Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Doldersum vergelijken

Energie besparen en je privacy verhogen met zonwering in Doldersum? Zonwering heb je in een binnen- en buitenuitvoering en kan je al kopen vanaf €52,50. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een uitvalscherm is praktisch om zonnestralen te weren. Daarbij win je met een zonnescherm plekjes met schaduw op jouw terrasruimte. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of luxaflex kan je kopen voor een lagere prijs en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Tegenwoordig heb je gigantisch veel afzonderlijke soorten. Via deze website delen we een complete gids dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Daarnaast delen we gemiddelde tarieven en namen van betrouwbare zonwering specialisten in Doldersum en omliggende plekken.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Schaduw in de kamer zorgt voor een lagere temperatuur.
 • Voeg extra waarde toe aan je huis met professionele producten.
 • Heeft een isolerende werking en verminderd stookkosten.
 • Je interieur zal minder snel verkleuren.
 • Verminder de inbraakkans (preventieve werking van robuuste rolluiken).
zonwering-vergelijken-doldersum

Zonnescherm laten plaatsen in Doldersum

Ben je zelf niet handig of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Doldersum door een goed aangeschreven zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je mag er dan vanuit gaan dat het systeem op de juiste wijze aangesloten wordt, dat je garantie geldig blijft en dat het geheel goed werkt. Via onze vergelijkingstool vind je heel eenvoudig specialisten die werkzaam zijn in de regio. In het volgende stappenplan bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten installeren door een vakspecialist

 1. Kies een systeem

  Om te beginnen kies je wat voor soort installatie je nodig hebt. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het zonnescherm of de vouwgordijnen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. een ruimte afkoelen, energie besparingen realiseren, zorgen voor meer privacy, inbraak belemmerend, een fijne schaduwplek maken, de lichtinval reguleren of de sfeer in huis versterken.

 2. Meet de maten op

  Meet alle maten goed op van het gekozen product. Beschrijf ook waar het geïnstalleerd moet worden. Onder andere aan de voorkant of op de eerste verdieping. Selecteer eventueel foto’s zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Selecteer bediening

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De goedkoopste mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Dan heb je de elektrische bediening. Dat werkt middels een praktische draaischakelaar, die ook als tijdschakelaar kan werken. De kostbaarste en gebruiksvriendelijkste oplossing is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Vergelijk merken en vakmannen

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Geef dan jouw contactgegevens door. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Doldersum en omgeving. Vergelijk de aanbiedingen op referenties, garantie en betalingscondities. Kies de beste aanbieding en plan de klus in.

 5. Installeren

  Verwijder de oude zonwering en zorg dat er genoeg ruimte is voor de montagepartner. De vakman hangt het zonneschermen of de shutters zoals jij dat wilt. Controleer zorgvuldig of alles juist is gemonteerd. Meestal geeft de monteur een korte demo. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Eventueel behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Direct zonwering offertes in je mail?

Snel een prijsindicatie van raambekleders in Doldersum

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Doldersum is geschikt om de zon en warmte te weren. Tevens geeft het je een prettige schaduwplek in de tuin. Je hebt er dus binnen en buiten genot van. Veel toepassingen zoals rolluiken werken inbraakwerend en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten kan je bestellen in tientallen verschillende materialen en zowel met handmatige als automatische bediening. De kosten variëren tussen de €300 tot zo’n €2525. In het stukje hierna leggen we alles uit over de meest handige modellen.

De beste knikarmschermen / terrasschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. Middels de handige knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Zo is de ruimte vrij toegankelijk en heb je een mooie schaduwrijke plek bij de ramen. Noemenswaardig: dit model moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De tarieven bedragen tussen de €825 – €2075.

 • Prettige en comfortabele terraszonwering.
 • Kan compact worden ingerold.
 • Moderne eigentijdse look.

Advies over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een relatief betaalbare manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Het biedt voldoende schaduw zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Zeer praktisch bij vaste ramen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De kosten komen uit tussen de €300 en €1225.

 • Zeer goedkoop zonnescherm.
 • Voor ramen waar je niet onder hoeft te zitten.
 • Kan goed tegen een stootje.

Het kopen van screens

Screens op maat laten maken in Doldersum is de perfecte keuze als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn niet zo vatbaar voor wind. Ze worden vaak gemaakt van acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende en verduisterende screens. Tijdens daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, van buiten naar binnen gaat niet. Aandachtspunt: als het screendoek omlaag zit zal het raam niet te gebruiken zijn. De prijsindicaties bedragen tussen de €375 en €1200.

 • De montage kan in de dag en op de dag.
 • Doeltreffende manier om zon te weren.
 • Een stukje extra privacy in huis.

Laten monteren van rolluiken

Rolluiken zijn ontzettend populair in Nederland. De voordelen zijn eindeloos: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), ze zijn zeer warmtewerend, ze houden lawaai tegen, en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Evenzeer dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Je hebt 3 type systemen: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal geïntegreerd in de gevel. De verwachte prijzen bedragen tussen de €290 tot wel €1475 voor rolluiken bestellen in Doldersum.

 • Te bestellen op kozijnkleur.
 • Een donkere en stillere slaapkamer.
 • Biedt ook bescherming tegen inbraak.

Uitleg over markiezen

Een markies is een stijlvol systeem wat direct zal opvallen (authentieke uitstraling). Dit is een stevig frame van hout of aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. Markiezen veelvuldig toegepast bij exclusieve woningen. Ze dragen bij aan een nostalgische uitstraling van woningen. Naast het standaard model heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De tarieven bedragen tussen de €670 tot zo’n €1750.

 • Past perfect bij oudere gebouwen en huizen.
 • Je blijft een deel van het zicht houden.
 • Kan prima tegen een stootje (weersomstandigheden).

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: modieus en flexibel systeem dat goed beschermt tegen de zon.

Een heerlijke temperatuur in een ruimte met buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Doldersum: bekijk systemen voor binnen

Binnenzonwering wordt aan de binnenkant van het raam geplaatst. D.m.v. raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Zo kan je voorkomen dat de zon fel naar binnen schijnt zodat het binnen aangenaam koel blijft. Eveneens heeft het ook een decoratieve functie. Noemenswaardig: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De prijzen komen uit tussen de €330 tot €850. In het boxje hieronder lees je informatie over de meest geplaatste keuzes.

Rolgordijnen: alle informatie op een rij

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Ze hebben gunstige prijzen, simpel te installeren, simpele bediening en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen zijn te bestellen in talloze dessins en kleuren wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Ze bieden diverse varianten zoals transparante, kiepkantelraam, lichtdoorlatende, verduisterende, elektrische, dakraam en de duo rolgordijnen. De verwachte prijzen bedragen tussen de €62,50 tot €190.

 • De juiste keuze als het gaat om goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Doldersum: zonder problemen zelf te plaatsen.
 • Aanbod in diverse stoffen en exclusieve uitvoeringen.

Vouwgordijnen: praktische bestelinformatie

Vouwgordijnen helpen mee voor een sfeervolle en authentieke ambiance aan je woning. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. Je kunt zelf keuzes maken omtrent de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Verder kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Raambekleders werken met prijzen van €90 tot €350.

 • Nemen weinig plek in beslag.
 • Eenvoudig te monteren dankzij maatwerk.
 • Handig in onderhoud: je kan ze zelf wassen.

Plissé: wat zijn de pluspunten?

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en je bepaalt zelf de lichtinval. Luxe ogende raamdeco die bij elke woonstijl past. Er zijn veel types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Wees voorbereid op een kostenplaatje van €60 tot wel €185.

 • Elegant en flexibel systeem.
 • Eenvoudige montage (zonder boren).
 • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën Doldersum: wat zijn de voordelen?

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je in verschillende standen kunt zetten met een koord of band. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit oneindig veel soorten en materialen als onder andere PVC, hout, aluminium, kunststof, bamboe. Door te kiezen voor houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Tip: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Wees voorbereid op een prijskaartje van €72,5 tot zo’n €200.

 • Houd de warmte uitstekend tegen.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor Bamboe voor een natuurlijke look
 • PVC / Aluminium jaloezieën: sfeervolle en stoere uitstraling.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale panelen gemaakt van bijv. kunststof, stof, pvc, aluminium, hout. Perfect voor hoge / grote ramen en bij een rustig en standaard interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en werken ook heel goed in natte ruimtes. De prijzen starten bij om en nabij de €60 en lopen op tot €190.

 • Voor een open raam kan het tikken en klepperen.
 • Binnenzonwering voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: altijd met enkele jaren garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Doldersum professioneel geïnstalleerd

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn eyecatchers die jouw interieur echt afmaken. Blinds zijn exclusief, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en een duurzame optie (goed voor het milieu). Geschikt voor bijna elk raam zoals vaste ramen, schuiframen, draaikiepramen, valramen, ronde ramen, uitzetramen. Opmerking: shutters zijn relatief kostbaar. De prijzen starten bij gemiddeld €410 en kunnen oplopen tot €900.

 • Eventueel in de hypotheek mee te financieren.
 • Prettig te bedienen.
 • Houten kozijnen: hout op hout staat erg mooi.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Doldersum zorgen voor voldoende ventilatie en beschermen tegen ongedierte en andere insecten. Je kunt o.a. kiezen uit: plissé hor, lamellenhor, inzethor, hordeur, hor met scharnier, voorzethor. Hooikoorts of allergieën? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Disclaimer: horren hebben geen zonwerend effect. Je kunt wel kiezen voor een innovatieve duo-plissé hor. Deze variant houdt insecten tegen en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De tarieven starten vanaf €72,5. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €675.

 • Voor bijna ieder raamtype: tuimelraam, uitzetraam, vast raam, valraam, schuifraam, draai-kiepraam.
 • Eenvoudiger en veiliger ventileren.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

Multifunctionele raamdecoratie voor elke kamer

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen op de mail

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 25 juni 2024 hangen af van verschillende aspecten: het type systeem, de materiaalkeuze, de maximale breedte en de keuzes qua bediening (handmatig of automatisch). In het volgende blokje bespreken we de huidige tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Doldersum in juni 2024.

Model zonweringAfmetingGemiddelde prijzen
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€860 – €2300
Uitvalscherm200 – 600 cm breed€400 – €1625
Screenstot 4 meter breed€245 – €1150
Rolluik100 cm – 400 cm breed€290 – €1350
Rolgordijn150 x 190 cm€60 – €155
Lamellen250 x 250 cm€50 – €190
Jaloezieën100 x 250 cm€80 – €250
Plisségordijnen170 cm breed€110 – €300
Prijsindicatie zonnewering inclusief montage in de Provincie Drenthe.

Alle merken zonwering op een rij

Wil je zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken om uit te kiezen. Elke winkel heeft zijn voordelen en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Doldersum. In de volgende tabel delen we informatie over de meest verkochte merken. Op die manier kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: ruim 50 jaar toonaangevende producent van buitenzonwering.
 • SunCircle: levert een groot aantal producten overal in Nederland.
 • Verano: gratis brochure en gratis kleurstalen opvraagbaar.
 • Zonnelux: voor grote als kleine ramen mooie op maat gemaakte raambekleding.
 • Heroal: duurzame, kwalitatieve en veilige systemen.
 • Stobag: ook hele mooie oplossing voor balkon en terras.
 • Renson: hoogwaardige architecturale gevelbekleding.
 • Velux: een naam die staat voor hoge kwaliteit dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: grote variatie aan o.a. horren, jaloezieën, shades, en gordijnen.
 • Somfy: ideale elektrische zonneschermen die je kunt koppelen aan een app.
 • Unilux / Fractions: sterke horren voor elke raam of deur.
 • Veneta: gratis meetverzekering dus bestellen zonder risico.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, IKEA, Karwei, Hornbach, Hubo en Kwantum, Leen Bakker, Wehkamp, FonQ, Formido.
 • Overweeg ook: Toppoint, Deponti, Bece, Novoferm, Roma, Weinor & Milano, Sunway, Copaco, Schlappi, Lumenguard, Dickson.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Westerveld

Goedkope zonwering kopen in Doldersum? Of zoek je een erkend zonweringsbedrijf uit de buurt? In het volgende blokje vergelijk je adresgegevens van raambekleders en gordijnwinkels in de buurt. Eventueel kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Op deze zonwering-website ontdek je ook monteurs en showrooms in Frederiksoord, Boschoord en Nijensleek.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk type zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur behoeft een vitrage die rijmt met jouw interieurstijl. We vertellen graag wat meer over de meest populaire binnen- en buitenzonweringsproducten voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: jaloezieën, shutters en plissés zijn de meest gekozen opties.
 • Badkamer: ideaal zijn waterafstotende plisse gordijnen (privacy verhogend).
 • Woonkamer: bestel direct verduisterende gordijnen op maat om de belangrijkste plekken in huis te koelen.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerend rolluiken of screens om rustig en ontspannen de nacht door te komen.
 • Zolderraam: kies bijvoorbeeld voor betaalbare rolgordijnen voor jouw draai-kiepraam.
 • Dakkapel: denk aan rolgordijnen op maat (die je gemakkelijk zelf kunt plaatsen).
 • Balkon: laat een zonnescherm of balkondoek plaatsen en maak schaduwrijke plekken.

Opties voor terras & serre
Tijdens de warme zomerdagen kan het anders erg warm worden. Het actuele aanbod bestaat uit diverse modellen buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, betaalbare parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten aanbrengen. Bekijk snel meer details over: Buitenzonwering.

FAQ met vragen en antwoorden over je woning verkoelen

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Elke woning is anders. De best passende zonnewering kan jij opzoeken door een check te doen op: het type raam, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, de stijl van de woning en je financiële middelen. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat het verkrijgbaar is in diverse kleuren, soorten materialen en afmetingen. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar springt wel meer in het oog (aan de buitenzijde van de woning).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Doldersum?

De investingen in zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De huidige prijsindicaties vind je hieronder. Markiezen zijn zo’n €725. Zonnescreens €215 op basis van één kozijn. Wanneer je kiest voor een terras-knikarmscherm ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1200. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €750). Een handmatig-rolluik kost €450. Voor jaloezieën betaal je zo’n €250 per raampartij. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (plusminus €795). Overige gordijnen voor binnen zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (beginnend bij €140 per raampartij). De totale bedragen worden berekend a.d.h.v. het type / model, de grootte (lengte en breedte), soort bediening, het materiaal, kleur en plaatsingskosten.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Doldersum?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om het opmeten en monteren. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, echter kun jij soms beter kiezen voor montage met inmeetservice in Doldersum. In dat geval komt in lokale vakman die kozijnen, gevels en ramen inmeet bij je thuis. Kort daarna kan de professional het systeem goed aanbrengen. Door te kiezen voor dit stukje service profiteer je van correct werkende zonnewering, een gunstige garantieperiode en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Wat is slimme of automatische zonwering?

In de basis kennen we de normale handmatige bediening, bediening met een afstandsbediening of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Een handmatig zonnescherm met opwindmechanisme is voldoende, alleen het kan praktischer. Draadloze bediening (d.m.v. een draaiknop, handzender, afstandsbediening, tijdschakelaar) is steeds meer in opkomst omdat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij extreem weer is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. In de zomerperiode met warm zonlicht laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Jaloezieën, shutters en gordijnen kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat werkt via internet geeft je meer flexibiliteit. De tarieven van smart rolluiken & schermen zitten op zo’n €400.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 8386

Plaats een reactie