Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Noordwolde vergelijken

Genieten van een koel huis met zonwering in Noordwolde? Zonwering bestel je online eenvoudig voor de buiten- en binnenkant van je woning. De prijzen beginnen vanaf €50,00. Goede buitenzonwering als een uitvalscherm werkt erg goed om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. Meestal realiseert een zonnescherm plekjes met schaduw waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of plissés is te bestellen voor gunstige prijzen en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Er zijn ontzettend veel verschillende systemen. Via deze website bieden we een complete gids waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Op dezelfde wijze geven we een kostenindicatie en een tabel met verschillende zonwering specialisten in Noordwolde en de omliggende regio.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Realiseer een prettige temperatuur in huis op warme dagen.
 • Het kan bijdragen aan de uitstraling van de woning.
 • Werkt i.c.m. een airco / warmtepomp ook energieverlagend.
 • Je behoudt je privacy.
 • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-noordwolde

Zonnescherm laten plaatsen in Noordwolde

Wil jij het laten monteren door een vakman en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Noordwolde door een bekende zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je weet dan zeker dat het product volgens de documentatie vastgezet wordt, dat jouw garantie behouden blijft en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via deze vergelijker vind je gemakkelijk vakspecialisten in de regio. In het onderstaande blok leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten aanleggen door een vakspecialist

 1. Kies een systeem

  Kies allereerst welk model matcht met jouw woning en wensen. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het zonnescherm, markiezen of de gordijnen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. verkoelen, energie besparen, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbraak beperkend, een schaduwplekje creëren, lichtinval tegengaan of de sfeer in huis versterken.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Geef de maten door van jouw installatie. Selecteer ook waar het opgehangen moet worden. Dit kan zijn plaatsing achter het huis of op de eerste verdieping. Maak foto’s om de opdracht te verduidelijken.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De voordeligste producten zijn de zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een praktische draaischakelaar, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De meest exclusieve en meest gebruiksvriendelijke oplossing is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Vergelijk winkels en producenten

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Noordwolde en omliggende plekken. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer keurmerken, garantie, levertijd. Selecteer de beste aanbieding en plan de klus in.

 5. Installeren

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en zorg voor een opgeruimde werkplek voor de specialisten. De montage-specialist levert het zonneschermen of de rolgordijnen op de afgesproken plekken. Check of het netjes is aangesloten. Een demonstratie is gebruikelijk. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. In veel gevallen is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Een gespecificeerde prijsopgave van raambekleders in Noordwolde

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Noordwolde wordt gekocht door mensen om de warmte uit je huis te houden. In aanvulling daarop is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken op korte afstand van je huis. Het maakt het leven binnen en buiten net wat prettiger. Bekende modellen zoals de populaire rolluiken zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in talloze prints en afmetingen. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €250 t/m €2800. In het volgende hoofdstuk bespreken we de beste oplossingen.

Advies over terrasschermen & knikarmschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. Dankzij 2 knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Doordat het scherm hoog hangt behoud je de vrije doorloop en heb je een mooie schaduwrijke plek bij de ramen. Belangrijk: het systeem kan verkleuren bij langdurig gebruik. De verwachte tarieven liggen zo tussen de €900 tot wel €2000.

 • Veel gekozen model als terraszonwering.
 • Uitval tot wel drie meter.
 • Te bestellen met draadloze bediening.

Investeren in uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een slimme manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Het realiseert lekker veel schaduw in huis zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Een uitkomst voor grote raampartijen of plekken waar geen doorloop nodig is. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De gemiddelde tarieven variëren tussen de €375 t/m €1350.

 • Een aantrekkelijk geprijsd type zonnescherm.
 • Iets meer privacy in huis (ramen worden half afgeschermd).
 • Bediening met motor is mogelijk.

Investeren in screens

Screens op maat laten maken in Noordwolde is een uitstekende keuze als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en kan je helemaal integreren in een kozijn. Het doek van de screens bestaat uit glasvezel of polyester. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). Tijdens daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, van buiten naar binnen gaat niet. Advies: wanneer je het screendoek uitdraait kan je het raam niet even op een kier zetten. De kosten variëren tussen de €275 en €1200.

 • Neemt heel weinig ruimte in.
 • Te koop in diverse RAL-kleuren.
 • Voorbijgangers kunnen niet naar binnen kijken.

Korte info over rolluiken

Rolluiken worden steeds vaker toegepast. De redenen zijn duidelijk: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), je geniet van een aangenaam klimaat in huis, je hebt minder last van geluid, en realiseren een duidelijke energiebesparing. Tevens hebben ze een inbraakpreventieve werking. Er zijn 3 type systemen: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal weggewerkt in de gevel. De prijsindicaties komen uit tussen de €330 tot zo’n €1325 voor rolluiken bestellen in Noordwolde.

 • Verkrijgbaar met handbediening of elektrische motor.
 • Zorgt voor een betere isolatie.
 • Schrikt inbrekers af.

Bestellen van markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. Het bestaat uit een frame fout hout of aluminium waar het doek overheen komt. De markiezen zie je veel bij exclusieve woningen. Ze beïnvloeden de ambiance van het gebouw. Als extra opties naast het standaard product kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De tarieven liggen tussen de €720 en €1875.

 • Een ideale match met sfeervolle oude panden.
 • Men kan nog goed naar binnen en buiten kijken.
 • Er blijft loopruimte over onder de constructie.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: beschutting op jouw veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Een heerlijke temperatuur in en rondom jouw woning d.m.v. buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Noordwolde: bekijk systemen voor binnen

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. Via raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Dit maakt de kans kleiner dat er veel licht in de woning komt zodat je de hitte buiten kunt houden. Daarbij zorgt het voor meer sfeer in huis. En daarbij komt: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De kosten liggen tussen de €300 – €850. In deze koopgids delen we veel info over de meest geplaatste toepassingen.

Rolgordijnen: bekijk het assortiment

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Het is een goedkoop model, probleemloos te installeren, gemakkelijk af te rollen en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen zijn te koop in verschillende soorten materialen en kleuren zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Er bestaan diverse varianten zoals elektrische, verduisterende, transparante, waterafstotende, lichtdoorlatende, dakraam en de duo rolgordijnen. De onkosten bedragen tussen de €50,00 tot €155.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Noordwolde: eenvoudig zelf te monteren.
 • Assortiment in diverse stoffen en exclusieve modellen.

Vouwgordijnen: soorten, kleuren en kosten

Vouwgordijnen bieden een luxueuze en unieke uitstraling aan een kamer. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. De keuze voor de stof bepaalt de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Verder maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Verwacht een kostenplaatje van €100 tot €350.

 • Eenvoudig in hoogte verstelbaar.
 • Gemakkelijk te installeren dankzij maatwerk.
 • Praktisch te onderhouden: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: verkrijgbaar in veel kleuren

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Het is een fraaie vorm van raamdeco die goed matched met jouw interieur. Je hebt de keuze uit velerlei modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Verwacht kosten van €47,5 tot €170.

 • Een speels en vrolijk systeem.
 • Eenvoudig monteren met wandsteun of plafondclip.
 • Dupligordijnen op maat: zelf inmeten of laten opmeten.

Jaloezieën Noordwolde: voor welke situaties is dit handig?

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die je in verschillende standen kunt zetten met een trekkoord. Je kunt een selectie maken uit oneindig veel vormen en materialen zoals bijvoorbeeld hout, stof, kunststof, aluminium, bamboe. Met houten jaloezieën kies je zelf de lichtinval en privacy. Disclaimer: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Raambekleders werken met een tarief van €77,5 oplopend tot €240.

 • In enkele seconden een ruimte verduisterd.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor Bamboe voor een natuurlijke look
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een trendy uitstraling.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale platen van producten zoals pvc, bamboe, stof, hout, kunststof. Perfect voor imposante / grote ramen en passen perfect bij een modern en standaard interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en werken ook heel goed in natte ruimtes. De prijzen beginnen bij €85 en kunnen oplopen tot €175.

 • Voor een strak en minimalistisch interieur.
 • Voor hoge/lange ramen een van de beste binnenzonwering.
 • Montage kunststof kozijn: vaak met een verlengde garantieregeling.

Shutters: luxe raambekleding in Noordwolde direct van de fabriek

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een frisse uitstraling. Het zijn echte blikvangers die je interieur een boost geven. Blinds zijn authentiek, ze zijn overal toepasbaar en bovendien erg milieuvriendelijk. Geschikt voor bijna elk raam zoals dakramen, vaste ramen, draaikiepramen, schuiframen, valramen, uitzetramen. Let op: shutters zijn relatief kostbaar. De kostprijzen beginnen bij circa €430. Voor luxe versie moet je rekening houden met €890.

 • Duurzaam product.
 • Eenvoudig schoon te maken.
 • Houten kozijnen: altijd maatwerk zodat het naadloos aansluit.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Noordwolde zorgen voor frisse lucht in huis en hebben een gunstig effect op vliegen en muggen. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: lamellenhor, hor met scharnier, hordeur, inzethor, plissé hor, rolhor. Hooikoorts of allergieën? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Let op: horren werken niet als zonnewering. Wil je dit wel? Kies dan voor een totaaloplossing, de duo-plissé hor. Dit model weert ongedierte en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De prijzen starten bij gemiddeld €75. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €725.

 • Past op bijna elk raam: vast raam, uitzetraam, valraam, tuimelraam, schuifraam, draairaam.
 • Je woning ventileren op een gebruiksvriendelijke manier.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

Maatwerk raamdecoratie die matcht met jouw stijl

Snel een aanbieding van regionale montagebedrijven

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 13 juni 2024 hangen af van velerlei opties: het type systeem, de materiaalkeuze, de afmeting en de keuzes qua bediening (handmatig of automatisch). Hieronder vergelijk je de verwachte kosten van het laten plaatsen van zonwering in Noordwolde in juni 2024.

Zonwering typeAfmetingKostenindicatie
Knikarmschermtot 6 meter breed€820 – €2225
Uitvalscherm2 – 6 meter breed€375 – €1375
Screens200 cm – 400 cm breed€290 – €1025
Rolluik2 – 4 meter breed€290 – €1375
Rolgordijn100 x 175 cm€60 – €165
Lamellen100 x 50 cm€70 – €190
Jaloezieën100 x 220 cm€80 – €220
Plisségordijnen150 x 100 cm€110 – €330
Gemiddelde tarieven zonnewering met montage in de Provincie Friesland.

De beste merken zonwering

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders die je in je overweging mee moet nemen. Elke montagepartner heeft zijn pluspunten en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Noordwolde. In de volgende tabel bekijk je uitleg over de meest verkochte merken. Dankzij deze vergelijking kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: aandacht voor lifestyle en design.
 • SunCircle: strakke en luxe modellen en kwalitatieve hoogwaardige producten.
 • Verano: geproduceerd in Nederland, volgens alle richtlijnen.
 • Zonnelux: flexibel maatwerk voor elk type raam of kozijn.
 • Heroal: individueel ontwerp qua maat, materiaal, kleur en afwerking.
 • Stobag: zon- en weerbeschermingsoplossingen voor huis en tuin.
 • Renson: creëer bijzondere sferen in de voor- en achtertuin met gevelbekleding.
 • Velux: expert in dakramen, dakkapellen, lichtkoepels en raamdecoratie.
 • Luxaflex: de trendsetter in de wereld van raambekleding.
 • Somfy: de beste elektrische zonneschermen en slimme motoren voor raamdecoratie.
 • Unilux / Fractions: kwaliteit maatwerk hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: gratis kleurstalen, direct van de fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Gamma, Hubo, Karwei, Praxis en Leen Bakker, Kwantum, Formido, FonQ, Bol.com.
 • Bekijk ook: Toppoint, Husol, Deponti, Bece, Roma, Weinor en Schlappi, Dickson, Lumenguard, Copaco, Swela, Sunway.

Vergelijk zonwering experts in de regio Weststellingwerf

Goedkope zonwering kopen in Noordwolde? Of ben je op zoek naar een bekend zonweringsbedrijf in je direct omgeving? Hieronder tonen wij adresgegevens van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in jouw omgeving. Soms kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Via deze website kom je ook in contact met leveranciers en verkopers in Boschoord, Boijl en Oosterstreek.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk type zonwering per ruimte

Elke kamer vraagt weer om een ander type vitrage die afgestemd is op de individuele ruimte. We geven nu een toelichting op de beste buiten- en binnenzonweringsproducten voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: praktisch en sfeervol kunnen perfect samengaan.
 • Badkamer: maak jouw douche echt privé met waterbestendige plissés en shutters.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen of shutters kun je een prima sfeer realiseren.
 • Slaapkamer: met comfortabele geluidswerend rolluiken en shades creëer jij een stille en aangename ruimte.
 • Zolderraam: onmisbaar op zolder zijn de rolgordijnen en plisse-gordijnen voor jouw draai-kiepramen.
 • Dakkapel: simpele rolgordijnen op maat kun je bestellen voor lage prijzen.
 • Balkon: een goedkoop zonnescherm realiseer je met een balkondoek.

Serre of Terras
Ook in ons land wordt het al gauw 30 graden of warmer. Er zijn allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, basic-parasols of unieke houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten monteren. Bekijk snel meer details over: Screens.

FAQ: meer schaduw en een gekoeld huis

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Elke woning is anders. De ideaalste zonnewering voor jouw woning heeft te maken met: het soort raam, de ligging van de tuin, de gevels / kozijnen en hoeveel je maximaal wilt investeren. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat je het kunt kopen in veel kleuren, designs en afmetingen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, geeft ook buiten verkoeling, maar is wel meer zichtbaar (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Noordwolde?

De uitgaven voor zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De normale prijzen bieden we hierna aan. Denk bij markiezen aan +/- €750. Buitenscreens €265 per kozijn. Kies je voor een zonnescherm lopen de kosten op tot zo’n €1175. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €675). Een basis rolluik kost €455. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €265 per kozijn. Shutters zijn een stuk duurder (+/- €780). Gunstiger geprijsde keuzes zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (reken op minimaal €130 op basis van één kozijn). De totale onkosten zijn afhankelijk van; het product, de afmetingen, de keuzes in bediening, materiaaltypes, kleuren en prints en montagetarieven.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Noordwolde?

Ten aanzien van zonweringsproducten heb je veel keuze. Je moet altijd rekening houden met correct inmeten en de montage. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, maar ook gebruik maken van montage & inmeetservice in Noordwolde. Hierbij komt er een lokale vakman die ieder kozijn deskundig bekijkt en opmeet. Als alle dingen zijn besteld komt de monteur de zonwering juist aanbrengen. Dankzij deze service geniet je altijd van effectieve zonnewering, langere garantie, klantenservice en snelle hulp / ondersteuning bij problemen.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

In de basis kennen we de standaard handmatige bediening, afstandsbediening of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Handmatige bediening met een handslinger werkt in de basis mooi, niettemin kan het gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (via een afstandsbediening, draaiknop, mobiele app, handzender) is steeds meer in opkomst omdat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij slecht weer is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. Als de zon op het raam schijnt kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Jaloezieën, gordijnen en shutters kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een systeem dat je online kunt beheren heeft veel voordelen. De verwachte kosten van smart rolluiken of schermen komen uit rond de €400.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 8390, 8391

Plaats een reactie