Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Leur vergelijken

Ben je op zoek naar zonwering in Leur? Zonwering kan je zowel buiten als binnen toepassen. Je laat dit al plaatsen vanaf €55,00. Goede buitenzonwering als een knikarmscherm is ideaal om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Vaak creëert een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw op jouw terrasruimte. Binnenzonwering als gordijnen of jaloezieën is meestal een stuk goedkoper en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Winkels verkopen tegenwoordig geweldig veel diverse systemen. Op dit platform delen we een complete gids dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Daarbij geven we gemiddelde kosten en contactgegevens van regionale zonwering specialisten in Leur (werkgebied).

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een fijne en comfortabele temperatuur in je woning.
 • Op RAL-kleur te bestellen (mooie uitstraling).
 • Heeft een isolerende werking en verminderd stookkosten.
 • Je behoudt je privacy.
 • Het sluit de openingen in huis goed af (inbraakpreventief).
zonwering-vergelijken-leur

Zonnescherm laten plaatsen in Leur

Wil jij het laten monteren door een vakman of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Leur door een goede zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je mag er dan vanuit gaan dat het systeem fatsoenlijk aangebracht wordt, dat de garantie niet vervalt en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via dit platform kom je eenvoudig in contact met vakspecialisten uit de buurt. In het onderstaande blok lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een specialist

 1. Een soort kiezen

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk type systeem je nodig hebt. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het uitvalscherm of de jaloezieën. Interessante functionaliteiten zijn bijv. de warmte buitenshuis houden, het verlagen van de energierekening, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbraken beperken, een fijne plek in de schaduw maken, lichtinval regelen of de sfeer in huis versterken.

 2. Meet de maten op

  Meet alle maten goed op van het systeem. Selecteer ook waar je het wilt laten aanbrengen. Dit kan zijn aan de voorkant of in de badkamer. Upload foto’s of bouwtekeningen zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Handmatige of elektrische bediening

  Kies de gewenste bediening. De voordeligste systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Een alternatief is elektrische bediening. Dat werkt middels een handige draaiknop, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De meest exclusieve en leukste optie is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Leveranciers vergelijken

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Leur en regio. Vergelijk alle prijzen en duik in de referenties, garantie en betalingscondities. Ga voor de beste aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Montage

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en zorg dat er genoeg werkruimte is voor de monteurs. De montage-specialist monteert de screens of de jaloezieën zoals besproken. Loop na of het netjes is aangesloten. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Eventueel behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Inzicht in de kosten van raambekleders in Leur

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Leur is ideaal om meer schaduw rondom je huis te realiseren. Tevens werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken bij ramen, deuren en overkappingen. Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Bekende toepassingen zoals bijvoorbeeld rolluiken verkleinen zelfs de kans op inbraak en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten kan je bestellen in veel verschillende materialen en formaten. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €375 en €2775. In de koopgids hierna lees je de voordelen en nadelen van de meest gekozen modellen.

Investeren in knikarmschermen / terrasschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. Dankzij de speciale knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst is de ruimte vrij toegankelijk en creëer je een heerlijke schaduwplek rondom de ramen. Noemenswaardig: het schermdoek kan verkleuren bij langdurig gebruik. De verwachte kosten liggen tussen de €925 – €2100.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • Verkrijgbaar met wind- en zonsensor.

Advies over uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een voordelige manier om de zon in jouw woning te weren. Je bereikt hiermee veel schaduw in huis zodat het binnen aangenaam koel blijft. Een goede keuze bij grotere ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De verwachte kosten schommelen tussen de €325 tot zo’n €1200.

 • Voordelig zonnescherm voor elke woning.
 • Zeer geschikt voor hoge kantoren, flats en gebouwen.
 • Voorkomt inkijk en zorgt voor meer privacy.

Bestellen van screens

Screens op maat laten maken in Leur is het beste advies als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en behouden het zicht van binnen naar buiten. Het doek wordt samengesteld met vezels van polyester of glasvezel. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. In het geval van daglicht kun je deels naar buiten kijken, andersom is dat niet het geval. Disclaimer: op het moment dat het screendoek uit is zal het raam niet te gebruiken zijn. De verwachte prijzen bedragen tussen de €400 tot €1125.

 • Het komt strak tegen het raam aan.
 • De zon krijgt geen kans om het raam te beschijnen.
 • Een stukje extra privacy in huis.

Het kopen van rolluiken

Rolluiken zijn erg gewild. De redenen zijn duidelijk: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, ze weren de zon ontzettend goed, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en hebben een isolerende werking. Ook biedt het een preventieve werken bij inbraak. We onderscheiden 3 opties: het voorzetrolluik is geschikt voor bestaande bouw, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal weggewerkt in de gevel. De tarieven liggen tussen de €310 tot wel €1500 voor rolluiken bestellen in Leur.

 • Op te rollen in enkele seconden.
 • Werkt zeer verduisterend wat zorgt voor betere slaap.
 • Je woning is aanzienlijk beter beschermd.

Adviezen over markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. Het wordt gekenmerkt door een houten, stalen of aluminium frame waarover een doek wordt gelegd. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij oudere woningen. Ze geven een boost aan de sfeer van (bedrijfs)panden. Als extra opties naast het standaard product is er ook een klapmodel en petmodel die je vaak bij winkels ziet. De prijsindicaties variëren tussen de €650 tot wel €1925.

 • Authentiek maatwerk mogelijk.
 • Gemakkelijk schoon te houden.
 • Houdt de zon ook van opzij tegen.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Een aangename temperatuur in huis met buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Leur: alle soorten voor binnen op een rij

Wanneer je kiest voor systemen aan de binnenkant van een raam spreken we over binnenzonwering. Aan de hand van raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Hierdoor minimaliseer je de kans dat er warm zonlicht in huis komt zodat je geniet van een koel huis. Daarnaast is het een toevoeging aan jouw interieur. Belangrijk: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De minimale investeringen komen uit tussen de €320 – €875. In deze koopgids behandelen we de meest gekochte opties.

Rolgordijnen: bekijk het assortiment

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Beschikbaar voor lage tarieven, eenvoudig te plaatsen, iedereen kan het gebruiken en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in oneindig veel dessins en kleuren zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Er zijn allerlei soorten zoals kiepkantelraam, verduisterende, lichtdoorlatende, dakraam, waterafstotende, elektrische en hippe duo rolgordijnen. De tarieven liggen zo tussen de €55,00 en €160.

 • Ideaal voor iedereen die zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Leur: relatief eenvoudig zelf op te hangen.
 • Aanbod in kleurrijke stoffen en luxueuze modellen.

Vouwgordijnen: wanneer is dit geschikt?

Vouwgordijnen zorgen voor een luxueuze en karakteristieke ambiance aan je huis. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. Je kunt zelf keuzes maken omtrent de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Daarnaast maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Denk aan een kostenplaatje van €95 tot +/- €375.

 • In bijna iedere stof leverbaar.
 • Online samenstellen voor maatwerk.
 • Eenvoudig onderhoud: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: specificaties en kosten

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Het is een fraaie vorm van raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Je hebt de keuze uit meerdere uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Wees voorbereid op kosten van €65 tot €175.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Zowel voor houten- als kunststof kozijnen.
 • Dupligordijnen op maat: laat een vakman de producten inmeten.

Jaloezieën Leur: bekijk het aanbod

Jaloezieën zijn horizontale panelen die je 2 kanten op kan openzetten met een handig koord of ketting. Het aanbod bestaat uit ontzettend veel dessins en materialen zoals onder andere hout, aluminium, kunststof, stof, PVC. Door te kiezen voor houten jaloezieën regel je met één beweging de zichtlijnen, licht en beschutting. Let op: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Wees voorbereid op tarieven van €85 tot wel €280.

 • Eventueel ook half open te zetten.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe voor een geraffineerde look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale stroken die worden gemaakt van stof, kunststof, bamboe, pvc, hout. Geschikt voor lange / grote ramen en matchen goed met een eigentijds en simpel interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, vragen niet om veel onderhoud en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De tarieven starten bij om en nabij de €85 en bedragen voor een luxe model zo’n €195.

 • Voor een open raam kan het tikken en klepperen.
 • Zeer praktische binnenzonwering voor lange ramen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aanbrengen en monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Leur voor je huis

Shutters zijn strakke binnenluiken met een luxueuze uitstraling. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. Blinds zijn erg trendy, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek een zeer duurzaam (te recyclen). Te plaatsen op diverse ramen als dakramen, uitzetramen, vaste ramen, valramen, draaikiepramen, schuiframen. Goed om te weten: shutters zijn niet goedkoop! De kostprijzen beginnen bij zo’n €460 en bedragen voor een luxe model zo’n €960.

 • Een echte blikvanger in huis.
 • Gemakkelijk open te vouwen.
 • Houten kozijnen: de combinaties van hout maken het een luxe geheel.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Leur zorgen voor frisse lucht in huis en zijn erg doeltreffend tegen muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Denk bijvoorbeeld aan: lamellenhor, plissé hor, hordeur, rolhor, hor met scharnier, voorzethor. Allergieën of hooikoorts? Kies dan voor een pollenwerende hor. Opmerking: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Je kunt je dan beter verdiepen in een vernuftige duo-plissé hor. Dit alternatief weert insecten en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De prijsindicaties beginnen bij circa €75. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €525.

 • Past op bijna elk type raam: tuimelraam, uitzetraam, draai-kiepraam, valraam, draairaam, vast raam.
 • Ventileren en luchten zonder dat er beestjes binnenkomen.
 • Ideaal als je last hebt van hooikoorts.

Maatwerk raamdecoratie die past bij jouw stijl

Snel een aanbieding van lokale specialisten

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 23 juni 2024 worden samengesteld a.d.h.v. een aantal aspecten: het type systeem, de materiaalsoort, de grootte van het systeem en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. In de tabel hieronder bespreken we de actuele kosten van het laten plaatsen van zonwering in Leur in juni 2024.

Type zonweringGrootteGemiddelde tarieven
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€825 – €2075
Uitvalscherm2 – 4 meter breed€350 – €1550
Screens3 – 4 meter breed€240 – €950
Rolluik2 – 4 meter breed€300 – €1225
RolgordijnTot 250 cm breed€80 – €170
Lamellen200 x 180 cm€50 – €200
Jaloezieën100 x 200 cm€75 – €280
Plisségordijnen160 cm breed€125 – €320
Verwachte prijzen zonnewering incl. monteren in de Provincie Gelderland.

Alle merken zonwering op een rij

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er zijn tal van merken om uit te kiezen. Elke leveranciers heeft wel een onderscheidend aspect en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Leur. Hierna vind je informatie over de meest bekende merken. Op die manier kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: sterke en gebruiksvriendelijke producten met een mooi design.
 • SunCircle: strakke en luxe modellen en kwalitatieve hoogwaardige producten.
 • Verano: altijd 100% passende maatwerk producten voor jouw woning.
 • Zonnelux: hebben voor alle raamtypes geschikte maatwerk oplossingen aan te bieden.
 • Heroal: zonwering eenvoudig koppelen aan apps op je smartphone.
 • Stobag: van zonnerolgordijnen uit textiel tot en met glazen terrasdak.
 • Renson: ongekend mooie en unieke design gevelbekleding voor scherpe prijzen.
 • Velux: expert in dakkapellen, dakramen, zonwering en rolgordijnen.
 • Luxaflex: kindveilige systemen op maat gemaakt en vakkundig gemonteerd.
 • Somfy: langer genieten van je terras met elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: maatwerk horren en shutters.
 • Veneta: bespaar tot wel 40% door directe levering vanaf fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Karwei, Gamma, Praxis, IKEA en Leen Bakker, FonQ, Wehkamp, Bol.com, Kwantum.
 • Overige merken: Husol, Roma, Weinor, Bece, Novoferm, Toppoint & Dickson, Swela, Copaco, Lumenguard, Milano, Schlappi.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Wijchen

Goedkope zonwering kopen in Leur? Of zoek je een ervaren zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In het volgende schema verstrekken we adresgegevens van raambekleding winkels en gordijnwinkels in deze regio. Vaak kunnen ze je advies geven. Via deze website vergelijk je ook installateurs en bedrijven in Overasselt, Hernen en Nederasselt.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur heeft een bepaalde vitrage nodig die matcht met jouw stijl. We beschrijven nu de meest handige zonwering types voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: populair zijn de plisségordijnen en de jaloezieën.
 • Badkamer: kies voor waterbestendige rolgordijnen of luiken om de privacy in de douche te waarborgen.
 • Woonkamer: kies voor vitrage, inbetween of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: laat geluidswerende rolluiken installeren en je kunt rustig slapen.
 • Zolderraam: praktische screens, luiken en shutters voor jouw draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: gemakkelijk rolgordijnen op maat bestellen en zelf plaatsen.
 • Balkon: een zonnescherm of balkondoek is de perfecte manier voor extra schaduw.

Terras en Serre
Ook in ons land kan het anders erg warm worden. Er bestaan veel soorten buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, handige parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten toepassen. Bekijk snel meer details over: Buitenjaloezieën.

FAQ: meer schaduw en een gekoeld huis

Wat is voor mij de beste zonwering?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De perfecte zonnewering voor jouw situatie hangt af van de afmetingen van je ramen, hoe je tuin gelegen is, jouw stijl en smaak en wat je maximaal wilt uitgeven. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat het te koop is in oneindig veel kleuren, motiefjes en afmetingen. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, zorgt voor net wat meer schaduw, maar springt wel meer in het oog (vanaf de buitenkant).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Leur?

De tarieven van zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De verwachte kosten hebben we hierna kort toegelicht. Voor markiezen betaal je zo’n €550. Screens €245 per kozijn. Wanneer je kiest voor een terrasscherm betaal je al snel €1225. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €825). Een basis rolluik kost €485. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €280 per raam. Shutters zijn een stuk duurder (zo’n €790). Betaalbare opties zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (te bestellen vanaf €125 per raam / kozijn). De totale tarieven worden berekend a.d.h.v. het type / model, het inmeten (afmetingen), de bedieningsopties, materiaalgebruik, dessins en plaatsingskosten.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Leur?

Rondom zonweringsproducten heb jij genoeg te kiezen. Daarbij moet je zeker goed letten op het juist inmeten en monteren van de producten. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, maar er is soms ook een optie voor de montage met inmeetservice in Leur. Dan komt er een deskundige expert die kozijnen, gevels en ramen opmeet aan huis. Als alle spullen binnen zijn kan de vakman het zonnescherm volgens de documentatie bevestigen. Zo ben je verzekerd van goede zonnewering, langere garantieperiodes en ondersteuning bij problemen.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

Kies jij voor handmatige bediening, handzenders / afstandbedieningen of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering is een wens van veel huishoudens. Een handmatig systeem met slinger of band werkt in de basis mooi, alleen het kan eenvoudiger. Draadloze bediening (met een tijdschakelaar, handzender, afstandsbediening, mobiele app) wordt steeds vaker gekozen omdat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij harde wind kan het zonnescherm bijvoorbeeld zichzelf sluiten. Als de zon doorbreekt laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een product dat werkt met internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De verwachte prijzen van smart rolluiken of schermen zitten op zo’n €425.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 6615

Plaats een reactie