Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Vinkega vergelijken

Genieten van een koel huis met zonwering in Vinkega? Zonwering bestel je online eenvoudig voor de buiten- en binnenkant van je woning. De prijzen beginnen vanaf €90,00. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een rolluik werkt erg goed om zonnewarmte buiten te houden. Daarbij realiseert een zonnescherm plekjes met schaduw waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of plissés is globaal gezien goedkoper en brengt extra sfeer in de woning. Gordijnwinkels hebben enorm veel afzonderlijke combinaties. Via onze site verstrekken we een uitgebreid advies dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Ook bekijk je gemiddelde tarieven en contactgegevens van verschillende zonwering specialisten in Vinkega en omliggende plekken.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Tijdens warme zomerdagen toch koel in huis.
 • Geeft je woning een mooie uitstraling.
 • Het isolerende effect maakt dat jouw energieverbruik kan dalen.
 • Je interieur zal minder snel verkleuren.
 • Het sluit de openingen in huis goed af (inbraakpreventief).
zonwering-vergelijken-vinkega

Zonnescherm laten plaatsen in Vinkega

Ben je zelf geen vakman of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Vinkega middels een betrouwbare zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je kunt er dan op vertrouwen dat alles volgens de documentatie bevestigd wordt, dat jouw garantie behouden blijft en dat het geheel goed werkt. Op dit platform vind je snel leveranciers die werkzaam zijn in de regio. Hierna vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten plaatsen door een professional

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  Je begint met na te denken over welk soort systeem matcht met jouw woning en wensen. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het zonnescherm, markiezen of de plissé gordijnen. Belangrijke elementen zijn: verkoelen, de energiekosten verlagen, de privacy verbeteren, inbraakkans verminderen, een fijne plek in de schaduw maken, een kamer verduisteren of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Selecteer de gewenste afmetingen van het systeem. Verduidelijk ook waar het geplaatst moet worden. Kies bijvoorbeeld voor plaatsing achter het huis of boven bij de slaapvertrekken. Selecteer eventueel foto’s om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Een belangrijk aspect is de bediening. De eenvoudigste keuze is zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Meestal met een knop aan de muur, eventueel met een tijdschakelaar. De kostbaarste en gebruiksvriendelijkste optie is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Vergelijken van aanbieders

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Voer jouw adresgegevens in. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Vinkega en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de prijsindicaties en check referenties, garantie en betalingscondities. Selecteer de beste aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Installatie van het systeem

  Ruim de oude zonwering netjes op en maak alles netjes voor het montagebedrijf. De vakman monteert het zonneschermen of de lamellen op de afgesproken plekken. Loop na of het product goed is gemonteerd. Een demonstratie is gebruikelijk. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Tevens is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Vraag direct een zonwering offerte aan

Vergelijk de prijzen van raambekleders in Vinkega

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Vinkega werkt erg goed om de warmte uit je huis te houden. Daarnaast is het perfect om snel een schaduwplek te creëren in de tuin. Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Enkele toepassingen zoals het welbekende rolluik zijn zelfs inbraakproof en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in allerlei kleuren en zowel met handmatige als automatische bediening. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €350 tot zo’n €2900. In het volgende gedeelte behandelen we de meest geziene oplossingen.

Offerte voor knikarmschermen & terrasschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. Middels de slimme knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Door dit mechanisme blijft de ruimte gewoon beloopbaar en realiseer je een aangename schaduwplek bij de ramen. Let op: het doek kan kapot waaien bij wind. De gemiddelde tarieven komen uit tussen de €925 tot €2050.

 • Veel gekozen model als terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • In verschillende kleuren, aanpasbaar op jouw woning.

Genieten van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een slimme manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Je kunt rekenen op op een paar m2 veel schaduw zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Handig voor grote ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De prijsindicaties variëren tussen de €450 t/m €1250.

 • Een zonnescherm voor ieder budget.
 • Perfect voor hoge gebouwen en kantoren.
 • Zeer windbestendig.

Waar kiezen voor screens

Screens op maat laten maken in Vinkega is het beste advies als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn eenvoudig schoon te houden. Ze worden vaak gemaakt van acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). In het geval van daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, andersom is dat niet het geval. Aandachtspunt: als het screendoek omlaag is kan je het raam niet even op een kier zetten. De kosten komen uit tussen de €350 t/m €1025.

 • Verkrijgbaar in lengtes tot enkele meters hoog.
 • Te koop in diverse RAL-kleuren.
 • Een stukje extra privacy in huis.

Handige rolluiken

Rolluiken zie je steeds vaker hangen. Dat is niet zo gek: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), simpel op te meten en te monteren, ze zijn geluidsisolerend en ze verduisteren de slaapkamer. Eveneens dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Je kunt kiezen uit 3 types: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal geïntegreerd in de gevel. De kosten komen uit tussen de €270 – €1275 voor rolluiken bestellen in Vinkega.

 • Zeer zonwerend en verduisterend.
 • Een fijne donkere slaapkamer zonder lawaai.
 • Houd inbrekers buiten de deur.

Alles wat je moet weten over markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Dit is een frame fout hout of aluminium wat afgewerkt is met een sterk doek. Markiezen zie je met name bij klassieke woningen of restaurants. Het levert een bijdrage aan de sfeer van gebouwen. Los van het normale model kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De verwachte kosten bedragen tussen de €750 tot wel €1925.

 • Een ideale match met sfeervolle oude panden.
 • Je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Windvast en uv-lichtbestendig.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: koele zomers en aangename winters met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: handige verrijdbare parasol voor het terras.
 • Buitenjaloezieën: een effectief en super modern systeem.

Een koele temperatuur in een pand via buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Vinkega: alle systemen voor binnen

In het geval van binnenzonwering worden de systemen aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. D.m.v. raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Dit maakt de kans kleiner dat er warm zonlicht in huis komt zodat het minder heet wordt in huis. Ook is het een toevoeging aan jouw interieur. Een mooi neveneffect: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De onkosten liggen zo tussen de €310 tot €875. In het boxje hieronder vind je info, kosten en voordelen van de veelbesproken installaties.

Rolgordijnen: bekijk voordelen en info

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Voordelig maatwerk, snel en simpel te installeren, iedereen kan het gebruiken en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in verscheidene designs en kleuren wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Je hebt verschillende types zoals elektrische, waterafstotende, transparante, lichtdoorlatende, dakraam, verduisterende en speciale duo rolgordijnen. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €62,50 en €185.

 • Handige optie voor tijdelijke of goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Vinkega: gemakkelijk zelf te bevestigen.
 • Verkrijgbaar in kleurrijke stoffen en unieke uitvoeringen.

Vouwgordijnen: soorten, kleuren en kosten

Vouwgordijnen zorgen voor een warme en huiselijke uitstraling aan je huis. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. Je kunt zelf keuzes maken omtrent hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Verder helpen ze tegen een slechte akoestiek. Houd rekening met een prijs van €100 tot €425.

 • In bijna iedere stof leverbaar.
 • Ruime kleurkeuze en altijd maatwerk.
 • Moeiteloos te onderhouden: gemakkelijk wassen op 30 graden.

Plissé: alle informatie op een rij

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en ze houden de zon goed tegen. Luxe ogende raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. In de winkel vind je meerdere systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Denk aan prijzen van €57,5 tot €185.

 • Verkrijgbaar in veel verschillende kleuren.
 • Kies voor honingraad structuur voor extra isolatie.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Vinkega: assortiment, info en prijzen

Jaloezieën zijn horizontale paneeltjes die omhoog gehaald kunnen worden met een handig koord of ketting. Je kunt een selectie maken uit ontzettend veel modellen en materialen zoals onder andere stof, PVC, kunststof, hout, bamboe. Met jouw houten jaloezieën regel je super eenvoudig de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Let op: je moet ze regelmatig afstoffen. Houd rekening met prijsindicaties van €70 tot zo’n €260.

 • Elke kamer optimaal belichten.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe maakt het gordijn eenvoudig en licht te bedienen.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: makkelijker schoonmaken en duurzaam.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale jaloezieën gefabriceerd van o.a. kunststof, aluminium, stof, bamboe, pvc. Praktisch voor hoge / grote ramen en zijn erg geschikt voor een elegant en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, zijn gemakkelijk schoon te houden en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De onkosten starten vanaf €70. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €175.

 • De koordbediening zorgt voor snel openen en sluiten.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast bij lange kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aan te brengen.

Shutters: luxe raambekleding in Vinkega op maat

Shutters zijn houten binnenluiken met een heel natuurlijke look. Het zijn unieke systemen die je interieur de finishing touch geven. Blinds zijn sfeervol, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek een zeer duurzaam (te recyclen). Aan te brengen op diverse ramen zoals uitzetramen, schuiframen, vaste ramen, valramen, ronde ramen, dakramen. Let op: shutters zijn vaak wel wat duurder. De prijsindicaties starten vanaf €440 en bedragen voor een luxe model zo’n €900.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Je kunt het snel reinigen met een vochtige doek.
 • Houten kozijnen: hout op hout staat erg mooi.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Vinkega zorgen voor ventilatie in huis en zijn erg doeltreffend tegen muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Er zijn diverse modellen: lamellenhor, hor met scharnier, rolhor, voorzethor, inzethor, plissé hor. Allergieën of hooikoorts? Kies dan voor een pollenwerende hor. Let op: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Wel zit er in het assortiment een innovatieve duo-plissé hor. Deze variant weert vliegen, muggen en insecten en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De kosten beginnen bij zo’n €72,5. Voor luxe versie moet je rekening houden met €800.

 • Voor bijna ieder raamtype: draairaam, schuifraam, tuimelraam, valraam, draai-kiepraam, uitzetraam.
 • Je ramen en deuren gemakkelijk openzetten om te ventileren.
 • Ideaal voor mensen met hooikoorts.

Multifunctionele raamdecoratie voor elke ruimte in huis

Snel een aanbieding op de mail

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 23 juni 2024 worden gecalculeerd via verschillende thema’s: het artikel, het gewenste materiaal, de maximale lengte en de bediening. In het overzicht hierna bespreken we de huidige tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Vinkega in juni 2024.

ZonweringAfmetingVerwachte kosten
Knikarmschermtot 6 meter breed€855 – €2200
Uitvalschermtot 5 meter breed€355 – €1250
Screens100 cm – 400 cm breed€280 – €1150
Rolluik3 – 4 meter breed€315 – €1400
Rolgordijn150 x 190 cm€45 – €155
Lamellen150 x 100 cm€50 – €205
Jaloezieën100 x 200 cm€85 – €230
Plisségordijnen195 cm breed€125 – €360
Gemiddelde onkosten zonnewering met montage in de Provincie Friesland.

Populaire merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er zijn tal van merken om uit te kiezen. Ieder merk heeft zijn unieke toepassingen en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Vinkega. In het overzicht hierna vind je een overzicht met de meest bekende merken. Zo kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: degelijk merk met een uitgebreid montagenetwerk.
 • SunCircle: maatwerk producten gemaakt in Nederland.
 • Verano: gratis brochure en gratis kleurstalen opvraagbaar.
 • Zonnelux: altijd verzekerd van raamdecoratie die perfect past.
 • Heroal: zonwering eenvoudig koppelen aan apps op je smartphone.
 • Stobag: veel keuze in doeken qua kleuren, materialen en UV-bescherming.
 • Renson: design gevelbekleding voor woningen en kantoorpanden.
 • Velux: een naam die staat voor hoge kwaliteit dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: inspirerend ontwerp, innovatieve bediening en hoge kwaliteit.
 • Somfy: smart home merk met o.a. elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: perfect passende systemen, eenvoudig te monteren.
 • Veneta: tot wel 40% goedkoper dan in de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Karwei, Praxis, IKEA, Gamma & FonQ, Bol.com, Kwantum, Leen Bakker, Formido.
 • Overige merken: Husol, Toppoint, Bece, Weinor, Novoferm, Deponti en Dickson, Sunway, Swela, Milano, Schlappi, Copaco.

Zoek zonwering experts in de regio Weststellingwerf

Goedkope zonwering kopen in Vinkega? In contact komen met een bekend zonweringsbedrijf uit de buurt? In het schema hieronder vergelijk je contactgegevens van woonwinkels en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Mogelijk kan je hier terecht voor meer informatie. Op dit portaal ontdek je ook installateurs en showrooms in Zandhuizen, De Hoeve en Noordwolde.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Tips voor zonwering per ruimte

Elk kozijn behoeft een vitrage die in lijn is met jouw stijl. We gaan nu verder in op de mooiste buiten- en binnenzonweringsproducten per ruimte.

 • Keuken: kies voor praktische jaloezieën of voor sfeervolle vouwgordijnen.
 • Badkamer: met waterafstotende plissés heb je meer privacy in de douche.
 • Woonkamer: je kunt je woning in de zomer goed koelen met verduisterende gordijnen of rolluiken.
 • Slaapkamer: geluidswerende of geluiddempende gordijnen zorgen voor een aangename nachtrust.
 • Zolderraam: draai-kiepramen afschermen maakt de zolder in de zomer weer leefbaar (Verkoelend).
 • Dakkapel: goedkope rolgordijnen op maat kan je zelf plaatsen.
 • Balkon: koop een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Terras & Serre
Tijdens hete dagen kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Het huidige assortiment bestaat uit diverse soorten buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, goedkope parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Systemen voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten toepassen. Wellicht vind je dit ook interessant: Buitenjaloezieën.

Vragen en antwoorden rondom woning verkoelen

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Elke huis heeft weer andere wensen. De meest geschikte zonnewering die past bij jouw wensen hangt af van de benodigde afmetingen, hoe jouw tuin is ingericht, de staat van de gevels en het kozijn en je financiële middelen. Wat binnenzonnewering zo ideaal maakt is dat je het kunt kopen in een groot aantal kleuren, modellen en budgetten. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar springt wel meer in het oog (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Vinkega?

De verwachte prijzen van zonwering wisselen enorm. De verwachte investeringen hebben we hierna voor je opgesomd. Voor markiezen betaal je zo’n €650. Screens €230 op basis van één kozijn. Wanneer je kiest voor een terraszonwering moet je denken aan minimaal €1125. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €825). Een standaard rolluik kost €475. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €280 op basis van 1 raam. Shutters zijn een stuk duurder (zo’n €810). Betaalbare producten voor binnen zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (te bestellen vanaf €140 op basis van één kozijn). De totale onkosten worden opgesteld door te kijken naar de gekozen constructie, de maximale breedte, elektrische of handmatige bediening, materiaaltypes, kleuren en aanlegkosten.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Vinkega?

Met betrekking tot zonweringsproducten heb je veel keuze. Daarbij moet je zeker goed letten op inmeten en montage. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, maar er is soms ook een optie voor montage en inmeetservice in Vinkega. Dan komt er een lokale professional die kozijnen, gevels en ramen bekijkt en opmeet. Kort daarna kan de installateur de producten vakkundig ophangen. Met deze klusservice heb je gegarandeerd effectieve zonnewering, langere garantie, klantenservice en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

Je kunt kiezen voor handmatige bediening, bediening met een afstandsbediening of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Handmatige zonwering met opwindmechanisme is werkbaar, echter het kan makkelijker. Draadloze bediening (met een tijdschakelaar, mobiele app, draaiknop, afstandsbediening) zorgt ervoor dat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij slecht weer kan je ervoor zorgen dat het zonnescherm automatisch zal inklappen. In de zomerperiode met warm zonlicht gaat het scherm automatisch omlaag. Shutters, gordijnen en jaloezieën kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een systeem dat werkt via internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De kosten van smart rolluiken en schermen zitten op zo’n €425.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 8393

Plaats een reactie