel en elegant systeem.
 • Ook heel geschikt voor kiepkantelramen.
 • Dupligordijnen op maat: laat een vakman de producten inmeten.

Jaloezieën Oosterstreek: bestellen in verschillende materialen

Jaloezieën zijn horizontale latten die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een koord of zelfs met afstandsbediening. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit aanzienlijk veel soorten en materialen als onder andere PVC, stof, aluminium, kunststof, hout. Met houten jaloezieën heb je 100% controle over de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Let op: je moet ze regelmatig afstoffen. Voorzie prijzen van €85 tot zo’n €240.

 • Zelf de controle over de hoeveelheid licht in een kamer.
 • Jaloezieënwinkel: een extra natuurlijke sfeer met bamboe.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale platen die worden gemaakt van bamboe, pvc, hout, aluminium, stof. Perfect voor grote ramen en zijn erg geschikt voor een modern en simpel interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De onkosten beginnen bij zo’n €80. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €190.

 • Eenvoudig lichtinval en inkijk bepalen.
 • Bij uitstek geschikt voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: altijd met enkele jaren garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Oosterstreek inclusief plaatsing

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een unieke look. Het zijn ambachtelijke modellen die jouw interieur echt afmaken. Blinds zijn exclusief, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en een milieuvriendelijke keuze. Te monteren op diverse ramen zoals vaste ramen, uitzetramen, ronde ramen, dakramen, draaikiepramen, valramen. Advies: shutters zijn duur in aanschaf. De investeringen starten vanaf €460 en lopen op tot €880.

 • Zit vast aan de woning (meefinancieren in hypotheek).
 • Geen touwtjes waar kinderen in vast kunnen blijven zitten.
 • Houten kozijnen: hout op hout staat erg mooi.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Oosterstreek zorgen voor ventilatie in huis en werken uitstekend tegen insecten en ongedierte. Vergelijk verschillende producten zoals: rolhor, lamellenhor, hordeur, inzethor, plissé hor, hor met scharnier. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Disclaimer: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Tip: vraag eens om een vernuftige duo-plissé hor. Dit alternatief houdt kleine dieren buiten de deur en houdt ook nog eens de zon buiten. De prijsindicaties starten bij om en nabij de €67,5. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €700.

 • Past op bijna elk type raam: uitzetraam, draai-kiepraam, schuifraam, draairaam, tuimelraam, vast raam.
 • Ventileren zonder dat er ongedierte naar binnen komt.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

De mooiste raamdecoratie voor elke interieurstijl

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen van vakmannen uit de buurt

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 25 juni 2024 hangen af van allerlei opties: het soort systeem, de materiaaltypes, de grootte van het systeem en afwerking plus bediening. In de onderstaande tabel bekijk je de verwachte kosten van het laten plaatsen van zonwering in Oosterstreek in juni 2024.

Type zonweringAfmetingKostenindicatie
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€845 – €2250
Uitvalscherm1 – 5 meter breed€380 – €1500
Screens1 – 4 meter breed€290 – €1175
Rolluik3 – 4 meter breed€295 – €1400
RolgordijnTot 250 cm breed€80 – €145
Lamellen180 x 180 cm€55 – €215
Jaloezieën100 x 250 cm€70 – €200
Plisségordijnen200 cm breed€125 – €340
Verwachte prijzen zonnewering incl. monteren in de Provincie Friesland.

Overzicht merken zonwering

Plannen om zonwering te kopen? Er zijn veel leveranciers die je in je overweging mee moet nemen. Elk merk heeft zijn pluspunten en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Oosterstreek. In het volgende schema bekijk je een toelichting op de meest gekozen merken. Daardoor hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: oerdegelijke producten met een hoog gebruikersgemak.
 • SunCircle: montage door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: expert voor tuin, terras, gevel en raambekleding.
 • Zonnelux: raamdecoratie van Zonnelux wordt op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: rolluiken, zonwering, roldeuren, ramen, deuren, gevels en overkappingen.
 • Stobag: bieden o.a. het prijswinnende cassettescherm CAMABOX BX4000.
 • Renson: sterk netwerk van lokale specialisten voor al jouw gevelbekleding.
 • Velux: de beste dakramen met verduisterend rolgordijn.
 • Luxaflex: werken met materialen zoals Stof, Hout, Aluminium en PVC.
 • Somfy: elektrische zonneschermen, rolluiken, screens en raamdecoratie bedienen met een app.
 • Unilux / Fractions: shutters en horren om jouw woning af te maken.
 • Veneta: productielocaties in China, Portugal, Tsjechië en Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Hubo, Gamma, Karwei, Hornbach en Leen Bakker, Bol.com, Wehkamp, Kwantum, Formido.
 • Overige merken: Bece, Toppoint, Weinor, Roma, Husol, Deponti en Milano, Dickson, Schlappi, Swela, Lumenguard, Copaco.

Zoek zonwering experts in de regio Weststellingwerf

Goedkope zonwering kopen in Oosterstreek? In contact komen met een goed zonweringsbedrijf in de regio? In de tabel hierna verstrekken we bedrijven en adresgegevens van zonwering specialisten en gordijnwinkels in de buurt. Tevens kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Op dit portaal ontdek je ook leveranciers en bedrijven in Wilhelminaoord, Zandhuizen en Doldersum.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Elk kozijn vraagt om passende vitrage die matcht met de stijl van de kamer. We geven je nu een verdieping in de beste zonweringsmodellen voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: praktisch en sfeervol kunnen perfect samengaan.
 • Badkamer: meer privacy in de douche met waterafstotende jaloezieën.
 • Woonkamer: kies voor verduisterende gordijnen om comfortabel in huis te kunnen zitten.
 • Slaapkamer: geluidswerende of geluiddempende gordijnen zorgen voor een aangename nachtrust.
 • Zolderraam: ook goede oplossingen voor draai-kiepramen op de zolder.
 • Dakkapel: laat jouw rolgordijnen op maat bestellen voor een uitbouw.
 • Balkon: koop een balkondoek met zonnescherm om maximaal te genieten van de zomer.

Producten voor serre & terras
In de de zomermaanden kan het al snel 30 graden worden. Er zijn diverse modellen buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, betaalbare parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Systemen voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten toepassen. Bekijk snel meer details over: Knikarmscherm.

Vragen en antwoorden rondom woning verkoelen

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Elke huis heeft weer andere wensen. De best passende zonnewering die past bij jouw wensen hangt af van het type raam, hoe je tuin ligt, de stijl van de woning en jouw maximale budget. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat je het kunt kopen in verschillende kleuren, materiaaltypes en prijzen. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar zal wel wat meer opvallen (het zit aan de buitengevel vast).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Oosterstreek?

De verwachte prijzen van zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De huidige onkosten vind je hieronder. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €700. Buitenscreens €230 op basis van 1 raam. Kies je voor een knikarmscherm lopen de kosten op tot zo’n €1250. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €700). Een gemiddeld rolluik kost €470. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €265 per raam. Shutters zijn een stuk duurder (plusminus €830). Alternatieve soorten raamdecoratie zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (te koop vanaf €140 per kozijn). De totale bedragen worden gecalculeerd door te kijken naar de gewenste producten, het inmeten (afmetingen), elektrische of handmatige bediening, het gewenste materiaal, kleuren en prints en plaatsingskosten.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Oosterstreek?

Rondom zonweringsproducten is het assortiment enorm. Zoek vooraf alles goed uit omtrent het juist inmeten en monteren van de producten. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, echter kun jij soms beter kiezen voor montage en inmeetservice in Oosterstreek. In dat geval komt in ervaren installateur die elk raam / kozijn inspecteert, gewoon op locatie. Vervolgens kan de expert de producten goed vastzetten. Dankzij de montageservice heb je gegarandeerd effectieve zonnewering, garantie en service en deskundige hulp bij vragen.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

In de basis heb je handmatig met slingerstang of band, handzender of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering is een wens van veel huishoudens. Handmatige zonwering met stang of band is voldoende, maar het kan toch nog praktischer. Draadloze bediening (met een handzender, tijdschakelaar, mobiele app, draaiknop) is steeds meer in opkomst omdat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij extreem weer kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. In de zomerperiode met warm zonlicht kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Shutters, jaloezieën en gordijnen kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat je online kunt beheren maakt jouw woning slimmer. De kosten van smart rolluiken en schermen zitten op zo’n €575.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 8388

Plaats een reactie